Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Θα το θέσω από την αρχή δεν είμαι οπαδός του Streaming αλλά είμαι οπαδός του Tweeking και πιστεύω πως σε θέματα δικτύου το έχω τερματίσει. Παραθέτω λοιπόν τα εξής επειδή έχω και πικάπ. Βάζουμε και λέμε το Streamer/dac πχ έχει το πολύ 900e σαν πηγή ενώ τα πικάπ εαν βάλεις το πλατό, τα καλώδια, το phono, τη βελόνα, τα μπιχλιμπίδια αλλά και την επένδυση σε δισκοθήκη και χρόνο το ξεπερνάνε κατά πάρα πάρα πολύ αλλά εμείς τα βάζουμε δίπλα δίπλα και λέμε το πικάπ παίζει καλύτερα - δεν είναι δίκαιο.
Διαβαζοντας αυτο πιο πανω μου δημιουργειται η εντυπωση οτι δεν παρακολουθεις τι γινεται σημερα στα χαμηλου κοστους πικαπ/κεφαλες/phono.
Επιπλεον, οσον αφορα το πικαπ, υπαρχουν αμετρητα μεταχειρισμενα , διαχρονικα εξαιρετικα πικαπ, κατι που δεν ισχυει σε μεγαλο βαθμο για ψηφιακα των οποιων η τεχνολογια φευγει κατα καιρους πολυ συχνα.
Με 1000 ευρω που αναφερεις, μπορεις να στησεις σημερα πικαπ/κεφαλη/phono που ακομη και "κακοεπιλεγμενοι" συνδυασμοι πικαπ θα ωχριουν μπροστα του.

Λιγο ψαξιμο και υπομονη χρειαζεται.

Last edited:
Με 1000 ευρω που αναφερεις, μπορεις να στησεις σημερα πικαπ/κεφαλη/phono που ακομη και "κακοεπιλεγμενοι" συνδυασμοι πικαπ θα ωχριουν μπροστα του.

Εδω εννοουσα , "κακοεπιλεγμενοι" ΑΚΡΙΒΟΙ συνδυασμοι πικαπ ..................... υπαρχουν και τετοιοι .....................

• Love
Reactions: Vass xen
Διαβαζοντας αυτο πιο πανω μου δημιουργειται η εντυπωση οτι δεν παρακολουθεις τι γινεται σημερα στα χαμηλου κοστους πικαπ/κεφαλες/phono.
Επιπλεον, οσον αφορα το πικαπ, υπαρχουν αμετρητα μεταχειρισμενα , διαχρονικα εξαιρετικα πικαπ, κατι που δεν ισχυει σε μεγαλο βαθμο για ψηφιακα των οποιων η τεχνολογια φευγει κατα καιρους πολυ συχνα.

Είμαι σίγουρος πως όύτε εσύ παρακολουθείς τι γίνεται με τα ψηφιακά είδικα τους κινέζους. Το σχόλιο έχει να κάνει στο οτι και το data streaming θέλει και αυτό την αγάπη του για να παίξει καλά

Μιλάμε πάντα για καινούργια φυσικά υπάρχουν και μεταχειρσιμένα ψηφιακά αλλά και πάλι χρειάζονται για το βινύλιο: τα περιφεριακά, σερβις, πλησιματα βουρτσίσματα αγορά δίσκων αντικατάσταση κεφαλών που εκτοξέυουν το χρόνο και το κόστος αλλά και τεχνογνωσία. Πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε το γεγονός οτι και πολοί δίσκοι είναι δυσεύρετοι αλλά και πανάκριβοι και κάνεις το σταυρό σου να σου κάτσει καλή κόπια. Ολα αυτά με την προυπόθεση οτι ακούς "παλιά" μουσική γιατί σε οτιδίποτε καινουργιο (ξέρουμε όλοι από πότε αρχισαν οι ψηφιακές μύτρες) εκεί το βυνίλιο χάνει με διαφορά.

Ενα καλοστημένο ψηφιακό είναι εξαιρετικό σαν πηγή και χρειάζεται και τα βήματα που ανέφερα για να καθαρίσει και να παίξει καλά όπως και με τα άλλα μέσα αναπαραγωγής θέλει την αγάπη του. Επίσης χρειάζεται και ανάλογο προσανατολισμό στον ενυσχιτη (class d - A/B). Οσο και να το παλέψεις ένα φωρτηγάκι που είναι φτιαγμένο για ροπή δεν θα κάνει το ίδιο με ενα αμάξι που είναι φτιαφμένο για στροφιλίκια και το αντίστροφο.

