πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Το ότι έχουμε το ίδιο πλατό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ίδια, κεφαλή, έχω επιπλέον τροφοδοτικό της mitchel, διαφορετικό προενισχυτή, κτλ.
Εμένα ο συνδυασμός που έχω μου αρέσει πολύ, οπότε είμαι ευχαριστημένος.

Re: Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Οτι και να συμβαίνει όταν ένα πράγμα έχει φτάσει στο μηδεν και συνεχίζει να ζεί τότε μόνο ανοδική πορεία μπορεί να έχει. Ετσι το βινύλιο ξεπέρασε το μηδεν οπότε τώρα έχει ανοδική πορεία. Τα άυλα μέσα είναι εντελώς άλλο πράγμα απο ότι τα φυσικά μέσα, έχουν πολλά πλεονεκτήματα και φυσικά όπως οτιδήποτε στην γη και μειονεκτήματα. Για την ποιότητα θα γράψω στο τέλος. Το κόστος είναι σχετικό, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεραστεί, αλλά οι καλές παραγωγές δεν είναι φθηνές, διότι υπάρχουν ένα σωρο κόστη, πνευματικά δικαιώματα, μεταφορικά (τεράστιο κόστος όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι απέξω και ειδικά απο Αμερική), και φυσικά ο τρόπος παραγωγής. Αλλού υπερτερεί το ένα μέσο αλλού το άλλο. Πάμε τώρα στο real think, θα κάνω υπόθεση εργασίας ότι το cd και τα συναφή είναι καλλίτερα (δεν θα το κριτικάρουμε αυτό), πόση σχέση έχει με την πραγματικότητα το άκουσμα που έχει γραφτεί σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσον με το αληθινό; Απο την άλλη ο καθένας μας πόση σχέση έχει με τα αυθεντικά γεγονότα-ακούσματα και περιμένει το σύστημα αναπαραγωγης στο σπίτι του να του αναπαράξει πιστά το αληθινό γεγονός.......................; Κατά την ταπεινή μου άποψη καμμία, οπότε τι περιμένεις να ακούσεις απο το συστημα σου? σε ενοχλεί πόσο λάθος είναι ένα άκουσμα όταν δεν ξέρεις το αληθινό? Δυστυχώς αυτά τα διλήμματα είναι άνευ αντικειμένου, είναι ψευτοδιλήμματα. Αν ο εγκέφαλός σου έχει εμπειρία απο φυσικά ακούσματα, ακούγοντας το σύστημα στο σπίτι θα φαντάζεται ότι ακούει την ορχήστρα που του αρέσει, αν οι μόνες σου εμπειρίες είναι η κονσέρβα τότε δεν σου χρειάζεται σύστημα hi-fi και ούτε να χαλιέσαι με ψευτοδιλήμματα πωπω ο τάδε ενισχυτής είναι ποιό φυσικός απο τον δεινα, το λάθος είναι λάθος και πότε είναι είναι λάθος όταν έστω και λίγο διαφέρει απο το φυσικό γεγονός. Το σταματώ εδώ, το βινύλιο θα συνεχίσει να πουλιέται, και για να υπάρχει ενδιαφέρον δεν είναι ανάγκη να είναι κυρίαρχο, ούτε να φτάσει τις πωλήσεις των χρυσών 10ετιών που ήταν μονοκράτορας. Φυσικά και αυτουνού η πορεία διαχρονικά όπως όλων των φυσικών μέσων θα είναι φθίνουσα γιατί το άυλο αρχίζει και επικρατεί, οι νέες γενιές αγοράζουν τραγούδια πλέον και όχι αλμπουμς και φυσικά ούτε cd αγοράζουν ούτε βινύλια, τα οποία θα παραμείνουν ως συλλεκτικά και όταν ο κύριος όγκος πωλήσεων ή διανομής της μουσικής θα είναι άυλος τότε τα φυσικά μέσα θα γίνουν πανάκριβα και εμείς τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής.

