Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Spotify Losseless και Tidal είναι το ίδιο και το αυτό από ηχητική απόδοση (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά και στο δικό μου σύστημα). Κανείς δεν έχει καταλάβει διαφορά από όσους έχουν έρθει και τους αλλάζω την μια πλατφορμα με την άλλη.
Για το Qobuz δεν ξέρω αλλά ούτως ή άλλως δεν εκπέμπει επίσημα στην Ελλάδα οπότε δεν έχει νόημα να ψάχνεται κάποιος για μια πιθανά ελάχιστη διαφορά.
Το Tidal όπως έχουμε ξαναπεί, πνέει τα λοίσθεια. Οι αλγόριθμοι του Spotify απλά δεν παίζονται... (κάτι σαν το λογισμικό της Tesla δηλαδή!).
Εδώ έχουμε ξεχάσει το CD player...

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Το κλειδί της πόρτας του Qobuz το κρατά ένα μελος-συμπολιτης του Sonus Naturalis και μάλιστα ειναι πιο φθηνό από το Tidal.
Το ερώτημα είναι αν κάποιος θ' αναλάβει το ρισκο του προστίμου.
Εγώ,όχι και γι αυτό δεν έχω ανοίξει τον σύνδεσμο που μου έχει στείλει 2 μήνες πριν.

Τι εννοείς; Ποιο ρίσκο; Ποιο πρόστιμο;

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Το Tidal έχει αρκετά καλό ήχο με λίγο τονισμένα τα άκρα, τις χαμηλές και λίγο τις υψηλές, παίζει και λίγο φουσκωμένο γενικά, αλλά δεν παύει να έχει αρκετά καλό ήχο για Audiophile ακροάσεις κάτι που δεν ισχύει στο Spotify..
Πως κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα για το Tidal; Αυτό σημαίνει Equalizer. Αλλά γιατί να κάνει κάτι τέτοιο η Tidal, δεν έχει λόγο.

Μέχρι στιγμής δεν έχω τέτοιες ενδείξεις. Ισα-ισα φαίνεται να μην επεμβαίνει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα και μην ξεχνάμε, είμαι φρέσκος στο Tidal.
Βέβαια ή μακροχρόνια ακρόαση θα δείξει. Κατ' αυτήν τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Μέχρι τότε θα δούμε...

Spotify Losseless και Tidal είναι το ίδιο και το αυτό από ηχητική απόδοση (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά και στο δικό μου σύστημα). Κανείς δεν έχει καταλάβει διαφορά από όσους έχουν έρθει και τους αλλάζω την μια πλατφορμα με την άλλη.
Για το Qobuz δεν ξέρω αλλά ούτως ή άλλως δεν εκπέμπει επίσημα στην Ελλάδα οπότε δεν έχει νόημα να ψάχνεται κάποιος για μια πιθανά ελάχιστη διαφορά.
Το Tidal όπως έχουμε ξαναπεί, πνέει τα λοίσθεια. Οι αλγόριθμοι του Spotify απλά δεν παίζονται... (κάτι σαν το λογισμικό της Tesla δηλαδή!).
Εδώ έχουμε ξεχάσει το CD player...
Δεν έχω δοκιμάσει lossless Spotify άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη..
Φυσικά στον αλγόριθμο το Spotify είναι απλά άλλου, δεν μπορεί καμία άλλη πλατφόρμα να το φτάσει, το Qobuz δεν έχει ελάχιστη διαφορά είναι παντού καλύτερο σε ήχο..
Εγώ πιστεύω το Tidal δεν πνέει τα λοίσθια, μια χαρά ζει και βασιλεύει, από την στιγμή που βγήκε το Spotify lossless και δεν έγινε χαμός στους ακροατές ώστε να "κινδυνέψουν" οι άλλες πλατφόρμες έχει πολύ ζωή ακόμα..

Στο Qobuz δεν μπορείς να γραφτείς διότι δεν υποστηρίζεται στην Ελλάδα..
Οσοι έχουν Qobuz έχουν γραφτεί από το εξωτερικό..

