Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Eιδικά στο Lazio-Sparta Prague ήταν άθλια η εικόνα.
Και εγώ θα προτιμούσα να δίνω 5 ευρώ παραπάνω και να είχαν τα αθλητικά 3-4 mbps παραπάνω στο bitrate.
Aλλά η πλειοψηφία των συνδρομητών δεν θα το ήθελε.

Ειναι εύκολο να προτείνουμε λύσεις όπου οι καταναλωτές επιβαρύνονται με κάποιο ποσό, αλλά δεν είναι εποχή για τέτοια. Επιπλέον, η πλειοψηφία των συνδρομητών βλέπει απο οθόνες 32'-42" και αποστάσεις 2μ - 3μ οπότε πολλά απο τα θέματα εικόνας που απασχολούν εμάς, απλά δεν είναι ορατά σε αυτούς.

εγω που βλεπω απο μια sony 42 καινουρια την εχω τωρα ενα χρονο στο δωματιο μου ξαπλωμενος στο κρεββατι μου η απο το γραφειο μου η εικονα στα ote sport ειναι παρα πολυ καλη δεν ειναι τελεια αλλα δεν ειναι και αυτο που καποιοι περιγραφετε σαν χαλια.και θα συμφωνησω με τον φιλο απο πανω αν βλεπεις απο αποσταση 2 με 3 μετρα η εικονα ειναι παρα πολυ καλη.αν εχεις μια τηλεοραση 50 ιντσων και βαλε θες αποσταση τουλαχιστον 4 μετρα αλλιως δεν μπορεις να δεις καθαρα γιατι ειναι μεγαλη η οθονη και απο κοντα παραμορφονετε η εικονα.οσο για οτι εχει καλυτερη εικονα η νοβα εγω που εχω δει σε πολλους γνωστους διαφορα δεν βλεπω.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

..............................................αν εχεις μια τηλεοραση 50 ιντσων και βαλε θες αποσταση τουλαχιστον 4 μετρα αλλιως δεν μπορεις να δεις καθαρα γιατι ειναι μεγαλη η οθονη και απο κοντα παραμορφονετε η εικονα..............................
Στα 2,50 μ με 50αρα πολλες φορες θελω να παω πιο κοντα - ιδιως σε ξενα δορυφορικα μα και αρκετες φορες με ΟΤΕτβ! Λογω πολυ καλης εως αριστης ποιοτητας εικονας.

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Eχω παρατηρήσει ειδικά στα κανάλια οτε sport εκεί που βλέπεις, ενώ η εικόνα είναι μια χαρά, ξαφνικά σαν να τρεμοπαίζει σαν να τρεμοσβήνει δε μπορώ να καταλάβω, σαν να πεφτεί η ποιότητα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μετά επανέρχεται, λες και κουνάει κάποιος το πιάτο,
Αυτό το κάνει όταν δείχνει αγωνες ποδοσφαίρου η μπασκετ, παράδειγμα πριν που είχε τον ολυμπιακό η μετά την αεκ και τώρα που έχει μπασκετ στο 4, εντωμεταξύ το κάνει μονο κατά τη διάρκεια της μετάδοσης όταν βάζει διαφημίσεις δεν το κάνει. Και πιο πoλυ φαίνεται όταν δείχνει γενικό πλάνο από τη κεντρική κάμερα, οταν βγάζει τίποτα καρτέλες η κάνει κοντινά σε παίχτες η εικόνα είναι μια χαρά
Τι μπορεί να φταιει?

Eχω παρατηρήσει ειδικά στα κανάλια οτε sport εκεί που βλέπεις, ενώ η εικόνα είναι μια χαρά, ξαφνικά σαν να τρεμοπαίζει σαν να τρεμοσβήνει δε μπορώ να καταλάβω, σαν να πεφτεί η ποιότητα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μετά επανέρχεται, λες και κουνάει κάποιος το πιάτο,
Αυτό το κάνει όταν δείχνει αγωνες ποδοσφαίρου η μπασκετ, παράδειγμα πριν που είχε τον ολυμπιακό η μετά την αεκ και τώρα που έχει μπασκετ στο 4, εντωμεταξύ το κάνει μονο κατά τη διάρκεια της μετάδοσης όταν βάζει διαφημίσεις δεν το κάνει. Και πιο πoλυ φαίνεται όταν δείχνει γενικό πλάνο από τη κεντρική κάμερα, οταν βγάζει τίποτα καρτέλες η κάνει κοντινά σε παίχτες η εικόνα είναι μια χαρά
Τι μπορεί να φταιει?