Re: Απάντηση: Re: πωλησεις βινυλιου εως σημερα

Οτι και να συμβαίνει όταν ένα πράγμα έχει φτάσει στο μηδεν και συνεχίζει να ζεί τότε μόνο ανοδική πορεία μπορεί να έχει. Ετσι το βινύλιο ξεπέρασε το μηδεν οπότε τώρα έχει ανοδική πορεία. Τα άυλα μέσα είναι εντελώς άλλο πράγμα απο ότι τα φυσικά μέσα, έχουν πολλά πλεονεκτήματα και φυσικά όπως οτιδήποτε στην γη και μειονεκτήματα. Για την ποιότητα θα γράψω στο τέλος. Το κόστος είναι σχετικό, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεραστεί, αλλά οι καλές παραγωγές δεν είναι φθηνές, διότι υπάρχουν ένα σωρο κόστη, πνευματικά δικαιώματα, μεταφορικά (τεράστιο κόστος όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι απέξω και ειδικά απο Αμερική), και φυσικά ο τρόπος παραγωγής. Αλλού υπερτερεί το ένα μέσο αλλού το άλλο. Πάμε τώρα στο real think, θα κάνω υπόθεση εργασίας ότι το cd και τα συναφή είναι καλλίτερα (δεν θα το κριτικάρουμε αυτό), πόση σχέση έχει με την πραγματικότητα το άκουσμα που έχει γραφτεί σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσον με το αληθινό; Απο την άλλη ο καθένας μας πόση σχέση έχει με τα αυθεντικά γεγονότα-ακούσματα και περιμένει το σύστημα αναπαραγωγης στο σπίτι του να του αναπαράξει πιστά το αληθινό γεγονός.......................; Κατά την ταπεινή μου άποψη καμμία, οπότε τι περιμένεις να ακούσεις απο το συστημα σου? σε ενοχλεί πόσο λάθος είναι ένα άκουσμα όταν δεν ξέρεις το αληθινό? Δυστυχώς αυτά τα διλήμματα είναι άνευ αντικειμένου, είναι ψευτοδιλήμματα. Αν ο εγκέφαλός σου έχει εμπειρία απο φυσικά ακούσματα, ακούγοντας το σύστημα στο σπίτι θα φαντάζεται ότι ακούει την ορχήστρα που του αρέσει, αν οι μόνες σου εμπειρίες είναι η κονσέρβα τότε δεν σου χρειάζεται σύστημα hi-fi και ούτε να χαλιέσαι με ψευτοδιλήμματα πωπω ο τάδε ενισχυτής είναι ποιό φυσικός απο τον δεινα, το λάθος είναι λάθος και πότε είναι είναι λάθος όταν έστω και λίγο διαφέρει απο το φυσικό γεγονός. Το σταματώ εδώ, το βινύλιο θα συνεχίσει να πουλιέται, και για να υπάρχει ενδιαφέρον δεν είναι ανάγκη να είναι κυρίαρχο, ούτε να φτάσει τις πωλήσεις των χρυσών 10ετιών που ήταν μονοκράτορας. Φυσικά και αυτουνού η πορεία διαχρονικά όπως όλων των φυσικών μέσων θα είναι φθίνουσα γιατί το άυλο αρχίζει και επικρατεί, οι νέες γενιές αγοράζουν τραγούδια πλέον και όχι αλμπουμς και φυσικά ούτε cd αγοράζουν ούτε βινύλια, τα οποία θα παραμείνουν ως συλλεκτικά και όταν ο κύριος όγκος πωλήσεων ή διανομής της μουσικής θα είναι άυλος τότε τα φυσικά μέσα θα γίνουν πανάκριβα και εμείς τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής.

+1

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε να γίνει αυτό.

Είναι μοιραίο κάποια στιγμή, δεν είμαστε και τόσοι πολοί..

Το παιδί όπως το μάθεις.. εμείς φταίμε αν ασχολούνται με σκουπίδια.

τα παιδιά δεν θα πάθουν τίποτα με τα "σκουπίδια" όπως δεν πάθαμε και εμείς.

