Ποιότητα εικόνας στη Nova

Re: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ

Ο ANT1 Αλλά και άλλα κανάλια έχουν χάλια εικόνα. Γιατί έτσι; Το παρατήρησα τώρα που αγόρασα μια 32αρα philips...

Τα περισσότερα συνδρομητικά κανάλια(εκτός nova cinema,sports,eurosport) και τα επιγεια μέσω της NOVA εκπέμπουν σε 4:3.Οι σημερινές LCD,Plasma,Led,είναι μακρόστενες 16:9.Στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν το 4:3 σε 16:9 χαλάει η ποιότητα.Στις παλιές 4:3 δεν παρατηρείται το προβλημα τόσο πολύ όσο στις νέες LCD.

Τα περισσότερα συνδρομητικά κανάλια(εκτός nova cinema,sports,eurosport) και τα επιγεια μέσω της NOVA εκπέμπουν σε 4:3.Οι σημερινές LCD,Plasma,Led,είναι μακρόστενες 16:9.Στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν το 4:3 σε 16:9 χαλάει η ποιότητα.Στις παλιές 4:3 δεν παρατηρείται το προβλημα τόσο πολύ όσο στις νέες LCD.

Καμια σχεση δεν εχει πως δειχνει μια τηλεοραση με το aspect ratio.

Οι CRT απλως δειχνουν πιο "αναλογικα" το σημα οπως και οι πλασμα , στις LCD/LED υπαρχει σε καναλια με μετρια ποιοτητα η λεγομενη "ψηφιακιλα" λογω του τροπου με τον οποιο δειχνουν (πολυ φωτεινη εικονα , χωρις μεγαλη αντιθεση και με μεγαλη οξυτητα).

Απάντηση: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ

Εχω τον νεο HD δεκτη και εκτος απο τα hd καναλια ειναι απογοητευτικη η εικονα σε μερικα καναλια
Ξερει κανεις τι ρυθμισεις αναλυσης δεκτη πρεπει να βαζουμε σε hd ready 46αρα?

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ

Εχω τον νεο HD δεκτη και εκτος απο τα hd καναλια ειναι απογοητευτικη η εικονα σε μερικα καναλια
Ξερει κανεις τι ρυθμισεις αναλυσης δεκτη πρεπει να βαζουμε σε hd ready 46αρα?
εαν δεν ειναι 1080 το πανελ της τοτε 720π ειναι το ιδανικο

Εχει 720p και 1080i
Μονο για τα hd ή και για τα αλλα με τις χαλια αναλυσεις ?

ΑΘΛΙΑ η εικονα αυτη τη στιγμη στη ζωντανη μεταδοση του αγωνα Γιαννενα-Ολυμπιακος απο το novasports2! :furious3:

Υπερθεαμα Super League!!!

συμφωνώ απόλυτα με το φίλο έκι... καλά αρχίζει η σεζόν... πάλι καλά που βλέπουμε την αγγλία σε HD... και το ΝΣ3 δε φαινότανε πολύ καλά στον αγώνα ρεν-παρί, αλλά το χάλι του ΝΣ2 ήταν αποκορύφωμα...

πω πω ρε παιδιά, τη απαράδεκτη εικόνα ήταν κ σήμερα σε αυτό το ΝΣ2. πραγματικά, αναρωτιέμαι ώρες-ώρες γτ τους πληρώνω δλδ (λόγω αγγλίας και μόνο, χεχε). ειδικά το 1ο ημίχρονο στον αγώνα γιάννινα-άρης, ήταν λες κ έβλεπα το mgm, τοσο χάλι... είμαι κ στο 1,5 μέτρο απ' την bravia, οπότε καταλαβαίνετε πόσο χάλια είναι τα πράγματα... πάντως, έχω την αίσθηση ότι το ΝΣ2 δείχνει τόσο χάλια ΜΟΝΟ σε live αγώνες που την παραγωγή την κάνει η νόβα, δλδ ελληνικό ποδόσφαιρο κ μπάσκετ. το ίδιο έχω διαπιστώσει κ στο ΝΣ3, όταν δείχνει ελληνικούς αγώνες... τι να πω, ελπίζω απλά να μην αργήσει πολύ να βγει ο οτε, να δούμε κ εκεί τι εναλλακτική έχουμε...

