πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Για μένα που έχω πολλά χρόνια ενασχόλησης με το σπορ, το βινύλιο είναι ένα μέσο αποθήκευσης και τίποτα περισσότερο. Το artwork και το μέγεθος του εξωφύλλου και των τυπωμένων γραμμάτων δεν με ενθουσιάζει πια. Επίσης εχω ξεπεράσει το βασικό "θέλγητρο" του βινυλίου που είναι να βλέπεις το δίσκο να γυρίζει πάνω στο πλατό.
Ο αληθινός μουσικόφιλος αδιαφορεί για το φορμά και απολαμβάνει τη μουσική του από όπου κι αν προέρχεται. Έχοντας πια πάψει ο ήχος του βινυλίου να είναι η κορωνίδα της υψηλής πιστότητας, είναι πιο εύκολο να απολαύσουμε τη μουσική μας πια. Με λιγότερο κόπο, χρόνο, άγχος και προπάντων με λιγότερα χρήματα. Καλοί οι ρομαντισμοί αλλά όχι να μας εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι.
Δεν υπάρχει πια αναλογικός ήχος στις νέες βινυλιακές ηχογραφήσεις-παραγωγές, όσο κι αν μας βαυκαλίζει το marketing.
Απολαμβάνω τη μουσική μου περισσότερο όταν είναι άρτια-προσεγμένη η παραγωγή, η αναπαραγωγή της καθαρή και αναλυτική και χωρίς τους περιορισμούς του μαύρου δίσκου.
Οι άριστες παραγωγές βινυλίου είναι λίγες, πανάκριβες και δεν ξέρω αν τελικά αξίζει να υπηρετούμε πια αυτή την παρωχημένη τεχνολογία, ξοδεύοντας δυσανάλογα υψηλά ποσά.

Πέτρο,το νήμα αφορά το βινύλιο κι όχι βινύλιο vs άυλα.
Κάποια στιγμή ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε,δεν είναι εδώ ο τόπος για σύγκριση.(και μάλιστα την στιγμή που έχεις εκφράσει την συγκεκριμένη γνώμη πολλές φορές. )

Στο θέμα μας λοιπόν...

Σωκράτη το νήμα αφορά τις πωλήσεις του βινυλίου και τις εμπορικές προοπτικές του. Σε αυτά τα πλαίσια ή λεπτομερής αναφορά σε ανταγωνιστικά φορματ εμπλουτιζει και ολοκληρωτει την συζήτηση ή οποία είναι σε πολύ κόσμιο επίπεδο αλληλοκατανόησης.

Ειλικρινά δεν κατανοώ αυτήν την παρέμβαση. Δεν την σπάσαμε σε κανέναν και δεν είμαστε off topic..

Φίλε Anop η διανομή ψηφιακοής άυλης μουσικής είναι σε βρεφικό στάδιο και δεν εχει διαμορφωθεί ωστε να επιτρέπει εμπεριστωμένες παρατηρήσεις. ΠΧ αν συμπεριλαμβάνονταν και το παράνομο κατέβασμα θα φαινόταν οτι τα σάρωσε όλα..

Πιστεύω οτι η επόμενη μεγάλη εξέλιξη δεν θα είναι τόσο στα ντάκ μακ φλάκ που μοιραία θα ενσωμετωθουν κάποια στιγμή σε πιό κόμπκτ καταστάσεις αλλα στον έξυπνο και χωρίς ποιοτικούς συμβιβασμούς τρόπο διανομής της που θα φέρει πάλι λεφτά στα ταμεία αλλα θα αναζωπυρώσει και το ενδιαφέρον του ευτύτερου κοινού για την υψηλή πιστότητα που πλέον δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο α[ο πανάκριβες συσκευές και ούτε θα χρειάζεται κάποιος να ξοδεύει περιουσίες για να φτιάχνει δισκοθήκες και να γεμίζεί το σπίτι του με πράγματα..

Άμα με ένα εικοσάρικο τον μήνα ή και λίγο παραπάνω αν θές να έχεις πολούς παρόχους θα μπορείς να έχεις στην διάθεση σου της παναγιάς τα μάτια απο μια έξυπνη και λειτουργική πλατφορμα se poi;othta ejvpragmatik;h και να είσαι πάντα ενημερωμένος αλλα και να μπορέις και να ακους-ανακαλυπτεις ότι σου κ@@@λώσει χωρίς να στα τρώνε εκβιαστικά για δήθςεν σπάνιες κόπιες και τα συναφή τότε ούτε θα κατεβάζεις παράνομα, ούτε θα πληρώνεις για 60 terra σκληρούς ούτε θα αγψώνεσαι για backup. Aυτό ειναι το μέλλον ποθ οσο και να τρομαζει τους ρομαντικους ειναι ο μονος δρομμος και ειναι λαμπρός.

