Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Για να πω την αλήθεια... από χθες το βράδυ τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα και βλέπω κι εγώ σπασίματα και χρωματικές ανωμαλίες (παρακολουθούσα motorvision hd). Λέτε να φταίει η στόχευση στο πιάτο;

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

οντως κιεγω παρατηρησα σπασιματα και νομιζα οτι ειναι απο τη κεραια μου.
Οσοι έχετε προβλημα με τα σπασιματα τι ber σας βγαζει (δειτε το πατωντας το kατω δεξια button του control)?

Κοίτα, στην δικιά μου την περίπτωση, σε όλα τα κανάλια η πρώτη μπάρα (ισχύς σήματος) είναι πάντα στο 100. Η δεύτερη μπάρα (ποιότητα σήματος) σε κάποια κανάλια είναι στο 100 σε κάποια στο 80-85 και σε κάποια είναι από 70-80. Απ' ότι έχω παρατηρήσει και χωρίς να είμαι ειδικός, τα κανάλια που «έχουν πρόβλημα» είναι σχεδόν όλα τα HD -άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο- εκτός από τα αθλητικά HD και ένα ελεύθερο το fashionTv HD.

εμενα παλι αυτα που δεν κατεβαζουν full σημα ειναι τα FOX

Τα HD ισα ισα ειναι στο 100% κοιτα κατω απο την δευτερη μπαρα τι ber σου βγαζει αν ειναι πανω απο 700 (σταθερα και οχι μεταβαλομενα) λογικα κατι παιζει με την ρυθμιση της κεραιας ή το lnb... για την ιστορια όπου εχεις χειροτερη ποιοτητα σηματος εχεις και αυξημενο ber καθως οσο μικροτερο Ber (Bit Error Rate) εχεις τοσο μικροτερο αριθμό λαθών εχεις μέσα στην ροή των bits τα οποία εκπέμπονται.

Last edited by a moderator:

Λοιπόν θα σου αναφέρω κάποιες τιμές ενδεικτικά.
otecinema hd. BER: min 47-95. pick 212 max
villagecinema hd. BER: min 47-95. pick 212-425 max
otesports1 hd. BER: min 9-46. pick 86 max
history hd. BER: min 47-95. Pick 125 max

Ελπίζω να είναι κατανοητά αυτά που σου έγραψα. Η μέση τιμή σήματος είναι η πρώτη αλλά κάποια στιγμή μετά από ώρα κάνει και κάποια pick στα οποία σου έχω γράψει τις τιμές. Σύμφωνα με αυτά που λες, μάλλον δεν έχω κάποιο πρόβλημα και το θέμα το έχει ο ΟΤΕ. Ετσι και αλλιώς, το μεγαλύτερο αγκάθι του ΟΤΕ είναι η υψηλή συμπίεση στα κανάλια και ειδικά στα hd.
Οσο είχα nova, τα hd τα έπιανα με εξαιρετική ποιότητα εικόνας με το ίδιο κεραιοσύστημα όπου έχω και τώρα και χωρίς κανένα προβλημα.

Last edited:

Oi τιμες σου δειχνουν ΟΚ αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι εχεις προβλημα με τα HD ενω εγω το αντιθετο... απο τη στιγμη που δεν ειναι θεμα εγκαταστασης και εισαι σιγουρος για αυτο μπορει να ειναι θεμα αναβαθμισης
δεκτη... η τελευταια δικια μου ειναι Ιουλιος 2013 εσενα?

Και η δικιά μου αναβάθμιση είναι από τις 3 Ιουλίου 2013... Η αλήθεια είναι οτι τα σπασίματα είναι σπάνια. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι αυτό της συμπίεσης των καναλιών κα ειδικά των hd, γι' αυτό και κάποια θα έλεγα ότι μερικές φορές απλά δεν δείχνουν hd!!!

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Ρε παιδιά είναι ιδέα μου η όλα τα HD κανάλια χεστικ@ν* πιξελιαζουν πάρα πολύ!Δεν μας τα λένε καλά εκεί στον οτε.

Λοιπόν και εγώ με ΟΤΕ TV απο την Τετάρτη και έχοντας και Nova start pack απο προηγούμενα χρόνια και sport pack εδώ και 2 μήνες. Νομίζω οτι στα HD η Nova είναι ελαφρώς καλύτερη. Στα sd σχεδόν το ίδιο αλλά σε κάποια κανάλια του ΟΤΕ TV ώρες-ώρες (kids co) βλέπω κάτι πίξελ που μόνο στο Αλβανικό Tring έχω δεί. Ευτυχώς που τα Αθλητικά κανάλια που θέλω παίζουν καλά.

