Ρε παιδιά, μπορεί να είμαι τρελός αλλά μπορεί τελικά να έχω σοβαρό πρόβλημα στο βινυλιακό μου rig και να μην το έχω καταλάβει...
Υπάρχουν βιντεάκια στο YouTube (ψάξτε για εκείνα του χρήστη BDS2000), τα οποία μέσω ενός σχετικά ταπεινού συστήματος (Rega P25 / ZYX 100 / Audio Research PH5) και τη χρήση σωστής ψηφιοποίησης (Apogee) μεταφέρουν ατόφια τη "μουσικότητα" που τόσο επιθυμούμε να ακούσουμε (βλέπε ποστ Σωκ παραπάνω), ακόμα και σε σύγχρονες προσεγμένες παραγωγές.
Είναι αξιέπαινο το πως συμβαίνει αυτό παρόλο που υπάρχει το burden του διαδικτυακού καναλιού με περιορισμένο bandwidth...
Υπάρχουν σαφώς καλύτερες εκδοσεις απι τη συγκεκριμένη. Ισως αυτο να εξηγει το γεγονός οτι δε σου αρεσει..Να ένα παράδειγμα.
Αυτή τη στιγμή ακούω αυτό που βλέπετε.
Δυστυχώς, παρ' όλη τη προσοχή στη εκτύπωση, οι φωνές είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδιάφορες, η εικόνα συμπιεσμένη σε διαστάσεις, υπάρχουν σημάδια "κορεσμού" σε κάποια περάσματα. Η εντύπωση που αφήνει το συνολικό άκουσμα είναι σκέτη απογοήτευση...
Σε άλλα άλμπουμ όμως, η απόδοση απογειώνεται και αρκετά έργα ενδέχεται να αποδίδονται το ίδιο ηχητικά ή και καλύτερα / διαφορετικά από τις αντίστοιχες ψηφιακές εκδόσεις..
Ο καθένας έχει την άποψή του και τα δικά του κριτήρια επιλογής και καλά κάνει. Μέχρι εκεί σεβαστό.
Όταν όμως έρχεται και γράφει: άκουγα mp3 και μόλις άκουσα πικαπ είδα το φως το αληθινό, το βινύλιο είναι μάλλον το ζενίθ της απόλαυσης, αναλογικός ήχος κλπ. να ξέρει ότι θα δεχτεί κριτική και θα πρέπει να αντέχει να διαβάζει και την αντίθετη άποψη από τη δική του.
Γενικά ο νεοεισερχόμενος στο βινύλιο είναι ενθουσιώδης, ειδικά όταν πριν άκουγε από τα μέσα που ανέφερες. Λογικό είναι να του φανεί αποκάλυψη ο ήχος ενός καλοστημένου βινυλιακού rig έστω και χαμηλού κόστους.
Όσο όμως τα χρόνια περνούν κι οι απαιτήσεις από το βινυλιακού rig ανεβαίνουν και το σκουλήκι της αναβάθμισης κάνει την εμφάνισή του, τότε είναι που χρειάζεται προσοχή.
Σαφώς το βινύλιο μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες μουσικής απόλαυσης δε διαφωνώ σ' αυτό. Κι εγω απολαμβάνω αρκετά από τα βινύλιά μου παρόλο που λιγόστεψε ο αριθμός αυτών επειδή πάλιωσαν και λόγω αναβάθμισης του συστήματος.
Ναι, πάντα φιλικά χωρίς διάθεση ειρωνείας.
Να ένα παράδειγμα.
Αυτή τη στιγμή ακούω αυτό που βλέπετε.
Δυστυχώς, παρ' όλη τη προσοχή στη εκτύπωση, οι φωνές είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδιάφορες, η εικόνα συμπιεσμένη σε διαστάσεις, υπάρχουν σημάδια "κορεσμού" σε κάποια περάσματα. Η εντύπωση που αφήνει το συνολικό άκουσμα είναι σκέτη απογοήτευση...
Σε άλλα άλμπουμ όμως, η απόδοση απογειώνεται και αρκετά έργα ενδέχεται να αποδίδονται το ίδιο ηχητικά ή και καλύτερα / διαφορετικά από τις αντίστοιχες ψηφιακές εκδόσεις..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.