Σήμερα υπάρχουν ραδιόφωνα με 64 kbps και άθλια youtube βιντεάκια και τα παιδιά ανταλλάσσουν τραγούδια μεταξύ κινητών ή ακούνε με το κινητό στο δωμάτιό τους ή το μπάνιο.
Υπάρχουν από την άλλη τα dacs με αναλύσεις 384
Και στα χρόνια μου ακούγαμε και ΑΜ μιά χαρά και τρανζιστοράκι φορητό τσέπης και αντιγράφαμε κομμάτια σε φτηνές μονοφωνικές 120άρες κασέτες και είχαμε φορητά ηλεκτρόφωνα. Δεν πάθαμε τίποτα. Αντίστοιχα μπορούσαμε και πηγαίναμε σε εκθέσεις και ονειρευόμασταν linn sondek.

Last year, τότε υπήρχε αγνότητα, τώρα είναι πονηροί οι καιροί.

Ισως οσα περισσότερα έχουν τόσο λιγότερο δίνουν σημασία...
Εμείς για να ακούσουμε κάτι καινούριο θα έπρεπε να είναι εισαγόμενο άρα δύσκολο και ακριβό. Επρεπε η να έχουμε φίλους που να ακούνε, η να γνωρίζουμε τον δισκά να παίξει κανένα δίσκο...η μπαρμπα στο Αμέρικα. Δύσκολοι καιροί αλλα εκτιμήσαμε το δυσεύρετο ίσως επειδη δεν είχαμε μπαναλοποιήσει τα πάντα.

Οι καιροί δεν είναι πονηροί. Ειναι απλά τόσο διαφορετικοί.. Δεν είναι ευκολο αλλα ούτε και υποχρεωτικό να προσαρμόζονται όλοι οι παλιοί στο νέο αλλα είναι και παρανοικό να θέλουμε να προσαρμόζουμε τους νέους στο παλιό..

Το βινύλιο και η κουλτούρα του κουβαλάνε μαζί τους και μια ολόκληρη εποχή επική θα έλεγα για την εμπορική μουσική.. Αυτή η αίγλη και το πλούσιο όμορφο artwork του δίνουν αυτήν την γοητεία που το ανέστησε απο τους νεκρούς και σίγουρα θα έχει μια διάρκεια μεσοπρόθεσμα. Όχι όμως σαν αυτό που ήτανε.. Η εποχή εκείνη υπάρχει πλέον μόνο στις αναμνήσεις όσων τις ζήσαμε.. Το Happening και το metropolis γεμμάτα βινύλια, οι βόλτες τα σαββατοκύριακα στα πάμπολα τότε δισκάδικα και η λαχτάρα της αγοράς ενός άλμπουμ την εποχή που η πρόσβαση στο "πειρατικό" ήταν περιόρισμένη και μέτριας ποιότητας (κασσετες απο φίλους), τα μεγάλα δισκάδικα ως πόλοι ενημέρωσης και κοινωνικοποίησης και όλη αυτή η κουλτούρα αλώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες απο την τεχνολογία την πειρατία ως συνέπειες της απληστίας των δισκογραφικών και της εξέλιξης του κόσμου..

Επειδή έχω παρεξηγηθεί ταμαλλα εδώ πέρα θέλω να πώ οτι και εμένα μου λείπει αυτή η εποχή.. αλλα πάει πέρασε.. Οκ το βινύλιο επέζησε αλλα κλωνοποιημένο απο τις στάχτες του.. Πλέον δεν είναι ο κύριος φορέας της μουσικής που αγαπάμε ενώ έχει μεταλαχτεί σε είδος φετίχ πολλές φορές προχειροφτιαγμένο. Οκ δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό αλλα τα παιδιά πλέον ενδιαφέρονται και για άλλα πράγματα όπως games κλπ περισσότερο κυρίως τα αγόρια.. Φταίει και που κατερρευσε ουσιαστικά και η δισκογραφία και πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας.. Ακόμα και τα μουσικα κανάλια όπως το MTV έγιναν τοπικά (MTV ελλάδος κλπ) και πλέον παίζουν κατα 80% νεανικές σειρές κλπ..