Για το Spotify είναι πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου στην έκδοση δωρεάν, αλλά μην νομίζεις ότι αλλάζει σημαντικά σε απόδοση η premium συνδρομή, πιστεύω ότι το Spotify το έχει στήσει ηχητικά να είναι ευχάριστο στη νεολαία που ακούει από PC και συνήθως από κινητό με ακουστικά..
Ακομα και στο αυτοκινητο να το ακους ειναι υποδεέστερο απο το Tidal..

Το Tidal έχει αρκετά καλό ήχο με λίγο τονισμένα τα άκρα, τις χαμηλές και λίγο τις υψηλές, παίζει και λίγο φουσκωμένο γενικά, αλλά δεν παύει να έχει αρκετά καλό ήχο για Audiophile ακροάσεις κάτι που δεν ισχύει στο Spotify..

Το Qobuz γενικά είναι το πιο καθαρό ηχητικά στο φάσμα με μια μικρή έμφαση στις μεσαίες-υψηλες, αυτό όμως πιθανόν να είναι αποτέλεσμα της καθαρής ανάλυσης που προσφέρει, για εμένα έχει την λιγότερη συμπίεση από τα άλλα δύο..

Μπας και έχεις ξεχάσει κανα EQ στο Tidal ;;

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι έχει..

Δεν έχω Tidal προσωπικά, αλλά δεν έχω διαβάσει κάπου αξιόπιστες αναφορές ότι κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε με το υλικό.

Κατά γενική ομολογία, στριμάρει ότι του δίνουν οι δισκογραφικές.

Αν στο σύστημα κάποιου το Tidal έχει συγκεκριμένο "ήχο", αυτό μάλλον έχει να κάνει με το ίδιο το streamer και με το πως υλοποιεί την υποστήριξη Tidal.

Όλα αυτά τα streaming services μεταδίδουν την μουσική κρυπτογραφημένη, για λόγους προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν χρησιμοποιούν όλα τους τον ίδιο αλγόριθμο, οπότε δεν γίνεται με ακριβώς ίδιο τρόπο και το decoding.

Το decoding δυο διαφορετικών αλγορίθμων είναι πιθανό να αλλάζει τον ήχο που παίρνουμε τελικά στο dac.

Πως κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα για το Tidal; Αυτό σημαίνει Equalizer. Αλλά γιατί να κάνει κάτι τέτοιο η Tidal, δεν έχει λόγο.

Μέχρι στιγμής δεν έχω τέτοιες ενδείξεις. Ισα-ισα φαίνεται να μην επεμβαίνει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα και μην ξεχνάμε, είμαι φρέσκος στο Tidal.
Βέβαια ή μακροχρόνια ακρόαση θα δείξει. Κατ' αυτήν τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Μέχρι τότε θα δούμε...
Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα γιατί έτσι το ακούω..
Δεν υπάρχει πλατφόρμα που δεν έχει τον δικό της ήχο, όταν θα το ακούς πολύ καιρό θα καταλάβεις τι εννοώ..

Δεν έχω Tidal προσωπικά, αλλά δεν έχω διαβάσει κάπου αξιόπιστες αναφορές ότι κάνει κάτι που δεν έπρεπε με το υλικό.

Κατά γενική ομολογία, στριμάρει ότι του δίνουν οι δισκογραφικές.

Αν στο σύστημα κάποιου το Tidal έχει συγκεκριμένο «ήχο», αυτό μάλλον δεν κάνει με το ίδιο το streamer και με το πως υποστηρίζει την Tidal.

Όλα αυτά τα streaming services μεταδίδουν τη μουσική κρυπτογραφημένη, για λόγους προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν όλα τους τον ίδιο αλγόριθμο, οπότε δεν γίνεται με ακριβώς ίδιο τρόπο και το decoding.

