Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Σε εμένα έχει γίνει κάτι περίεργο.
Από το family μου, έχει έρθει μόνο σε εμένα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν δει ακόμη lossless.
Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το iphone της μεγάλης, αλλά ούτε ο μικρός ούτε η γυναίκα (που είναι σε android) έχουν.

Καλά, όταν γίνει η αναβάθμιση στο Gentoo, ούτως ή άλλως από τον δικό μου λογαριασμό παίζει και ας κάνουν connect άλλοι της οικογένειας, οπότε δεν με απασχολεί.

Κάνει όμως το εξής (που ok, ως τρολλάκι δεν το διορθώνω και ας ξέρω τον τρόπο :p ).
Αν έχει κάνει κάποιος connect και παίζει μουσική από το gentoo και ανοίξω εγώ το spotify στο κινητό μου, αρχίζει και παίζει αυτά που βάζω εγώ (στο gentoo) ενώ εκτός σπιτιού δεν μπορώ να το ελέγξω κανονικά.
Έχουν παιχτεί φάσεις του στυλ να κάνει πάρτι η μεγάλη σπίτι, να είμαι εγώ διακοπές, να ανοίξω το spotify μου και να κάνω cast στο gentoo αυτόματα.
Και να βρεθούν να κάνουν πάρτυ με death metal ή nordic παγανιστικά rituals.

1 η ώρα το βράδυ αποφασίζει η παρέα να τους τρέξω session Vampire the Masquerade. Ανοίγω Spotify για να κάνω ατμόσφαιρα με την ανάλογη μουσική.
Στο σπίτι η μεγάλη έχει κοιμηθεί και έχει ξεχάσει τον ενισχυτή ανοιχτό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Από τότε ελέγχει ΠΑΝΤΑ αν τον έκλεισε.

Ε, το διορθώνεις; ΔΕΝ το διορθώνεις!

Σε εμένα έχει γίνει κάτι περίεργο.
Από το family μου, έχει έρθει μόνο σε εμένα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν δει ακόμη lossless.
Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το iphone της μεγάλης, αλλά ούτε ο μικρός ούτε η γυναίκα (που είναι σε android) έχουν.

θα βρεθεί λύση ή θα αρχίσουν μέλη από το family να φεύγουν ;;;

( μήπως το "μαγείρεψε" έτσι η πλατφόρμα ;; λέω τώρα, μπορεί να είναι χαζομάρα αυτό που σκέφτηκα.. )

Υποθέτω ότι θα φτιαχτεί, αλλιώς θα φάνε ξύλο.
Εγώ μπορεί να θέλω έναν λογαριασμό μόνο για το Gentoo μου ώστε να μην μπερδεύονται άλλοι όταν ακούνε μουσική.
Ή να παίζω multiroom με Spotify connect.

• Like
Reactions: vlad66
παιδιά και μένα μου ήρθε σήμερα ενώ σε άλλους φίλους μου έχει έρθει εδώ και αρκετές μέρες ...

αυτό που έλεγαν για σταδιακή ενεργοποίηση, δεν αφορούσε τελικά ανά χώρα, αλλά ανά χρήστες στην κάθε χώρα ... υπάρχουν πολλές συζητήσεις για όλες τις χώρες ...

εκείνο που με προβληματίζει είναι αυτό το 1γκίγκα/ ώρα ... αν τύχει να παίζεις κανά άλμπουμ 24 / 44,1 , βαριέμαι να κάνω τις πράξεις, αλλά μου φαίνεται ότι θα καταναλώσει περισσότερο .... τέτοιο περιορισμό δεν θυμάμαι να έχει το qobuz ούτε και το apple music που χρησιμοποιω όταν μου δίνει δωρεάν μήνες...

• Like
Reactions: superfly
παιδιά και μένα μου ήρθε σήμερα ενώ σε άλλους φίλους μου έχει έρθει εδώ και αρκετές μέρες ...

αυτό που έλεγαν για σταδιακή ενεργοποίηση, δεν αφορούσε τελικά ανά χώρα, αλλά ανά χρήστες στην κάθε χώρα ... υπάρχουν πολλές συζητήσεις για όλες τις χώρες ...