Η μουσική χάθηκε απο τα παραδοσιακά μέσα κυρίως απο την τηλεόραση και μετακόμισε στο ιντερνετ.. Την προηγούμενη δεκαετία μάταια προσπαθούσα και εγώ να καταλάβω τί έχει συμβεί.. Μέχρι που άρχισα να την ψάχνω διαδικτυακά την δουλεια και ένας καινουριος κόσμος ενημέρωσης και μουσικής πληροφορίας άνοιξε για εμένα.. Λίγο αργότερα ήρθε η τεχνολογία και σε όλη αυτήν την φάση έφερε και την ποιότητα σε επίπεδο και ευκολίες αδιανόητα λίγα χρόνια πρίν!.. Τώρα που το πράγμα αρχίζει σιγά σιγά να ωριμάζει κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση του και το streaming που ήδη έχει κάνει πάταγο και έχει φέρει πολλά κέρδη μέσω των τηλεοράσεων μας και η ελπίδα η μουσική να κερδίσει το μεγάλο κοινό με ποιοτικό συντεταγμένο αλλα και κερδοφόρο τρόπο επιστρέφει δειλά δειλά.. Ας ξαναγυρίσει το ενδιαφέρον των νέων για την μουσική και η δημιουργία κουλτούρας γύρω απο αυτήν και τί στον κόσμο!.. Μετά τον αργό θάνατο και μετέπειτα σάπισμα του παλιού και την μελαγχολία της νοσταλγίας του σαν μόνη παρέα προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος.. Ενθουσιασμένος με την προοπτική τα παιδιά μου να ζήσουν την χαρά της μουσικής και τον ενθουσιασμό για αυτήν ενσωματωμένη στην εποχή και την ηλικία τους...

Όσο για το βινύλιο μια χαρά είναι όπως έχει και όσο κρατήσει αλλα να μην δημιουργούμε αυταπάτες όσον αφορά το τί είναι και το τι μπορεί να προσφέρει στην σημερινή εποχή. Προσωπικά προτιμώ τα πιτσιρικια να ασχολούνται ξανά με την μουσική απο το smartphone τους (το μέλλον) και αν αγοράζουν που και πού καννα δισκάκι για να γουστάρουν κανένα πρόβλημα.. Αλλα το να λεμε οτι μπορούμε να τους διδάξουμε τον παλιό καλό τρόπο και να τα νουθετήσουμε να λατρεύουν το χτές αδιφορώντας για το τώρα είναι ματαιόδοξο και μίζερο.

Ελπίζω να μην κουρασα με τις απόψείς μου...

Last edited:
Καθόλου δεν κούρασες, και τα λές με καλή οπτικη δηλαδη αυτη της σταδιακής εκλειψης ενδιαφέροντος για την μουσική γενικά και τη δημιουργία ειδικότερα. Το παράδειγμα με το MTV είναι φαηνότατο. Κάποτε το λυμπιζομαστε (στις αρχές του 80 που ηρθε με την αλλαγη και τα δωριφορικά) Τώρα σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρεται και έχει γεμισει μικροσειρες κλπ...
Ας εκτιμηθει η μουσική ως μουσική και όχι σαν απλα επικοινωνία και τι άλλο...

Ας εκτιμηθει η μουσική ως μουσική και όχι σαν απλα επικοινωνία και τι άλλο...

Aκριβώς.. Μην ξεχνάς οτι ζούμε μια μετάβαση σε έναν κόσμο που σε λίγα χρόνια θα είναι αγνώριστος.. Η αλλαγή στο τέλος θα είναι μεγαλύτερη της τάξης μεγέθους που έζησαν οι άνθρωποι απο την δεκαετία του 30 εώς του 50 τον εικοστό αιώνα.

Για να είμαι on topic η γοητεία του βινυλίου στην σημερινή του μορφή σαφώς και συνεισφέρει στο ενδιαφέρον για την μουσική και είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος του κοινού για κάτι αληθινό και ποιοτικό..

Αλλα αυτό που λείπει κυρίως κατα την γνώμη μου είναι το γενικότερο ενδιαφέρον για την μουσική κυρίως απο την νεολαία που είναι και η κινητήριος δύναμη και ζωοδότρια αυτής της τέχνης και κουλτούρας και το βινύλιο καλώς η κακώς δεν έχει την δυνατότητα και τις προδιαγραφές να επαναφέρει αυτό το ενδιαφέρον μαζικά. Χρειάζεται ένας νέος τρόπος προσεγγισης του κοινού μαζικά και απο τα νέα μέσα που κατα κόρον χρησιμοποιεί μέσω του διαδικτύου ο οποίος να μπορεί να φέρνει κέρδη καταπολεμώνυτας την πειρατεία δίνοντας κίνητρα όχι φόβητρα και δημιουργώντας το οικονομικό οικοσύστημα που θα επιτρέψει και πάλι στην μουσική να ανθίσει..

Οι δίσκοι κατα πως φαίνεται θα συνυπαρχουν για αρκετά χρόνια παράλληλα συμπληρωματικά παραμένοντας ίσως το τελευταιο υλικό φορματ στο τέλος αλλα πάντα θα παρακολουθούν τις εξελίξεις αφου απλούστατα αλου είναι το μαζικό ενδιαφέρον και τα κέρδη που θα το αναζωπυρώσουν..

Αυτά δεν επεκτείνομαι περισσότερο γιατί βλέπω να έρχονται..

Last edited:
Σαν χειροπιαστό φορματ είναι πιστεύω ανεπανάληπτο.. Λίγο η όλη του απίστευτη λειτουργία, λίγο η υπνωτική του ομορφιά όταν γυρίζει στο πλατώ,λίγο η αύρα που του δίνει η βαριά του ιστορία, λίγο το εξώφυλλο κλπ πραγματικα δεν νομίζω οτι θα υπάρξει ποτέ κάτι παρόμοιο.. Μονάχα να ήτανε και όλα τα καινούρια (που μετράμε εδώ στο νήμα) αντάξια της γοητείας τους και σαν ποιότητα κοπής και παραγωγής..

Ας ηταν και ολα τα ψηφιακά (τα περισσότερα) λιγο λιγότερο αθλια σε θεμα ηχογράφησης-παραγωγης.. Το κομπρεσσαρισμα παει σύννεφο. Όποιος εχει όρεξη για καλη μουσική και κάκιστη παράγωγη ας ακούσει πχ τον George Ezra. Σε οτι φορματ και να το ακούσεις χαλια θα ειναι.

Όπως και να το κάνουμε το βινύλιο ειναι το μόνο φορμά που έχει γοητευτική παρουσία .

Kαι είναι το φορμά που θα γλυτώσει απο την επόμενη Ηλιακή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα ολκής όταν θα γίνει...

Kαι είναι το φορμά που θα γλυτώσει απο την επόμενη Ηλιακή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα ολκής όταν θα γίνει...

Nα δω πως θα το ακούσεις βρε γρουσούζη Νοστράδαμε, όταν θα σου έχει καβουρντιστεί η κεφαλή
από την Ηλιακή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα ολκής!

Nα δω πως θα το ακούσεις βρε γρουσούζη Νοστράδαμε, όταν θα σου έχει καβουρντιστεί η κεφαλή
από την Ηλιακή ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα ολκής!

Χμμμ...Ναι σαυτο έχεις δίκιο δεν θα μπορέσω να το ακούσω. Πρέπει να βρούμε κάποια αλλη λύση.

Όποιος δεν παίρνει υπόψιν του το παρελθόν χάθηκε, λένε "πάρε φόρα για να κάνεις μεγάλο άλμα".

πανω κατω ολοι τα ιδια λεμε νομιζω....

το κυριαρχο σε οποιον ακουει μουσικη και αγοραζει βινυλιο, cd, mp3 η οτιδηποτε αλλο ειναι το προιον που αγοραζει να χει καλη παραγωγη κατι που δυστυχως δεν ειναι πανακεια και ας εχουν πλεον ολοι ολες τις δυνανοτητες... πλεον ειναι ευκολο να "βγαλεις" αξιοπρεπη ηχο ακομα και αν το δωματιο σου ειναι το στουντιο ηχογραφησης.
ενας καλος δισκος ειναι ενας καλος δισκος ακομα και αν εχει ηχογραφηθει απο μπομπινοφωνο αλλα ενας μετριοκαλος δισκος απογειωνεται με μια σωστη παραγωγη και σιγουρα ενας κακος δισκος δεν εχει καμια τυχη.