Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Ότι έχει κάποια θεματάκια το χουμε συζητήσει αρκετά αλλά και συ φίλε μου τον ΑΝΤ1 πήρες για μέτρο σύγκρισης; ο ΑΝΤ1 είναι το χειρότερο ποιότικα κανάλια παντού, στην DIGEA, στη NOVA, στον ΟΤΕ, όπου υπάρχει αναμετάδοση γενικώς!

Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα οσο αφορα τον οτε τν και στην εικονα που εχουν τα καναλια του, σχεδον ολα! Ευελπιστω πως θα στρωσει με τον καιρο και θα εχουμε εικονα οπως πρεπει.

και εγω δεν ειμαι ευχαριστημενος με την εικονα του οτε tv.
σπασιματα στην εικονα πιξελ μεχρι αηδιας και θολουρα
τα ιδια καναλια επιγεια ληψη διαφορα μερα με νυχτα
στην αρχη νομιζα πως ηταν η τηλεοραση αλλα τελικα η εικονα που προσφερει ο οτε tv και σε hd ειναι μετρια
δειτε το ελευθερο καναλι στον ιδιο δορυφορο TF1 HD και θα δειτε την τεραστια διαφορα
προφανως τα παιδια που λενε στο φορουμ για συμπιεση εικονας ειναι αληθεια
δεν ξερω αν βελτιωθει αργοτερα

και εγω δεν ειμαι ευχαριστημενος με την εικονα του οτε tv.
σπασιματα στην εικονα πιξελ μεχρι αηδιας και θολουρα
τα ιδια καναλια επιγεια ληψη διαφορα μερα με νυχτα
στην αρχη νομιζα πως ηταν η τηλεοραση αλλα τελικα η εικονα που προσφερει ο οτε tv και σε hd ειναι μετρια
δειτε το ελευθερο καναλι στον ιδιο δορυφορο TF1 HD και θα δειτε την τεραστια διαφορα
προφανως τα παιδια που λενε στο φορουμ για συμπιεση εικονας ειναι αληθεια
δεν ξερω αν βελτιωθει αργοτερα

Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό...

που ειναι η υπερβολη
σου ειπα για να καταλαβεις και παραδειγμα
δες το TF1 HD και μετα δες του οτε
εσυ λες οτι ειναι το ιδιο;
νομιζω το εχουν καταλαβει ολοι τι γινεται με την συμπιεση του σηματος.

που ειναι η υπερβολη
σου ειπα για να καταλαβεις και παραδειγμα
δες το TF1 HD και μετα δες του οτε
εσυ λες οτι ειναι το ιδιο;
νομιζω το εχουν καταλαβει ολοι τι γινεται με την συμπιεση του σηματος.

Αν βλέπω τα Otesport η διαφορά είναι ελάχιστη. Αν βλέπω Travel ναι είναι μεγαλύτερη. Άλλο να λες ότι κάτι είναι καλύτερο από κάτι άλλο και άλλο να λες ότι δε βλέπεται από τη θολούρα. Σε αυτό αναφερόμουνα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα ξέρουμε καλά από θολούρες αυτό είναι σίγουρο. Δε μεγαλώσαμε με ελληνική τηλεόραση HD για να έχουν συνηθίσει τα μάτια μας σε επίπεδο TF1 και Skysports. Το επίπεδο του ΟΤΕ είναι ικανοποιητικό για τους περισσότερους και εκπληκτικό για κάποιους πολύ λίγους (με ελάχιστες απαιτήσεις κ χωρίς ξένα μέτρα σύγκρισης - ναι το έχω ακούσει αυτό!) και χάλια για επίσης κάποιους πολύ λίγους με ψηλότερα στάνταρ. Σίγουρα υπάρχουν ανώτερα σε ποιότητα κανάλια σήμερα από το επίπεδο του Οτε αλλά με το να τα ισοπεδώνουμε όλα δε βοηθάμε έναν υποψήφιο αγοραστή (όπως κάποτε ήμασταν και εμείς και ψάχναμε πληροφορίες) να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.

ισα ισα που βοηθαμε τον υποψηφιο αγοραστη για να ξερει τι τον περιμενει
κοιταξε μιλαμε για καποιους σχετικους με την εικονα hd και οχι τους ασχετους.
και εγω ειμαι ασχετος με την ιατρικη και δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
η εικονα hd ειναι μια και δεν μπορει να υπαρχουν παραλλαγες
ολα τα αλλα λεγονται κατι σαν εικονα hd
νομιζω οτι επειδη ειμαι ηλεκτρονικος μπορω να εχω καποια επιχειρηματολογια πανω σε αυτο.
και δεν παιρνω παντα την εικονα hd σαν συγκριση αφου δεν μεγαλωσαμε με αυτη οπως λες.
το sd σημα ειναι τραγικο σε πολλα καναλια
δες αντιστοιχα ευρωπαικα sd καναλια και παλι θα δεις την τεραστια διαφορα.
δεν μπορουμε ετσι να παμε μπροστα
αν θες να συγκριθουμε με την δεκαετια του 1980 τοτε ναι εχουμε καλυτερο σημα.

Καλά κόψτε κάτι ρε μάγκες! Σε λίγο θα πιστέψουμε οτι βλέπουμε ασπρόμαυρα και με χιόνια!!! Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα ημαρτον με τις υπερβολές!!! Είπαμε κάποιοι να υπερασπίζεται την Νόβα αλλά με τον τρόπο που το κάνετε όχι απλά πιστευτοί δεν γίνεστε αλλά το αντίθετο!! Δηλαδή αν με την εικόνα που έχει ο ΟΤΕ έχεται πρόβλημα και δεν μπορείτε να δείτε τότε με την Νοβα τι λέτε? Και αν μου πείτε οτι έχει καλυτερη εικόνα τότε καλά κρασιά!!

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν είναι απαραίτητο όποιος γράφει κάτι μη θετικό για τον ΟΤΕ να είναι υπερασπιστής της nova. Σχεδόν κάθε φορά χρησιμοποιείς αυτή τη λογική που είναι λάθος. Εξάλλου δεν έχουν όλοι πρόσβαση και στα δυο πακέτα...

δεν εχω νοβα ρε φιλε
αμα δεν ξερεις καλό είναι να μη μιλας

Last edited by a moderator:

Ολο οι ιδιες και οι ιδιες κολλημενες αποψεις (νοβα vs οτε) για το ποιος την εχει...καλυτερη την εικονα.
Οι πιο πολλοι που κανουν τον κοπο να γραψουνε διολου δεν τους ενδιαφερει ο ανταγωνισμος των δυο και πιο εχει περισσοτερους συνδρομητες. Μην βλεπετε εχθρους εκει που δεν υπαρχουν.

Η κριτικη που ασκητε στον οτε για την εικονα εκτος απο δικαια ειναι πιστευω και επικοδομητικη (στο να βελτιωθει εκει που πασχει).

Η εικονα στα SD καναλια του πακετου ειναι χαλια. Αν δουμε την ιδια εικονα απο digea (επιγεια κεραια) ειναι η μερα με τη νυχτα. Τελος δεν χωραει καμια αμφισβητηση.
Για τα "HD" καναλια του πακετου τωρα ολα ειναι απαραδεκτα εκτος απο τα sport οπου ας πουμε βλεπονται. Υστερουν ομως σε σχεση με ΕΡΤ HD απο επιγεια κεραια. Για ευρωπαικα πακετα δεν μιλαω καν.

Παμε τωρα στο θεμα μας. Δεν ειναι οτι δεν βλεπονται τα καναλια αλλα φιλε μου δεν μπορει να πληρωνω συνδρομη σε πακετο (οσο και αν ειναι αυτη) και να εχω χειροτερη εικονα απο τα δωρεαν καναλια.
Ο οτε πρεπει να αποφασισει καποια στιγμη τι θελει να κανει. Δε μπορει να θελει και τη πιτα ολοκληρη (πολλα καναλια) και το σκυλο χορτατο (λιγοι αναμεταδοτες για οικονομια και αρα τρελη συμπιεση στα καναλια για να χωρεσουν ολα).
Εκει ειναι κριτικη.

