Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Απο διαφορες συζητησεις περι τηλεοπτικου που εχω διαβασει στο φορουμ,πολλες φορες παρατηρω οι ερασιτεχνες να χαρακτηριζουν ως καλυτερο αυτο που οι ειδικοι θα εβγαζαν χειροτερο
η οπως λεει κ ο λαος,αλλα τα ματια του λαγου κ αλλα της κουκουβαγιας
Οι ρυθμισεις εικονας σε μια τηλεοραση και το τονιζω αυτο ειναι καθαρα θεμα γουστου του καθενος, και πανω απο ολα παιζει μεγαλο ρολο τι τηλεοραση εχεις.Δεν ειναι αναγκαιο οτι στη ρυθμισε καποιος ειδικος καο εσενα αναγκαστικα θα σου αρεσει.Μπορει και με δικες σου ρυθμισεις το αποτελεσμα να ειναι πολυ καλυτερο

:FSGSFGS4:

Εντάξει . Δεν θα ασπαστώ την άποψη του "ανίδεου" κ.Βιανιτάκη , αλλά τη δικιά σου.

Απ'ότι φαίνεται , όχι και τόσο κατανοητό.

Μπορείς να ακολουθήσεις τις απόψεις όποιου επιθυμείς. Άλλωστε και εγώ αυτό κάνω, μέχρι που έχω γράψει με μπλε σπρέι στο σαλόνι μου "το μνημόνιο είναι ευλογία" του υπουργού Άδωνι. Ακριβώς πάνω από την τηλεόραση. Και είμαι 100% σίγουρος ότι η φράση επιδρά ευεργετικά στην τηλεόρασή μου, την έκανε 4Κ, και πλέον βλέπω σε εκπληκτική ανάλυση και λεπτομέρεια. Κρίμα όμως που αν τραβήξω φωτογραφίες δεν θα φανεί, επειδή δεν θα μπορώ να κάνω σύγκριση μεταξύ των φωτογραφιών που θα βγάλω με την τηλεόραση κάτω από την φράση του υπουργού και την τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο. Η διαφορά της ανάλυσης δεν θα καταγραφεί επειδή δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο καρέ. Οπότε, ή θα πιστέψεις την γνώμη μου, ή θα έρθεις σπίτι μου να το δεις με τα μάτια σου. Μένω στο σπιτάκι με την κεραμοσκεπή και τον ηλιακό θερμοσίφωνα 1km πριν την νότια είσοδο του Μάτσου-Πίτσου, 3η πεζούλα δεξιά.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ, η υπόλοιπη ανάρτηση περιέχει σχολιασμό που βασίζεται σε σύγκριση φωτογραφιών. Διαβάστε το με δική σας ευθύνη.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το αναμενόμενο, ότι το να δεις 1080i σε 720p επιφέρει πτώση της λεπτομέρειας της εικόνας. Και θα ήθελα να μάθω αν έχει γίνει κάποιο λάθος στις φωτογραφίες του sky, όπως ρώτησα πριν το νήμα βγει εκτός θέματος. evam7, ποια στοιχεία της εικόνας σε κάνουν να θεωρείς καλύτερη εκείνη των 720p; Μήπως είναι η κίνηση, και βλέπεις το αποτέλεσμα του bug στα 50Hz; Έχεις δοκιμάσει να ενεργοποιήσεις το IFC στο ελάχιστο;

Μα άμα έχεις ρυθμισμένη έξοδο δέκτη 720p το 1080 panel δεν χρειάζεται το deinterlacing..

Συνοψίζοντας, το καλύτερο είναι να γίνονται οι λιγότερες μετατροπές. Και αν είσαι αναγκασμένος να κάνεις θυσίες, κάνε τις προς τα κάτω. Είναι πολύ καλύτερα να συμπιέζεις, από το να ξεχειλώνεις

Και επειδή το βλέπω δύσκολο να δούμε εκπομπή από 1080p ή 720p, στην Ελλάδα ας χαίρονται όσοι εχουν τα 1080 πανελς με τα blu-ray τους.

Στην προκειμένη περίπτωση (υλικό 1080i) οι λιγότερες μετατροπές είναι να εφαρμόσεις μόνο απόπλεξη. Από την στιγμή που ο δέκτης δεν μπορεί να κάνει απόπλεξη σε σήμα 1080i (κάνει μόνο ο pvr δέκτης), εξάγεις το σήμα 1080i (που είναι όπως εκπέμφθηκε) και κάνει την απόπλεξη η τηλεόραση.

Το να γυρίσεις τον δέκτη σε 720p είναι λάθος, γιατί θα κάνεις και απόπλεξη και θα πετάξεις ένα σωρό πληροφορία.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Ο δέκτης κάνει downscale KAI deinterlace από 1080i σε 720p. Η τηλεόραση κάνει upscale σε 1080p.
Στην περίπτωση που ο δέκτης μεταδίδει το 1080i σαν 1080i, τότε έχουμε:
Ο δέκτης δε πειράζει τίποτα, η τηλεόραση κάνει deinterlace το 1080i σε 1080p.

Παναγιώτη στην περίπτωση που ορίσουμε έξοδο 1080p o δέκτης κάνει το deinterlace , η τηλεόραση απλά δεν κάνει τίποτα.

Γενικά αντικειμενικά 1080i ή 1080p είναι το σωστό ανάλογα ποια τηλεόραση FullHD έχει ο καθένας.

Πάντως σαν scaling/deinterlacing ο PVR που έχω κάνει κάποιες δοκιμές εδώ και μια εβδομάδα που τον έχω είναι πολύ καλός. Θα έλεγα καλύτερος από την πλειοψηφία των επεξεργαστών τηλεοράσεων πλην ίσως κάποιων πολύ ακριβών μοντέλων (Samsung F7000/8000 κτλ).

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Στην προκειμένη περίπτωση (υλικό 1080i) οι λιγότερες μετατροπές είναι να εφαρμόσεις μόνο απόπλεξη. Από την στιγμή που ο δέκτης δεν μπορεί να κάνει απόπλεξη σε σήμα 1080i (κάνει μόνο ο pvr δέκτης), εξάγεις το σήμα 1080i (που είναι όπως εκπέμφθηκε) και κάνει την απόπλεξη η τηλεόραση.

Το να γυρίσεις τον δέκτη σε 720p είναι λάθος, γιατί θα κάνεις και απόπλεξη και θα πετάξεις ένα σωρό πληροφορία.

Εκτός αν έχεις HD Ready 1366 x 768 tv set, οπότε θα πρέπει να γυρίσεις τον δέκτη σε 720

Παναγιώτη στην περίπτωση που ορίσουμε έξοδο 1080p o δέκτης κάνει το deinterlace , η τηλεόραση απλά δεν κάνει τίποτα.

Γενικά αντικειμενικά 1080i ή 1080p είναι το σωστό ανάλογα ποια τηλεόραση FullHD έχει ο καθένας.

Πάντως σαν scaling/deinterlacing ο PVR που έχω κάνει κάποιες δοκιμές εδώ και μια εβδομάδα που τον έχω είναι πολύ καλός. Θα έλεγα καλύτερος από την πλειοψηφία των επεξεργαστών τηλεοράσεων πλην ίσως κάποιων πολύ ακριβών μοντέλων (Samsung F7000/8000 κτλ).

Το πρόβλημα είναι ότι τον PVR δεν τον έχουν όλοι, και είναι ο μοναδικός που κάνει και απόπλεξη σε σήμα 1080i. Υποθέτω ότι το μέλος evam7 δεν τον έχει, διαφορετικά θα μας το είχε αναφέρει.

Εκτός αν έχεις HD Ready 1366 x 768 tv set, οπότε θα πρέπει να γυρίσεις τον δέκτη σε 720

Και πάλι θα εξαρτηθεί από το ποια συσκευή θα κάνει καλύτερα το downscale. Αν και φοβάμαι ότι ακόμα και εκεί, το να επιλέξεις 720 σημαίνει ότι η εικόνα θα πάει στα 720, και μετά στα 768. Καλύτερα να το κάνει η τηλεόραση, οπότε πάλι 1080i είναι η πρώτη επιλογή για δοκιμή...

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν ξέρω να σου πω. Πιθανό, αλλά και ποιος έχει HD READY στις μέρες μας;

Πολλοι, που αγόρασαν μέχρι το 2009- 2010 και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο να την αλλάξουν.

Αν και δεν πιστεύω να είναι και πολλοί, σίγουρα όμως δεν τους αφορά το νήμα αυτό.

Σαφώς και είναι πολλοί αυτοί που έχουν HD ready TV, είναι οι τηλεοράσεις κάτω των 300 ευρώ που πουλάνε τρελά ακόμα... και ναι υπάρχουν αρκετοί (από όσο γνωρίζω) που διαβάζουν αυτό το νήμα Γιώργο !!!

Ok, τότε θα υπάρξουν αναφορές αν παίζουν καλύτερα τα 1080i ή τα 720p στις HD READY... :smile:

Σωστό, απλώς είχα την εντύπωση πως ο δέκτης του ΟΤΕ (εξαιρώ τον PVR που βγήκε τώρα) δε βγάζει 1080p

Ok, τότε θα υπάρξουν αναφορές αν παίζουν καλύτερα τα 1080i ή τα 720p στις HD READY... :smile:

Σιγά μη δεις αναφορές από ανθρώπους που μας διαβάζουν και δεν έχουν κάνει καν εγγραφή στο φόρουμ !!! :antlers:

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Aργησα αλλα δεν χαθηκα!
malakudi o δεκτης ΚΑΟΝ δεν εχει 1080ρ

petasis η β´φωτο του αγγλικου ειναι σε 720ρ

Η τιβι ειναι στο αυτοματο (δηλ οτι του δινεις να στο βγαζει) και μαλιστα οταν κανω (εκανα) αλλαγη συνδεσεων απο hdm1 -hdmi2(για τους δυο δεκτες ΚΑΟΝ - VU+ uno) εγραφε αριστερα επανω την αναλυση που εβγαζε (1080i - 720p). Συνεπως δεν επεμβαινει στην αναλυση με διπλοτριπλοεπεμβασεις
Ο nvianitakis εγραψε: "Στην πράξη έχει να κάνει με τι setbox και τι TV set έχεις.
Σαφέστατα ότι είναι "p" είναι καλύτερο από 'i'
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το παίρνεις μόνο όταν όλα σου τα μηχανήματα ακολουθούν το πρωτογεννές υλικό." κα η τιβι αυτο κανει (ΑΝ τη ρυθμισεις ετσι, εννοειται).

Επαναλαμβανω οτι η καλυτερευση εικονας (στα κουρασμενα ματια μου!) οταν ρυθμιζω τον ΚΑΟΝ - ΟΤΕ στα 720ρ (αντι για 1080i), ΔΕΝ ισχυει οταν κανω το ιδιο στον V+Uno (ειδικα στα Αγγλικα και γερμανικα HD - στα ιταλικα οχι και τοσο!). και δεν ξερω γιατι..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

petasis η β´φωτο του αγγλικου ειναι σε 720ρ

Πώς είναι δυνατόν αυτή η φωτογραφία να δείχνει 1080, και να μην διαβάζεται το κοκκινο πανό κάτω από το λογότυπο:
attachment.php

Και σε αυτή που είναι 720, να διαβάζεται ξεκάθαρα;
attachment.php

Κάτι δεν πάει καλά...

Η τιβι ειναι στο αυτοματο (δηλ οτι του δινεις να στο βγαζει) και μαλιστα οταν κανω (εκανα) αλλαγη συνδεσεων απο hdm1 -hdmi2(για τους δυο δεκτες ΚΑΟΝ - VU+ uno) εγραφε αριστερα επανω την αναλυση που εβγαζε (1080i - 720p). Συνεπως δεν επεμβαινει στην αναλυση με διπλοτριπλοεπεμβασεις

Οι τηλεοράσεις πάντα στο "αυτόματο" είναι και θα αποφασίσουν μόνες τους τι θα κάνουν, ανάλογα με το σήμα εισόδου. Αν της δώσεις 1080i θα κάνει μόνο απόπλεξη, αν της δώσεις 720p θα κάνει upscale. Η τηλεόραση μπορεί να δείξει μόνο μία ανάλυση, αυτή του πάνελ της.

Ο nvianitakis εγραψε: "Στην πράξη έχει να κάνει με τι setbox και τι TV set έχεις.
Σαφέστατα ότι είναι "p" είναι καλύτερο από 'i'
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το παίρνεις μόνο όταν όλα σου τα μηχανήματα ακολουθούν το πρωτογεννές υλικό." κα η τιβι αυτο κανει (ΑΝ τη ρυθμισεις ετσι, εννοειται).