Είμαι σίγουρος πως όύτε εσύ παρακολουθείς τι γίνεται με τα ψηφιακά είδικα τους κινέζους. Το σχόλιο έχει να κάνει στο οτι και το data streaming θέλει και αυτό την αγάπη του για να παίξει καλά
Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που σου εγραψα.
Σχολιασα ΔΙΚΟ ΣΟΥ σχολιο για συγκεκριμενη τιμη που εσυ εδωσες. Παω και πιο κατω αν θελεις.
Αυτη η εντυπωση που εχουν ορισμενοι οτι το πικαπ θελει πανακριβα "καλωδια και μπιχλιμπιδια" για να παιξει καλα (αρα και καθισταται πανακριβο) καπου πρεπει να τελειωνει , διοτι δειχνει παντελη αγνοια.

Οσον αφορα τα ψηφιακα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ισχυριστηκα οτι ειμαι ειδημων ή οτι παρακολουθω τι γινεται συστηματικα. Ακουσα ομως ουκ ολιγα σε σχεδον ολες τις κατηγοριες τιμων.

Αυτα, και δεν προτιθεμαι να μπω σε διαλογο αλλο.

Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που σου εγραψα.
Σχολιασα ΔΙΚΟ ΣΟΥ σχολιο για συγκεκριμενη τιμη που εσυ εδωσες. Παω και πιο κατω αν θελεις.
Αυτη η εντυπωση που εχουν ορισμενοι οτι το πικαπ θελει πανακριβα "καλωδια και μπιχλιμπιδια" για να παιξει καλα (αρα και καθισταται πανακριβο) καπου πρεπει να τελειωνει , διοτι δειχνει παντελη αγνοια.

Οσον αφορα τα ψηφιακα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ισχυριστηκα οτι ειμαι ειδημων ή οτι παρακολουθω τι γινεται συστηματικα. Ακουσα ομως ουκ ολιγα σε σχεδον ολες τις κατηγοριες τιμων.

Αυτα, και δεν προτιθεμαι να μπω σε διαλογο αλλο.
οχι δεν θέλει λεφτά πολλά συμφωνώ με λίγα κάνεις καλή δουλιά πλέον αλλα μέχρι εκεί και σε καινούργια μουσική χάνει και πολύ μαλιστα από όλα τα ψηφιακά (σε ένα αναλύτικό συστημα). Το θέμα είναι οτι υπάρχει και για τα νεα παιδιά που είναι ψηφιακοποιημένα υπάρχουν λυσεις πολύ καλές όμωσ για το κάτι παραπάνω θέλει πρόνια και στα ψηφιακά.

Εαν τωρα βαλεις ενυσχιτη 300ε και ανάλογα ηχεία οτι και να παίξεις το ίδιο θα ακουστεί μάλλον καλλύτερα με το ψηφιακό γιατί έχει τονισμένες τις υψηλές. Μανι μανι εαν θες να ακούσεις 5 δισκους το μάζεψες το 80ρικο σου έφυγε αυτό είναι μέγα κόστος.

Streaming βεβαια γίνεται και local που για να φτάσεις σε αυτή τη ποιότητα σε αναλογικό θέλεις πολύ καλό συστημα

οχι δεν θέλει λεφτά πολλά συμφωνώ με λίγα κάνεις καλή δουλιά πλέον αλλα μέχρι εκεί και σε καινούργια μουσική χάνει και πολύ μαλιστα από όλα τα ψηφιακά (σε ένα αναλύτικό συστημα). Το θέμα είναι οτι υπάρχει και για τα νεα παιδιά που είναι ψηφιακοποιημένα υπάρχουν λυσεις πολύ καλές όμωσ για το κάτι παραπάνω θέλει πρόνια και στα ψηφιακά.

Εαν τωρα βαλεις ενυσχιτη 300ε και ανάλογα ηχεία οτι και να παίξεις το ίδιο θα ακουστεί μάλλον καλλύτερα με το ψηφιακό γιατί έχει τονισμένες τις υψηλές. Μανι μανι εαν θες να ακούσεις 5 δισκους το μάζεψες το 80ρικο σου έφυγε αυτό είναι μέγα κόστος.

