Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Το σίγουρο είναι πάντως πως αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου καναλιού αλλα και κανενός άλλου γενικότερα, σε απάντηση της ερώτησης του φίλου. Είναι σαφώς μεμονωμένο γεγονός της συγκεκριμένης μετάδοσης, αλλιώς θα το είχαμε παρατηρήσει και άλλες φορές.

Αυτό ακριβώς

Last edited by a moderator:

Επειδή είδα τον αγώνα χθές σε 'μενα δεν έκανε κανένα πιξέλιασμα ουτε σπάσιμο εικόνας! Η εικόνα ήταν τέλεια!! Μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε ο συγκεκριμένος συνδρομητής!

Guys, γενικα σαν ποιοτητα εικονας πώς ειναι (τα hd αλλα και τα sd) ;

Δεν υπάρχει μοναδική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα γιατί κατά βάση εξαρτάται από τον εξοπλισμό, την εμπειρία και κυρίως τις απαιτήσεις του καθενός από το HD video. Σε ένα μέσο όρο, οι περισσότεροι πελάτες θεωρώ ότι είναι ικανοποιημένοι αν και οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι χωρά ακόμα βελτίωση ειδικά στα κανάλια των ταινιών. Τα αθλητικά HD είναι για μένα το δυνατό χαρτί του καθώς οι περισσότερες μεταδόσεις από αυτά (αναλόγως κ της παραγωγής βέβαια που δεν γίνεται από τον οτε) είναι "κρύσταλλο". Στα SD ούτε κρύο ούτε ζέστη. Κάποιοι λένε ότι είναι ελαφρώς καλύτερα από τη nova αλλά έτσι κ αλλιώς το SD έχει περιορισμένο ταβάνι. Πχ. και η DIGEA όταν ξεκίνησε δεν έτριψε κανείς τα μάτια του ξαφνικά εκτός και είχε προβλήματα λήψης ανέκαθεν.

Επειδή όμως εσύ ξέρεις καλύτερα τι θεωρείς καλό και τι όχι, το καλύτερο είναι να τσεκάρεις μέσω κάποιου γνωστού προτού δεσμευτείς αν και θα στοιχημάτιζα ότι, κάποιος που έχει κάνει την ερευνά του, τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο και βρίσκει καλή την τιμή, πολύ δύσκολα θα το απορρίψει ας πούμε λόγω κακής ποιότητας.

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Πιθανώς έχεις τη λειτουργία οθόνης της τηλεόρασής σου σε πλήρη οθόνη.Δοκίμασε αν υπάρχει επιλογή 16:9.

Η ποιοτητα εικονας αυτη την ωρα στον αγωνα της Μπαγερν ειναι πραγματικα πολυ βελτιωμενη. Υ.Γ. Ο κωδικος που εμφανιζεται κατω αριστερα τι ειναι;

Υπάρχει όντως αισθητή βελτίωση στην ποιότητα των HD καναλιών ή είναι ιδέα μου και τα μάτια μου τα βλέπουν ξαφνικά πιο καθαρά;

Εχεις δίκιο και ευχαριστώ για την επισήμανση. Αλλά στα κανάλια sports η ποιότητα του hd ήταν όντως και πάντα καλύτερη από τα υπόλοιπα κανάλια. Εγώ μιλάω για το σύνολο των hd καναλιών. Παράδειγμα, το national geographic wild hd δεν βλεπόταν στον ΟΤΕ σε σύγκριση με την ποιότητα της nova όπου ήταν δύο κλικ πάνω. Επαναλαμβάνω ότι νομίζω ότι βλέπω αισθητή βελτίωση σε όλα τα hd κανάλια. Νομίζω!

Aισθητή βελτίωση δεν νομίζω να υπάρχει. Μικρή, ίσως.
Η γνώμη μου είναι ότι στα κοινά hd κανάλια με τη nova (eurosport, nat geo wild, showcase), o oτέ έχει πάντα καλύτερη εικόνα, έστω και ελαφρά.
Πρόβλημα με τα hd κανάλια θυμάμαι κάποιες φορές στο history και το travel, στις αρχές κυρίως η εικόνα ήταν πολύ συμπιεσμένη.
Και βέβαια μονίμως στο oτέ cinema 1 hd, του οποίου η εικόνα δεν είναι hd, μάλλον προς dvd φέρνει.
Προτείνω λοιπόν στον οτέ να το μετονομάσει σε οτέ cinema 1 dvd.
Kαι μία απορία, αυτό το νέο κανάλι, το motorvision, έχει στάμπα hd, αλλά στη λίστα καναλιών και στο πρόγραμμα δεν γράφει hd. Το ξέχασαν στον οτέ?

Aισθητή βελτίωση δεν νομίζω να υπάρχει. Μικρή, ίσως.
Η γνώμη μου είναι ότι στα κοινά hd κανάλια με τη nova (eurosport, nat geo wild, showcase), o oτέ έχει πάντα καλύτερη εικόνα, έστω και ελαφρά.
Πρόβλημα με τα hd κανάλια θυμάμαι κάποιες φορές στο history και το travel, στις αρχές κυρίως η εικόνα ήταν πολύ συμπιεσμένη.
Και βέβαια μονίμως στο oτέ cinema 1 hd, του οποίου η εικόνα δεν είναι hd, μάλλον προς dvd φέρνει.
Προτείνω λοιπόν στον οτέ να το μετονομάσει σε οτέ cinema 1 dvd.
Kαι μία απορία, αυτό το νέο κανάλι, το motorvision, έχει στάμπα hd, αλλά στη λίστα καναλιών και στο πρόγραμμα δεν γράφει hd. Το ξέχασαν στον οτέ?

To travel από την αρχή είχε τραγική εικόνα.Τώρα είναι ακόμα χειρότερο.Ειδικά αν έχει εικόνες με νερό.....κλάφτα Χαράλαμπε!
Τώρα είμαι στα πάτρια εδάφη.Σε 10 μέρες που θα γυρίσω Αθήνα, θα έχω ιδία άποψη.

Τι να πω ρε παιδιά. Χθες πάντως το otecinema hd έδειχνε πολύ καλύτερα από τις άλλες φορές. Δεν λέω ότι έγινε και super αλλά σίγουρα η εικόνα του ήταν αναβαθμισμένη. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κανάλια hd.

ποια βελτιωση ρε παιδια ισως προσωρινα να πηγε απο το 5 στο 6 ! ειναι για να λεμε μεταξυ μας οτι βλεπουμε hd και να γελαμε
:fahne90:

Εγώ δεν είδα ΚΑΜΙΑ βελτίωση, ίσα ίσα που έγινε χειρότερη! Μάλιστα άρχισαν να εμφανίζονται και μερικές στιγμιαίες χρωματικές ανωμαλίες / σπασίματα εικόνας! Φανταστείτε τι έχει να γίνει τον χειμώνα αν αρχίσει ο αέρας και η βροχή!! Θα συμφωνήσω με τον φίλο από πάνω, πως το HD σήμα του ΟΤΕ είναι κάπου στο 5/10 και μερικές φορές μπορεί να γίνει και 4! Απλά τραγικό!!! Ας κοιτάξουν να βάλουν μυαλό εκεί στον ΟΤΕ και να μην θέλουν μόνο αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά να αναβαθμίσουν και την ποιότητα!

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

οντως κιεγω παρατηρησα σπασιματα και νομιζα οτι ειναι απο τη κεραια μου.