Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Μη κάνεις τέτοιες συγκρίσεις γιατί δεν θα μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ !!! :flipout:

Ο ένας παίζει με Bitrate κοντά στα 12000 και ο άλλος στα 4000 ....
Μονο 12000; μεχρι 19000 αγγιζει!

Βεβαιως - και ο ενας στοιχιζει 70+ και ο αλλος 20+ , οποτε κατανοουμε το προβλημα! Ευτυχως που η τεχνολογια δινει λυσεις: εικονα Sky (uk. - it.) ηχος OTEtv:2thumb22sup:

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Ευτυχως που η τεχνολογια δινει λυσεις: εικονα Sky (uk. - it.) ηχος OTEtv:2thumb22sup:
Λύση είναι να πληρώνεις γύρω στα 150 το μήνα και να έχεις τρεις ιδιοκτησιακούς δέκτες; Ας το αφήσουμε εδώ καλύτερα (είμαστε και εκτός θέματος)...

ποτε και πως θα βελτιωθει η εικονα εχουμε καμια πληροφορια αν το δουλευουν αυτο στον οτε η μας δουλευουν? εχουν στα πλανα τους να κανουν κατι η ειναι ικανοποιημενοι? εχω στειλει και email στον οτε αλλα απαντηση γιοκ μηπως εχουμε καποια ενημερωση βρε παιδια απο εδω μεσα? ποτε αραγε θα δουμε διαφορα!

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Καποιος ειχε πεί πως περιμένουν να γίνουν 250.000 οι συνδρομητές. Ανοητη δικαιολογία, αν οντως στέκει..

Ρε παιδιά σε ορισμένα κανάλια στο πάνω άκρο της εικόνας απο αριστερά και μεχρι τη μεςη εμφανίζονται άσπρες διακεκομμενες γραμμές.. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή ετσι ειναι σε όλους;

Και εγω το ειχα και αλλαξα το καδρο της τηλεορασης σε 16/9

Ρε παιδιά σε ορισμένα κανάλια στο πάνω άκρο της εικόνας απο αριστερά και μεχρι τη μεςη εμφανίζονται άσπρες διακεκομμενες γραμμές.. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή ετσι ειναι σε όλους;

Αυτο το προβλημα υπαρχει και σε αλλα δορυφορικα πακετα. Οταν το καναλι ειναι HD και εχουμε επιλεξει την επιλογη ευρεια εικονα και οχι 16/9 εμφανιζονται περισσοτερες πληροφοριες στην εικονα.
Οταν μετα καποιος παει να δει ενα SD καναλι εμφανιζονται οι γραμμες.
Το προβλημα μπορει πολυ ευκολα να διορθωθει αμεσα απο το πληκτρο P.SIZE (SAMSUNG) και με τα βελακια να ανεβασουμε την εικονα προς τα πανω και οι γραμμες δεν υπαρχουνε πλεον.

Αλλη λυση ειναι η ρυθμιση σε 16/9 που προτεινε ο παραπανω φιλος.

ευχαριστω για τις απαντήσεις, κοίταξα τις ρυθμίσεις και στον αποκωδικοποιητή και στην τηλεόραση είναι σε 16/9
Στον αποκωδικοποιητή είπα να αλλάξω την "ανάλυση οθόνης" απο 1080i σε 780p και νομίζω ότι διορθώθηκε.
και στη νοβα που κοίταξα σε 780p είναι (δεν θυμάμαι αν το είχα αλλάξει ή έτσι ήταν προρυθμισμένο)

Δεν μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά μεταξύ 1080i και 720p, είναι κάποιο καλύτερο;

Η σωστή ανάλυση για τον δέκτη είναι το 1080i (από την στιγμή που δεν έχει αυτόματη αλλαγή ανάλυσης ανάλογα με το κανάλι).
Οι διακεκομμένες γραμμές που φαίνονται, είναι επειδή είναι απενεργοποιημένο το overcan, η λειτουργία δηλαδή που "πετά" η τηλεόραση ένα μικρό κομμάτι από το περιθώριο του πλάνου. Είναι ενεργοποιημένο για παράδειγμα στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά συνήθως είναι απενεργοποιημένο για τις εισόδους HDMI (που φαντάζομαι έχεις βάλει τον δέκτη του ΟΤΕ). Βρες στα μενού την λειτουργία, και ενεργοποίησέ την στο HDMI που είναι ο δέκτης.

Η σωστή ανάλυση για τον δέκτη είναι το 1080i (από την στιγμή που δεν έχει αυτόματη αλλαγή ανάλυσης ανάλογα με το κανάλι).

