Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Α, και κάτι τελευταίο: τους πήρα και μου άλλαξαν και το modem/router στο νέο VDSL (και έκανα και τη γραμμή VDSL 50Mbps (δήθεν). Αυτό που επιβεβαιώνω είναι ότι έχω γρηγορότερο ίντερνετ (αυτό θα έλειπε) αλλά όχι 50Μ με τίποτα, γύρω στα 20-25 μάξιμουμ και 4Μ στο ανέβασμα.

Αλλαγή στην ποιότητα όμως των καναλιών δεν έχω: τα ίδια χάλια είναι μέσω του αποκωδικοποιητή τους. Όταν πάω με εξωτερική κεραία (στην πολυκατοικία που λέγαμε...) τότε είναι πολύ καλύτερη η εικόνα αλλά με αέρα και ψιχάλα, πιξελιάζει άγρια.

Alex για το θεμα ταχυτητας θα καλεσεις το 13888 και θα πεις το προβλημα στον agent εκεινος θα κανει τις μετρησεις του και προφανως εφοσον εχεις 50 και η maximum ταχυτητα ειναι στα 25 σιγουρα υπαρχει προβλημα και θα αου το δηλωσει ως βλαβη για να ελεγχθει και απο τεχνικο.

προφανως και η ποιοτητα μεσω δορυφορου ειναι πολυ καλυτερη, για το θεμα ληψης σε καιρο προβληματικο θα πρεπει να δεις με τεχνικο για την δορυφορικη ισως να εχει κουνηθει το πιατο.

Alex για το θεμα ταχυτητας θα καλεσεις το 13888 και θα πεις το προβλημα στον agent εκεινος θα κανει τις μετρησεις του και προφανως εφοσον εχεις 50 και η maximum ταχυτητα ειναι στα 25 σιγουρα υπαρχει προβλημα και θα αου το δηλωσει ως βλαβη για να ελεγχθει και απο τεχνικο.

προφανως και η ποιοτητα μεσω δορυφορου ειναι πολυ καλυτερη, για το θεμα ληψης σε καιρο προβληματικο θα πρεπει να δεις με τεχνικο για την δορυφορικη ισως να εχει κουνηθει το πιατο.
Άρα είναι εξίσου μη φυσιολογικό να πληρώνεις για 24αρα και να πιάνεις μάξιμουμ 8-9

Είναι διαφορετική η τεχνολογία. Και μισό Mbps να έχεις δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς.

Πως ειναι δυνατόν να εκπέμπει ταινιες σε full rgb ενω η πληροφορία που στελνει ο αποκωδικοποιητής ειναι limited,αυτο γίνεται σε ταινιες απο το cosmote plus,δοκιμαστε την Anon.Φυσικα μολις βγεις απο την ταινια όλα είναι σε limited rgb και θα πρέπει να το διορθώσουμε στην τβ μας για να μην ειναι ολα ξεπλυμενα,λογο αναντιστοιχίας στο rgb mode.

Απαράδεκτη εικόνα αυτή την ώρα στον αγώνα της ΑΕΚ....Λες και έχουν οι στολές-φιγούρες των ποδοσφαιριστών λαμπάκια γύρω γύρω... Στραβωθήκαμε..... Ευτυχώς που ενεργοποιεί αναμεταδότες η Cosmote... 😂 Κάθε πέρσυ και καλύτερα......

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απαράδεκτη εικόνα αυτή την ώρα στον αγώνα της ΑΕΚ....Λες και έχουν οι στολές-φιγούρες των ποδοσφαιριστών λαμπάκια γύρω γύρω... Στραβωθήκαμε..... Ευτυχώς που ενεργοποιεί αναμεταδότες η Cosmote...  Κάθε πέρσυ και καλύτερα......

Της ΑΕΚ πραγματι ειχε χαλια εικονα, ενω o αγωνας στου Αρη στο sport2 ειχε πολυ καλυτερη εικονα.

Ας κανουμε λιγο υπομονη διοτι συνεχιζουν την ανακαταταξεις στις συχνοτητες (και σημερα εγιναν αλλαγες) και θα υπαρξει λογικα βελτιωση το επομενο διαστημα

Μήπως το πρόβλημα ήταν από τη πλευρά της Ρουμανίας γιατί και κάτι highlight που είδα δεν είχαν καλή εικόνα παρόλο που ήταν 1080p. Για τη live μετάδοση δεν έχω γνώμη.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

#Timos71 πως γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι της Cosmote, ενώ η Nova ότι αγώνα και να δείχνει να έχει τζάμι εικόνα δεν μπορώ να το καταλάβω...... Μήπως τελικά να αλλάξουν αποκωδικοποιητές οι της Cosmote και να επιλέξουν σαν της Nova αλλά και γενικά την τεχνογνωσία της, (αναμεταδότες, συχνότητες κλπ) μπας και σώσουμε τα ματάκια μας από την φωτεινότητα-θολούρα-ζαλάδα; Λέω εγώ τώρα......