δορυφορικο light ειναι η otetv και αν σου αρεσει φιλε μου.με 20 ευρω θες και κατι παραπανω?
αυτη ειναι η φιλοσοφια του ΟΤΕ.καπως ετσι θα σου απαντουσαν εκει στο Μαρουσι...

Τι παει να πει μονο 20 ευρω πληρωνεις αρα πρεπει να λες και ευχαριστω, που βρισκομαστε στη σοβιετικη ενωση? Το οτι εσυ λες οτι ειναι light το πακετο (που το λεει αυτο αραγε?) σημαινει οτι απο τη συμπιεση δεν θα βλεπεται?
Σου λεω και παλι οτι τα ΔΩΡΕΑΝ ελευθερα επιγεια καναλια εχουν πολυ καλυτερη εικονα.

Οσο για το τι θα μου απαντουσαν ενα εχω να πω. Μια εταιρια οφειλει να ακουει τους πελατες της αν θελει να εχει μακροημερευση στο τομεα της.

δεν καταλαβες...ειρωνικο προς την πλατφορμα ηταν το σχολιο μου

Οντως δεν το καταλαβα χεχε

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν είναι απαραίτητο όποιος γράφει κάτι μη θετικό για τον ΟΤΕ να είναι υπερασπιστής της nova. Σχεδόν κάθε φορά χρησιμοποιείς αυτή τη λογική που είναι λάθος. Εξάλλου δεν έχουν όλοι πρόσβαση και στα δυο πακέτα...

Συμφωνώ μαζί σου αλλά το να γράφει κάποιος υπερβολές και πράγματα που δεν ισχύουν, ειδικά όπως λες και εσύ όταν κάποιος δεν έχει και τα 2 πακέτα για να συγκρίνει, τότε πως να τον χαρακτηρίσω?

το μονο που μενει ειναι να περιμενουμε μπας και διορθωθουν ορισμενα λαθη στον οτε tv!! μεχρι τοτε ας αραξουμε και ας απολαυσουμε προπαντων τα HD καναλια!

ισα ισα που βοηθαμε τον υποψηφιο αγοραστη για να ξερει τι τον περιμενει
κοιταξε μιλαμε για καποιους σχετικους με την εικονα hd και οχι τους ασχετους.
και εγω ειμαι ασχετος με την ιατρικη και δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
η εικονα hd ειναι μια και δεν μπορει να υπαρχουν παραλλαγες
ολα τα αλλα λεγονται κατι σαν εικονα hd
νομιζω οτι επειδη ειμαι ηλεκτρονικος μπορω να εχω καποια επιχειρηματολογια πανω σε αυτο.
και δεν παιρνω παντα την εικονα hd σαν συγκριση αφου δεν μεγαλωσαμε με αυτη οπως λες.
το sd σημα ειναι τραγικο σε πολλα καναλια
δες αντιστοιχα ευρωπαικα sd καναλια και παλι θα δεις την τεραστια διαφορα.
δεν μπορουμε ετσι να παμε μπροστα
αν θες να συγκριθουμε με την δεκαετια του 1980 τοτε ναι εχουμε καλυτερο σημα.