Αυτό το τρεμόπαιγμα που λες οφείλεται σε κούνημα της κάμερας. Οι κάμερες γενικού πλάνου είναι στημένες στις κερκίδες των σταδίων ή στα δημοσιογραφικά θεωρεία που κι αυτά βρίσκονται πάνω στις κερκίδες. Στα μεγάλα και σύγχρονα στάδια οι κερκίδες κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ελαστικότητα και για αντισεισμική προστασία, αλλά κυρίως να έχουν αντοχές όταν πάνω σε αυτές βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι μετακινούνται, χοροπηδάνε (σε πανηγυρισμούς ή σε χαμένες φάσεις), χτυπάνε τα πόδια τους κλπ με αποτέλεσμα οι κερκίδες να δέχονται μεγάλες πιέσεις. Για να καταλάβεις, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι σε ένα μεγάλο γήπεδο οι έξαλοι πανηγυρισμοί προκαλούν πάνω στις κερκίδες τέτοιες πιέσεις σαν στιγμιαία μικρή σεισμική δόνηση από την ξαφνική εκτόνωση ενέργειας. Έτσι τα σύγχρονα στάδιο είναι κατασκευασμένο όπως οι ουρανοξύστες ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς και να είναι περισσότερο ασφαλή. Αυτή η ελαστικότητα των κερκίδων όταν υπάρχει εκτόνωση ενέργειας προκαλεί μηχανική ταλάντωση (μικρή δόνηση), σα να τρέμουν. Έτσι αναπόφευκτα τρέμουν και οι κάμερες και βλέπεις στην οθόνη το τρεμόπαιγμα που λες.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλα στην προκειμενη περίπτωση δεν νομιζω ότι είναι αυτό
Δεν είναι μονο ότι τρεμοπαίζει, αλλα αλλοιώνεται και η εικόνα στιγμιαία, και αυξομειώνεται η φωτεινότητα
Αλλα και πάλι μονο το τρεμόπαιγμα να ήταν, στη nova δεν το έχω παρατηρήσει σε καμια μετάδοση, στον οτε γιατί να το κάνει
Πιστεύω δεν έχουν τελειοποίηση την αναβάθμιση για τους υβριδικούς δεκτες και κάτι παίζει με το σήμα
Απλά όταν δείχνει γενικό πλάνο επειδή φαίνονται πιο πολλές λεπτομέρειες στην εικόνα, το φαινόμενο είναι πιο έντονο, ενώ όταν κάνει κοντινό σε ένα παίχτη ας πούμε, δεν είναι τόσο έντονο

Κάτι παρόμοιο είχα και στη nova όταν είχα πάρει μια αναβάθμιση καταλάθος...βεβαια στη nova το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο, σε φάση που δεν μπορούσες να δεις, ενώ στον οτε είναι σε ελάχιστο βαθμό

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Καλημερα παιδες, Χτες ειδα λιγο στο OTE Cinema 1 το Jurassic World , ειδικα αν πας πολυ κοντα στην οθονη βλεπεις σε γρηγορα frames αρκετους τετραγωνισμους και εμφανη σημαδια μπουκωματος. Το εχω παρατηρησει και σε αλλες ταινιες απλα επειδη εχω HDMI switch (με dreambox 800 μαζι) θα ηθελα να ρωτησω αν το εχει παρατηρησει και αλλος το ιδιο πραγμα η πρεπει λιγο να δω το switch μου μηπως εχει θεμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Καλημερα παιδες, Χτες ειδα λιγο στο OTE Cinema 1 το Jurassic World , ειδικα αν πας πολυ κοντα στην οθονη βλεπεις σε γρηγορα frames αρκετους τετραγωνισμους και εμφανη σημαδια μπουκωματος. Το εχω παρατηρησει και σε αλλες ταινιες απλα επειδη εχω HDMI switch (με dreambox 800 μαζι) θα ηθελα να ρωτησω αν το εχει παρατηρησει και αλλος το ιδιο πραγμα η πρεπει λιγο να δω το switch μου μηπως εχει θεμα...
Υπάρχει θέμα σε μεγάλες τηλεοράσεις ναι με πολλά πιξελιασματα στις γρήγορες σκηνές

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

αρα μουφα HD βλεπουμε στον ΟΤΕ;;;;;;;;; :music-smiley-005:

Άρα, σε γενικές γραμμές μέχρι πόσων ιντσων τηλεόραση μπορείς να βλέπεις ας πούμε premier league άνετα., χωρίς πιξελιασματα και μπουκωματα.? Έχω μια 37αρα και είναι μια χαρά αλλά θα ήθελα μεγαλύτερη.

Εγώ σε 43άρα έχω θεματάκια, όπως έγραψα και στην προηγουμενη σελίδα, κύριος στα αθλητικά
Και από ότι γραφει ο king2009 το πρόβλημα είναι πιο εμφανές στης γρηγορες σκηνές, άρα στα αθλητικά που έχω το πρόβλημα μονο τυχαίο δεν είναι, και δεν οφειλετε ούτε στο σήμα ούτε σε τρεμόπαιγμα της κάμερας
Στη nova δηλαδή η εικόνα γιατί δεν τρεμοπαίζει

Σε 42αρα πάντως plasma έχω θέμα από την αρχή που έβαλα ote tv. Με τη nova δεν είχα θέματα. Προφανώς και οι γρήγορες σκηνές απαιτούν παραπάνω bitrate στο οποίο ο ote δεν έχει ενώ η nova έπιανε και 9-10mb ειδικά σε αγώνες και πρεμιέρες ταινιών.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

κι εγω που εγραψα στην αρχη 42άρα εχω αλλα ειχα μια υποψια οτι φταιει το HDMI switch... αλλα τελικα μαλλον ειναι θεμα ΟΤΕ

Έχεις δίκιο. Το κάνει στις "γρήγορες" σκηνές δράσεις. Στα αθλητικά η εικόνα είναι πολύ καλή.

Επίσης δεν νομίζω ότι είναι θέμα τηλεόρασης. Απλά στις μικρότερες τηλεοράσεις ή από μεγάλη απόσταση δεν φαίνεται...

και στα αθλητικα η εικονα δεν ειναι πολυ καλη ειναι απλα ανεκτη ,κατι πρεπει να κανει επιτελους ο οτε με την ποιοτητα εικονας περιμεναμε τοσο καιρο για να αλλαξει δορυφορο ας παρει και αλλους αναμεταδοτες αν δεν εχει χωρο παντως κατι πρεπει να κανει εδω η τεχνολογια εχει φτασει σε 4κ και μεις ακομα δεν μπορουμε να δουμε ΗD τις προκοπης ελεος ποια ! αραγε εκει στον οτε δεν τα βλεπουν τα παραπονα αυτα? δεν τους ενδιαφερει? δεν κανει τιποτα για την εικονα απολυτως τιποτα !!!

Μια χαρά τα βλέπουν αδερφέ αλλα στα φρύδια τους, έφτασαν τους 500 χιλιάδες συνδρομητές και σου λένε τώρα τη δέσαμε τη γουμαρα..
Ασε που άμα γράψεις και τίποτα, βγαίνουν κάτι περίεργη εδώ μέσα και ειρωνεύονται
Δηλαδή τώρα μονο σε μένα στο ματς του παο, ειδικά στο λογότυπο otesport4 γύρω γύρω είναι θολο-πιξελιασματα

Μια χαρά τα βλέπουν αδερφέ αλλα στα φρύδια τους, έφτασαν τους 500 χιλιάδες συνδρομητές και σου λένε τώρα τη δέσαμε τη γουμαρα..
Ασε που άμα γράψεις και τίποτα, βγαίνουν κάτι περίεργοι εδώ μέσα και ειρωνεύονται
Δηλαδή τώρα μονο σε μένα στο ματς του παο, ειδικά στο λογότυπο otesport4 γύρω γύρω είναι θολο-πιξελιασματα

Το έχω ξαναγράψει παλιότερα . Ειμαι με ευρυζωνικό SD . Το λογότυπο ειναι πιξελιασμένο , οι παίκτες εαν παρατηρήσετε απο κοντά πλαισιόνονται απο pixel. Γρήγορες σκηνές σε Live αγώνες τετραγωνάκια.. Βέβαια εχω 55άρα και το πρόβλημα φαίνεται περισσότερο.

Βάζω DIGEA και έχω πεντακάθαρη εικόνα στα ίδια κανάλια και σε SD . Δηλαδη εναλλάσω STAR απο ΟΤΕ TV σε STAR DIGEA και η διαφορά σε καθαρότητα εικόνας ειναι εμφανής σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι. Αυτο συμβαίνει 2 χρόνια που έχω ΟΤΕ TV ..

Τώρα στην ανανέωση εαν κάνω τελικά, θα ζητήσω να μου το γυρίσουν δορυφόρο και HD αλλά απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι και τόσο καλό το HD.

Καλησπέρα..βλέπω us open στο eurosport hd...και συνέχεια η εικόνα πιξελιαζει...συμβαίνει το ίδιο και σε σας?

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk