Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Πως το πλεονέκτημα του non normalization έγινε μειονέκτημα, με ξεπερνάει....
Αρχικά ήταν κι εμένα αυτή η πρώτη μου σκέψη, όσο όμως πιο πολύ ακούω το qobuz και συγκρίνω με tidal και Spotify στις καλές εγγραφές η προσέγγιση the simpler the better δείχνει πολύ πετυχημένη όπως γράφει ο Δημήτρης. Αρκεί να μη μας χαλάει οταν η εγγραφή ειναι πολυ κακή. Εδω για λόγους που ακόμη ψάχνω το pi ειναι λίγο πιο ελαστικό στις κακές εγγραφές σε αντίθεση με το pc που ..... ε θα το γράψω boom

κάτι άρχισα να αντιλαμβάνομαι :P
Και που να αρχίσεις να διαβάζεις για αναλογικά. Δες το δικό μου νήμα για το σύστημα μου π.χ. όπου γράφουμε σελίδες επί σελίδων για το σωστό ταίριασμα βραχίονα και κεφαλής πικάπ. Ή τα νήματα του Vlad που γράφει κατεβατά για την συχνότητα συντονισμού και το ενεργό βάρος του βραχίονα.

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Καλημέρα

Ερωτήσεις σχετικά με Qobuz.
1. Έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας εφαρμογή Qobuz connect και αν ναι με ποιο τρόπο; Εγώ έχω εγκαταστήσει μέσω τρίτου παρόχου (όχι από την σελίδα της Qobuz αφού δεν είναι διαθέσιμη για Ελλάδα)
2. Όταν χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή και παρόλο που το WiiM Ultra έχει ενσωματώμενο Qobuz connect δεν μπορώ να "δω" το streamer σαν επιλογή παρά μόνο αν ενεργοποιήσω το Chrome Cast (που δεν θέλω γιατί δεν παίζει Hi Res αρχεία)- αντίθετως όταν ανοίγω το app Spotify connect βλέπει το WiiM κανονικά
Προς το παρόν ανοίγω το Qobuz μέσω του WiiM app και παίζει κανονικά (έως 24bit/192ΚΗz έχω δει)
3. Όταν παίζει ένα κομμάτι στο Qobuz υπάρχει τρόπος να δούμε τους στίχους όπως στο Spotify;
4. Όταν ένα κομμάτι το έχουμε αποθηκεύσει σε μία από τις προσωπικές μας λίστες υπάρχει κάποια σήμανση δίπλα από το κομμάτι για να ξέρουμε ότι είναι αποθηκευμένο (όπως π.χ στο Spotify)
5. Πως γίνεται να μην γίνονται διπλοεγγραφές; (π΄χ στο Spotify σε ειδοποιεί όταν προσπαθήσεις να αποθηκεύσεις το ίδιο κομμάτι σε λίστα που το έχεις αποθηκεύσει ξανά στο παρελθόν)
.....αυτά προς το παρόν

Καλημέρα

Ερωτήσεις σχετικά με Qobuz.
1. Έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας εφαρμογή Qobuz connect και αν ναι με ποιο τρόπο; Εγώ έχω εγκαταστήσει μέσω τρίτου παρόχου (όχι από την σελίδα της Qobuz αφού δεν είναι διαθέσιμη για Ελλάδα)
2. Όταν χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή και παρόλο που το WiiM Ultra έχει ενσωματώμενο Qobuz connect δεν μπορώ να "δω" το streamer σαν επιλογή παρά μόνο αν ενεργοποιήσω το Chrome Cast (που δεν θέλω γιατί δεν παίζει Hi Res αρχεία)- αντίθετως όταν ανοίγω το app Spotify connect βλέπει το WiiM κανονικά
Προς το παρόν ανοίγω το Qobuz μέσω του WiiM app και παίζει κανονικά (έως 24bit/192ΚΗz έχω δει)
3. Όταν παίζει ένα κομμάτι στο Qobuz υπάρχει τρόπος να δούμε τους στίχους όπως στο Spotify;
4. Όταν ένα κομμάτι το έχουμε αποθηκεύσει σε μία από τις προσωπικές μας λίστες υπάρχει κάποια σήμανση δίπλα από το κομμάτι για να ξέρουμε ότι είναι αποθηκευμένο (όπως π.χ στο Spotify)
5. Πως γίνεται να μην γίνονται διπλοεγγραφές; (π΄χ στο Spotify σε ειδοποιεί όταν προσπαθήσεις να αποθηκεύσεις το ίδιο κομμάτι σε λίστα που το έχεις αποθηκεύσει ξανά στο παρελθόν)
.....αυτά προς το παρόν

Ωραία θα ήταν αν είχες γράψει αν έχεις iphone ή android

1) εγκατέστησα την 9.5.0.2 από το https://www.apkmirror.com/apk/qobuz/qobuz/
2) εγώ στο Samsung μου βλέπω κανονικά το Wiim pro και όχι μέσω Google cast
3) Δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
4) Όχι δεν υπάρχει. Μόνο αν το έχεις κάνει Favorite (♥) φαίνεται η καρδιά
5) Το Qobuz υστερεί καθαρά εδώ. Δεν υπάρχει τρόπος να σε ειδοποιεί για διπλές καταχωρήσεις.

Η αλήθεια είναι πως έχει κάποια μειονεκτήματα έναντι του Spotify. Έχει όμως τον καλύτερο ήχο. Έχει και καλύτερο search (ειδικά στην κλασική), οπότε του τα συγχωρούμε :)

Ωραία θα ήταν αν είχες γράψει αν έχεις iphone ή android

1) εγκατέστησα την 9.5.0.2 από το https://www.apkmirror.com/apk/qobuz/qobuz/
2) εγώ στο Samsung μου βλέπω κανονικά το Wiim pro και όχι μέσω Google cast
3) Δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
4) Όχι δεν υπάρχει. Μόνο αν το έχεις κάνει Favorite (♥) φαίνεται η καρδιά
5) Το Qobuz υστερεί καθαρά εδώ. Δεν υπάρχει τρόπος να σε ειδοποιεί για διπλές καταχωρήσεις.

Η αλήθεια είναι πως έχει κάποια μειονεκτήματα έναντι του Spotify. Έχει όμως τον καλύτερο ήχο. Έχει και καλύτερο search (ειδικά στην κλασική), οπότε του τα συγχωρούμε :)
και εγώ από apk κατέβασα την εφαρμογή (samsung S24+) αλλά δεν βλέπει το wiim ultra (μόνο όταν ενεργοποιήσω το cast αλλά και πάλι δεν βγάλζει ήχο). Κάνω κα΄τι λάθος; (εννοείται ότι έχω τα τελευταία firmwares)

Κι εγώ απο Apkmirror κατέβασα την 9.6.2.2. και επικοινωνεί κανονικά και στέλνοντας στο zidoo και λειτουργωντας ως remote στην desktop εφαρμογή στο γραφειο