Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Αν μας αρέσει κάτι στο δικό μας σύστημα και στο δικό μας χώρο δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο.
Πόσοι έχουν συμφωνήσει π.χ. ότι ο χώρος και το σύστημα του Παναγιώτη είναι ιδανικά για να συγκρίνεις μηχανήματα;
Ο χώρος και το σύστημα του καθενός από μας είναι ο,τι πρέπει για συγκρίσεις Διαφορετικά είτε δεν αγοράζουμε τίποτα είτε ξεφορτωνομαστε ο,τι έχουμε κι ακούμε μουσική από το κινητό.

Νομιζω οτι εχει απαντησει σε αυτο και ειπε το t8 παιζει καλυτερα απο οτι το cd του ως transport. Αλλα θα απαντησει και ο ιδιος...
Εγώ θα το πάω ολίγον οικονομοτεχνικως.
Το ATC κοστίζει 4000€-το dac και τον προενισχυτη του=βάλτε οποια τιμή θέλετε για το transport.
Η τιμή αυτή δεν μπορεί να είναι υψηλότερη του T8(1380€).Ηχητικά όμως,το T8 αποδίδει ως μια συσκευή πολύ υψηλότερης τιμής.
Το a6 κοστίζει 1300€- το dac και τον προενισχυτη του=βάλτε οποια τιμή θέλετε για το transport του.
Η τιμή αυτή είναι σίγουρα πιο χαμηλή από την τιμή του transport του ATC.Ηχητικα,το a6 είναι σαφώς υποδεέστερο του ATC.
Το συμπέρασμα μου είναι πως στις συγκεκριμένες περιπτωσεις ο ήχος είναι αποτέλεσμα της τιμής.

Νομίζω οτι εχει απαντησει σε αυτο και ειπε το t8 παιζει καλυτερα απο οτι το cd του ως transport. Αλλα θα απαντησει και ο ιδιος...

Το ATC κοστίζει 4000€-το dac και τον προενισχυτη του=βάλτε οποια τιμή θέλετε για το transport.
Η τιμή αυτή δεν μπορεί να είναι υψηλότερη του T8(1380€).Ηχητικά όμως,το T8 αποδίδει ως μια συσκευή πολύ υψηλότερης τιμής.
Το a6 κοστίζει 1300€- το dac και τον προενισχυτη του=βάλτε οποια τιμή θέλετε για το transport του.
Η τιμή αυτή είναι σίγουρα πιο χαμηλή από την τιμή του transport του ATC.Ηχητικα,το a6 είναι σαφώς υποδεέστερο του ATC.
Το συμπέρασμα μου είναι πως στις συγκεκριμένες περιπτωσεις ο ήχος είναι αποτέλεσμα της τιμής.
Δεν συμφωνώ σε αυτό με τις τιμές..
Ότι είναι πιο ακριβό δεν σημαίνει ότι πάντα θα παίζει και μουσική..
Η εμπειρία μου αυτό με έχει διδάξει..
Και στα σχετικά φθηνά, και στα ακριβά μηχανήματα πάντα υπάρχουν "διαμαντακια" που παίζουν μουσική..😉

Δεν συμφωνώ σε αυτό με τις τιμές..
Ότι είναι πιο ακριβό δεν σημαίνει ότι πάντα θα παίζει και μουσική..
Η εμπειρία μου αυτό με έχει διδάξει..
Και στα σχετικά φθηνά, και στα ακριβά μηχανήματα πάντα υπάρχουν "διαμαντακια" που παίζουν μουσική..😉
Συμφωνω, γι αυτό μίλησα μόνο για τις συγκεκριμένες συσκευες.

Ο ηχος ειναι αποτελεσμα της συσωρευμενης γνωσης-εμπειριας-καταρτισης-οικονομιων κλιμακας-εξυπνου σχεδιασμου-εμφαση σε σημεια που αφορουν τον ηχο στο budget και οχι σε σκορπισμα πολλων λειτουργιων και τελικα της τιμης.