έχεις απόλυτο δίκιο. είδα το λίγο το οφη και τα γιάννενα και η εικόνα ήταν εφάμιλη justin τv. είναι απαράδεκτες οι μεταδόσεις τους. και στα ξένα ματς με εξαίρεση την αγγλία είναι χάλια απλώς εκεί σώζει την κατάσταση ο καλύτερος φωτισμός του γηπέσου και η ποιότητα της λήψης.

πλέον έχω φτάσει σε σημείο να βλέπω στη νόβα ΜΟΝΟ τα HD κανάλια. απλά στα σίνεμα η εικόνα είναι καλύτερη από τα αντοίστιχα σπορτς. έβαλα την τρίτη από περιέργεια να δω πως φαινόταν ο αγώνας τσάμπιονς λιγκ που είχε στο ΝΣ7... εκεί να δεις ωραία πράγματα... καλύτερα βλέπεις στο justin tv που λες κ συ πιο πάνω...

Το κανουν επιτηδες για να αγοραζεις τα HD ή υπαρχει προβλημα ?

πάντως σήμερα το ns2 μου φάνηκε καλύτερο απότι χθές, ειδικά από την τούμπα ήταν πολύ καλή εικόνα - αλλάξανε τα προβόλια στο γήπεδο ???? είχε πολύ φώς. μετά βέβαια είδα formula1 στο trt hd και έβαλα τα κλάματα αλλά αυτό είναι άλλου παπα ευαγγέλιο.

Εγω χτές είχα πραγματικά την τύχη να δω σε φίλο sky italic.Έλεος !!! ποιά HD τις νόβα ρε παιδιά? Τα μάτια μου δακρύζανε απο τα χρώματα και τη ζωηράδα τις εικόνας. τα ποδόσφαιρα έμοιαζαν με παιχνιδομηχανή (sky sport) τα δε κινηματογραφικά οκ..... Ήσουν μέσα στην ταινία!!!! Για ποά ποιότητα μιλάτε? Αν είναι δυνατόν!!!!

Μηπως κανει την διαφορα και η τηλεοραση κιολας???
Γιατι εχω δει Bluray σε 40αρα των 500ευρω προσφορα , και εχω δει και Bluray που ετριβα τα ματια μου σε 40αρα led , των 2000 ευρω ...Οχι οτι το HD της Νοβα ειναι κατι ιδιαιτερο , απλα το υπενθυμιζω!

πάντως σήμερα το ns2 μου φάνηκε καλύτερο απότι χθές, ειδικά από την τούμπα ήταν πολύ καλή εικόνα - αλλάξανε τα προβόλια στο γήπεδο ???? είχε πολύ φώς. μετά βέβαια είδα formula1 στο trt hd και έβαλα τα κλάματα αλλά αυτό είναι άλλου παπα ευαγγέλιο.

Η παραγωγή στην Τούμπα ήταν HD και λογικά είδες το downconvert σε SD, για αυτό είδες διαφορά

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ

Γιατι εχω δει Bluray σε 40αρα των 500ευρω προσφορα , και εχω δει και Bluray που ετριβα τα ματια μου σε 40αρα led , των 2000 ευρω ...Οχι οτι το HD της Νοβα ειναι κατι ιδιαιτερο , απλα το υπενθυμιζω!

Πίστεψέ με, Ο Χ Ι !!!
Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη σύγκριση, 1000% όχι...

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ

Για led tv κάνω λόγο φίλε μου... Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το σόκ. Το hd τις νόβα μπροστά στα hd του sky αν σου τα συγκρίνω με λέξεις δικές μου νάσαι σίγουρος οτι θα με πετάξουν εκτός φόρουμ :2thumb22sup: