Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Δεν εχεις δοκιμασει το Τ8, εκει μπορει ν'αλλαξεις γνωμη.
Αν και το έχω ακούσει θα χαρώ να το φέρεις το Σάββατο να το ακούσουμε μαζί και να κρίνεις το σύστημα μου σε συγκριση με--άλλα-- που έχεις ακούσει.

Λιγο δυσκολο λογω οχηματος.
Εγώ κουβαλάω το pi που πλέον με μετασχηματιστες πλακέτες τροφοδοδιας ειναι σαν ενισχυτής σε τσάντα πλάτης στη μηχανή. Απλά δεν βάζω τίποτα άλλο μέσα.

Εγώ κουβαλάω το pi που πλέον με μετασχηματιστες πλακέτες τροφοδοδιας ειναι σαν ενισχυτής σε τσάντα πλάτης στη μηχανή. Απλά δεν βάζω τίποτα άλλο μέσα.
Για να βγει μηχανημα απο το επιπλο μου και στη συνεχεια να ξαναμπει, θα πρεπει να το σκηνοθετησει ο σκηνοθετης του μισιον ιμποσιμπολ.
Χωρια που πρεπει να ξεκολλαω τα αντικραδασμικα και να τα ξανακολλαω παλι.
Ασε την ταλαιπωρια και το φοβο πιθανης ζημιας κατα τη μεταφορα.
Κι ολα αυτα για να δουμε οτι οντως παιζει καλυτερα απο το πι σι σου.

Κι ολα αυτα για να δουμε οτι οντως παιζει καλυτερα απο το πι σι σου.
Ναι λίγο καλύτερα απο το pc μου θα παιξει φυσικα με χρήση του δικού μου dac και όχι του εσωτερικού του με αυτό δεν εχει καμία ελπίδα, αλλά κόντρα στο pi σαν streamer μονο και τα δύο δηλαδη πανω στο dac καμία ελπίδα.

Ναι λίγο καλύτερα απο το pc μου θα παιξει φυσικα με χρήση του δικού μου dac και όχι του εσωτερικού του με αυτό δεν εχει καμία ελπίδα, αλλά κόντρα στο pi σαν streamer μονο και τα δύο δηλαδη πανω στο dac καμία ελπίδα.
Το Τ8 δεν εχει ντακ.

Αναφέρεις ότι ακριβώς είχα γράψει στο παρελθόν για τις 3 πλατφόρμες..😉
(Δηλαδή στο πως παίζουν)..
Τωρα πως ακούν 2 άτομα σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς το Qobuz με μπουμινγκ, είναι άλλο έργο αυτό, και αναφέρω ότι έχουν θέμα με το Setup τους ή τον χώρο τους..

Πάμε να ξεκαθαρίσουμε 3-4 πραγματακια

Ένα μεγάλο ευχαριστω στον @Panoramix και σε οσους ψάχτηκαν και μπηκαν στη διαδικασία να το γράψουν και αυτό βοήθησε τη κουβέντα. Τωρα πως μεταφράζονται σε καθε συστημα κ χώρο αυτές οι διαφορές είναι αλλο πραγμα και φυσικα ο καθενας εχει δικαίωμα να το πει και να ερευνηθεί.

Εαν κάποιοι μπορούν να δουν το φεγγαρι κάπιες μέρες και εαν κάποιος ´αλλος πει οτι μια νυχτα μπορεί και να μην φενεται απο το μπαλκόνι του δεν σημαίνει οτι αυτός που το ανέφερε εχει γκαβα ματια , το τηλεσκόπιο του ειναι χαλασμένο η είναι μαπα, δεν εχει αντίληψη, δεν έχει γνωσεις κτλ κτλ που διαβαζω από μερικούς

Τα ηχεια μπουμαρουν συντονίζουν το χωρο γιατι παιζει σαν να είναι σε ένα βαθμό πατημένο το loudness σε σχεση με αλλη πηγή data streaming και οτι κατάλαβα οτι σημβαινει μαλλον σημαινει (λεω τώρα) οτι μάλλον υπαρχει κάποια αντίληψη και οτι ο ήχος ήταν στημένος με κάποια α προσέγγιση στο σύστημα και άλλαξε (συμφώνα με τον ηχο απο το Tidal και το Βυνίλιο). Οταν ήθελα σωστό ηχο θα άκουγα στο στουνιο μου ειτε με τα near field ειτε με τα ακούστηκα από την κ´αρτα ήχου μιξερ κτλ. Έκλεισε το thread για μένα Ευχαρστω και π´αμε για άλλα