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

#Timos71 πως γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι της Cosmote, ενώ η Nova ότι αγώνα και να δείχνει να έχει τζάμι εικόνα δεν μπορώ να το καταλάβω...... Μήπως τελικά να αλλάξουν αποκωδικοποιητές οι της Cosmote και να επιλέξουν σαν της Nova αλλά και γενικά την τεχνογνωσία της, (αναμεταδότες, συχνότητες κλπ) μπας και σώσουμε τα ματάκια μας από την φωτεινότητα-θολούρα-ζαλάδα; Λέω εγώ τώρα......
Δεν ξέρω απλά επειδή το παιχνίδι ήταν στη Ρουμανία είπα μήπως έφταιγαν οι Ρουμάνοι. Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού όντως είχε καλή εικόνα η νόβα και γενικά νομίζω είναι ένα κλικ πάνω από κοσμοτε αλλά δεν ξέρω αναλύσεις και bitrate που χρησιμοποιεί ο καθένας οπότε κρίνω μόνο με το μάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Δεν ξέρω απλά επειδή το παιχνίδι ήταν στη Ρουμανία είπα μήπως έφταιγαν οι Ρουμάνοι.

Επειδή τα ρίχνουμε πάντα στους άλλους και επειδή κάποιοι θα θεωρούν τη Ρουμανία τηλεοπτικά υποανάπτυκτη να σας ενημερώσω ότι η Ρουμανία έχει τηλεόραση από το 1956 (στην Ελλάδα ήρθε 10 χρόνια μετά), έχουν έγχρωμη τηλεόραση από το 1976 (στην Ελλάδα το 1979), έχουν δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση από το 2004, καλωδιακή τηλεόραση από το 2007, HD κανάλια από το 2008 και IPTV από το 2009.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στις αστικές περιοχές παρακολουθεί τηλεόραση μέσω καλωδιακής τηλεόρασης μέσω δικτύου CATV, ή μέσω IPTV και οι πάροχοι προσφέρουν 100-140 κανάλια σε τιμές 5-10 το μήνα. Οι τηλεοπτικοί πάροχοι, μέσω των δικτύων τους, παρέχουν και πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ταχύτητες από 50 έως 1000 Mbps. Σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν οπτικές ίνες χρησιμοποιούν δορυφορική τηλεόραση. Η κλασσική επίγεια τηλεόραση έχει μερίδιο κάτω από 3% όπου εκπέμπουν τοπικά κανάλια, γι αυτό τον λόγο οι Ρουμάνοι δεν προχώρησαν στην ψηφιακή επίγεια εκπομπή λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος.

Αυτά απλά για ενημέρωση...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Επειδή τα ρίχνουμε πάντα στους άλλους και επειδή κάποιοι θα θεωρούν τη Ρουμανία τηλεοπτικά υποανάπτυκτη να σας ενημερώσω ότι η Ρουμανία έχει τηλεόραση από το 1956 (στην Ελλάδα ήρθε 10 χρόνια μετά), έχουν έγχρωμη τηλεόραση από το 1976 (στην Ελλάδα το 1979), έχουν δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση από το 2004, καλωδιακή τηλεόραση από το 2007, HD κανάλια από το 2008 και IPTV από το 2009.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στις αστικές περιοχές παρακολουθεί τηλεόραση μέσω καλωδιακής τηλεόρασης μέσω δικτύου CATV, ή μέσω IPTV και οι πάροχοι προσφέρουν 100-140 κανάλια σε τιμές 5-10 το μήνα. Οι τηλεοπτικοί πάροχοι, μέσω των δικτύων τους, παρέχουν και πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ταχύτητες από 50 έως 1000 Mbps. Σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν οπτικές ίνες χρησιμοποιούν δορυφορική τηλεόραση. Η κλασσική επίγεια τηλεόραση έχει μερίδιο κάτω από 3% όπου εκπέμπουν τοπικά κανάλια, γι αυτό τον λόγο οι Ρουμάνοι δεν προχώρησαν στην ψηφιακή επίγεια εκπομπή λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος.

Αυτά απλά για ενημέρωση...
Δεν είπα πουθενά ότι είναι τηλεοπτικά υπανάπτυκτη απλά βλέποντας τα highlights που υπάρχουν στο ίντερνετ από ξένες μεταδόσεις η εικόνα ήταν επίσης μέτρια. Οπότε είπα πολύ πιθανόν να φταίει η εταιρεία που ανέλαβε τη παραγωγή του αγώνα.

με την ολοκληρωση των αλλαγων στις συχνοτητες η εικονα εγινε καλυτερη.

Μακαρι να μπορουσε να βαλει μια ακομα συχνοτητα ή τουλαχιστον να υπηρχε η ιδια διαδικασια που γινεται και στους HB με το μοιρασμα services μεσα απο την ιδια συχνοτητα για διαφορετικες πλατφορμες.

Μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο ο 8ος αναμεταδότης αλλά επιτέλους η εικόνα έχει γίνει σε κάποια κανάλια αισθητά καλύτερη.
Αν μπορούσε να γίνει ότι και στους Hotbird με τα κοινά κανάλια , θα μιλούσαμε για ΑΛΛΟ πακέτο στο κομμάτι της εμπειρίας θέασης.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Σε ποια κανάλια έχετε δει διαφορά ?

Σε ποια κανάλια έχετε δει διαφορά ?
Στα αθλητικά 1 μέχρι 5 για μένα. Σε όλα τα γερμανικά παιχνίδια που κοίταξα το σαββατοκύριακο, η εικόνα ήταν καλή. Όχι όπως στη Νόβα...

Στα αθλητικά 1 μέχρι 5 για μένα. Σε όλα τα γερμανικά παιχνίδια που κοίταξα το σαββατοκύριακο, η εικόνα ήταν καλή. Όχι όπως στη Νόβα...

Με το μάτι έκανες την σύγκριση η έχεις εξοπλισμό και είδες διαφορά στα νούμερα;