Ξεκινημα Premier league σημερα και μου φανηκε οτι η ποιοτητα ειναι τουλαχιστον ενα επιπεδο κατω απο την αντιστοιχη HD της bundesliga

βλεποντας το ματς σημερα και συγκρινοντας την εικονα που ειχα 3 χρονια τωρα απο νοβα μπορω να πω οτι μακραν ειναι πολυ καλυτερη στον οτε.στην νοβα και σε HD η εικονα ηταν σαν ξεθωριασμενη.αυτη που βλεπω στον οτε καμμια σχεση.πολυ ποιο ζωντανα χρωματα.και επισης δεν βλεπω σε καποια σημεια το banding που ηταν ποιο εντονο απο την εικονα της νοβα.αυτα.(τηλεοραση 55c8000)

Να προσθέσω και εγώ ότι φίλος με nova που ήρθε σήμερα να δούμε το ματς, μου είπε ότι βρήκε την ποιότητα αντίστοιχη αν όχι ελαφρώς καλύτερη, σε σχέση με αυτό που έβλεπε μέχρι πέρσι από τη nova.

Συμπέρασμα: ο καθένας βλέπει ότι θέλει...

Last edited:

Καλησπέρα παιδιά, έχω να αναφέρω κι εγώ κάποια σπασίματα και παιξίματα στην εικόνα κυρίως στα hd sport κανάλια. Είμαι συνδρομητής στο δορυφορικό από τέλη Ιουλίου και δε το είχα παρατηρήσει έως τώρα σε τέτοιο βαθμό (ανεκτό μεν, ενοχλητικό δε). Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο δυνατός αέρας των τελευταίων ημερών;
(Η ισχύς σήματος είναι 255 και το το BER παίζει από 46-82 e07)

Eιδα σημερα Αγγλια και η εικονα μου φανηκε μια χαρα (δεν ξερω αν βελτιωθηκε γιατι δεν παρακολουθησα τιποτα χθες),στον αγωνα της Μπαρτσα τωρα αστα να πανε,τραγικη με πολλα σπασιματα (φταιει ο οτε,φταινε οι Ισπανοι δεν ξερω)...καλυτερα να εμπαινε σε κανα οτεσπορτ3,4...

Γράφετε ολόκληρες τις λέξεις, όχι σαν sms

Είπα και εγώ, έχω κάποιο πρόβλημα. Αλλά το βλέπω οτι το αναφέρουν και τα παιδιά παραπάνω. Συνέχεια η εικόνα γίνεται για δευτερόλεπτα sd, και ξανά HD κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να το πώ αλλιώς. Έχει κάποιες αυξομειώσεις. Επίσης το BER που λέτε είναι δίπλα στο επίπεδο σήματος. Εμένα γράφει 0.0Ε-7.

Eιδα σημερα Αγγλια και η εικονα μου φανηκε μια χαρα (δεν ξερω αν βελτιωθηκε γιατι δεν παρακολουθησα τιποτα χθες),στον αγωνα της Μπαρτσα τωρα αστα να πανε,τραγικη με πολλα σπασιματα (φταιει ο οτε,φταινε οι Ισπανοι δεν ξερω)...καλυτερα να εμπαινε σε κανα οτεσπορτ3,4...

Γράφετε ολόκληρες τις λέξεις, όχι σαν sms

Και στο SKY UK το ίδιο..

Οι Ισπανοί λογικά φταίνε.

παιδιά καλησπέρα είμαι συνδρομητής οτε τβ από 16/8 ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό να έχω σπασίματα στα hd κανάλια σπορτ1 και 2 όχι συνεχόμενα και μόνο στου λιβε αγώνες ηταν πολυ εντονο στον αγωνα της τσελσι και της μπαρτσα ευχαριστω προκαταβολικα.

Nαι μωρέ, μην ανησυχείς.
'Ολοι τα είδαμε τα σπασίματα, συνήθως δεν είναι έτσι.

παιδια οι παραγωγες αυτες ειναι απο εξωτερικο απο την μαμα εταιρια στην ισπανια στην αγγλια στην ιταλια κλπ.δεν παει ο οτε με δικο του συνεργειο!η ποιοτητα παντα εξαρταται απο το σημα που του δινουν απο κει!