Όλο ευγένια είσαι, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Δείχνεις τον σεβασμό σου απέναντι στον συνομιλητή σου, κλασική αντίδραση Audio people..
Το setup σου είναι όλο λάθος, στο λέει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά παραπάνω από εσένα αλλά δεν έχει κανένα νόημα να σου αποδείξω κάτι..
Καλημέρα!!! 😁
Lefterakis η πορτα ανοιχτή εγω πρώτος σου λεω συγνώμη και ενα ποτήρι θα υπάρχει παντα για σένα με το καλλιτερο κρασί του σπιτιόυ μου. Διευκρινίζω αυτοι που έβαλαν εναντίον μου έλαβαν τα πυρά μου και με πυροβόλισες πρώτος και σου απάντησα, δεν ξεκίνησα από θεια φώτιση.

Μου λες θα σε ξεφτιλίσω κτλ στο σβησανε το σχόλιο ( ή δεν το βρίσκω ) τι ειναι αυτο κουλτουρα οπαδικη ουτε παω στα γήπεδα ουτε με ενδιαφερει απορώ. Επισης δεν ειμαι στο γλέντι αυτο από εχτές, μπερδεύουμε λιγο το τεχνικο με το μουσικο ειναι διαφορετικα και γενικά προς ενημέρωση σου και εσένα είμαι απο μουσική οικογένεια, έχω σπουδες στον ηχο (μουσικη τεχνολογια), περαν των κλασικων μουσικών σπουδων, events και των μουσικών παραγωγών που εχω γράψει google me κατι θα βγάλει και για μενα το εχω και εγω το βιογραφικό μου το εχω αποδείξει και συνεχίζω παραγωγικά. Τελειώνει εδώ και τίποτα αλλο εκτός από χαρά και υγεία το αφήνουμε πισω

Lefterakis η πορτα ανοιχτή εγω πρώτος σου λεω συγνώμη και ενα ποτήρι θα υπάρχει παντα για σένα με το καλλιτερο κρασί του σπιτιόυ μου. Διευκρινίζω αυτοι που έβαλαν εναντίον μου έλαβαν τα πυρά μου και με πυροβόλισες πρώτος και σου απάντησα, δεν ξεκίνησα από θεια φώτιση.

Μου λες θα σε ξεφτιλίσω κτλ στο σβησανε το σχόλιο ( ή δεν το βρίσκω ) τι ειναι αυτο κουλτουρα οπαδικη ουτε παω στα γήπεδα ουτε με ενδιαφερει απορώ. Επισης δεν ειμαι στο γλέντι αυτο από εχτές, μπερδεύουμε λιγο το τεχνικο με το μουσικο ειναι διαφορετικα και γενικά προς ενημέρωση σου και εσένα είμαι απο μουσική οικογένεια, έχω σπουδες στον ηχο (μουσικη τεχνολογια), περαν των κλασικων μουσικών σπουδων, events και των μουσικών παραγωγών που εχω γράψει google me κατι θα βγάλει και για μενα το εχω και εγω το βιογραφικό μου το εχω αποδείξει και συνεχίζω παραγωγικά. Τελειώνει εδώ και τίποτα αλλο εκτός από χαρά και υγεία το αφήνουμε πισω
Καλημέρα...
Ευχαριστώ πολύ για την συγνώμη...

Δεν έγραψα ποτέ ότι θα σε κάνω ξεφτίλα, λάθος κατάλαβες η λάθος στα μετέφερε κάποιος, είπα ότι αν το συνεχίσουμε θα εκτεθεις περισσότερο...
Είναι πάντα πολύ προσεκτικός σε ότι γράφω εδώ μέσα!!!

Να σου θυμίσω ότι έκανα το πρώτο σχόλιο σε εσένα για αυτό που ανέφερες εσύ για το Qobuz, και άρχισες να λες διάφορα του τύπου ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος του καναπέ, ότι δεν έχω την γνώση και την αντίληψη κλπ ώστε να μπορώ να "κρίνω" το σούπερ Setup σου κλπ...
Είπες και διάφορα άλλα που πραγματικά ήταν γηπεδικου χαρακτήρα από μεριάς σου, χωρίς φυσικά να δώσω σημασία παραπάνω στα λεγόμενά σου..
Ανέφερες ότι δεν έχω ούτε την κρίση, ούτε τα αυτιά, η ότι άλλο νόμιζες εκείνη την στιγμή..
Πιστεύεις ότι όταν μου μιλάει κάποιος έτσι θα μπω στο τρυπάνι του για να του απαντήσω;
Τέλος πάντων, σε ξανά ευχαριστώ για την συγνώμη σου και ελπίζω να μην ξανά συμβεί κάτι παρόμοιο ξανά..

• Love
Reactions: Vass xen
Πες και στο φιλαράκι μας τον Βασίλη το μυστικό ντε....

Μη μείνει μόνος του να ρίχνει σιχτίρια στην πλατφόρμα... :LOL:
μα αυτο το κανω και εγω κοβω τα μπασα στο σαμπ για να ερθει στα ισια του αυτό εκανε και ο Μητσαρας

Μην κουράζεσαι με VPN κτλ.

Τη στιγμή που συνδέεσαι επιτυχώς στο Qobuz με usename και password απολαμβάνεις τις ίδιες υπηρεσίες που απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές τους.
Δεν παίζει ρόλο από ποια χώρα συνδέεσαι ή αν υποστηρίζεται επίσημα η συγκεκριμένη χώρα. Όλοι στο ίδιο σύστημα συνδεόμαστε.

Εγώ το πλήρωσα το 50αρακι για φέτος . Εδώ το Qobuz τα σπάει

Attachments

• IMG_3209.png
    IMG_3209.png
    464.2 KB · Views: 37
Τελικά αν και πολλοί των υπολογιστών εδώ μέσα, κάποια πράγματα δεν τα αναλύουμε όπως πρέπει για όλους.
Το θέμα μας ειναι το streaming
Τα μηχανήματα που εχω καταλήξει για ψηφιακή αναπαραγωγή ειναι 2.
1. IAN CANADA PI το γνωστό Rasbery pi με τα καλούδια του ian canada. Με software to Gentoo player και τελικά το QOBUZ που πραγματικά ειναι καταπληκτικό. Εδω απο τη στιγμή που θα τελειώσεις με το hardware και κάνεις ολα τα update δεν κάνεις κάτι άλλο. Απλά κάνεις τακτικά ένα backup την κάρτα του pi (κλώνο) Αυτο για περίπτωση που θα σε πάρει κάνα τηλέφωνο ο Tzimisce με το καταπληκτικό update που μόλις βρηκε το οποίο ειναι βέβαιο οτι θα σου σβήσει το σύστημα.
2. Desktop pc. Εδω τα πράγματα αλλάζουν πολύ οι δρόμοι ειναι πολλοί. Ας ξεκινήσουμε απο το hardware. Κάθε ανεμιστήρακι στο εσωτερικο χαλάει τον ήχο, μηχανικοί δίσκοι στο εσωτερικο χαλάνε τον ηχο, στο τροφοδοτικό δεν θα αναφερθώ καν. Όσο για το software χάος άπειρες επιλογές. Εγώ έχω ξεκινήσει με foobar2000 και κάνοντας πολλές δοκιμές πάλι σε αυτό κατέληξα.
Τέλος η κόντρα με το αναλογικό το βινυλίο, μετά απο τόνους μελανιού που έχουν χυθεί τι να γράψω, ο analog jimaras είμαι, στο δικό μου σύστημα με καλή διάθεση και reference δίσκους ακούγετε πολύ κοντά στο hi-resolution streaming γιατί όχι και καλύτερα αναλόγως όπως πάντα της εγγραφής.
Όλα τα παραπάνω ξεκαρδιζονται με τον ηχο του cd.

• Haha
Reactions: Tzimisce
Απλά κάνεις τακτικά ένα backup την κάρτα του pi (κλώνο) Αυτο για περίπτωση που θα σε πάρει κάνα τηλέφωνο ο Tzimisce με το καταπληκτικό update που μόλις βρηκε το οποίο ειναι βέβαιο οτι θα σου σβήσει το σύστημα.

Και που να το κάνω; Στο δικό μου και μετά να μην ξεκινάει; 😂

True story
- Έλα ρε, έχουν βγάλει update. Κάνε το αλλά μετά μην κάνεις enable το ram system να φορτώνει με το boot.
- Αφού έχω κάνει και κάνει κανονικά boot!
- Ρε συ, το έχουν γράψει στα bugs και ότι θα το φτιάξουν!
- Αφού εγώ το έχω κλείσει και το έχω ανοίξει τόσες φορές.
(ενεργοποιώ το ram system, reboot δεν έκανε ξανά ποτέ).
- Να κοίτα! Και σε εσένα το κάνει! Backup είχες ε;

Μα με τα ίδια πακέτα θα καταλήγαμε πάλι. Ποιο το νόημα;
Δεν έχουμε κάνει πλάκα πλάκα κόντρα στα distributions. Αλλά από το ίδιο RPI.

• Like
Reactions: Vass xen
Μην κουράζεσαι με VPN κτλ.

Τη στιγμή που συνδέεσαι επιτυχώς στο Qobuz με usename και password απολαμβάνεις τις ίδιες υπηρεσίες που απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές τους.
Δεν παίζει ρόλο από ποια χώρα συνδέεσαι ή αν υποστηρίζεται επίσημα η συγκεκριμένη χώρα. Όλοι στο ίδιο σύστημα συνδεόμαστε.
Θεορητικά σωστό αλλά δεν κανει την ίδια διαδρομή και επειδή είμαστε και στο Ελλαδιστάν με πολλά προβλήματα στην περιοχή που μένουμε με το Μιτσο έχω επιφυλάξεις.

Παραυτα οι διαφορές υπάρχουν στο Qobuz οταν κάνεις UPNP / DLNA έχει βρεθεί πλεόν η αιτία, την αρχική ιδέα την πέταξες εσύ. Δεν φταίει το σύστημα μάλλον το αντίθετο το σύστημα απέδωσε πιστά αυτές τις διαφορές από τα 2 κανάλια αλλά και το αντίθετο έχει βρεθεί και η αιτία που δεν υπάρχουν ή είναι μειωμένες οι διαφορές σε μερικά συστήματα (γιατι παρεμβαίνουν οι player πχ Audiovarna, roon, fubar2000). Πιασε το αυγό και ακλάδευτο άστο

Καλημέρα!

Θεορητικά σωστό αλλά δεν κανει την ίδια διαδρομή και επειδή είμαστε και στο Ελλαδιστάν με πολλά προβλήματα στην περιοχή που μένουμε με το Μιτσο έχω επιφυλάξεις.

Όταν μιλάμε για πακέτα ethernet η διαδρομή δεν παίζει κανέναν ρόλο. Μόνο το τι γίνεται μέσα στο σπίτι μας παίζει ρόλο.

Επίσης, αν έχετε προβλήματα με το internet γενικότερα στην περιοχή σας, η προσθήκη VPN δεν θα βοηθήσει καθόλου.
Ίσα ίσα, είναι ένα ακόμα layer που αν έχει προβλήματα μπορεί να φέρει επιπλοκές.

Πάντως, αν έχετε θέμα με το internet, το Qobuz θα κάνει διακοπές στην αναπαραγωγή. Δεν θα αλλάξει κάτι άλλο.

Παραυτα οι διαφορές υπάρχουν στο Qobuz οταν κάνεις UPNP / DLNA έχει βρεθεί πλεόν η αιτία, την αρχική ιδέα την πέταξες εσύ. Δεν φταίει το σύστημα μάλλον το αντίθετο το σύστημα απέδωσε πιστά αυτές τις διαφορές από τα 2 κανάλια αλλά και το αντίθετο έχει βρεθεί και η αιτία που δεν υπάρχουν ή είναι μειωμένες οι διαφορές σε μερικά συστήματα (γιατι παρεμβαίνουν οι player πχ Audiovarna, roon, fubar2000). Πιασε το αυγό και ακλάδευτο άστο

Καλημέρα!

Αν σου πω ότι κατάλαβα τελικά γιατί ακούγατε (σε σένα) boom-boom θα σου πω ψέματα. :P