Ε και όμως δεν τον βοηθάτε φίλε μου. Αν εσύ είσαι ηλεκτρονικός και λόγω δουλειάς έχεις τα 100πλάσια μέτρα σύγκρισης αυτό δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των πελατών του. Στο λέω γιατί πέρα από τα φόρουμ στα οποία μπαίνει έτσι κ αλλιώς μια μικρή μερίδα και υπάρχουν παράπονα, οι περισσότεροι πελάτες είναι υπερ-ευχαριστημένοι με το προιόν του γιατί αυτές είναι οι απαιτήσεις τους. Εφόσον καλύπτονται από τη δεδομένη ποιότητα στη δεδομένη τιμή τότε το να προσπαθείς να τους πείσεις ότι θα βλέπουν χιόνια, όταν στην πραγματικότητα θα λένε "φοβερή εικόνα με ένα 20αρικο το μήνα" (το έχω ακούσει) είναι παραπλανητικό. Το έχω συστήσει σε 3 γνωστούς μου το προιόν, είναι κ οι 3 απόλυτα ικανοποιημένοι και αυτό που λένε είναι ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να δουνε για πρώτη φορά HD περιεχόμενο στην τηλεόραση τους. Το ότι εγώ προσωπικά δε βλέπω ταινίες στα otecinema και village hd επειδή έχω κόλλημα και θέλω να τα βλέπω σε 1080p σημαίνει ότι πρέπει να το επιβάλλω και σε αυτούς ή να τους πω γιατί βλέπετε ταινίες στον Οτε αφού έχουν πολύ συμπίεση;;; Κατ'αντιστοιχία, έχοντας πάθος με τον ήχο, όλες οι σχετικές συσκευές μου από ηχοσύστημα μέχρι ακουστικά είναι κατηγορίας audiophile. Όταν με ρωτάει ένας φίλος όμως ποιά ακουστικά να πάρει δε θα του προτείνω τα δικά μου που κοστίζουν 300 ευρώ και στα οποία δε θα καταλάβει και πολλά περισσότερα από ένα τυπικό ζευγάρι Philips των 30 ευρώ. Αν με βάλεις να κρίνω τα ακουστικά των 30 ευρώ θα πρέπει να σου πω ότι ακούς μια χωριάτικη σαλάτα, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις τους διαφορετικούς ήχους, όσους επιβιώνουν δηλαδή από το μπάσο που έχει καλύψει τα πάντα και πως αυτό που τελικά ακούς δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό ήχο. Αν διαβάσεις εσύ αυτή την κριτική θα πιστέψεις ότι είναι καλά ακουστικά; Και όμως αυτα τα ακουστικά πιθανότατα είναι μια χαρά για έναν τυπικό ακροατή όπως ο X φίλος μου που με ρωτάει για συμβουλή.
Για να το κλείσω, σε γενικότερο επίπεδο θεωρώ ότι όντως η ποιότητα του υστερεί σε σχέση με άλλα προιόντα που όμως δεν είναι ανταγωνιστές του. Μιλάμε για ένα ελληνικό δορυφορικό πακέτο το οποίο απευθύνεται στο ελληνικό κοινό. Καλώς η κακώς, σαν κοινό ήμασταν 40 χρόνια στη θολούρα και στο αναλογικό ενώ ούτε η ελληνική αγορά είχε να επιδείξει κάποιο ποιοτικό προιόν τόσα χρόνια με τη nova, ακόμα θυμάμαι το κράξιμο που έπεφτε για την ποιότητα της. Σαν αποτέλεσμα, αν διαλέξεις τυχαία 10 άτομα στο δρόμο και τους βάλεις να κρίνουν το προγραμμα και την ποιότητα του Οτε οι 7 θα σου απαντήσουν "Πολύ Καλό!". Γιαυτό και υπάρχει συνεχόμενη αύξηση πελατειακής βάσης, τόσο απλά. Απλά όπως και η Nova, έτσι κ ο Οτε, το πιθανότερο είναι να προσαρμοστούν στο επίπεδο και τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας του κοινού, παρά σε μια ελάχιστη απαιτητική μερίδα που έχει τη δυνατότητα είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω hobby να παρακολουθεί τα πράγματα σε ευρύτερο επίπεδο και να έχει μέτρα σύγκρισης εκτών των στενών ορίων της χώρας. Όταν με το καλό αποκτήσουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ευρεία βάση, τότε να δεις πως αμέσως θα τρέχουν να αναβαθμίζουν την ποιότητα τους όλοι οι πάροχοι.