Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν η ταυτόχρονη μετάδοση πολλών αγώνων,οπότε έπρεπε να γίνει επιλογή για το ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν σε HD.Πάντως,βρίσκω λογική τη μετάδοση των 2 αγώνων μπάσκετ σε HD,καθώς πρόκειται για Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Mundobasket όπως λέγεται).Και μπορώ να πω ότι η εικόνα μέχρι τώρα στις HD μεταδόσεις της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι αρκετά καλή.Σε αντίθεση με τις sd μεταδόσεις που πραγματικά δε βλέπονται.Αν και εφόσον γίνουν και τα υπόλοιπα κανάλια HD,ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην είναι χειρότερη η εικόνα τους σε αυτά σε σχέση με τα υπάρχοντα HD.
Στον αγώνα των ΗΠΑ πάντως,δεν είδα σπασίματα.

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Μπορει να μην ηταν το μαυρο χαλι με το Γαλλια-Βραζιλια αλλα μια χαρα ειχε σπασιματα και σε αυτο το παιχνιδι....οσο για αυτο που λες οτι το ενα ειναι Μουντομπασκετ ας ειμαστε ρεαλιστες.

Εκτος απο τους μπασκετικους,βαλε και μενα μεσα,κανενας αλλος δεν ασχολειται....κακα τα ψεμματα το ποδοσφαιρο παιζει μονο του.Οποτε ο κοινος νους λεει οτι βαζει το Σαλκε-Μπαγερν σε hd που ειναι ενα μεγαλο ντερμπυ και ενα απο τα δυο παιχνιδια του μπασκετ σε hd ποσο μαλλον οταν δεν παιζει και η Εθνικη μας!

Για το Γαλλία-Βραζιλία δεν μπορώ να έχω άποψη,καθώς έβλεπα Τσέλσι εκείνη την ώρα και είδα ελάχιστα με zapping.
Τώρα,για το Mundobasket νομίζω ότι κάνεις λάθος.Το ματς της Μπάγερν με την Σάλκε είναι ένα ματς από τα εκατοντάδες μιας διοργάνωσης που θα μεταδίδεται όλη τη χρονιά.Και είναι από τα λίγα που δε θα μεταδοθούν σε HD.Από την άλλη μεριά,όταν μια πλατφόρμα παίρνει τα δικαιώματα μιας διοργάνωσης που διεξάγεται κάθε 4 χρόνια (και φυσικά δε διαρκεί μια ολόκληρη σεζόν),θέλει και φροντίζει να την παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Και κατά τη γνώμη μου μάλιστα,θα έπρεπε αν ήταν εφικτό (που δεν είναι αφού δε φτάνουν τα κανάλια),να μεταδοθούν όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης σε HD.Από αυτή την άποψη λοιπόν,βρίσκω λογική την επιλογή του ΟΤΕ να μεταδώσει 2 ματς του Mundobasket που διεξάγονταν την ίδια ώρα σε HD,βάζοντας αναγκαστικά τον αγώνα της Μπάγερν σε μη HD μετάδοση,εφόσον δεν υπήρχε άλλο κανάλι HD.

Σωστες και λογικες οι επισημανσεις του hdanca.

Εγω παντως σε μια οχι και ακριβειας εγκατασταση (την χαλασε ο αερας και την ξαναεστησα μονος μου) ΔΕΝ εχω πουθενα σπασιματα απο αυτα που λετε

Δε φτάνει το bitrate.

Κάνοντας μία μικρή ανάλυση των καναλιών του ΟΤΕ και του διαθέσιμου bitrate (με τον 6ο αναμεταδότη), το συμπέρασμα είναι πως "δε φτάνει".
Ο ΟΤΕ έχει αυτή τη στιγμή:
12111: 3 HD 6 SD
12149: 2 HD 20 SD
12226: 4 HD 11 SD
12265: 5 HD 13 SD
12380: 4 HD 17 SD
12418: 4 HD 1 SD

Συνολικά δηλαδή έχουμε 22 κανάλια HD και 68 SD. Μέσα σε αυτά είναι κάποια FTA (4E, Βουλή, ΑΡΤ) και κάποια που δεν είναι στο πακέτο του (ANT1 Europe, ODIE TV).
Είναι πέρα από προφανές πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ισορροπημένα τα κανάλια στους αναμεταδότες. Ο 1ος (με τα 3 Sport HD) και ο 6ος έχουν πολύ λίγα κανάλια ενώ οι άλλοι 4 πάρα πολλά. Το πρόβλημα όμως είναι πως αν προσπαθήσουμε να τα βάλουμε αναλογικά, το διαθέσιμο bitrate θα είναι και πάλι πολύ μικρό.
Οι 6 αναμεταδότες έχουν συνολικό bandwidth 317 Mbps (οι 5 έχουν FEC 2/3 ενώ ο ένας έχει FEC 3/5).
Για αξιοπρεπή ποιότητα θα θέλαμε τουλάχιστο 3Mbps για τα SD και 8 Mbps για τα HD. 8*22 + 3*68 = 176 + 204 = 380 Mbps. Λείπουν δηλαδή 63 Mbps. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα μόλις αντικατασταθούν κάποια SD κανάλια με HD όπως έχει ανακοινωθεί. Ακόμα κι αν διαχωρίσουμε τα SD κανάλια σε σημαντικά και σαβούρα, δίνοντας στη σαβούρα μόλις 2 Mbps, πάλι υπάρχει έλλειμα περίπου 40Mbps (θεωρόντας περίπου 28 SD κανάλια ως σαβούρα). Ας σημειώσουμε εδώ πως 8Mbps για HD και πάλι δεν είναι εξαιρετικό, είναι απλώς καλό. Για να είναι εξαιρετικό πρέπει να έχει μέσο όρο πάνω από 10-11 Mbps.

Νομίζω στον ΟΤΕ ενδιαφέρονται για την ποσότητα και όχι την ποιότητα και αυτό δε φαίνεται να αλλάζει. Επίσης, η αδυναμία τους να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα στα 3 Ote Sport HD ενώ βρίσκονται σε αναμεταδότη που είναι σχεδόν άδειος (3 HD + 6SD για 50Mbps διαθέσιμα) δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά στον εξοπλισμό τους ή στα άτομα που τον χειρίζονται.

Ετσι μπραβο γιατι λιγο ακομα και θα νομιζα οτι εχω προβλημα με τα ματια μου....

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δε φτάνει το bitrate.

Κάνοντας μία μικρή ανάλυση των καναλιών του ΟΤΕ και του διαθέσιμου bitrate (με τον 6ο αναμεταδότη), το συμπέρασμα είναι πως "δε φτάνει".
Ο ΟΤΕ έχει αυτή τη στιγμή:
12111: 3 HD 6 SD
12149: 2 HD 20 SD
12226: 4 HD 11 SD
12265: 5 HD 13 SD
12380: 4 HD 17 SD
12418: 4 HD 1 SD

Συνολικά δηλαδή έχουμε 22 κανάλια HD και 68 SD. Μέσα σε αυτά είναι κάποια FTA (4E, Βουλή, ΑΡΤ) και κάποια που δεν είναι στο πακέτο του (ANT1 Europe, ODIE TV).
Είναι πέρα από προφανές πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ισορροπημένα τα κανάλια στους αναμεταδότες. Ο 1ος (με τα 3 Sport HD) και ο 6ος έχουν πολύ λίγα κανάλια ενώ οι άλλοι 4 πάρα πολλά. Το πρόβλημα όμως είναι πως αν προσπαθήσουμε να τα βάλουμε αναλογικά, το διαθέσιμο bitrate θα είναι και πάλι πολύ μικρό.
Οι 6 αναμεταδότες έχουν συνολικό bandwidth 317 Mbps (οι 5 έχουν FEC 2/3 ενώ ο ένας έχει FEC 3/5).
Για αξιοπρεπή ποιότητα θα θέλαμε τουλάχιστο 3Mbps για τα SD και 8 Mbps για τα HD. 8*22 + 3*68 = 176 + 204 = 380 Mbps. Λείπουν δηλαδή 63 Mbps. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα μόλις αντικατασταθούν κάποια SD κανάλια με HD όπως έχει ανακοινωθεί. Ακόμα κι αν διαχωρίσουμε τα SD κανάλια σε σημαντικά και σαβούρα, δίνοντας στη σαβούρα μόλις 2 Mbps, πάλι υπάρχει έλλειμα περίπου 40Mbps (θεωρόντας περίπου 28 SD κανάλια ως σαβούρα). Ας σημειώσουμε εδώ πως 8Mbps για HD και πάλι δεν είναι εξαιρετικό, είναι απλώς καλό. Για να είναι εξαιρετικό πρέπει να έχει μέσο όρο πάνω από 10-11 Mbps.

Νομίζω στον ΟΤΕ ενδιαφέρονται για την ποσότητα και όχι την ποιότητα και αυτό δε φαίνεται να αλλάζει. Επίσης, η αδυναμία τους να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα στα 3 Ote Sport HD ενώ βρίσκονται σε αναμεταδότη που είναι σχεδόν άδειος (3 HD + 6SD για 50Mbps διαθέσιμα) δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά στον εξοπλισμό τους ή στα άτομα που τον χειρίζονται.
+1000000000

Κατατοπιστικότατες οι παρατηρήσεις του Παναγιώτη.Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι ενδιαφέρονται για την ποσότητα και όχι για για την ποιότητα.Και ούτε περιμένω να βελτιωθεί η κατάσταση.Για να αυξηθεί το bandwidth χρειάζονται χρήματα.Η πρόσθεση όμως ποιότητα εικόνας + ποσότητα παροχής αθλητικών διοργανώσεων,αυτό το κόστος συνδρομής βγάζει.

Προσωπικά,εύχομαι με την μετατροπή των υπόλοιπων σπορ καναλιών σε HD,να μην είναι χειρότερα τα πράγματα.Στα δε νέα HD σπορ κανάλια,εύχομαι η εικόνα να μην είναι τουλάχιστον χειρότερη σε σχέση με τα υπάρχοντα.

Πάντως σήμερα η εικόνα στο Τότεναμ Λίβερπουλ είναι πεντακαθαρη χωρίς σπασιματα...

Τραγική η εικόνα στον αγώνα Τουρκία-ΗΠΑ στο ΟΤΕ Sport 1 HD με μ.ο. 1 σπάσιμο/4 δευτερόλεπτα

Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις! Τι ειναι πάλι αυτό? Έτσι έκανε ένα παλιό λάπτοπ όταν έβαζα HD ταινία και δε σήκωνε!

Εγώ δεν είδα σπασίματα.Η εικόνα στο συγκεκριμένο ματς ήταν καλή.

Αυτό που έβλεπα ήταν στιγμιαία να κολλάει η εικόνα.Το έκανε συνέχεια κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν υπήρχε ομαλή ροή.
Απο άποψη ποιότητας εικόνας ήταν πολύ καλά αλλά αυτό ήταν πολύ εκνευριστικό.

Αυτό που έβλεπα ήταν στιγμιαία να κολλάει η εικόνα.Το έκανε συνέχεια κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν υπήρχε ομαλή ροή.
Απο άποψη ποιότητας εικόνας ήταν πολύ καλά αλλά αυτό ήταν πολύ εκνευριστικό.
Παιδιά το παρακολούθησα και εγώ το ματς αλλά η εικόνα τα έσπαγε!!! Μεγάλη διαφορά απο τον ανεκδιήγητο ΑΝΤ1. Επίσης δεν παρατήρησα καθόλου κολήματα... Μήπως πρέπει να τσεκάρετε το πιάτο? Άσχετο αλλά επειδή είμαι νεοπας στον ΟΤΕ -2 βδομάδες- βλέπω μεγάλη διάφορα στο περιεχόμενο σε σχέση με NOVA... Ρε παιδί μου βλέπεις ξένα πρωταθλήματα και ανοίγει το μάτι σου... Κάθε παιχνίδι και ντέρμπι!!! Είχα κολλήσει με τη ΣΟΥΠΑ-league καθότι πονεμένος ΠΑΟ και πραγματικά απολαμβάνει ποδόσφαιρο!!! Αν σκεφτείτε πως πήρα όλο το πακέτο με 36 τι να πω... Ούτε του Παπά!!!:2thumb22sup:

Στιγμιαία κολλούσε η εικόνα και σε εμένα.Η ποιότητα εικόνας καλή ήταν αλλά με τα σπασίματα δεν μπορούσες να δεις τον αγώνα στο 1ο ημίχρονο.

Τα ίδια και το Σάββατο στο ΟΤΕ Sport 2 HD στο Βραζιλία-Γαλλία

Το Ελλάδα-Φιλλιπίνες και η Ρεαλ μια χαρά. Στο ΗΠΑ-Τουρκία υπήρχε το πρόβλημα. Ισχύς και ποιότητα σήματος όλα τέρμα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν το είδα,καθώς έβλεπα Παναθηναϊκό.Αν τα σπασίματα που αναφέρετε έγιναν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου,τότε πάσο.Πάντως στο δεύτερο ημίχρονο που το παρακολούθησα,η εικόνα ήταν καλή και χωρίς σπασίματα.

Το Ελλάδα-Φιλλιπίνες και η Ρεαλ μια χαρά. Στο ΗΠΑ-Τουρκία υπήρχε το πρόβλημα. Ισχύς και ποιότητα σήματος όλα τέρμα.

Επιβεβαιώνω αυτό που λέει ο φίλος.