Στα 720ρ δειχνει καλυτερα ομως!

Τα HD κανάλια; Τα sd μπορεί να τα δείχνει καλύτερα, αν ο scaler της τηλεόρασης είναι καλύτερος από του δέκτη (που είναι συχνό φαινόμενο). Αλλά από τα HD χάνεις πληροφορία.

Kι ομως στο ματι φαινονται καλυτερα τα 720ρ απο τα 1080i, παρα την μερικη ελλειψη πληροφοριας! Να φταιει το ρ και το i; Το ιδιο παρατηρησα παλαιοτερα στο TF1 οταν γυριζα τον δεκτη στα 720ρ: ορατη διαφορα! Αλλα το ιδιο δεν συμβαινει με τα καναλια των SKY.uk +de, οπου το HD ειναι HD!

Ποια τηλεόραση έχεις; Δεν γίνεται να φαίνεται καλύτερα το 720 από το 1080, από την στιγμή που το υλικό είναι σε 1080.

Panasonic 50VT30. Το ειχα αναφερει παλαια στο σχετικο θεμα της και ειχε γινει παραδεκτο.

Τι είχε γίνει παραδεκτό; Ότι παίζει το 720 καλύτερα από το 1080; Δεν ακούγεται καθόλου λογικό, αν μπορούσες να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες θα βοηθούσε...

Μα ειναι δυνατον με φωτογραφιες (ποιας αναλυσης στο web; ) να καταλαβουμε διαφορα. Τελος παντων, η αισθηση μου αυτη ειναι...αλλη τεκμηριωση δεν μπορω να εχω!

Το 720p ειναι καλυτερο απο το 1080i.Οχι απο το 1080p.Αυτο συμβαινει γιατι η progressive σαρωση ειναι πολυ καλυτερη απο την interlaced.Ενα search στο google θα σας λυσει τις διαφορες μεταξυ των 2.Αν δεν υπαρχει 1080p παντα να προτειματε το 720p απο το 1080i.

Μιλάς για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Εδώ το ότι η εκπομπή είναι στα 1080i είναι δεδομένο.
Η συζήτηση γίνεται επειδή μέλος διαπιστώνει ότι το να δείχνεις το 1080i σε 720p είναι καλύτερο από το να το δείχνεις στο φορμά που εκπέμπεται.
[Επίσης αυτό που έχεις γράψει δεν είναι ακριβές, λείπει η συχνότητα που είναι σημαντική παράμετρος. Εγώ οποιαδήποτε στιγμή θα προτιμούσα το 1080i/60Hz από 720p στα 24Hz.]

Μα ειναι δυνατον με φωτογραφιες (ποιας αναλυσης στο web; ) να καταλαβουμε διαφορα. Τελος παντων, η αισθηση μου αυτη ειναι...αλλη τεκμηριωση δεν μπορω να εχω!

Δεν βλέπω το πρόβλημα με τις φωτογραφίες. Εκτός και αν τις βγάλεις με κινητό τηλέφωνο (μην μπεις στον κόπο).
Εγώ νομίζω ότι η αίσθηση σου είναι λάθος. Δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να ισχύει αυτό που λες... :nounder:

Last edited by a moderator:

Εγώ πάλι τον δέκτη προτείνω να τον έχετε στο 1080i που λέει ο Γιώργος είτε στο 1080p (παρακάμπτεται τελείως η επεξεργασία της τηλεόρασης).

Στο 720p το 1080i της μετάδοσης μετατρέπεται σε 720p και μετά το 720p από την τηλεόραση σε 1080p. Δηλαδή σαν κάποιος να θέλει να ξύσει το κεφάλι του και να χρησιμοποιεί το πόδι του ένα πράγμα. Βέβαια με την τραγική εικόνα της πλειοψηφίας των Ελληνικών καναλιών η παραπάνω διαδικασία θολώνει το αρχικό σήμα με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τόσο οι ατέλειες αλλά ταυτόχρονα χάνεται και πληροφορία από την αρχική εικόνα.

Οποιαδήποτε ανάλυση βάζετε εκτός απ αυτήν που στέλνει ο πάροχος δέχεται επεξεργασία.
Αναλόγως της ποιότητας του μετατροπέα, είναι και η ποιότητα αυτού της που θα δείτε στην οθόνη.
Κανένα όμως επεξεργασμένο σήμα δεν είναι πιο σωστό από το παρεχόμενο.
Σε κάθε επεξεργασία κόβονται πληροφοριες.