Το decoding δυο διαφορετικών αλγορίθμων είναι πιθανό να αλλάζει τον ήχο που παίρνουμε τελικά στο dac.
Δεν αναφέρω ότι το Tidal κάνει κάτι που δεν πρέπει στο υλικό που αναπαράγουμε από αυτό..
Δεν είναι εντελώς ουδέτερο ηχητικά..

Δεν έχω δοκιμάσει lossless Spotify άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη..
Φυσικά στον αλγόριθμο το Spotify είναι απλά άλλου, δεν μπορεί καμία άλλη πλατφόρμα να το φτάσει, το Qobuz δεν έχει ελάχιστη διαφορά είναι παντού καλύτερο σε ήχο..
Εγώ πιστεύω το Tidal δεν πνέει τα λοίσθια, μια χαρά ζει και βασιλεύει, από την στιγμή που βγήκε το Spotify lossless και δεν έγινε χαμός στους ακροατές ώστε να "κινδυνέψουν" οι άλλες πλατφόρμες έχει πολύ ζωή ακόμα..
Δεν υπάρχει νομίζω κανένας τρόπος μια πλατφόρμα που εκπέμπει σε 16/44 ή 24/44 να διαφέρει ηχητικά, τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό, από μια άλλη πλατφόρμα που εκπέμπει στο ίδιο φορμά. Για αυτό το λόγο όλες οι μουσικές πλατφόρμες στο ίδιο master και ίδια ανάλυση ακούγονται ίδια. Άλλωστε το Qobuz είναι η μικρότερη πλατφόρμα με ελάχιστους συνδρομητές (όπως και το Tidal) οπότε και οικονομοτεχνικά μάλλον δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό σε σύγκριση π.χ με το γιγάντιο Spotify που έχει το 60% των συνδρομητών ή ακόμη και με το amazon ή το itunes. Δηλαδή αν υπήρχε μια "μαγική" λύση να ακούγεται τόσο καλά! θα την είχαν φυσικά υιοθετήσει και οι άλλες πλατφόρμες και γιατί όχι;
Όσον αφορά δε το Tidal:
https://www.soundguys.com/the-end-of-tidal-132265/

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, καμία πλατφόρμα δεν ακούγεται το ίδιο με την άλλη. Στο ίδιο μάστερ και στην ίδια δειγματοληψία ροής.

Το Qobuz είναι έτη φωτός μπροστά και το μόνο που ακούγεται όπως το original αρχείο flac που μπορείς να αγοράσεις από την δισκογραφική.

Το Tidal είναι "χρωματισμένο" τα άκρα και ειδικά μέσο - χαμηλά είναι τονισμένα.

Το Spotify lossless είναι πιο ακριβές ηχητικά από το Tidal και ας είναι χαμηλότερης ανάλυσης.

IMHO, YMMV

Δεν υπάρχει νομίζω κανένας τρόπος μια πλατφόρμα που εκπέμπει σε 16/44 ή 24/44 να διαφέρει ηχητικά, τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό, από μια άλλη πλατφόρμα που εκπέμπει στο ίδιο φορμά. Για αυτό το λόγο όλες οι μουσικές πλατφόρμες στο ίδιο master και ίδια ανάλυση ακούγονται ίδια. Άλλωστε το Qobuz είναι η μικρότερη πλατφόρμα με ελάχιστους συνδρομητές (όπως και το Tidal) οπότε και οικονομοτεχνικά μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό σε σύγκριση π.χ με το γιγάντιο Spotify που έχει το 60% των συνδρομητών ή ακόμη και με το amazon ή το itunes. Δηλαδή αν υπήρχε μια "μαγική" λύση να ακούγεται τόσο καλά! που είχαν φυσικά υιοθετήσει και οι άλλες πλατφόρμες και γιατί όχι;
Όσον αφορά το Tidal:
https://www.soundguys.com/the-end-of-tidal-132265/
Αν έπαιζαν όλες οι πλατφόρμες τον ίδιο Ήχο, δεν έχει κανένα νόημα να έχει ο κόσμος μια η δύο ή τρεις συνδρομές, θα ήμασταν όλοι από μια και θα είμαστε μια χαρά..
Οι πλατφόρμες δυστυχώς δεν ακούγονται όλες οι ίδιες..
Καμία πλατφόρμα δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει τους συνδρομητές του Spotify, το συγκεκριμένο το ακούν ηλικίες από παιδιά μέχρι γέροντακια, έχει τα πάντα μέσα και είναι πανέξυπνο..
Το Tidal και το Qobuz απευθύνεται σε μικρό και συγκεκριμένο κοινό, άρα ποτέ δεν ξέρεις πόσο χρόνο ζωής θα έχουν..
Ουτως ή άλλως αν έχεις μια σεβαστή καβάντζα σε αρχεία με flac δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με συνδρομές..
ΑΝ έχεις φροντίσει τη δισκοθήκη σου είτε ψηφιακή, είτε αναλογική, (πικάπ), δεν σ' ενδιαφέρει ποια πλατφόρμα παίζει καλά, απλά οι συνδρομές είναι ευκολία γιατί ανακαλύπτεις και νέα πράγματα μέσα από αυτές..
Προσωπικα εγώ άμα κάτσω να ξανα ακούσω όλα μου τα αρχεία από την αρχή θέλω άλλη μια ζωή για να τα ακούσω όλα..

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, καμία πλατφόρμα δεν ακούγεται το ίδιο με την άλλη. Στο ίδιο μάστερ και στην ίδια δειγματοληψία ροής.

Το Qobuz είναι έτη φωτός μπροστά και το μόνο που ακούγεται όπως το original αρχείο flac που μπορείς να αγοράσεις από την δισκογραφική.

Το Spotify lossless είναι πιο ακριβές ηχητικά από το Tidal και ας είναι χαμηλότερης ανάλυσης.

IMHO, YMMV
Όταν λες ότι το Spotify lossless είναι πιο ακριβές τι εννοείς;

Λιγότερο πειραγμένο ηχητικά.
Αν και δεν έχει ακούσει Spotify lossless στο σύστημα μου, μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό για την συγκεκριμένη πλατφόρμα..
(Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτό που λες φυσικα)

Αν και δεν έχει ακούσει Spotify lossless στο σύστημα μου, μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό για την συγκεκριμένη πλατφόρμα..
(Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτό που λες φυσικα)
Τα mp3 είναι "φτιαγμένα" για να αντισταθμιστούν οι απώλειες της συμπίεσης.

Το νέο HiFi lossless είναι ακριβώς σαν να ακούς το αντίστοιχο CD.

Τα mp3 είναι "φτιαγμένα" για να αντισταθμιστούν οι απώλειες της συμπίεσης.

Το νέο HiFi lossless είναι ακριβώς σαν να ακούς το αντίστοιχο CD.
Θα με βάλεις στην πρίζα να κάνω συνδρομή..😁
Αν και δεν με ψήνει ακόμα..

IMHO, YMMV
μπορείτε να μας εξηγήσετε πως γίνεται το ίδιο ψηφιακό αρχείο (στην ίδια ανάλυση κ.λ.π...όλα ίδια)-χωρίς φυσικά να είναι πειραγμένο με EQ- να ακούγεται διαφορετικά όταν εκπέμπεται από άλλη πλατφόρμα;

Το μόνο πραγματικό αρνητικό του Spotify lossless είναι η μέχρι στιγμής περιορισμένη υποστήριξη από τους διάφορους streamers και φυσικά η κάκιστη ενσωμάτωση στο Volumio OS.

μπορείτε να μας εξηγήσετε πως γίνεται το ίδιο ψηφιακό αρχείο (στην ίδια ανάλυση κ.λ.π...όλα ίδια) να ακούγεται διαφορετικά όταν εκπέμπεται από άλλη πλατφόρμα;
Εφαρμογή EQ για τους δικούς τους λόγους.
Ωραιοποίηση του ήχου.