τοτε θα μοπορει να υπαρξει και μια σοβαρη καταγραφη..

Συμφωνώ λέξη προς λέξη.

Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Σωκράτη το νήμα αφορά τις πωλήσεις του βινυλίου και τις εμπορικές προοπτικές του. Σε αυτά τα πλαίσια ή λεπτομερής αναφορά σε ανταγωνιστικά φορματ εμπλουτιζει και ολοκληρωτει την συζήτηση ή οποία είναι σε πολύ κόσμιο επίπεδο αλληλοκατανόησης.

Ειλικρινά δεν κατανοώ αυτήν την παρέμβαση. Δεν την σπάσαμε σε κανέναν και δεν είμαστε off topic..

Το νήμα αναφέρεται σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Στην αύξηση των πωλήσεων του βινυλίου.

Το αν αυτό θα συνεχιστεί ή όχι θα μας το πει ο χρόνος.
Δεν θα ήταν καλύτερα να δούμε το γιατί της αύξησης από το να γινόμαστε Κασσάνδρες και να προβλέπουμε καταστροφές;
Δεν απασχολεί κανέναν πχ. το γεγονός πως αυτή η αύξηση οφείλεται και στην στροφή μικρού κομματιού της νεολαίας σε αυτό το μέσο;

Πάλι τα ίδια ανούσια και χιλιοειπωμένα θα πιάσουμε;
Τα ακούσαμε πέρυσι και φέτος πάλι αυξήθηκε.
Κάτι λέει αυτό,έτσι δεν είναι;

Γιατί να μην εξετάσουμε λοιπόν την θετική πλευρά έτσι για αλλαγή;
Καλύτερα είναι να γκρινιάζουμε;
Ειδικά εμείς που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε το μέσο;
Και που ανεξαρτήτως αυτών που εισπράττουν οι εταιρίες είναι μέσο που δίνει ψωμί σε πολύ περισσότερο κόσμο;
Κι αν κάποιος είναι πραγματικά φιλόμουσος,τον ενδιαφέρει πιστεύω ο οβολός του (ένα μικρό ποσοστό,οκ ) να πηγαίνει στο καλλιτέχνη.

Με το τρέχων μου σετάπ (και τις μουσικές μου προτιμήσεις), εισπράττω μεγάλη απογοήτευση από την ηχητική ποιότητα αρκετών βινυλίων.

Κάτι που δεν σχετίζεται απαραίτητα με το κόστος αγοράς τους.

Η διαβάθμιση και διαφοροποίηση στον ήχο μεταξύ βινυλίων μπορεί να είναι μέχρι και ΧΑΟΤΙΚΗ...

Απολαμβάνω πάντως κάποιες παραγωγές δεκαετίας 80 και πίσω...

Κάτι τελευταίο Σωκράτη. Η αποψη μου είναι όντως γνωστή και σταθερή. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να την εκφράζω όπου θεωρώ οτι είναι ωφέλιμη με τρόπο πάντα κόσμιο συγκαταβατικό και εντός θέματος. Αν η άποψη μου είναι κατα κάποιον τρόπο εννοχλητική και επιβλαβής ας μου γνωστοποιηθεί και ειλικρινα θα το σεβαστώ και δεν θα την ποστάρω... Ουτε σώνεται κανείς ούτε θα αλλάξει και οκόσμος απο αυτήν δεν έχω αλλαζονικές αυταπάτες απλά εκφράζομαι με ειλικρίνεια..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το τρέχων μου σετάπ (και τις μουσικές μου προτιμήσεις), εισπράττω μεγάλη απογοήτευση από την ηχητική ποιότητα αρκετών βινυλίων.

Κάτι που δεν σχετίζεται απαραίτητα με το κόστος αγοράς τους.

Η διαβάθμιση και διαφοροποίηση στον ήχο μεταξύ βινυλίων μπορεί να είναι μέχρι και ΧΑΟΤΙΚΗ...

Απολαμβάνω πάντως κάποιες παραγωγές δεκαετίας 80 και πίσω...

