Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

Κι εγώ αυτό πιστεύω, ειδικά για τα μικρά μήκη. Αλλά επειδή είμαστε ανοικτό forum με πολλούς αναγνώστες, και υπάρχει κόσμος που πιστεύει το αντίθετο, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα σοβαρό (αδιάβλητο / αντικειμενικό) τέστ και να ποστάρουμε τα αποτελέσματα. Για να ξεμπερδεύουμε μια και έξω με το θέμα και να μην λέμε συνέχεια τα ίδια.

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

Μην μπερδεύεις την VGA. Εκεί το σήμα είναι αναλογικό και μπορεί να δεις κάποιες διαφορές.
Στην περίπτωση του HDMI το σήμα είναι ψηφιακό και δεν θα δεις καμμία διαφορά από καλώδιο σε καλώδιο. Ολα τα υπόλοιπα είναι μπαρμπούτσαλα για να μπορούν να πουλάνε πανάκριβα HDMI καλώδια. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

στα λογια μου ερχεσαι.....

ουτε VGA ειδαμε διαφορα .......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

στα λογια μου ερχεσαι.....

ουτε VGA ειδαμε διαφορα .......

Σωστά, αφού δεν είδατε διαφορά ούτε καν στην VGA που είναι αναλογική πόσο μάλλον στο HDMI που είναι ψηφιακό.

Οπως και εγώ δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ διαφορά (μπορείτε να με πείτε κουφό αν θέλετε αλλά διαφορά δεν υπάρχει) από οπτική ίνα σε οπτική ίνα.
Μην τρελλαθούμε κι όλας....

Σωστά, αφού δεν είδατε διαφορά ούτε καν στην VGA που είναι αναλογική πόσο μάλλον στο HDMI που είναι ψηφιακό.

Οπως και εγώ δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ διαφορά (μπορείτε να με πείτε κουφό αν θέλετε αλλά διαφορά δεν υπάρχει) από οπτική ίνα σε οπτική ίνα.

Μεταξυ οπτικης ινας και coaxial ;
Μεταξυ coaxial ;

Αν καποιος θελει να διαπιστωσει ιδιοις ομμασι τις διαφορες μπορω να του δανεισω ιδιου μηκους HDMI για τουλαχιστον 1 εβδομαδα . Επισης μπορω να δωσω και ενα VGA 9μετρων για αναλογη δοκιμη .

Επισης φυσικα μπορω να διαθεσω και καλωδια για καποια δοκιμη HDMI που θα πραγματοποιηθει στα πλαισια του AVCLUB .

Μεταξυ οπτικης ινας και coaxial ;
Μεταξυ coaxial ;

Mεταξύ ίνας και coaxial δεν το έχω ψάξει.
Μεταξύ διαφορετικών οπτικών ινώς που το ψάχναμε στο παρελθόν με έναν φίλο μου δεν μπορώ να πω ότι άκουσα διαφορά.
Εκείνος βέβαια ισχυριζόταν ότι άκουσε.
Και πώς να μην ακούσει άλλωστε αφού την είχε χρυσοπληρώσει την σούπερ σπέσιαλ οπτική ίνα που του πουλήσανε! ;)

Αν θελεις ελα να σου δωσω για δοκιμη σε εσενα η σε οποιον ενδιαφερεται δυο οπτικες . SUPRA vs ULTRALINK .
Δεν "παιζουν" το ιδιο και αυτο το τεστ το εχω κανει με αρκετους φιλους η πελατες .

Αλλωστε γιατι υπηρξαν και μονοτροπες οπτικες ινες (επετρεπαν σ ενα συγκεκριμενο μηκος κυματος φωτος να περναει καλυτερα) ; Σημερα ομως υπαρχουν απ οτι ξερω μονο πολυτροπες .

Re: Απάντηση: Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

Αν καποιος θελει να διαπιστωσει ιδιοις ομμασι τις διαφορες μπορω να του δανεισω ιδιου μηκους HDMI για τουλαχιστον 1 εβδομαδα . Επισης μπορω να δωσω και ενα VGA 9μετρων για αναλογη δοκιμη .

Επισης φυσικα μπορω να διαθεσω και καλωδια για καποια δοκιμη HDMI που θα πραγματοποιηθει στα πλαισια του AVCLUB .

για τα HDMI ειμαι περιεργος παντως.

Οσο για το VGA σου μουτοχες δωσει για δοκιμη και ηταν εφαμιλλο με ενα των 12 ευρω.
Η δοκιμη εγινε με τα ματακια μας και με φωτομετρηση και κελβινομετρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

για τα HDMI ειμαι περιεργος παντως.

Οσο για το VGA σου μουτοχες δωσει για δοκιμη και ηταν εφαμιλλο με ενα των 12 ευρω.
Η δοκιμη εγινε με τα ματακια μας και με φωτομετρηση και κελβινομετρηση.

Ελα παρε και ενα HDMI !

