Ο δίσκος είναι κάτι το όμορφο και ρομαντικό που υπο κάποιες προυποθέσεις και κόστος μπορεί να ηχήσει υπέροχα και να σταθεί επάξια ακόμα και δίπλα στα νέα ψηφιακά ..θηρία.. αλλα σε καμία περίπτωση αυτό το γεγονός δεν επιτρέπει την εκμετάλλευση που παίζεται εις βάρος των μουσικόφιλων και αυτό είναι κάτι που αργά η γρήγορα φοβάμαι οτι το format θα το πληρώσει..
Μη το βλέπεις έτσι. Το ότι αγαπάς τη μουσική δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετο με το να θέλεις να την έχεις σε καλές κόπιες βινυλίου ή και CD. Όχι ότι δεν υπάρχουν και ακρότητες βέβαια...
πολλές αλήθειες διάβασα στις 3 -έως τώρα- σελίδες του παρόντος ...
ίσως η αύξηση των πωλήσεων των δίσκων βινυλίου να οφείλεται και στο ότι ΘΕΛΟΥΜΕ όλοι πίσω τον κόσμο που (μόνοι μας, βγάζοντας τα μάτια μας) καταφέραμε και χάσαμε -ανεπιστρεπτί-. και μιλάω ΚΑΙ προσωπικά... γιατί όσοι εδώ μέσα είμασταν 20 ή 30 όταν αγοράζαμε τρελά τότε, τώρα είμαστε 40 ή 50 και η τρέλα μας έχει ξανά συνεπάρει (κάποιοι ήταν σταθεροί, πολλοί πάλι ίσως κάναμε μια κοιλιά αρκετά χρόνια με τα ψηφιακά και τους υπολογιστές). που σημαίνει πως τώρα (με όλα τα στραβά της εποχής) έχουμε χρήματα που ΤΟΤΕ , λόγω ηλικίας, δεν είχαμε (για σκεφτείτε ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ποτέ περίπτωση να αγοράζαμε το 90 τις πολυτελείς αλλά ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ εκδόσεις που σχεδόν αποκλειστικά αγοράζουμε τώρα !!!) αλλά έχουμε και μια ματαιοδοξία -η αλήθεια είναι- στη συλλογή μας ως hobby (...)
εν τέλει, όλα τα φόρματς (βασικά τα δύο υλικά της εποχής αλλά και το flac ή το mp3) είναι άγια.. αλλά ίσως αντί να ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα (ενώ έχουμε ΜΗΧΑΝΑΡΕΣ όσο φθηνά κι αν είναι -που πολλών από μας εδώ ΔΕΝ είναι-) και να ασχολούμαστε με τα σώματα, τα δυναμικά, την ανάλυση και όλες αυτές τις "αηδίες" που το '50, το '60 ή και αργότερα σε ένα φορητό πικαπ ή κασετόφωνο που ακούγαμε ΔΕΝ ασχολιόμαστε (ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ και ΕΡΩΤΑΣ τότε), αντί να ασχολούμαστε με αυτά τα ματαιόδοξα -επαναλαμβάνω- θα έπρεπε να ανάβαμε ένα κεράκι στο Θεό που μας έχει δώσει τα αυτάκια μας και μπορούμε να απολαμβάνουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ του κόσμου. (δεν είμαι θρήσκος, είμαι όμως σαρκαστικός και αηδιασμένος πολλές φορές από την υποκρισία και το στρουθοκαμηλισμό μας).
όσο για το βινύλιο και τους δίσκους , και το αν ακούγονται καλά ή κακά σε σχέση με τα παλιά ορίτζιναλ από αναλογικές μήτρες... μη ζητάμε άπιαστε όνειρα... τα master tapes πλέον όσων σώζονται είναι π.χ. 40 χρόνων ... αλλά και τότε που κόβονταν ΑΜΕΣΩΣ (για όσους ακούμε π.χ. κλασική ροκ) τι νομίζετε ? πως παίρναμε ΟΛΟ το στούντιο και τον ήχο του μαζί μας ? μη γελιόμαστε , όταν μπαίνει το μικρόφωνο, ο ηλεκτρισμός και πάει λέγοντας ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πια το ίδιο..
προσωπικά (για να μη γενικεύω ούτε να σας δίνω συμβουλές) απολαμβάνω τα LP και τα 7'' ή τα 10''´που έχω και ΠΛΕΟΝ είμαι ΠΟΛΥ δύσκολος στο τι καινούριας εσοδείας (βινύλιο) αγοράζω και κυρίως με ΤΙ αντικαθιστώ όσα θέλω να αντικαταστήσω... άγιο είναι το μεγάλο εξώφυλλο (τα gatefold ιδιαιτέρως που λατρεύω) και όλη η μαγεία επίσης είναι θελκτική . όμως μην είμαστε απλώς πρόβατα (ειδικά οι άνω των 25-30) του ebay ή του amazon ... αυτό προσπαθώ τουλάχιστον για μένα. και δε σας κρύβω πως (μιας και ξεσπάω, πάντα ξέσπαγα με τους δίσκους, πόσο δε μάλλον σε αυτή την παλιοεποχή -παρ όλο το λίγο χρήμα-) μου είναι δύσκολο.
Ακούω βινύλιο καί αγοράζω βινύλιο συχνα .Εβλεπα την σελίδα της εταιρείας απο την Πάτρα Ιnner Ear καί οι περισσότερες εκδόσεις της είναι καί σε βινύλιο.Οι προσεχείς εκδόσεις της θα είναι επίσης σε βινύλιο σε λίγα δυστυχώς αντίτυπα.
Αν υπάρχει κάτι που το βινύλιο είχε να αντιτάξει έναντι όλων αυτών που το έφεραν στο περιθώριο, είναι η μοναδικότητά του ως μέσον αναπαραγωγής. Δεν αντιγράφεται. Με την έννοια ότι δεν έχεις τρόπο από ένα πρωτότυπο βινύλιο να φτιάξεις ένα αντίγραφο βινύλιο στο σπίτι σου και να το βάλεις να παίξει στο πικαπ. Αναγκαστικά θα του αλλάξεις τη μορφή αν θες να το αντιγράψεις. Αυτή είναι πιστεύω η μεγαλύτερή του αξία. Και ίσως γι αυτό να παράγεται ακόμα. Αυτό που προβλέπω για το μέλλον είναι να γίνει μια τρελή ανατροπή όσον αφορά την παραγωγή, όπου το μόνο υλικό μέσο που θα παραγεται θα είναι το βινύλιο και οι ψηφιακές μορφές του ίδιου έργου θα είναι άυλες.
Όσο για το τελευταίο σημείο, και μια κι αναφέραμε την Inner-Ear, ήδη συμβαίνει αυτό που προβλέπεις: οι επερχόμενες κυκλοφορίες της εταιρείας θα έχουν αυτή τη μορφή. CD γιοκ.
Μοδα ειναι πιστευω και καλα κανουν.
Α, υπαρχει εδω και αρκετα χρονια πιο ακραια μοδα: κασσετες!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.