Ε και όμως δεν τον βοηθάτε φίλε μου. Αν εσύ είσαι ηλεκτρονικός και λόγω δουλειάς έχεις τα 100πλάσια μέτρα σύγκρισης αυτό δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των πελατών του. Στο λέω γιατί πέρα από τα φόρουμ στα οποία μπαίνει έτσι κ αλλιώς μια μικρή μερίδα και υπάρχουν παράπονα, οι περισσότεροι πελάτες είναι υπερ-ευχαριστημένοι με το προιόν του γιατί αυτές είναι οι απαιτήσεις τους. Εφόσον καλύπτονται από τη δεδομένη ποιότητα στη δεδομένη τιμή τότε το να προσπαθείς να τους πείσεις ότι θα βλέπουν χιόνια, όταν στην πραγματικότητα θα λένε "φοβερή εικόνα με ένα 20αρικο το μήνα" (το έχω ακούσει) είναι παραπλανητικό. Το έχω συστήσει σε 3 γνωστούς μου το προιόν, είναι κ οι 3 απόλυτα ικανοποιημένοι και αυτό που λένε είναι ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να δουνε για πρώτη φορά HD περιεχόμενο στην τηλεόραση τους. Το ότι εγώ προσωπικά δε βλέπω ταινίες στα otecinema και village hd επειδή έχω κόλλημα και θέλω να τα βλέπω σε 1080p σημαίνει ότι πρέπει να το επιβάλλω και σε αυτούς ή να τους πω γιατί βλέπετε ταινίες στον Οτε αφού έχουν πολύ συμπίεση;;; Κατ'αντιστοιχία, έχοντας πάθος με τον ήχο, όλες οι σχετικές συσκευές μου από ηχοσύστημα μέχρι ακουστικά είναι κατηγορίας audiophile. Όταν με ρωτάει ένας φίλος όμως ποιά ακουστικά να πάρει δε θα του προτείνω τα δικά μου που κοστίζουν 300 ευρώ και στα οποία δε θα καταλάβει και πολλά περισσότερα από ένα τυπικό ζευγάρι Philips των 30 ευρώ. Αν με βάλεις να κρίνω τα ακουστικά των 30 ευρώ θα πρέπει να σου πω ότι ακούς μια χωριάτικη σαλάτα, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις τους διαφορετικούς ήχους, όσους επιβιώνουν δηλαδή από το μπάσο που έχει καλύψει τα πάντα και πως αυτό που τελικά ακούς δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό ήχο. Αν διαβάσεις εσύ αυτή την κριτική θα πιστέψεις ότι είναι καλά ακουστικά; Και όμως αυτα τα ακουστικά πιθανότατα είναι μια χαρά για έναν τυπικό ακροατή όπως ο X φίλος μου που με ρωτάει για συμβουλή.

Για να το κλείσω, σε γενικότερο επίπεδο θεωρώ ότι όντως η ποιότητα του υστερεί σε σχέση με άλλα προιόντα που όμως δεν είναι ανταγωνιστές του. Μιλάμε για ένα ελληνικό δορυφορικό πακέτο το οποίο απευθύνεται στο ελληνικό κοινό. Καλώς η κακώς, σαν κοινό ήμασταν 40 χρόνια στη θολούρα και στο αναλογικό ενώ ούτε η ελληνική αγορά είχε να επιδείξει κάποιο ποιοτικό προιόν τόσα χρόνια με τη nova, ακόμα θυμάμαι το κράξιμο που έπεφτε για την ποιότητα της. Σαν αποτέλεσμα, αν διαλέξεις τυχαία 10 άτομα στο δρόμο και τους βάλεις να κρίνουν το προγραμμα και την ποιότητα του Οτε οι 7 θα σου απαντήσουν "Πολύ Καλό!". Γιαυτό και υπάρχει συνεχόμενη αύξηση πελατειακής βάσης, τόσο απλά. Απλά όπως και η Nova, έτσι κ ο Οτε, το πιθανότερο είναι να προσαρμοστούν στο επίπεδο και τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας του κοινού, παρά σε μια ελάχιστη απαιτητική μερίδα που έχει τη δυνατότητα είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω hobby να παρακολουθεί τα πράγματα σε ευρύτερο επίπεδο και να έχει μέτρα σύγκρισης εκτών των στενών ορίων της χώρας. Όταν με το καλό αποκτήσουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ευρεία βάση, τότε να δεις πως αμέσως θα τρέχουν να αναβαθμίζουν την ποιότητα τους όλοι οι πάροχοι.

Last edited: