Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Ενα review ( οσον αφορα τον ηχο ) ειναι η γνωμη ΕΝΟΣ ατομου στο συστημα/χωρο ΤΟΥ .

• Like
Reactions: mdvq
Πρεπει να συνδεσω τον Hegel με το ρουτερ βρε.
Πάρε μερικά μήκη ethernet και άσε για αργότερα τα dongle, όταν σιγουρευτείς ότι όλα παίζουν σωστά.
Αν παίζεις Spotify,νομίζω ότι γνωρίζεις ότι θέλει premium.
Το απλό δεν.

Κοίτα τι γράφει ο άλλος αγγλαρας 😄
Ποιον να πιστέψεις?
Άκυρο . Επίσης αν το λειτουργείς ως transport απενεργοποιείς το clock trim για να κρατήσεις το pacing του εξωτερικού dac

@vlad66

Στα χρήματα που ψάχνεις χωρίς DAC υπάρχει αυτό:

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@vlad66

με το σχήμα που του έδωσαν , δεν.....

κανένα ifi δεν μπορώ να βλέπω.. σε άλλους αρέσει, σε άλλους (όπως εγώ), ούτε να το βλέπω...

έτσι είναι όταν αφήνεις την κλασική "γραμμή" σχεδίασης και κάνεις "σχεδιαστικούς ακροβατισμούς"

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
@vlad66

Μ'αρεσει που ΔΕΝ υπήρχε τέτοια συσκευή,σε αυτά τα λεφτά 😀
Το έβλεπα και ούτε μου πέρασε από το μυαλό,ότι δεν είχε dac!!

το audiolab σαν transport το θεωρώ ογκόλιθο.. σαν stand alone είναι κλάσεις ανώτερο και από το Tascam και από το marantz CD 67SE

και ναι, δεν ζητάω παπάδες από τα ψηφιακά.

το ιδανικό για μένα θα ήταν ένα streamer που θα ήταν ΣΚΕΤΟ streamer.. ούτε προενισχυτής, ούτε dac, με το τροφοδοτικό του "έξω" (dc φυσικά), με καλή μεταλλική κατασκευή και αν έχει οθόνη δεν με χαλάει.. με 300-400€
Υπάρχει ;;;

Σωστά
1η επιλογή να είναι σκέτο streamer

2η επιλογή να είναι με dac

3η επιλογή , ΔΕΝ θέλω να έχει προενισχυτή
Υπάρχουν.
Ακριβώς όπως τα θέλεις.

iFi ZEN Stream
και​
Cambridge Audio MXN10

Στην ίδια τιμή αμφότερα. Με μικροδιαφορές αναμεταξύ τους κυρίως ως προς τη χρήση (και ως προς την εμφάνιση, βεβαίως)!
Και τα δύο υποστηρίζουν άριστα Spotify που σ' ενδιαφέρει.
Και για τα δύο υπάρχουν άκρες, όπως ξέρεις, για καλύτερες τιμές/ευκολίες.
Δε συμφωνώ να ψάχνεις για ένα καλύτερο και πολύ ακριβότερο Streamer/DAC. Ο συνδυασμός ενός Streamer που κάνει καλά τα βασικά μέ ένα μέσης τιμής και ποιότητας DAC (όπως το δικό σου) θα δώσει άριστο έως εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Εάν στο μέλλον θελήσεις να αναβαθμίσεις τον ήχο σου, θα ανέβεις σε ένα πολύ ανώτερο DAC (για να έχει νόημα και η όποια αναβάθμιση).

• Like
Reactions: Sonorus
βρε παρε το yamaha που σου εβαλα πιο πανω ...
και νορμαλ τιμη και τα παιζει ολα και εχει ψηφιακη εξοδο να στειλεις στο dac σου....και.......ειναι yamaha

Εσύ τι θέλεις τώρα, να κόψεις δρόμο;

Ναι.

Θα αφήσω τους φίλους μου να ψάχνονται με ρολόγια , τροφοδοσίες και i2s και γω απλά θα ακούω την (ψηφιακή) μουσικούλα μου..

Αρκετό ψάξιμο τρώω με τα αναλογικά του πικάπ

βρε παρε το yamaha που σου εβαλα πιο πανω ...
και νορμαλ τιμη και τα παιζει ολα και εχει ψηφιακη εξοδο να στειλεις στο dac σου....και.......ειναι yamaha

βγαίνει εκτός γιατί του λείπει μια ψηφιακή έξοδος.. αυτή της usb.

για να καταλάβεις, το dac μου έχει στην οπτική είσοδο την τηλεόραση (για να ακούω καμιά ταινία), στην coaxial το cdp και μένει μία usb (c) ελεύθερη να περιμένει το streamer.

με το yamaha θα πρέπει να ξεσυνδέω και να συνδέω.. ε δεν είναι δουλειά αυτή....

βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν στο Cambridge MXN10 η USB του είναι για αυτή την δουλειά ή κάτι άλλο.. λέει USB Media
είναι έξοδος ή είσοδος ;;
αν είναι για να διαβάζει στικάκια, ούτε αυτό μου κάνει..

τώρα συνειδητοποιώ ότι χωρίς αυτές τις 3 ψηφιακές εξόδους streamer (χωρίς dac) ΔΕΝ αγοράζω

αν έχει dac θα πρέπει να έχει μία optical και μία coaxial είσοδο για να ρίξω εκεί την τιβί και το cdp μου..

μπλέξιμο .....

για να καταλάβεις, το dac μου έχει στην οπτική είσοδο την τηλεόραση (για να ακούω καμιά ταινία), στην coaxial το cdp και μένει μία usb (c) ελεύθερη να περιμένει το streamer.

βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν στο Cambridge MXN10 η USB του είναι για αυτή την δουλειά ή κάτι άλλο.. λέει USB Media

τώρα συνειδητοποιώ ότι χωρίς αυτές τις 3 ψηφιακές εξόδους streamer (χωρίς dac) ΔΕΝ αγοράζω

αν έχει dac θα πρέπει να έχει μία optical και μία coaxial είσοδο για να ρίξω εκεί την τιβί και το cdp μου..

μπλέξιμο .....
ετσι οπως το θετεις ναι το yamaha δεν σου κανει. και στα 500 που εχεις θεσει μπατζετ δεν ξερω κατι αλλο...το cd σου ειναι transport?

ετσι οπως το θετεις ναι το yamaha δεν σου κανει. και στα 500 που εχεις θεσει μπατζετ δεν ξερω κατι αλλο...το cd σου ειναι transport?
το δουλεύω σαν transport

τα "καθάρισα" στο μυαλό μου.. το μόνο που θέλω από ένα streamer είναι μια (ψηφιακή) έξοδο USB

όλοι οι άλλοι συνδυασμοί είναι μπλέξιμο χωρίς λόγο.
και πλάκα πλάκα όπως μου στέλνει μήνυμα αυτή την στιγμή ο Μιχάλης (mdvq) , μόνο στο ifi μπορώ να καταλήξω !

δεν έχει dac άρα το smsl μου είναι απαραίτητο, έχει usb out που η ανάλογη in του smsl περιμένει και αφού οι υπόλοιπες είσοδοι στο smsl είναι πιασμένες (optical & coaxial) οι ανάλογες out στο streamer μου είναι άχρηστες .

το δουλεύω σαν transport

τα "καθάρισα" στο μυαλό μου.. το μόνο που θέλω από ένα streamer είναι μια (ψηφιακή) έξοδο USB

όλοι οι άλλοι συνδυασμοί είναι μπλέξιμο χωρίς λόγο.
και πλάκα πλάκα όπως μου στέλνει μήνυμα αυτή την στιγμή ο Μιχάλης (mdvq) , μόνο στο ifi μπορώ να καταλήξω !

δεν έχει dac άρα το smsl μου είναι απαραίτητο, έχει usb out που η ανάλογη in του smsl περιμένει και αφού οι υπόλοιπες είσοδοι στο smsl είναι πιασμένες (optical & coaxial) οι ανάλογες out στο streamer μου είναι άχρηστες .
BlueSound Node N130 ?
δες αυτο το θεμα ψαχνει το ιδιο ο τυπος

@vlad66

Δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή ... το είχα ... δεν είναι κακό ηχητικά, εαν ποτέ καταφέρεις να το σετάρεις και δεν ξε-σεταριστεί 1000 φορές από μόνο του...

Η χειρότερη εμπειρία χρήσης που είχα ποτέ ... αλλοπρόσαλλες οδηγίες και πρακτικές, support από την μαμά εταιρεία ΓΤΠΚ ... είχαν ανακοινώσει με την παρουσίαση του ότι θα έχει chromecast και δεν το υλοποίησαν ποτέ ...

Κατά την γνώμη μου, Βλαντ βρες ενα μεταχειρισμένο eversolo Α6 ... ή wiim , fiio κλπ ...

• Wow
Reactions: vlad66 and Sonorus
Σχετικά με το Cambridge MXN10
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω σε τι τη χρειάζεσαι.

Η απλούστερη λύση όταν έχεις πολλές συσκευές με οπτική έξοδο είναι ένα optical switch, όπως π.χ. το Oehlbach Optosel 4:1 MKII (το έχω).
d1c6041-psifiakos-diakoptis-900x1069-1.jpg

Αλλά και χωρίς αυτό γίνεται δουλειά, τουλάχιστον όσον αφορά την τηλεόραση. Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν πλέον Bluetooth σύνδεση, οπότε ουδέν πρόβλημα. Η μικρή υποβάθμιση της ηχητικής ποιότητας σε σχέση με την οπτική έξοδο είναι μάλλον αμελητέα, δεδομένου ότι συζητάμε για τηλεόραση.
Η χρήση της USB εισοδου του DAC σε σύνδεση με τη USB έξοδο ενός Streamer καλύτερα να την αποφεύγουμε κατά τη γνώμη μου. Η πιο σωστή αξιοποίηση της USB εισοδου του DAC είναι σε σύνδεση με υπολογιστή. Εκεί λαμβάνουμε τη μεγαλύτερη ευελιξία.

Είναι είσοδος. Για να διαβάζει (ταχύτατα) όλη τη μουσική βιβλιοθήκη σου (π.χ. όλα τα CD σου ;)) από ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα στικάκι.

Το Cambridge MXN10 έχει τις απαραίτητες ψηφιακές εξόδους και κατά τη γνώμη μου καλύπτεσαι άνετα.
Αν θες Streamer που να έχει και εισόδους, τότε μιλάμε γιά άλλης τάξης μηχάνημα μικτής χρήσης και φυσικά άλλης κατηγορίας τιμής, από Eversolo και πάνω.

μπλέξιμο .....
Κανένα μπλέξιμο. Είναι πιο απλά τα πράγματα από ότι νομίζεις. Όπως είσαι τώρα με ένα Wiim ή το παραπάνω Cambridge, υπερκαλύπτεσαι! :)
Εξάλλου μπορείς να συνδέσεις το Streamer και αναλογικά. Οπότε κρατάς τις συνδέσεις του DAC με τον προενισχυτή σου ως έχουν (χωρίς αλλαγή) και χρησιμοποιείς χωριστά ένα ακόμα ζευγάρι RCA εισόδων του με το Streamer για τις υπόλοιπες δικτυακές πηγές.

Πάρε μερικά μήκη ethernet και άσε για αργότερα τα dongle, όταν σιγουρευτείς ότι όλα παίζουν σωστά.
Αν παίζεις Spotify,νομίζω ότι γνωρίζεις ότι θέλει premium.
Το απλό δεν.
Τα καταφέραμε. Είχα ένα tp-link Access point το οποίο το σύνδεσα ασύρματα με το ρούτερ και έγινε δουλίτσα.
Έκανε και τα updates του ο Hegel ,όλα κομπλέ.
Παίζω tidal κανονικά, με mconnect όμως, το app του hegel δεν βλέπει τον ενισχυτή.

Δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή ... το είχα ... δεν είναι κακό ηχητικά, εαν ποτέ καταφέρεις να το σετάρεις και δεν ξε-σεταριστεί 1000 φορές από μόνο του...

Η χειρότερη εμπειρία χρήσης που είχα ποτέ ... αλλοπρόσαλλες οδηγίες και πρακτικές, support από την μαμά εταιρεία ΓΤΠΚ ... είχαν ανακοινώσει με την παρουσίαση του ότι θα έχει chromecast και δεν το υλοποίησαν ποτέ ...

Κατά την γνώμη μου, Βλαντ βρες ενα μεταχειρισμένο eversolo Α6 ... ή wiim , fiio κλπ ...

πάει και αυτό δηλαδή....