εκείνο που με προβληματίζει είναι αυτό το 1γκίγκα/ ώρα ... αν τύχει να παίζεις κανά άλμπουμ 24 / 44,1 , βαριέμαι να κάνω τις πράξεις, αλλά μου φαίνεται ότι θα καταναλώσει περισσότερο .... τέτοιο περιορισμό δεν θυμάμαι να έχει το qobuz ούτε και το apple music που χρησιμοποιω όταν μου δίνει δωρεάν μήνες...

Το 1GB/ώρα δεν είναι περιορισμός, είναι απλά εκτίμηση όγκου δεδομένων που θα διακινηθούν.

Επίσης είναι μάλλον απαισιόδοξο.. αν μιλάμε για 16/44.1 χωρίς καθόλου συμπίεση θέλουμε περίπου 600MB/ώρα. Σε FLAC θα πέσει περίπου 40%, οπότε πηγαίνουμε περίπου στα 400ΜΒ.

Αν μιλάμε για 24/44.1, ανεβαίνουμε το πολύ 50%, οπότε πηγαίνουμε περίπου στα 600MB/ώρα.

σε μενα ανοιξε το πρωι στο android μου αλλα στο iphone μου ακομα τιποτα....κουφο

Το 1GB/ώρα δεν είναι περιορισμός, είναι απλά εκτίμηση όγκου δεδομένων που θα διακινηθούν.

Επίσης είναι μάλλον απαισιόδοξο.. αν μιλάμε για 16/44.1 χωρίς καθόλου συμπίεση θέλουμε περίπου 600MB/ώρα. Σε FLAC θα πέσει περίπου 40%, οπότε πηγαίνουμε περίπου στα 400ΜΒ.

Αν μιλάμε για 24/44.1, ανεβαίνουμε το πολύ 50%, οπότε πηγαίνουμε περίπου στα 600MB/ώρα.
η λέξη 'μέχρι' με προβλημάτισε

τέλος πάντων, έβαλα τον τεχνητό να κάνει τον υπολογισμό και :

'''..... Για ακρόαση ενός ολόκληρου άλμπουμ διάρκειας 45 λεπτών σε 24-bit / 44.1 kHz / stereo, καταναλώνεις περίπου 700 MB εάν το αρχείο είναι ασυμπίεστο (WAV/AIFF)....''

άρα το 1 γκίγκα / ωρα σε καλύπτπει

από περιέργεια, θα βάλω το βράδυ στο σύστημα με Α8 στρίμερ να συγκρίνω spoti με qobuz, αν και τα βαριέμαι αυτά τα πράγματα ...

• Love
Reactions: vlad66
βαριέμαι τις συγκρίσεις ... προτιμώ απλά να ακούω μουσική στον λίγο χρόνο που έχω ... εδώ και χρόνια, θέλω να κάνω όσο μπορώ το σωστό [επιλογές μηχανημάτων - στήσιμο - τιουνιν σε λεπτομέρειες ] και να ακούω, αντί να συγκρίνω κάθε επιλογή μου με τις εναλλακτικές κλπ

γεγονός είναι ότι το qobuz έχει υπέροχο ήχο, και ούτως ή άλλως έχω δια βίου συνδρομή οπότε δεν θα το σταματήσω ή ότι άλλο

γεγονός όμως είναι ότι βολεύομαι πολύ παραπάνω από ολες τις πλατφόρμες το σποτιφάι και θα ήθελα να ξενοιάσω ότι παίρνω το καλύτερο ηχητικά, χωρίς να κάθομαι να ψειρίζω και να συγκρινώ κλπ ... δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια ... αλλά απόψε, για την πλάκα, θα αφιερώσω 10 λεπτά να το κάνω

• Like
Reactions: superfly and vlad66
από περιέργεια, θα βάλω το βράδυ στο σύστημα με Α8 στρίμερ να συγκρίνω spoti με qobuz, αν και τα βαριέμαι αυτά τα πράγματα ...
Δοκιμασα στο Α8 με κονεκτ και δεν μου δινει λοσλες, ενω με την εφαρμογη του Α8 που ειναι δυσχρηστη παιζει φουλ.

• Like
Reactions: Δημοκηδής