Αν θελεις ελα να σου δωσω για δοκιμη σε εσενα η σε οποιον ενδιαφερεται δυο οπτικες . SUPRA vs ULTRALINK .
Δεν "παιζουν" το ιδιο και αυτο το τεστ το εχω κανει με αρκετους φιλους η πελατες .

Αλλωστε γιατι υπηρξαν και μονοτροπες οπτικες ινες (επετρεπαν σ ενα συγκεκριμενο μηκος κυματος φωτος να περναει καλυτερα) ; Σημερα ομως υπαρχουν απ οτι ξερω μονο πολυτροπες .

Βρε φίλε εσύ τα πουλάς. Τι θα πεις; Οτι δεν έχουν διαφορές; Θα βάλεις τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου; Οχι βέβαια!

Εμείς όμως που είμαστε κουφοί και δεν ακούμε τις διαφορές άσε να πάρουμε την οπτική ίνα των 10 ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

Ελα παρε και ενα HDMI !

:Banane0::Banane0:

Στο συγκριτικο που θα κανει το AVCLUB θα προσπαθησω να ειμαι εχεις το λογο μου.

Και θα φροντισω να εχουν κι ενα δικο σου.

( παντως το VGA δεν εχει διαφορα )

KALO VRADY
EPEIDH EIMAI NEOS XRHSTHS K DEN EXW PARAKOLOU8HSEI POLLA OPWS ANTILAMVANESTE, 8ELW NA AGORASW ENANA APODHKOPOIHTH GIA NA VLEPW OSOSN TON DUNATON PERISSOTERA DORYFORIKA KANALIA.
MPOREITE LOIPON NA MOY SYSTHSETAI ENAN KALO APODIKOPOIHTH GYRW STA 150-200 EYRW?
SYNH8WS APO POU MPORW NA TOYS AGORASW? MENW PEIRAIA
EYXARISTW

Kαλωσηρθες στο Avclub! Το ερωτημα σου καλο ειναι να το θεσεις στην αντιστοιχη κατηγορια (Δορυφορικα).
Επισης, ο κανονισμος μας απαγορευει την χρηση Greeklish και κεφαλαιων.
Καλο σερφαρισμα!

Βρε φίλε εσύ τα πουλάς. Τι θα πεις; Οτι δεν έχουν διαφορές; Θα βάλεις τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου; Οχι βέβαια!

Εμείς όμως που είμαστε κουφοί και δεν ακούμε τις διαφορές άσε να πάρουμε την οπτική ίνα των 10e ;)

Σκεψου το αλλιως .
Γιατι να προσπαθω να πουλαω 3,4 και 5 φορες ακριβοτερα καλωδια αν δεν εχουν διαφορες αντιληπτες απο τους αγοραστες τους ; Αλιμονο αν οι πωλησεις τους βασιζονταν στο μπλα μπλα του πωλητη .

Γι αυτο το λογο εδινα και δινω το δικαιωμα σε ολους οσους παρουν ενα καλωδιο, να το επιστρεψουν (και να παρουν πισω τα χρηματα) εαν κρινουν οτι δεν αξιζε τα χρηματα του η ηταν απλως εφαμιλλο με ενα φθηνοτερο .

Θα τα εδινα για τεστ αν διακινδυνευα την πιθανη αποτυχια ;

Οσον αφορα τις οπτικες ινες SUPRA 35ευρω vs ULTRALINK 25ευρω , επιμενω οτι μπορεις να ακουσεις τις διαφορες μεταξυ τους . Οταν σε βγαλει ο δρομος απο το κεντρο , ελα να στις δωσω .

Re: Απάντηση: Ποιότητα καλωδίων στο ψηφιακό σήμα!

Μαρινο ευχαριστουμε. Θα κανονισουμε συντομα συγκριτικο τεστ στο Reference Room.

Σας παρακαλώ να με ενημερώσεται όποτε γίνει αυτό το τεστ για να συμμετάσχω.
Έχω πολύ περιέργεια να δω αυτές τις τρομερές διαφορές :). Επίσης να θέσω και μία περίπτωση για διαφορές σε καλώδια. Όταν συγκρίνονται δύο τύποι καλωδίων καλό είναι να τεστάρονται εις διπλούν για την αποφυγή της περίπτωσης ελατωματικού κομματιού όσο ακραίο και αν ακούγεται!

Καλημέρα!

πρώτο μου ποστ σε αυτό το φόρουμ, καλώς σας βρήκα!