Σταύρο και εγω με απογοήτευση είχχα τις ίδιες διαπιστώσεις και ευτυχώς ξύπνησα σχετικά νωρίς διοτι πλέον λόγω οτι το βινύλιο είναι μόδα τα έξοδα αγοράς και χρήσης του έχουν γίνει απαγορευτικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ειναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κάποιος στον ενθουσιασμό του να πέσει με τα μούτρα και στην πορεία να ξενερώσει τόσο που να παρατήσει εντελώς το σπόρ τρομοκρατημένος για να μην πώ αηδιασμένος. Το έχω δεί να γίνεται και είναι πραγματικά κακό για το φορμάτ, και άσχημο. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες όταν ο μύθος και η γοητεία ενος εμπορικου είδους παρασύρουν σαν σειρήνες τον αδαή η άπειρο μουσικόφιλο και δεν είναι πάντα όμορφο όταν ξυπνάει μοιραία κάποια στιγμή..

Και μετά από αυτή τη διαπίστωση, κάθεσαι και σκέφτεσαι αν αξίζει ο κόπος και το κόστος στο να πας τη βινυλιακή σου αλυσίδα λίγο πιο πέρα όταν η απόλαυση (σε συγκεκριμένες μουσικές προτιμήσεις) μπορεί να προσεγγιστεί ευκολότερα με άλλους τρόπους...

Επιβλαβής δεν είναι καμία γνώμη,όλοι έχουν μυαλό και καταλαβαίνουν.
Το θέμα είναι όμως πως όταν πιάνεις μια εικόνα,να την πιάνεις συνολικά.

Αφού λοιπόν τα λέμε όλα,έχει κανείς ρίξει μια ματιά για το ποσοστό που καταλαμβάνουν στην αγορά αυτά που εμείς εδώ εννοούμε άυλα;
HD και τέτοια;
Για πείτε αφού τα ξέρετε...

Re: Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Το νήμα αναφέρεται σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Στην αύξηση των πωλήσεων του βινυλίου.

Το αν αυτό θα συνεχιστεί ή όχι θα μας το πει ο χρόνος.
Δεν θα ήταν καλύτερα να δούμε το γιατί της αύξησης από το να γινόμαστε Κασσάνδρες και να προβλέπουμε καταστροφές;
Δεν απασχολεί κανέναν πχ. το γεγονός πως αυτή η αύξηση οφείλεται και στην στροφή μικρού κομματιού της νεολαίας σε αυτό το μέσο;

Πάλι τα ίδια ανούσια και χιλιοειπωμένα θα πιάσουμε;
Τα ακούσαμε πέρυσι και φέτος πάλι αυξήθηκε.
Κάτι λέει αυτό,έτσι δεν είναι;

Γιατί να μην εξετάσουμε λοιπόν την θετική πλευρά έτσι για αλλαγή;
Καλύτερα είναι να γκρινιάζουμε;
Ειδικά εμείς που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε το μέσο;
Και που ανεξαρτήτως αυτών που εισπράττουν οι εταιρίες είναι μέσο που δίνει ψωμί σε πολύ περισσότερο κόσμο;
Κι αν κάποιος είναι πραγματικά φιλόμουσος,τον ενδιαφέρει πιστεύω ο οβολός του (ένα μικρό ποσοστό,οκ ) να πηγαίνει στο καλλιτέχνη.

Σωκράτη κανείς δεν γκρινάζει ίσως εκτός απο εσένα που σε αυτό το post με απογοήτευση βλέπω με μια επιθετική διάθεση να λαμβάνεις λάθος θέση απέναντι σε κάποιες απόψεις και όχι σε συνάρτηση τους κάτι που δεν δείχνει ωριμότητα στην τέλεση των καθηκόντων σου. Φυσικά δεν σε κρίνω εξάλου δεν είμαι ο αρμόδιος για αυτό. Αν οι απόψεις μου εννοχλούν την διαχείριση απλά πέστο και ειλικρινά θα το σεβαστώ και θα σωπάσω..

Παιδιά χαλαρή συζήτηση γίνεται και όχι συμβούλιο του EUROGROUP.. Εννοείται οτι δεν πρόκειται να βγεί συμπερασμα. Αυτό που θα συμφωνήσω με τον Σωκράτη οτι θα το δείξει ο χρόνος.. Απλά να αναφέρω οτι δεν είναι τυχαίο που οι συμφορουμίτες με απόψεις παρόμαιες με τις δικές μου πολλαπλασιάζονται. Η αλήθεια δεν μπορεί να μένει κρυφή. Μόλις εχτές έμαθα οτι το tidal στην αμερική "γονάτισε" τις πωλήσεις υλικών φορμάτ και είναι μόνο η αρχή...