Streaming βεβαια γίνεται και local που για να φτάσεις σε αυτή τη ποιότητα σε αναλογικό θέλεις πολύ καλό συστημα
Που καταλήγουμε δηλαδή;

Που καταλήγουμε δηλαδή;

Ολά στο χόμπι μας θέλουν αγαπη ... χρονο ... και χρήμα. Εγω προτείνω κάποια φιλτρακια ethernet και τεχνικές που τα έχω δοκιμάσει είναι φτηνα και κάνουν δουλεια (σε pm για λεπτομέριες δεν κάνουμε διαφήμιση)

Ολά στο χόμπι μας θέλουν αγαπη ... χρονο ... και χρήμα. Εγω προτείνω κάποια φιλτρακια ethernet και τεχνικές που τα έχω δοκιμάσει είναι φτηνα και κάνουν δουλεια (σε pm για λεπτομέριες δεν κάνουμε διαφήμιση)
Εγω εχω το laptop πανω στο rack το οποιο το εχω συνδεσει στο dac του ενισχυτη και παιζω tidal, youtube ,foobar κλπ απο εκει.
Δεν ειναι καλα ετσι;
Πρεπει να κανω κατι αλλο;
Υ.Γ. Παραδιπλα παραμονευει το πικαπ . :D

• Like
Reactions: Vass xen
Εγω εχω το laptop πανω στο rack το οποιο το εχω συνδεσει στο dac του ενισχυτη και παιζω tidal, youtube ,foobar κλπ απο εκει.
Δεν ειναι καλα ετσι;
Πρεπει να κανω κατι αλλο;
Υ.Γ. Παραδιπλα παραμονευει το πικαπ . :D
Αν δεν έχεις απαίτηση να διακρίνεις αν το φαγκότο ακούγεται θολό και με γρεζι,είσαι αρχηγός.😀😀

Αφήστε παίδες μην το παιδεύετε πολύ. Το πικαπ και τα συναφή θα τελειώσουν μόλις "φύγει" η γενιά του 60-70... κανένας νέος >2000 δεν ξέρει καν τι είναι δίσκος βινυλίου και πικαπ. Οι εποχές αλλάζουν. Κατάφεραν οι εταιρείες να αναβιώσουν λίγο το βινύλιο για να βγάλουν κανένα φράγκο (μετά την πτώση των CD) αλλά είναι θνησιγενές ούτως ή άλλως. Τώρα τελευταία προσπαθούν να "αναβιώσουν" και τις κασέτες (χα χα) ή ακόμα και το φιλμ στην φωτογραφία!!

Δεν θα γίνουν mainstream ναι, αλλά το βινύλιο ως niche μέσο φαίνεται πως έχει κάνει comeback.
Το mainstream είναι και θα συνεχίσει να είναι τα apps προεξέχοντος του spotify που έχει εξαιρετικό αλγόριθμο επιλογών.

ότι λέγαμε για αναζήτηση streamer πήγε σε δικό του νήμα :

πάνω από 140 πόστς ήταν αυτά.. και θα συνεχίσει απ'ότι βλέπω

Καλά βρε, εδώ ψαχνόμασταν με το I2S, το USB είδες ότι παίζει με τη μία και μάλιστα αλλάζαμε DAC με μία κίνηση για να κάνουμε συγκρίσεις :D

Ολως τυχαίως πάνω και πλάγια από το κεφάλι του Δημήτρη -Dim Dim ,κρέμονται τρία σπαθιά ......
Δεν ξέρω Δημήτρη αν επέλεξες την θέση μόνος σου ή με προτροπή του οικοδεσπότη

Υγ
Δημήτρη ,κανένα ντακ υπάρχει στα σκαριά ;

• Haha
Reactions: Tzimisce
Έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν είναι τυχαίο το ότι το σύστημα είναι κάτω από τα σπαθιά.

Ούτε ότι ο οικοδεσπότης μας ξοδεύει πιο πολλά σε φαλτσέτες παρά σε Hi-Fi.

Γενικά, το μόνο αντικείμενο εκεί μέσα που δεν ξυρίζει είναι τα ATC.

Οπότε θέλει πολύ προσοχή..

ΥΓ. έχω στα σκαριά ένα dual mono AK4191 + AK4499 εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο που όλο πηγαίνει πίσω επειδή μπαίνουν "σφήνα" άλλα, πιο απαραίτητα projects.. Αλλά έρχεται ξανά η σειρά του..

Καλά βρε, εδώ ψαχνόμασταν με το I2S, το USB είδες ότι παίζει με τη μία και μάλιστα αλλάζαμε DAC με μία κίνηση για να κάνουμε συγκρίσεις :D

ναι, για το δικό μου iphone μιλάω...

το ότι έχετε μπει στο τρυπάκι της αναβάθμισης σε ποσοστό που λες "είναι δεν είναι" , το αμφισβητείς ;;;

άντε να δούμε αν η σύνδεση με το i2s θα κάνει καμιά διαφορά.....

Kαι για όσους εχουν spoti

Sent from my iPhone using Tapatalk