Το πρωτόγεννες υλικό όμως εδώ είναι 1080i. Αν ρυθμίσεις τον δέκτη σε 720p δεν ακολουθείς το πρωτογενές υλικό, κάνεις 3 μετατροπές στην εικόνα.
[Αυτό που είπε ο nvianitakis αφορούσε το φορμά των εκπομπών που κάνουν οι πάροχοι. Από την στιγμή που η επιλογή έχει γίνει από τον πάροχο να είναι τα 1080/50i, δεν έχει νόημα να σκεύτεσαι τι θα γινόταν αν η εκπομπή ήταν στα 720/50p.]

Επαναλαμβανω οτι η καλυτερευση εικονας (στα κουρασμενα ματια μου!) οταν ρυθμιζω τον ΚΑΟΝ - ΟΤΕ στα 720ρ (αντι για 1080i), ΔΕΝ ισχυει οταν κανω το ιδιο στον V+Uno (ειδικα στα Αγγλικα και γερμανικα HD - στα ιταλικα οχι και τοσο!). και δεν ξερω γιατι..

Στις 2 πρώτες φωτογραφίες που έβαλες, δεν βλέπεις την σημαντικά καλύτερη λεπτομέρεια που έχει η πρώτη φωτογραφία;

Όταν βάζεις τον δέκτη του οτε στο 1080i, σου δείχνει το ίδιο και η τηλεόραση;

Μπορείς να ανεβάσεις 2 φωτογραφίες με τον δέκτη του ΟΤΕ στο 1080i, και με το IFC κλειστό και στην ελάχιστη ρύθμιση;

Ρε παιδιά κάνετε τόση κουβέντα απλά για να την κάνετε ή εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μπορείς να συγκρίνεις και να βρεις αξιόπιστη διαφορά στην ποιότητα του HD 1080i/720p ενός κορυφαίου παρόχου, βασιζόμενοι σε δύο φωτογραφίες αμφιβόλου αναλυσης;
Αν θέλετε να συγκρίνετε κάτι κάντε το σωστα.
Και ποιος μου λέει ότι έχει νετάρει σωστά;

Και παρακαλώ, παιδιά, να ανοίξετε νέο θέμα για τη συνέχεια της συγκεκριμένης συζήτησης.

Ρε παιδιά κάνετε τόση κουβέντα απλά για να την κάνετε ή εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μπορείς να συγκρίνεις και να βρεις αξιόπιστη διαφορά στην ποιότητα του HD 1080i/720p ενός κορυφαίου παρόχου, βασιζόμενοι σε δύο φωτογραφίες αμφιβόλου αναλυσης;
Αν θέλετε να συγκρίνετε κάτι κάντε το σωστα.
Και ποιος μου λέει ότι έχει νετάρει σωστά;
Έτσι ακριβώς .

Και πριν διαβάζαμε από κάποιον για τον ...Άδωνι Γεωργιάδη . Χα χα.

Απλά ο ΟΤΕ δεν περνάει τον σχετικό HD descriptor στα κανάλια του

πάντως δεν νομίζω να έχουν και καλό bitrate σαν HD τα κανάλια του ΟΤΕ σωστά? σίγουρα θα μπορούσαν να
έχουν καλύτερο bitrate ώστε να απολαμβάνουμε πραγματικά HD εικόνα. πόσο είναι τώρα το μέγιστο bitrate
των HD καναλιών? ξέρει κανείς? υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του ΟΤΕ η αύξηση του bitrate? να μην πω για
τα SD κανάλια τύπου ANT1 που η εικόνα είναι επιεικώς τραγική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Μπορείς να ανεβάσεις 2 φωτογραφίες με τον δέκτη του ΟΤΕ στο 1080i, και με το IFC κλειστό και στην ελάχιστη ρύθμιση;

Κατα πασα πιθανοτητα το φλου στην πρωτη επιμαχη φωτο οφειλεται στο κη καλο "παγωμα" που εκανε η τιβι. Οσο για το 1080i, με απενεργοποιημενο το IFC, δε νομιζω να βηθουν σε τιποτα, αλλα ιδου:DSCN0226.jpgDSCN0225.jpg