Ποιότητα εικόνας στη Nova

καλησπερα και απο εμενα εχω nova 3play με multiview και βλεπω απο το μεσημερι οτι στην τηλεοραση που ειναι ο δευτερος δεκτης slave η εικονα παρουσιαζει σπασιματα εκτος απο τα καναλια που ειναι στην συχνοτητα 11823 ενω στην πρωτη τηλεοραση που ειναι ο master δεκτης δεν υπαρχει καποιο προβλημα σε κανενα καναλι

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στη Nova

Στη σύνδεση που έγινε με το γήπεδο της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ φάνηκε ότι δεν υπάρχει HD μετάδοση.Μήπως το γήπεδο έχει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες και δεν θα υπάρξει γενικά φέτος HD μετάδοση εκεί?Ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος?
Δεν είναι HD η παραγωγή γιατί αύριο έχει UCL και δεν υπήρχε η δυνατότητα να ήταν έγκαιρα πίσω το βαν, λόγο ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
Το κοστος των ακτοπλοικων εισιτηριων για τα βαν της ABC Productions ειναι ενας σοβαρος λογος...
Άστοχο.

Το κοστος των ακτοπλοικων εισιτηριων για τα βαν της ABC Productions ειναι ενας σοβαρος λογος...

Αδυνατώ να πιστέψω κάτι τέτοιο.Φαντάζομαι ότι (πρέπει να) υπάρχει κάποιο αντικειμενικά αξεπέραστο πρόβλημα.

Τώρα είδα ότι με πρόλαβες Νίκο.Μία ερώτηση μόνο.Μόνο ένα βαν υπάρχει για όλες τις HD μεταδόσεις της Nova?Θέλω να πω,έχουν μεταδοθεί 2 αγώνες σε HD μετάδοση,με διαφορά λίγων ωρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Ή πλέον υπάρχει δυνατότητα για μόνο μία HD μετάδοση?Τι ακριβώς γίνεται?

Last edited:
Απαντησε ο Νικος απο πανω ποιος ειναι ο λογος που δεν μεταδιδεται σε Hd.

Χάρη, δύο είναι τα HD προς το παρόν και το πρόγραμμα προσαρμοζεται αναλόγως. Το πλάνο είναι να βγει ένα τρίτο πριν τα Χριστούγεννα και ένα τέταρτο, λογικά, μες στο καλοκαίρι.

Το κουτι της nova ηρθε μονο με scart. Αν βαλω hdmi θα χει καλυτερη εικονα; Δε μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με την εικονα της nova

Last edited by a moderator:
Φυσικα θα εχεις καλυτερη εικονα με HDMI. Ειδικα αν εχεις προσβαση στα HD καναλια, ειναι κριμα να εχεις τον δεκτη συνδεδεμενο με scart.

Και εμένα ο Novabox+ μου είχε έρθει με scart μόνο αφού υποτίθεται πως και με scart μπορεί να δουλέψει. Και μόνο μια δοκιμή να κάνεις με scart και hdmi θα δεις τεράστιες διαφορές και ας μην είναι hd το κανάλι που θα βάλεις.

εδω και πολυ καιρο,σπανιως θα δεις κακη εικονα γενικα απο ολα τα hd της.εχει ωριμασει πολυ το θεμα αυτο στην nova...:2thumb22sup:

Επειδή έχω δει και τις HD μεταδόσεις του ΟΤΕ απο τη Λεωφόρο προσπαθώ να καταλαβω που οφείλεται η διαφορά στην ποιότητα.

χμμμμ....απο λεωφορο δεν θυμαμαι να εχω δει μεταδοση οτε οσο καιρο τον εχω,αλλα σιγουρα τα ποσοστα επιτυχιας στις hd μεταδοσεις,ειναι σαφως υπερ της Nova.
οπως ειπα και πριν-ειδικα τους τελευταιους μηνες-αποτυχημενη μεταδοση hd δεν εχω πετυχει στην nova.
αντιθετως στο μικρο χρονικο διαστημα που εχω τον οτε,οι καλες μεταδοσεις hd,ειναι σπανιο ειδος...
και εννοηται οτι ο οτε κανει και οικονομια στον χωρο των συχνοτητων του,αφου δεν εχει 2πλες μεταδοσεις(sd&hd)του ιδιου καναλιου.

Ο περσινός ημιτελικός κυπελλου στο ποδόσφαιρο με τον ΟΦΗ είχε μεταδοθεί σε HD απο τον ΟΤΕ

Εχω την εντυπωση πως τελευταια η εικονα του σταρ στη νοβα γινεται ολοενα και χειροτερη. Τεραστια διαφορα με την εικονα απο τον 3B.

Ναι επιβεβαιώνω ότι και σε μενα το star εχει πεσει πολύ. Να ρωτήσω κατι λιγο γενικότερο.Απο που εχετε καλύτερη εικόνα; από digea ή nova στα κανάλια ; (alpha,skai κ.λ.π.). Ρωτάω για να δω αν παίζει τίποτα στην εγκατάσταση μου. Στην digea εχω σαφώς πολύ καλύτερη εικόνα.