Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Έτσι ακούγεται.
Αλλά για αυτό φταίνε οι ίδιοι. Ας μην δίνουν τα δικαιώματά τους στο spotify, να τα δώσουν σε άλλες πλατφόρμες. :)

• Like
Reactions: vlad66
Και για να το κάνω πιο "λιανά".
Ας το πάω σε ένα industry που δουλεύω, οπότε "νιώθω" καλύτερα και τους εργαζόμενους, το web development.
Είμαι ένας web dev και φτιάχνω themes για wordpress/shopify/whatever (όχι, δεν είμαι, σαν παράδειγμα το φέρνω).
Εννοείται ότι μιλάμε για κάτι που έφτιαξα και απλά το πουλάω, δεν με φορτώνει με άλλη δουλειά. Όπως όταν γράφεις τραγούδια.

Οι επιλογές μου είναι να το πουλάω μόνος μου όπου θα έχω το 100% κέρδος, να το δώσω σε μία πλατφόρμα που θα μου δώσει το 50% του κέρδους και σε μία άλλη που θα μου δώσει το 10% του κέρδους.
Για να το δώσω σε πλατφόρμα, πόσο μάλλον σε αυτή που θα μου δώσει το 10% έχω κάποιο λόγο. Αλλιώς, απλά δεν θα το έδινα.
Το να επιλέξω να το δώσω σε αυτή που θα μου δώσει το 10% και μετά να γκρινιάζω γιατί δεν μου δίνει παραπάνω, είναι λάθος.

Έτσι, για τους καλλιτέχνες υπάρχει το bandcamp, οι δισκογραφικές, το tidal, το spotify, το qobuz κλπ.
Δεν νομίζω ότι κάτι από αυτά τους έπιασε από τον λαιμό και τους είπε "εγώ θα πουλάω τα τραγούδια σου" ή να τα έβαλε παράνομα μέσα.

Και ναι, είναι λογικό να "γλύφουν" τους μεγάλους.
Οι Metallica π.χ. με μία συναυλία τους βγάζουν όσα δεν θα τους δώσει ποτέ κανένα Spotify.

Περί των σχολίων, φαίνεται να μπούκαρε το fan club του Amir. Ξέρετε, αυτοί που δεν ακούνε, μόνο διαβάζουν μετρήσεις.

Και τους λες "ποια μέτρηση χαρακτηρίζει το βάθος της σκηνής;" και σε κοιτάνε σαν χάνοι.

Το θέμα δεν είναι "ήχος CD vs. streaming", είναι "τοπικά αρχεία vs. streaming".
Και το lossless stream που έρχεται από αρχεία CD έχει προκύψει.

Χμμμμ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Growing pains που λέγανε στο χωριό μου..

Είναι ακόμα φρέσκια η υποστήριξη, ειδικά στα Windows θα φτιαχτεί εύκολα.

Στο Android είναι αδιάφορο τι κάνει, σιγά μην ακουστεί η διαφορά μέσα από τις "ψείρες".

Το σημαντικό είναι να γίνουν update τα διάφορα Connect ώστε να το υποστηρίξουν σωστά. Όσοι ακούνε σε "κανονικά" συστήματα ακούνε μέσω κάποιου Connect.

Κάποια streamers από όσο ξέρω χρησιμοποιούν Android.
Οπότε και εκεί θα διορθωθεί.
Το 0,01% που χάνει βέβαια είναι το απόλυτο τίποτα σε σχέση με το τι παθαίνει μετά από το ίδιο το dac, το oversampling και τα φίλτρα του.

Στο Android είναι αδιάφορο τι κάνει, σιγά μην ακουστεί η διαφορά μέσα από τις "ψείρες".

.

Γιατί, δεν μπορείς να συνδέσεις το smartphone σου σε ένα Dac με καλά ακουστικά; Μου κάνει εντύπωση που δεν παίζει bit perfect από την usbc ενός android.

Να διευκρινισουμε οτι στο βιντεο δεν εχει δοκιμασει να συνδεσει με spotify connect σε κανενα σεναριο. Το spotify connect ακομα και στο android δεν κανει resample στα 48khz, το κινητο ειναι απλως τηλεκοντρολ και γινονται ολα απο το streamer. Ο goldensound εννοει οτι εβαλε να παιξει μεσω windows και android απο τις εφαρμογες χωρις να τα στειλει με connect σε καποιο streamer. Εκει ναι δεν το εχουν φτιαξει. Παρολα αυτα ακομα να δουμε το lossless στην Ελλαδα...

Το σημαντικό είναι να γίνουν update τα διάφορα Connect ώστε να το υποστηρίξουν σωστά. Όσοι ακούνε σε "κανονικά" συστήματα ακούνε μέσω κάποιου Connect.

Αυτό όντως είναι το πιο σημαντικό. Άραγε θα το κάνουν σε όλα (including Sonos)?

Εμείς είμαστε οι τυχεροί που όταν θα αποκτήσουμε το lossless του spotify θα το υποστηρίζουν και οι συσκευές μας. :)
Καταλαβαινω τι λες για καποιους κατασκευαστες, αλλα η bluesound στην περιπτωση του δικου μου streamer μετα την αποκαλυψη για την κυκλοφορια του lossless ανακοινωσε οτι εχει κανει ηδη απο πριν τα απαραιτητα και το υποστηριζει day 1!

Να διευκρινισουμε οτι στο βιντεο δεν εχει δοκιμασει να συνδεσει με spotify connect σε κανενα σεναριο. Το spotify connect ακομα και στο android δεν κανει resample στα 48khz, το κινητο ειναι απλως τηλεκοντρολ και γινονται ολα απο το streamer. Ο goldensound εννοει οτι εβαλε να παιξει μεσω windows και android απο τις εφαρμογες χωρις να τα στειλει με connect σε καποιο streamer. Εκει ναι δεν το εχουν φτιαξει. Παρολα αυτα ακομα να δουμε το lossless στην Ελλαδα...

Ναι ακριβώς.

Όμως εμένα σε ένα από τα σενάρια που με ενδιαφέρει είναι να παίζω από windows με το spotify app σε εξωτερικό DAC. Για την ώρα δεν παρακάμπτεται ο mixer των windows και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, έχοντας συνηθίσει από το tidal που έχει τέτοια επιλογή.

Εκείνο που φοβάμαι, όπως λέει και στο βίντεο, είναι ότι το spotify δεν το ενδιαφέρουν τέτοιες ανησυχίες. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι αρκετά τα παράπονα από τους πιο audiophile χρήστες για να αλλάξει γνώμη. Και πόσοι είναι αυτοί;

• Like
Reactions: steadyshot
Ναι ακριβώς.

Όμως εμένα σε ένα από τα σενάρια που με ενδιαφέρει είναι να παίζω από windows με το spotify app σε εξωτερικό DAC. Για την ώρα δεν παρακάμπτεται ο mixer των windows και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, έχοντας συνηθίσει από το tidal που έχει τέτοια επιλογή.

Εκείνο που φοβάμαι, όπως λέει και στο βίντεο, είναι ότι το spotify δεν το ενδιαφέρουν τέτοιες ανησυχίες. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι αρκετά τα παράπονα από τους πιο audiophile χρήστες για να αλλάξει γνώμη. Και πόσοι είναι αυτοί;
Οχι ηδη υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνται να φτιαξουν το exclusive mode στα windows. Αλλα ως γνωστον παιρνουν το χρονο τους αυτοι :D

1759242754573.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Pleo