Αλλα κατι παλαιοτερο μπορει να υστερει απο κατι νεοτερο ακομα και αν το παλαιοτερο ηταν πολυ ακριβοτερο , λογω εξελιξης και οικονομιων κλιμακας.

Το ATC είναι ένα Αγγλικό μηχάνημα το οποίο πωλείται παραδοσιακά με αρκετά προς πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους.
Δεν μπορείς να το συγκρίνεις οικονομικά με το Eversolo, που είναι Κινέζικο και πωλείται με πολύ μικρότερο κέρδος.

Δεν συζητάμε για το ποιο έχει το μεγαλύτερο VFM.. τα Eversolo αυτή την εποχή είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Και είναι no brainer (που λένε στο χωριό μου) ότι αν φτιάξεις ένα μηχάνημα που είναι καθαρόαιμο streamer με σωστά τροφοδοτικά και ρολόγια θα παίξει καλύτερα από το all-in-one ATC, παρότι το δεύτερο είναι πολύ ακριβότερο.

Αν δεν είχα δικό μου DIY streamer το οποίο παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε εμπορικό έχω ακούσει ποτέ σίγουρα θα έδινα μια ευκαιρία στο Τ8.

Μην ξεχνάμε ότι η Eversolo είναι ο λόγος που έκλεισε σε μια νύχτα η Auralic.

Το ATC είναι ένα Αγγλικό μηχάνημα το οποίο πωλείται παραδοσιακά με αρκετά προς πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους.
Δεν μπορείς να το συγκρίνεις οικονομικά με το Eversolo, που είναι Κινέζικο και πωλείται με πολύ μικρότερο κέρδος.

Δεν συζητάμε για το ποιο έχει το μεγαλύτερο VFM.. τα Eversolo αυτή την εποχή είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Και είναι no brainer (που λένε στο χωριό μου) ότι αν φτιάξεις ένα μηχάνημα που είναι καθαρόαιμο streamer με σωστά τροφοδοτικά και ρολόγια θα παίξει καλύτερα από το all-in-one ATC, παρότι το δεύτερο είναι πολύ ακριβότερο.

Αν δεν είχα δικό μου DIY streamer το οποίο παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε εμπορικό έχω ακούσει ποτέ σίγουρα θα έδινα μια ευκαιρία στο Τ8.

Μην ξεχνάμε ότι η Eversolo είναι ο λόγος που έκλεισε σε μια νύχτα η Auralic.
Εννοείς το κέρδος της κατασκευάστριας εταιρίας ή το κέρδος του αντιπροσώπου;Αν πρόκειται για το δεύτερο δεν έχω πλέον εικόνα.Παλαιοτερα όμως γνώριζα από αντιπρόσωπο γνωστής Κινεζικής εταιρίας πως το κέρδος του ήταν 300% λόγω ρίσκου.

Last edited:
Ο χώρος και το σύστημα του καθενός από μας είναι ο,τι πρέπει για συγκρίσεις

Σαφώς.
Αλλά βγάζεις συμπεράσματα για τον δικό σου χώρο και το δικό σου σύστημα. Όχι γενικά.

Να σου το πω απλά.
Πριν από κάτι εβδομάδες δοκιμάσαμε τα (ακριβά) Jumpers της Nordost και αντικειμενικά χάλασαν τον ήχο.
Αυτό σημαίνει ότι τα λαμάκια που έχουν τα ATC και σου τα δίνουν τσάμπα, είναι καλύτερα από τα jumpers της Nordost;

Εννοείς το κέρδος της κατασκευάστριας εταιρίας ή το κέρδος του αντιπροσώπου;Αν πρόκειται για το δεύτερο δεν έχω πλέον εικόνα.Παλαιοτερα όμως γνώριζα από αντιπρόσωπο γνωστής Κινεζικής εταιρίας πως το κέρδος του ήταν 300% λόγω ρίσκου.

Εννοώ το συνολικό κέρδος που μπαίνει πάνω στο μηχάνημα, σε σχέση με το κόστος παραγωγής του.