Απλά εύχομαι απο την φαινομενική "'εκρηξη" των πωλήσεων βινυλίων να μείνει κάνα καρβουνάκι αναμένο όταν σκάσει το μαπλόνι γιατι θα με πειράξει πολύ να μην μπορώ να βρώ σωστό εξοπλισμό για να ακούω τους δίσκους μου στο διηνεκές, όχι βέβαια οτι δεν με πειράζει που όλοι θέλουν να "μου τα φάνε" τώρα που το πράγμα "φουσκώνει"..

Last edited:
Σταύρο και εγω με απογοήτευση είχα τις ίδιες διαπιστώσεις και ευτυχώς ξύπνησα σχετικά νωρίς διοτι πλέον λόγω οτι το βινύλιο είναι μόδα τα έξοδα αγοράς και χρήσης του έχουν γίνει απαγορευτικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ειναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κάποιος στον ενθουσιασμό του να πέσει με τα μούτρα και στην πορεία να ξενερώσει τόσο που να παρατήσει εντελώς το σπόρ τρομοκρατημένος για να μην πώ αηδιασμένος. Το έχω δεί να γίνεται και είναι πραγματικά κακό για το φορμάτ, και άσχημο. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες όταν ο μύθος και η γοητεία ενος εμπορικου είδους παρασύρουν σαν σειρήνες τον αδαή η άπειρο μουσικόφιλο και δεν είναι πάντα όμορφο όταν ξυπνάει μοιραία κάποια στιγμή..

Όταν το βινύλιο γίνεται μόδα και life style και το πικαπ gadget, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και δεν φταίει μόνο ο χομπίστας μουσικόφιλος γι' αυτό

Και μετά από αυτή τη διαπίστωση, κάθεσαι και σκέφτεσαι αν αξίζει ο κόπος και το κόστος στο να πας τη βινυλιακή σου αλυσίδα λίγο πιο πέρα όταν η απόλαυση (σε συγκεκριμένες μουσικές προτιμήσεις) μπορεί να προσεγγιστεί ευκολότερα με άλλους τρόπους...

Ευκολότερα, απροβλημάτιστα και ποιοτικά καλύτερα τις πιο πολλές φορές. Δεν αξίζει τον κόπο. Μιλάμε για "άρμεγμα" κανονικό πλέον με θυματοποίηση του μουσικόφιλου χομπίστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Αγαπητέ Πέτρο,μπήκα κι εγώ με χαρά στο κλαμπ όλων των προηγούμενων διαχειριστών στους οποίους έχεις κάνει κατά καιρούς διαχειριστικές υποδείξεις.

Άντε,με γεια μου!:flipout:

(Συγχωρεμένος για αυτή την φορά,ξέρεις πολύ καλά όμως πως ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος,δεν θα υπάρξει δεύτερη. )

Μια χαρά είναι τα άυλα μέσα και έχουν κάποια οικονομικά και πρακτικά υπέρ, απλά όσο αφορά τις παλιές εγγραφές δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής από τον αναλογικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Αγαπητέ Πέτρο,μπήκα κι εγώ με χαρά στο κλαμπ όλων των προηγούμενων διαχειριστών στους οποίους έχεις κάνει κατά καιρούς διαχειριστικές υποδείξεις.

Άντε,με γεια μου!:flipout:

(Συγχωρεμένος για αυτή την φορά,ξέρεις πολύ καλά όμως πως ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος,δεν θα υπάρξει δεύτερη. )

Σωκράτη οι απειλές σου είναι προσβλητικές την στιγμή που δεν προκάλεσα κανέναν και δεν σου έκανα καμία υπόδειξη.Το ξέρεις πολύ καλά οτι δεν έχω καμια φοβία με τα "μπάνια". Απλά λυπάμαι.. Τελος πάντων είμαι στην διαθεση της διαχείρησης ανα πάσα στιγμη για ότι προκύψει χωρίς παράπονο αλλα θα σταματήσω να γράφω αυτά που πιστεύω μόνο όταν μου ζητηθεί ευθέως και δημοσίως να το κάνω.

