Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Η εικονα στα SD καναλια του πακετου ειναι χαλια. Αν δουμε την ιδια εικονα απο digea (επιγεια κεραια) ειναι η μερα με τη νυχτα. Τελος δεν χωραει καμια αμφισβητηση.

Δεν ξέρω ποια κανάλια ακριβώς αναφέρεις , πχ. το MEGA για εμένα έχει την ίδια εικόνα είτε digea είτε OTE TV , το ANT1 έχει την ίδια χάλια εικόνα και στα δύο. Αν μιλάς για κάποια περιφερειακά κανάλια εκεί μπορεί να έχεις δίκιο αλλά τα πιάνω μόνο μέσω ΟΤΕ και δεν μπορώ να συγκρίνω.

Για τα HD κανάλια συμφωνώ ότι η εικόνα δεν είναι άψογη αλλά δεν είναι και απαράδεκτη.

Από περιέργεια μήπως μπορείς να μας πεις τι τηλεόραση έχεις?

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Δεν ξέρω ποια κανάλια ακριβώς αναφέρεις , πχ. το MEGA για εμένα έχει την ίδια εικόνα είτε digea είτε OTE TV , το ANT1 έχει την ίδια χάλια εικόνα και στα δύο. Αν μιλάς για κάποια περιφερειακά κανάλια εκεί μπορεί να έχεις δίκιο αλλά τα πιάνω μόνο μέσω ΟΤΕ και δεν μπορώ να συγκρίνω.

+1

Ή εγώ έμαθα λάθος τη γλώσσα στο σχολείο ή δεν ξέρω τι γίνεται εδώ. Φράσεις τύπου "μέρα με τη νύχτα" σημαίνουν το απόλυτο χάος μεταξύ δύο άκρων. Και για τη σύγκριση των SD συγκεκριμένα όχι απλά δεν επιβεβαιώνονται από μένα και από όποιον άλλο τυχαίνει να γνωρίζω αλλά σε κάνουν να ανησυχείς για την όραση σου. Η αλήθεια είναι ότι έχω πάνω από χρόνο να πάω οφθαλμίατρο πάντως.

μαλλον πρεπει να πας στον οφθαλμιατρο ενας χρονος ειναι πολυς :2thumb22sup:
αλλα περα απο την πλακα καλο ειναι να ακουγονται οι αποψεις απο αυτους που εχουν η ειχαν και οτε και νοβα , εγω εφυγα απο νοβα και ηρθα στον οτε και απλα συγκρινω ,ο οτε εχει πολυ πολυ καλητερο προγραμμα στα αθλητικα (και για αυτον τον επελεξα). 2)μην λεμε και ξαναλεμε οτι τα 25 του οτε ειναι και τζαμπα στην εποχη που ζουμε και αφου ειναι τοσο φτηνος δεν πρεπει να κριτικαρουμε? αλλα η ποιοτητα της εικονας στα hd ειναι πολυ χειροτερη σε σχεση με την νοβα, στην νοβα το hd το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΣ ενω στου οτε απλα εχει καλη εικονα ,και επειδη θελω να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ και τα hd του οτε (γιατί μπορούν να το κάνουν) απλα γκρινιαζω,τους εστειλα μηνυμα δεν μου απαντησαν.

Last edited by a moderator:
Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Ε και όμως δεν τον βοηθάτε φίλε μου. Αν εσύ είσαι ηλεκτρονικός και λόγω δουλειάς έχεις τα 100πλάσια μέτρα σύγκρισης αυτό δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των πελατών του. Στο λέω γιατί πέρα από τα φόρουμ στα οποία μπαίνει έτσι κ αλλιώς μια μικρή μερίδα και υπάρχουν παράπονα, οι περισσότεροι πελάτες είναι υπερ-ευχαριστημένοι με το προιόν του γιατί αυτές είναι οι απαιτήσεις τους. Εφόσον καλύπτονται από τη δεδομένη ποιότητα στη δεδομένη τιμή τότε το να προσπαθείς να τους πείσεις ότι θα βλέπουν χιόνια, όταν στην πραγματικότητα θα λένε "φοβερή εικόνα με ένα 20αρικο το μήνα" (το έχω ακούσει) είναι παραπλανητικό. Το έχω συστήσει σε 3 γνωστούς μου το προιόν, είναι κ οι 3 απόλυτα ικανοποιημένοι και αυτό που λένε είναι ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να δουνε για πρώτη φορά HD περιεχόμενο στην τηλεόραση τους. Το ότι εγώ προσωπικά δε βλέπω ταινίες στα otecinema και village hd επειδή έχω κόλλημα και θέλω να τα βλέπω σε 1080p σημαίνει ότι πρέπει να το επιβάλλω και σε αυτούς ή να τους πω γιατί βλέπετε ταινίες στον Οτε αφού έχουν πολύ συμπίεση;;; Κατ'αντιστοιχία, έχοντας πάθος με τον ήχο, όλες οι σχετικές συσκευές μου από ηχοσύστημα μέχρι ακουστικά είναι κατηγορίας audiophile. Όταν με ρωτάει ένας φίλος όμως ποιά ακουστικά να πάρει δε θα του προτείνω τα δικά μου που κοστίζουν 300 ευρώ και στα οποία δε θα καταλάβει και πολλά περισσότερα από ένα τυπικό ζευγάρι Philips των 30 ευρώ. Αν με βάλεις να κρίνω τα ακουστικά των 30 ευρώ θα πρέπει να σου πω ότι ακούς μια χωριάτικη σαλάτα, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις τους διαφορετικούς ήχους, όσους επιβιώνουν δηλαδή από το μπάσο που έχει καλύψει τα πάντα και πως αυτό που τελικά ακούς δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό ήχο. Αν διαβάσεις εσύ αυτή την κριτική θα πιστέψεις ότι είναι καλά ακουστικά; Και όμως αυτα τα ακουστικά πιθανότατα είναι μια χαρά για έναν τυπικό ακροατή όπως ο X φίλος μου που με ρωτάει για συμβουλή.