Σαφώς.
Αλλά βγάζεις συμπεράσματα για τον δικό σου χώρο και το δικό σου σύστημα. Όχι γενικά.

Να σου το πω απλά.
Πριν από κάτι εβδομάδες δοκιμάσαμε τα (ακριβά) Jumpers της Nordost και αντικειμενικά χάλασαν τον ήχο.
Αυτό σημαίνει ότι τα λαμάκια που έχουν τα ATC και σου τα δίνουν τσάμπα, είναι καλύτερα από τα jumpers της Nordost;
Στην συγκεκριμένη δοκιμή που κάνατε, ναι, τα λαμακια των Atc είναι καλύτερα σε ήχο από τα Nordost, μην νομίζεις ότι τα Nordost παίζουν σωστά.. και ας είναι ακριβά..
Ελάχιστα Nordost καλώδια δουλεύουν..
Τα λαμακια των Αtc δεν είναι τσάμπα, τα έχει πληρώσει ο αγοραστής μαζί με τα ηχεία, επίσης το ηχείο είναι κουρδισμενο να παίζει με αυτά..
Οι άλλοι πειραματισμοί και δοκιμές που κάνουμε σαν ακροατές αφορά μόνο το προσωπικό μας γούστο..

Σαφώς.

Να σου το πω απλά.
Οι βραχυκλωτηρες της ATC(και της PMC)είναι απαράδεκτοι λόγω του υλικού κατασκευής τους.
Ειχα αρκετά καλώδια Nordost όχι όμως βραχυκλωτηρες.
Οι βραχυκλωτηρες Neotech(soct 12)που χρησιμοποιώ,έχουν πολυ επιτυχημένο αποτέλεσμα και σε σύστημα γνωστού μου(Usher).

To 100-150% που κερδιζει ενας αντιπροσωπος στο κοστος του , ειναι στις πλειστες περιπτωσεις μεγαλυτερο σε ποσο απο το 300% που ενας κατασκευαστης κερδιζει στο δικο του κοστος.

• Like
Reactions: Θρησκος
Στην συγκεκριμένη δοκιμή που κάνατε, ναι, τα λαμακια των Atc είναι καλύτερα σε ήχο από τα Nordost, μην νομίζεις ότι τα Nordost παίζουν σωστά.. και ας είναι ακριβά..

Οι βραχυκλωτηρες της ATC(και της PMC)είναι απαράδεκτοι λόγω του υλικού κατασκευής τους.

Σαν παράδειγμα το έφερα.
Ok, Πάμε σε πιο κραυγαλέο.
Αν φέρω τα Grand Utopia ή τα Kef Muon στο σπίτι μου και τα βάλω στον Copland θα παίξουν; :p
Όχι φυσικά.
Αυτό σημαίνει ότι τα 40άρια της ATC είναι καλύτερα;

Οι βραχυκλωτηρες Neotech(soct 12)που χρησιμοποιώ,έχουν πολυ επιτυχημένο αποτέλεσμα και σε σύστημα γνωστού μου(Usher).

Και μόνο το ότι το Neotech 4002 είναι το χειρότερο interconnect που έχει μπει στο σύστημά μου αποδεικνύει αυτό που λέω. :)

Σαν παράδειγμα το έφερα.
Ok, Πάμε σε πιο κραυγαλέο.
Αν φέρω τα Grand Utopia ή τα Kef Muon στο σπίτι μου και τα βάλω στον Copland θα παίξουν; :p
Όχι φυσικά.
Αυτό σημαίνει ότι τα 40άρια της ATC είναι καλύτερα;
Αν μπορέσεις να τα στήσεις σωστά,θα παίξουν.
Φυσικά,δεν θα τα εκμεταλλευτεις στο έπακρο όμως το ίδιο ισχυει για τα ATC.

Με τον Copland σε 30 τετραγωνικά σαλόνι;

Κσλά, σταματάω εδώ γιατί δεν ξέρεις καν για τι μιλάω και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι παραδείγματα.
Άρα, τα Neotech είναι τα χειρότερα interconnect που υπάρχουν και η Nordost δεν ξέρει να φτιάχνει jumpers αλλά φτιάχνει εκπληκτικά καλώδια.

Δεν καταλαβαίνω κάτι.. transport το πολυμηχάνημα της ATC σαν cd player (transport).. σωστά ;;

Που κολλάει το Τ8 που είναι streamer transport ;;;

Αυτό που κολλάει είναι η σύγκριση των 2 eversolo.. A6 με απενεργοποίηση του προενισχυτή και παράκαμψη του dac του και σύγκριση με το Τ8 πάνω σε εξωτερικό DAC .. ή χωρίς παράκαμψη στο dac του Α6 και κοινή χρήση του με το Τ8 , αν έχει δοκιμαστεί σαν σκέτο dac και υπερκεράσει το dac του ATC..

Σε ότι αφορά το Α6 (στις ρυθμίσεις που είχε ο Παναγιώτης) , είναι ότι ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ο προενισχυτής ΔΕΝ ήταν σε θέση pass through και μάλιστα με όριο στα db της έντασης (δεν θυμάμαι ακριβώς που ήταν το όριο σε νούμερα db, θυμάμαι όμως ότι στο "γράφημα" ήταν λίγο πάνω από την μέση)

Προφανώς για λόγους ασφαλείας ο άνθρωπος που ρύθμισε το Α6 το "έφτασε" μέχρι εκεί, αλλά έκοψε τα ποδάρια στο μηχανάκι, στέλνοντας για τσάι τα δυναμικά του..

Δεν καταλαβαίνω κάτι.. transport το πολυμηχάνημα της ATC σαν cd player (transport).. σωστά ;;

Που κολλάει το Τ8 που είναι streamer transport ;;;

Αυτό που κολλάει είναι η σύγκριση των 2 eversolo.. A6 με απενεργοποίηση του προενισχυτή και παράκαμψη του dac του και σύγκριση με το Τ8 πάνω σε εξωτερικό DAC .. ή χωρίς παράκαμψη στο dac του Α6 και κοινή χρήση του με το Τ8 , αν έχει δοκιμαστεί σαν σκέτο dac και υπερκεράσει το dac του ATC..

Σε ότι αφορά το Α6 (στις ρυθμίσεις που είχε ο Παναγιώτης) , είναι ότι ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ο προενισχυτής ΔΕΝ ήταν σε θέση pass through και μάλιστα με όριο στα db της έντασης (δεν θυμάμαι ακριβώς που ήταν το όριο σε νούμερα db, θυμάμαι όμως ότι στο "γράφημα" ήταν λίγο πάνω από την μέση)

Προφανώς για λόγους ασφαλείας ο άνθρωπος που ρύθμισε το Α6 το "έφτασε" μέχρι εκεί, αλλά έκοψε τα ποδάρια στο μηχανάκι, στέλνοντας για τσάι τα δυναμικά του..
Ως προς το τελευταίο,άλλος ρύθμισε το a6 και μάλιστα κατά την αγορά του.Του είπα πως δεν θα χρησιμοποιούσα τον προενισχυτη του a6.
Ως προς την σύγκριση,συγκρίθηκε το a6 με το ATC ενώ όταν αγοράστηκε το T8 συγκρίθηκε και με τα δύο.Μαλιστα,η πρώτη φορά που συγκρίθηκε διπλα-διπλα με το ATC ήταν παρουσία σου.

Και ακόμα περιμένουμε να μας πεις ακριβώς τι υλικό χρησιμοποίησες για την σύγκριση..
Και μάλλον με την απορία θα μείνουμε..
Ας το επαναλαβω.Cd vs ίδια εκδοση(χρονολογία, εταιρία)του cd από το Tidal.Αν κάποιος θα παρατηρήσει πως η streaming δεν είναι η ίδια έκδοση λόγω "πειράγματος" θα αντιτεινω πως δεν παύει να είναι η ίδια έκδοση και σημασία έχει αυτο που φθάνει τελικά σ' εμένα. Συνεκρινα αυτό που είναι και όχι αυτό που θά μπορούσε νά είναι.