Ευχαριστώ, ζητώ συγνώμη απο τους φίλους για την γκριζα παρένθεση και σαν διαμαρτυρία αποχορώ απο την συζήτηση.

Όπως βλεπεις Αγαπητέ Σωκράτη η συζήτηση στο νήμα έχει ξεφύγει οπότε καλή τύχη με τους υπόλοιπους..

Last edited:
Μια χαρά είναι τα άυλα μέσα και έχουν κάποια οικονομικά και πρακτικά υπέρ, απλά όσο αφορά τις παλιές εγγραφές δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής από τον αναλογικό.

Η πλειοψηφία των παλαιών εγγραφών που αναφέρεσαι έχουν ήδη γίνει remastered κι έχουν περάσει από επεξεργασία.
Μόνο αν είσαι κάποιας ηλικίας κι έχεις αυθεντικές εγγραφές εκείνης της εποχής και αντίστοιχα vintage μηχανήματα μπορεί να ισχύει αυτό που λες στο 2ο σκελος της πρότασής σου. Τότε και μόνον τότε.
Ευτυχώς ή δυστυχώς τα σημερινά ενισχυτικά-ηχεία αποκαλύπτουν πολύ πιο εύκολα τις αδυναμίες των παλαιών ηχογραφήσεων.
Ο νέος σε ηλικία χομπίστας μάλλον θα έρθει σε επαφή με το έργο μέσω κάποιοας remastered επανέκδοσης.

Πάντως σε παλιές εκτελέσεις Χατζηδάκη και Ελληνικές μουσικές δεκαετίας 60 δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ έλλειψη ακούγοντας από άϋλα...

Έχω χρυσοπληρώσει αρκετά άλμπουμ, όπως τα παρακάτω:

1. The Beatles - Abbey Road remaster 2009
2. Fleetwood Mac - Rumours

...και δεν τα έχω ευχαριστηθεί όσο περίμενα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Σωκράτη οι απειλές σου είναι προσβλητικές την στιγμή που δεν προκάλεσα κανέναν.Το ξέρεις πολύ καλά οτι δεν έχω καμια φοβία με τα μπάνια. Απλά λυπάμαι.. Τελος πάντων είμαι στην διαθεση της διαχείρησης ανα πάσα στιγμη αλλα θα σταματήσω να γράφω αυτά που πιστεύω μόνο όταν μου ζητηθεί ευθέως και δημοσίως να το κάνω.

Ευχριστώ, ζητώ συγνώμη απο τους φίλους για την γκριζα παρένθεση και σαν διαμαρτυρία αποχορώ απο την συζήτηση.

Από πότε οι κανονισμοί έγιναν απειλές;
Όλοι μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν λειτουργούμε;

Αν ένιωθες προσβεβλημένος από αυτούς κακώς τους αποδέχτηκες στην διαδικασία της εγγραφής σου.

Αυτά και τέλος κι από εμένα.

Πάντως σε παλιές εκτελέσεις Χατζηδάκη και Ελληνικές μουσικές δεκαετίας 60 δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ έλλειψη ακούγοντας από άϋλα...

Έχω χρυσοπληρώσει αρκετά άλμπουμ, όπως τα παρακάτω:

1. The Beatles - Abbey Road remaster 2009
2. Fleetwood Mac - Rumours

...και δεν τα έχω ευχαριστηθεί όσο περίμενα!

Δυστυχώς έτσι είναι. Ψηφιοποίησαν το περιεχόμενο από τις αναλογικές μπομπίνες για να αντέξει στο χρόνο και έκοψαν τα βινύλια από τα ψηφιακό masters, κι ακούγονται χειρότερα κι από το αντίστοιχο cd.

Αναφέρομαι μόνο σε παλιές εγγραφές και σε only analog system, τα remastered είναι "αλλιωμένα" και τροποποιημένα ανάλογα με τον μηχανικό ήχου, όσο αφορά τα βινύλια που γίνονται από ψηφιακές μήτρες είναι για τα μπάζα, χίλιες φορές το άκουσμα τους μέσω cd.
Όσο αφορά τα διαχειριστικά αν και δεν είναι δουλειά μου έχω παρατηρήσει στο διάστημα που είμαι μέλος ότι το κλίμα εδώ είναι εξαιρετικό και αυτό οφείλεται σε ανθρώπους με καλή διάθεση, αλλού άστα να πάνε, κάποιοι καταλαβαίνουν τι εννοώ.