Για να το κλείσω, σε γενικότερο επίπεδο θεωρώ ότι όντως η ποιότητα του υστερεί σε σχέση με άλλα προιόντα που όμως δεν είναι ανταγωνιστές του. Μιλάμε για ένα ελληνικό δορυφορικό πακέτο το οποίο απευθύνεται στο ελληνικό κοινό. Καλώς η κακώς, σαν κοινό ήμασταν 40 χρόνια στη θολούρα και στο αναλογικό ενώ ούτε η ελληνική αγορά είχε να επιδείξει κάποιο ποιοτικό προιόν τόσα χρόνια με τη nova, ακόμα θυμάμαι το κράξιμο που έπεφτε για την ποιότητα της. Σαν αποτέλεσμα, αν διαλέξεις τυχαία 10 άτομα στο δρόμο και τους βάλεις να κρίνουν το προγραμμα και την ποιότητα του Οτε οι 7 θα σου απαντήσουν "Πολύ Καλό!". Γιαυτό και υπάρχει συνεχόμενη αύξηση πελατειακής βάσης, τόσο απλά. Απλά όπως και η Nova, έτσι κ ο Οτε, το πιθανότερο είναι να προσαρμοστούν στο επίπεδο και τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας του κοινού, παρά σε μια ελάχιστη απαιτητική μερίδα που έχει τη δυνατότητα είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω hobby να παρακολουθεί τα πράγματα σε ευρύτερο επίπεδο και να έχει μέτρα σύγκρισης εκτών των στενών ορίων της χώρας. Όταν με το καλό αποκτήσουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ευρεία βάση, τότε να δεις πως αμέσως θα τρέχουν να αναβαθμίζουν την ποιότητα τους όλοι οι πάροχοι.

+1

επειδη το μυνημα μου δεχθηκε καποια παρεμβαση λυπαμαι πολυ
εγω εστειλα ενα μυνημα για την ποιοτητα της εικονας του οτε tv με συγκεκριμενα παραδειγματα χωρις να αναφερω την λεξη νοβα.
ο αλλος βγαινει και λεει ξαφνικα οτι εγω υπερασπιζομαι την νοβα και οτι λεω ανακριβειες και δεν απαντα στην ουσια του μηνηματος.
οτι και να πω ειναι λιγο
τι ειναι μεγαλομετοχος του οτε και παρεξεγηθηκε;
το φορουμ αντικατοπτριζει την εικονα της κοινωνιας μας
γι αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε
γεια και χαρα αθανατη ελλαδα

Η καραμέλα του ότι όποιος λέει κάτι κακό για τον ΟΤΕ είναι πράκτορας της Nova και το αντίστροφο δεν αποτελεί καν επιχείρημα κατά την άποψη μου. Άσχετα τι δουλειά κάνει ο καθένας μας, μπορούμε να επικεντρωνόμαστε στην ουσία της συζήτησης και όχι σε ανούσιες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Γράφτηκαν επίσης και τόσα άλλα, άδικα στέκεσαι στο συγκεκριμένο σχόλιο κατά τη γνώμη μου. Αντίθετα, πέφτεις και εσύ στην ίδια παγίδα με το να τον αποκαλείς μεγαλομέτοχο του ΟΤΕ.

Κάπως έτσι χάνεται οποιοδήποτε συμπέρασμα θα μπορούσε να είχε βγάλει κάποιος από μια νορμάλ συζήτηση και το γυρνάμε σε καφενείο.

Επειδή ήμουν συνδρομητής NOVA για 9 χρόνια και βλέπω ακόμη καμία φορά στον αδερφό μου , στα κανάλια SD πλέον η διαφορά είναι αμελητέα μεταξύ των δύο πακέτων για το ίδιο κανάλι (για να μην πω ότι τα αθλητικά SD του OTE είναι καλύτερα) , σε HD ίσως να έχει μια ελάχιστη διαφορά υπέρ της NOVA (καμία σχέση με το ημέρα/νύχτα κτλ).

Τα υπόλοιπα που μπορεί να γράφει ο καθένας είναι είτε υπερβολές είτε εκ του πονηρού.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

το πρόβλημα στο discovery hd με τα κολλήματα που κάνει (κολλάει όλη η εικόνα,όχι πιξέλιασμα ενώ ο ήχος συνεχίζει κανονικά) θα λυθεί ποτέ?
δεν είναι συνεχόμενα...παρακολουθήστε κανα 10λεπτο και θα το δείτε που θα πάει...-bye-

Προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει τέτοιο πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Επειδή ήμουν συνδρομητής NOVA για 9 χρόνια και βλέπω ακόμη καμία φορά στον αδερφό μου , στα κανάλια SD πλέον η διαφορά είναι αμελητέα μεταξύ των δύο πακέτων για το ίδιο κανάλι (για να μην πω ότι τα αθλητικά SD του OTE είναι καλύτερα) , σε HD ίσως να έχει μια ελάχιστη διαφορά υπέρ της NOVA (καμία σχέση με το ημέρα/νύχτα κτλ).

Τα υπόλοιπα που μπορεί να γράφει ο καθένας είναι είτε υπερβολές είτε εκ του πονηρού.

οντως οπως τα λεει ο φιλος. και γω πρωην της νοβα! στους 2 μηνες που εχω οτε tv δεν εχω παρατηρησει ουτε μερα με την νυχτα οπως λετε μερικοι ουτε τιποτα tragic στον τομεα νοβα-οτε tv. για 20 ευρω το πακετο ειναι σε καλο αν και με το θεμα της εικονας θα μπορουσε ναναι ακομα καλυτερο
σε μερικα καναλια και ειδικα στα hd

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Και εγώ που είχα Nova και βλέπω ΟΤΕ σε φιλικό σπίτι, βλέπω καλύτερο τον ΟΤΕ στα SD και ελαφρώς χειρότερο στα HD.

Αλλά και τα HD της Nova συγκριτικά με ξένα πακέτα, είναι μέτρια.

παλικαρια και οι 2 παροχοι εχουν την ιδια ποιοτητα εικονας! και σας το λενε ανθρωποι που ειχαν και νοβα και οτε tv, η μεγαλυτερη διαφορα τους ειναι τα 60 ευρω στο full pack της νοβα με τα 25 του οτε ( οι τιμες ειναι χωρις κανενα προγραμμα τηλεφωνιας, σκετες)
οποτε μην το ψαχνεται και πολυ!

Ετσι ακριβως ειναι....Και γω που ειχα νοβα η μονη διαφορα που εχω δει ειναι στα λεφτα.

καλα ειναι τα λευτα διαφορετικα αλλα και το περιεχομενο ειναι διαφορετικο ... εγω εχω και τα 2 αλλα στον οτε ποτε δεν εχω δει μια ταινια μια που ειναι ολες καποιων ετων παλιες .. και φυσικα δεν πληρωνω εχτρα για να δω τα on-demand ... επισης στο νοβα εχει καλυτερα παιδικα και το Ε!. Ο οτε εχει 2 καναλια με κουτσομπολια αλλα ειναι αθλια τελειως .. αθλητικα ειναι τι θες εκει η οτε νομιζω ειναι πολυ καλυτερος .. οποτε δεν ειναι μονο τα λευτα ειναι και τι χρηση κανεις και ποσο βλεπεις την καθε πλατφορμα ... η γυναικα μου πχ βλεπει μοναχα το ε! και τιποτε αλλο οποτε και με το start pack θα ητανε πολυ χαρουμενη ...

παιδια τοσες μερες επαναλαμβανεται το ιδιο και το ιδιο!!!!ποσο αθλια ειναι η εικονα,γιατι δεν εχει καναλια για τα προσωπικα σας ενδιαφεροντα κ.λ.π! η εικονα δεν ειναι και η καλυτερη αλλα επεχει πολυ απο το πονανε τα ματια μου που λενε καποιοι φιλοι της νοβας!!!!!σε οποιον δεν αρεσει ας παει στην νοβα να δεινει 60νταρια και να βλεπει τηλεοπτικο υπερθεαμα και να ζει καλυτερα!!!αυτα.

σωστος!!!!

Επεξεργασία:
παντως απο οτι κοιταξα και τα ερωτικα καναλια αν βγαλουμε το penthouse hd (το οποιο ουτε αυτο δεν ειναι hd) to hustler ειναι λες και βλεπεις απο το ιντερνετ βιντεακια με οτι αυτο συνεπαγεται!!! :violent-smiley-030:

Το penth HD είναι πάει μέχρι 3200 bit rate στην εικόνα και το Hustler μέχρι 1000 !!!!

Αν είναι δυνατόν !!!!

δεν βλέπω το κανάλι, μέσω linux δέκτη μπορώ απλά να δω το bitrate της εικόνας του καναλιού..

Και είναι χάλια....ειδικά όταν το Penth HD σε άλλους πάροχους στον ίδιο δορυφόρο ανεβαίνει μέχρι τα 10.000 bitrate...