Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει σύγκριση. Η Digea εχεί πολυ καλύτερη εικόνα.

Χαλαρά όμως. Η διαφορά σχετικά μικρή βέβαια αλλά η digea υπερέχει όπως και να το κάνουμε ;)

δεν μπορει το mpeg2 που εχει η nova να φτασει το h264 που εχει η digea.Δευτερον δεν κανουμε συγκριση εικονας με φωτογραφικη μηχανη και συνδεσεις scart και hdmi.Για να ειμαστε αντικειμενικοί γραφουμε nova απο skystar στον σκληρο του pc και μετα γραφουμε και ενα ts απο την digea με καρτα dvb-t τα ανοιγουμε με ενα vlc και παμε στα properties εικονας και ηχου και βλεπουμε αναλυση bitrate κτλ.
ο Ηχος στα πιο πολλα ειναι 128kbps στην νοβα (αθλιος) στην digea 192 το καδρο περα απο 3-4 καναλια δεν ειναι 720χ576 οπως στην digea einai χαμηλοτερο στην νοβα επισης με το ιδιο bitrate το mpeg2 της νοβα στις γρηγορες σκηνες κανει πιξελ block noise τα οποια δεν φενονται και στο h264 τοσο εντονα.Επισης καλυτερη εικονα θα δουμε απο το conn-x sat αφου θα ειναι dvb-s2 αρκετα καλυτερο απο νοβα.!

Κατα τι γνώμη μου, η Digea έχει θολόσει την εικόνα για να μήν φαίνεται ο θόρυβος. Ετσι η Digea χάνει σε ευκρίνια. Οταν το σήμα είναι χαμηλής ανάλυσης δεν έχει νόημα η σύγκριση μεταξύ HDMI-SCART-COMPONENT. Ετσι θεωρώ ότι τα σύματα είναι παρόμια.

Κατα τι γνώμη μου, η Digea έχει θολόσει την εικόνα για να μήν φαίνεται ο θόρυβος. Ετσι η Digea χάνει σε ευκρίνια. Οταν το σήμα είναι χαμηλής ανάλυσης δεν έχει νόημα η σύγκριση μεταξύ HDMI-SCART-COMPONENT. Ετσι θεωρώ ότι τα σύματα είναι παρόμια.

εγω θα ελεγα το αντιθετο.
εχει τσιταρει το sharpness με αποτελεσμα να εχει "σπιθουριασματα" σε πολλες περιπτωσεις,λογω υπερβολικης ευκρινειας.
εκτος και εαν μιλας για επιγειο ψηφιακο με συνδεση hdmi.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

......Επισης καλυτερη εικονα θα δουμε απο το conn-x sat αφου θα ειναι dvb-s2 αρκετα καλυτερο απο νοβα.!

Κράτα μικρό καλάθι......
65Mbps η συνολική χωρητικότητα του πομπού, διά 32 κανάλια που θα ανεβάσει, πόσο μας κάνει????
Το μισό bitrate από αυτό της Digea ανά κανάλι....
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό , όσον αφορά της ποιότητα της εικόνας....

Κράτα μικρό καλάθι......
65Mbps η συνολική χωρητικότητα του πομπού, διά 32 κανάλια που θα ανεβάσει, πόσο μας κάνει????
Το μισό bitrate από αυτό της Digea ανά κανάλι....
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό , όσον αφορά της ποιότητα της εικόνας....

Πληροφοριακά ο δορυφόρος ανήκει στον ΟΤΕ,οπότε δεν έχουμε πρόβλημα με περιορισμό bitrate,η εικόνα θα είναι όπως αυτή του conn-x tv.

Ασχολείστε με λεπτομέρειες άμα το σήμα δεν είναι υψηλής ανάλυσης βλέπε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=57782 όταν δεν υπάρχουν παρεμβολές το αναλογικό προσωπική μου άποψη είναι καλύτερο.

Παρεμβολές υπάρχουν σχεδόν πάντα και οπτική επαφή να έχεις με τις κεραίες ακόμα θα υπάρχουν παρεμβολές.Έστω και ο θόρυβος πχ εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί,και εκτώς αυτού,τι τις παίρνουμε τις καλές τηλεοράσεις;Για να δείχνουν χιονάκια και SD;Θα δούμε την nova σε λίγο σε hd(τώρα τι HD μπορεί να είναι αυτό....)

Πληροφοριακά ο δορυφόρος ανήκει στον ΟΤΕ,οπότε δεν έχουμε πρόβλημα με περιορισμό bitrate,η εικόνα θα είναι όπως αυτή του conn-x tv.

Δεν αντιλέγω, για να δώσει όμως παραπάνω bitrate θα πρέπει να χρησιμοποιήσει 2 με 3 transpoders ώστε να μοιράσει τα κανάλια (αν συνυπολογίσεις και τα HD κανάλια που θα βάλει..), και απ'όσο ξέρω τόσους ελεύθερους πομπούς δεν έχει ο δορυφόρος (εκτός αν μας λένε ψέματα ότι έχουν πουλήσει όλη τη χωρητικότητα! ;-) )

Πάντως, για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα,τα 2-4Mbps mpeg-4 της Digea είναι πολύ καλύτερα από τα 2-4Mbps mpeg-2 της Νόβα .... Αυτό είναι και το δυνατό σημείο του h264. Ότι προσφέρει ίδια ποιότητα με χαμηλότερο bitrate από το mpeg-2 (σχεδόν με το...μισό), και καλύτερη ποιότητα σε ίδιο bitrate....

Δεν αντιλέγω, για να δώσει όμως παραπάνω bitrate θα πρέπει να χρησιμοποιήσει 2 με 3 transpoders ώστε να μοιράσει τα κανάλια (αν συνυπολογίσεις και τα HD κανάλια που θα βάλει..), και απ'όσο ξέρω τόσους ελεύθερους πομπούς δεν έχει ο δορυφόρος (εκτός αν μας λένε ψέματα ότι έχουν πουλήσει όλη τη χωρητικότητα! ;-) )

Πάντως, για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα,τα 2-4Mbps mpeg-4 της Digea είναι πολύ καλύτερα από τα 2-4Mbps mpeg-2 της Νόβα .... Αυτό είναι και το δυνατό σημείο του h264. Ότι προσφέρει ίδια ποιότητα με χαμηλότερο bitrate από το mpeg-2 (σχεδόν με το...μισό), και καλύτερη ποιότητα σε ίδιο bitrate....

Η nova εκπέμπει σε πρότυπο mpeg 2 dvb-s,η digea dvb-t mpeg4 και ο οτε σε mpeg4 dvb-s2 το dvb-s2 είναι ικανό με τα 2-4 mbps να δώσει άριστη εικόνα(καλύτερη από της digea).Δεν νομίζω να πιστεύει πάντως κανένας σας πως θα μείνει στον 1 transporter...

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

ο οτε σε mpeg4 dvb-s2 το dvb-s2 είναι ικανό με τα 2-4 mbps να δώσει άριστη* εικόνα

Κααλά ...με τα 25 HD κανάλια :jester:

Δεν νομίζω να πιστεύει πάντως κανένας σας πως θα μείνει στον 1 transporter...

Τα περιμένουμε όλα :D Eδώ που είμαστε έχουμε δει πολλά

*Να τη δούμε και πρώτα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Κααλά ...με τα 25 HD κανάλια :jester:

Τα περιμένουμε όλα :D Eδώ που είμαστε έχουμε δει πολλά

*Να τη δούμε και πρώτα

Άριστη ποιότητα με το ίδιο bitrate σε σχέση με την Nova.Νομίζω πως καλύτερα να συνεχίσουμε στο αντοίστιχο νήμα.

Με 2Mbps δεν παίρνεις ποιότητα με καμία δύναμη.

Το DVB-S2 δεν κάνει καλύτερη συμπίεση από το DVB-T ή το DVB-S ώστε να δώσει καλύτερη εικόνα, αλλά αφορά στη μετάδοση, στην οποία κάνει δυνατές κάποιες επιπλέον υπηρεσίες.

Στο θέμα συμπίεσης παίζει ρόλο o αλγόριθμος συμπίεσης-αποσυμπίεσης (codec) του video, όπως λέμε mpeg4 vs mpeg2.

Συνεχίζουμε να είμαστε offtopic,εγώ απλά δεν συνεχίζω εδώ.Συμφονώ πάντως με το παραπάνω.