βασικά δεν μπορούσα να κρατηθώ και έπρεπε όπωσδήποτε να απαντήσω στους φίλους που γράφουν περί "ορατών" αποτελεσμάτων. Καλώς ή κακώς είμαστε στην ψηφιακή εποχή και μετράμε πλέον τα πάντα με 0 ή 1. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά? ΟΧΙ ότι το σήμα είτε θα περάσει είτε δεν θα περάσει αλλά ότι εάν δεν περάσει θα παρασύρει μαζί του ένα ολόκληρο μπλοκ δεδομένων, μικρό ή μεγαλύτερο ανάλογα με την υλοποίηση.. έτσι σπανιότατα θα δούμε συνολική παραμόρφωση εικόνας - ήχου - whatever λόγω καλωδίου (σε τόσο κακά καλώδια μάλλον δεν θα δούμε καθόλου εικόνα - λέγε με αδυναμία sync). αυτό που θα παρατηρήσουμε είναι artifacts (όχι compression artifacts) με την μορφή χαλασμένων μπλοκ σε συμπιεσμένο ή αστράκια - μαυράκια σε ασυμπίεστο σήμα..

Τεράστια διαφορά, όσον αφορά τα καλώδια ανάμεσα στο αναλογικό και το ψηφιακό σήμα είναι ότι, πλέον, τα καλώδια δεν έχουν "προσωπικότητα" όπως είχα ακούσει να λέγεται.. Δηλαδή 2 ψηφιακά καλώδια με ικανό για το σήμα που μεταφέρουν bandwidth και ίδιο (ελαχιστότατο ή ανύπαρκτο) error rate δεν πρόκειται να δώσουν διαφορετική εικόνα ή ήχο, και μπορούν κάποιοι με ευαίσθητες αισθήσεις να χτυπιούνται ότι καταλαβαίνουν διαφορά, αλλά τα μαθηματικά θα τους διαψεύδουν πάντα..

Τα μοναδικά και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ μεγέθη στα ψηφιακά καλώδια είναι
a. το maximum bandwidth
b. η ποιότητα της θωράκισης (μετριέται συνήθως με snr σε db για συγκεκριμένο εξωτερικό θερμικό θόρυβο, αλλά δεν το θυμάμαι αρκετά οπότε μπορεί να κάνω λάθος, συγχωρέστε με)

σε σωστά μελετημένη εγκατάσταση, η θωράκιση παίζει δευτερεύοντα λόγο, καθώς οι παρεμβολές μπορούν να ελαχιστοποιηθούν τοποθετόντας το καλώδιο σε μεταλλικό γειωμένο σωλήνα, μακριά από άλλα ισχυρά ή ασθενή ρεύματα. Οπότε αυτό που μας μένει είναι το bandwidth. Και αυτό μετριέται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα με μία καλή γεννήτρια συχνοτήτων και έναν καλό παλμογράφο. Σε καμία μέτρηση δεν μπαίνει ο υποκειμενικός ανθρώπινος παράγοντας και καταλήγουμε αυστηρώς σε ένα αποτέλεσμα "δουλεύει ή δεν δουλεύει". Ένα καλώδιο που παρουσιάζει errors και άρα αλλοιωμένη εικόνα συγκριτικά με κάποιο που δεν παρουσιάζει errors, δεν είναι χειρότερο, αλλά ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Στα ψηφιακά δεν υπάρχουν "ναι μεν αλλά"..

Γιατί λοιπόν να δώσει κάποιος 500 για κάποιο καλώδιο? Γιατί στην εγκατάστασή του είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που στο μήκος του μεταφέρει ΑΚΕΡΑΙΟ το σήμα. Και όχι επειδή έχει πιο φυσικό πράσινο, ακούγονται καλύτερα τα χάλκινα και λοιπές τέτοιου είδους (συγχωρέστε μου την έκφραση) μπούρδες.

Συγνώμη για το μακροσκελές πρώτο ποστ, ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο..

P.S. μπορεί να μην έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις μετρήσεις, αλλά με 10 δεύτερα στο google ο καθένας μπορεί να βρει κάποιους που έχουν, και για του λόγου το αληθές : The Truth About Monster Cable & The Truth About Monster Cable, Part 2 (Verdict: Cheap Cables Keep Up...Usually)

happy readin' :D

panoz καλωσήρθες και ευχαριστούμε για την αναλυτική τοποθέτησή σου. εύχομαι να συνεχίσεις να συμβάλεις στην παρέα...

so
Ειχα, εχω, και θα εχω μια αρχη
τη βλεπει το ματι μου και τι ακουει το αυτι μου ολα τα αλλα απλα δεν τα λαμβανω υποψιν μου για τους απλους λογους
1 αν κατι δεν το βλεπω η δεν το ακουω τι να το κανω αν ειναι στα χαρτια ειναι καλυτερο η χειροτερο
2 μπορω να φερω οπουδηποτε 2 καλωδια με ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα
στα χαρτια παντα ,αλλα απο αλλους κατασκευαστες αλλα να ακουγονται τελειως διαφορετικα
αρα τα υλικα απο μονα τους δεν εχουν ιδιατερη σημασια οσο η σχεδιαση τους
μετρησεις, τεχνικα χαρακτηριστικα , βραβεια, πλασαρισματα, κριτικες,θεωριες ,παρουσιασεις,με αφηνουν παντελως αδιαφορο .