Poll :Burn In σε Oled

Η Sony δεν χρειάζεται διαφήμιση για το hardware της στις oled άλλωστε αυτό φαίνεται σε συνεχόμενη λειτουργία μετά από πολλές ώρες χωρίς CC δίχως υπερθέρμανση .
Δυστυχώς υπάρχει μια τάση ότι άλλος δεν θέλει να ακούσει .
Αλλά έτσι για την ιστορία όχι μόνο στο παρόν νήμα αλλά γενικά στα νήματα με τις oled είχε γραφτεί για προδιαγραφές στα πάνελ που θέτει ο κατασκευαστής αλλά και στο προσεγμένο hardware-τροφοδοσία που πρέπει να υπάρχει .
Κάποιοι από εμας το είχαμε αντιληφθεί ,το γράψαμε και εδώ γραφόντουσαν ότι τα καλύτερα πάνελ τα κρατάει η LG για τον εαυτό της,αυτά γραφόντουσαν ακόμη και πριν 1,5 χρόνο για τις ασυνήθιστες θερμοκρασίες που ανέβαζαν η τηλεοράσεις της .

Να λοιπόν που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που δικαιώνει τα γραφόμενα όχι μόνο για τα παλιά μοντέλα της LG αλλά και του 2019 Και αυτό εμείς το βαφτίζουμε εξυπηρέτηση πελατών .:BDBDG54:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Poll :Burn In σε Oled

Μόνο οι panasonic σειρά 2000 έως τώρα διαφήμιζαν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο burn in λόγω του μεταλλικού heatsink.

Για τη Sony δεν έχω διαβάσει πουθενά πάντως.
Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ένα ικανό ποσοστό χρηστών oled Sony η Panasonic και συνεπώς δεν μπορούν να βγουν συμπερασματα.
Ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να λέει ότι θέλει για να διαφημισει το προϊόν του αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται στον τοίχο.
Ή LG ως κατασκευαστρια έχει τις καλύτερες τιμές και φυσικά την καλύτερη πολιτική σε aftersale service. Αυτό την έχει φέρει στην πρώτη θέση πωλήσεων άρα υπάρχει μεγάλο δείγμα χρηστών που μπορούν να καταθέσουν τις εμπειρίες τους.
Σε Sony και Panasonic με τις μικρές πωλήσεις υπάρχουν ελάχιστες αναφορές που δεν μπορούν να δώσουν ασφαλή συμπεράσματα.
Φυσικό δεν είναι όταν μάλιστα είναι ποιο ακριβές; Ποιος θα μπει στην διαδικασία;
Όταν φτάσουν να πουλάνε εξίσου με την LG τότε θα αποδειχθεί πόσο καλύτερες οι χειρότερες είναι

• Like
Reactions: NIK ZOT
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Poll :Burn In σε Oled

Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει ένα ικανό ποσοστό χρηστών oled Sony η Panasonic και συνεπώς δεν μπορούν να βγουν συμπερασματα.
Ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να λέει ότι θέλει για να διαφημισει το προϊόν του αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται στον τοίχο.
Ή LG ως κατασκευαστρια έχει τις καλύτερες τιμές και φυσικά την καλύτερη πολιτική σε aftersale service. Αυτό την έχει φέρει στην πρώτη θέση πωλήσεων άρα υπάρχει μεγάλο δείγμα χρηστών που μπορούν να καταθέσουν τις εμπειρίες τους.
Σε Sony και Panasonic με τις μικρές πωλήσεις υπάρχουν ελάχιστες αναφορές που δεν μπορούν να δώσουν ασφαλή συμπεράσματα.
Φυσικό δεν είναι όταν μάλιστα είναι ποιο ακριβές; Ποιος θα μπει στην διαδικασία;
Όταν φτάσουν να πουλάνε εξίσου με την LG τότε θα αποδειχθεί πόσο καλύτερες οι χειρότερες είναι
+1

2,5 χρόνια η Sony βγάζει oled.. Με μικρό μερίδιο στις πωλήσεις. Όταν αγοράζουμε κάτι και θεωρούμε όλα τα υπόλοιπα μαϊμουδιές, η άποψή μας θεωρείται "βαρύνουσα".

Μια εταιρεία που κατ'επανάληψη έχει εξαπατήσει καταναλωτές (το ps4pro είναι 4K,το ps5 είναι RDNA 2, η Sony XH9096 έχει hdmi 2.1) έχει την καλύτερη υλοποίηση.

Ή LG ως κατασκευαστρια έχει τις καλύτερες τιμές και φυσικά την καλύτερη πολιτική σε aftersale service.

H LG φαινεται οτι βγαζει πολλα κομματια χωρις να κανει σωστο quality control, με τη λογικη "ο πελατης θα την αγορασει και μπορει να μην ξερει/να μη το δει, αν το δει και μου τη φερει με προβλημα θα την αλλαξω". Δειτε π.χ. εδω πως αυτος εδω (bjmort) εχει αλλαξει 4 C9 μεχρι να βρει μια καλη!
https://www.avsforum.com/threads/ol...ssion-banding-and-vignetting.2896737/page-558

Αυτο φυσικα στις ΗΠΑ/Αγγλια που εχουν δρακοντειους καταναλωτικους νομους οπου ειναι πολυ πιο ευκολο να επιστρεψεις την TV και να παρεις τα χρηματα σου πισω ή αλλο κομματι, εδω ομως στην Ελλαδα? Τωρα που εχουν αρχισει να πεφτουν οι τιμες και οι OLED θα γινουν πιο mainstream, και θα αρχισουν να πωλουνται περισσοτερες θα δουμε. Η πτωση των τιμων θα βοηθησει παρα πολυ, στις ΗΠΑ οπως ελεγε πωλητης φετος τα Χριστουγεννα φευγανε μονες τους απο τα ραφια, παλιοτερα επρεπε να πεισει τον πελατη και να του δειξει τη διαφορα, τωρα εξαπλωνονται γρηγορα πανε σε φιλους και τις βλεπουνε και πανε στο καταστημα και παιρνουν και αυτοι. Και οι mini led αργουνε ακομη...

H LG φαινεται οτι βγαζει πολλα κομματια χωρις να κανει σωστο quality control, με τη λογικη "ο πελατης θα την αγορασει και μπορει να μην ξερει/να μη το δει, αν το δει και μου τη φερει με προβλημα θα την αλλαξω". Δειτε π.χ. εδω πως αυτος ο αγγλος εχει αλλαξει 4 C9 μεχρι να βρει μια καλη!
https://www.avsforum.com/threads/ol...ssion-banding-and-vignetting.2896737/page-558

Αυτο φυσικα στις ΗΠΑ/Αγγλια που εχουν δρακοντειους καταναλωτικους νομους οπου ειναι πολυ πιο ευκολο να επιστρεψεις την TV και να παρεις τα χρηματα σου πισω ή αλλο κομματι, εδω ομως στην Ελλαδα? Τωρα που εχουν αρχισει να πεφτουν οι τιμες και οι OLED θα γινουν πιο mainstream, και θα αρχισουν να πωλουνται περισσοτερες θα δουμε. Η πτωση των τιμων θα βοηθησει παρα πολυ, στις ΗΠΑ οπως ελεγε πωλητης φετος τα Χριστουγεννα φευγανε μονες τους απο τα ραφια, παλιοτερα επρεπε να πεισει τον πελατη και να του δειξει τη διαφορα, τωρα εξαπλωνονται γρηγορα πανε σε φιλους και τις βλεπουνε και πανε στο καταστημα και παιρνουν και αυτοι. Και οι mini led αργουνε ακομη...
Ισχύει ενδεχομένως αυτό που λες, ειδικά στα πρώτα κομμάτια που έρχονται στην αγορά.

Το θετικό είναι όμως ότι υπάρχει άρτιο after sales support και στην Ελλάδα.

Όντος ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά ευτυχώς που υπάρχουν τα γραφόμενα που κατά τα άλλα πουλάει και εδώ δεν μιλάμε για software αλλά για πρόβλημα hardware https://www.lg.com/gr/support/announcements-detail/GRNTC20201112150901

Να καταλάβω δηλαδή ότι η 65C9 που δεν υπάρχει στη λίστα διαθέτει μαμά το "σωστό" εξάρτημα?

Φυσικά και η σωστή υλοποίηση του hardware ακόμη και στο θέμα της τροφοδοσίας παίζει το ρόλο της στο ρίσκο του burn in.
Άλλωστε το είχαμε σχολιάσει παλιότερα σε άλλο νήμα και επιβεβαιωνόμαστε .
https://youtu.be/I4pX38yAzdw

Φυσικά και η σωστή υλοποίηση του hardware ακόμη και στο θέμα της τροφοδοσίας παίζει το ρόλο της στο ρίσκο του burn in.
Άλλωστε το είχαμε σχολιάσει παλιότερα σε άλλο νήμα και επιβεβαιωνόμαστε .
https://youtu.be/I4pX38yAzdw
Μάκη εδώ μιλάει για το νέο EVO panel της LG DISPLAY που είναι πιο ανθεκτικό στο χρόνο και στο burn in. Αυτό θα έχει η A9J όπως και η G1.

Η μεταλλική πλάτη είναι πατέντα της Panasonic (σειρές 2000).

Η Sony συνδυασμό έκανε των παραπάνω ( Μπράβο τους).

Δεν είδες το βίντεο;

2 θύρες hdmi 2.1 και VRR (πάλι;) με μελλοντικό update.

Ελπίζω το eArc να είναι σε άλλη θύρα.

Προφανώς δεν φιλτράρισες τίποτα στην αρχή του νήματος για το θέμα της τροφοδοσίας ;

Προφανώς δεν φιλτράρισες τίποτα στην αρχή του νήματος για το θέμα της τροφοδοσίας ;
Είπες ότι σε επιβεβαίωσε το βίντεο, το οποίο δεν ισχύει.. Ο Vincent μιλάει για το νέο EVO panel της LG DISPLAY και το μεταλλικό heatsink που έχει υιοθετήσει η Panasonic τα τελευταία 3 χρόνια (GZ,HZ και JZ2000).

Η A9J συνδυάζει και τα 2.

Δεν έχει σχέση με το τροφοδοτικό που έχεις αναφέρει σε παλαιότερα post.

Που μπορεί και αυτό να παίζει κάποιο ρόλο δε λέω.

Η ταμπακιέρα είναι ότι και η OLED τεχνολογία, έχει περιθώρια ως προς τη βελτίωση των τεχνικών προβλημάτων (αδυναμιών) του παρελθόντος.

Φωτεινότητα-burn in.

Τι μου λες ;
Στην αρχή του video δεν μιλάει για την κατανάλωση των τηλεοράσεων ,αυτό δεν προέρχεται από την υλοποίηση του hardware-τροφοδοσία .
Θεωρείς τυχαία την αντικατάσταση -τροφοδοσία στις τηλεοράσεις oled της LG?

Τι μου λες ;
Στην αρχή του video δεν μιλάει για την κατανάλωση των τηλεοράσεων ,αυτό δεν προέρχεται από την υλοποίηση του hardware-τροφοδοσία .
Θεωρείς τυχαία την αντικατάσταση -τροφοδοσία στις τηλεοράσεις oled της LG?
Το νέο panel έχει χαμηλότερη κατανάλωση.

Αυτό λέει..

Και μπορεί να παράξει μεγαλύτερη φωτεινότητα με μικρότερη τροφοδοσία δίχως το ρίσκο του burn in.

Στο δεύτερο σκέλος, έκανε ανάκληση η lg σε κάποια προβληματικά τροφοδοτικά, όχι σε όλα..

Υπήρχαν σειρές ίδιας χρονιάς που η 55αρα είχε θέμα με το τροφοδοτικό και η 65αρα όχι.
Απαράδεκτη αστοχία υλικού σίγουρα, αλλά όχι κανόνας.

Το burn in δεν προέρχεται μόνο από την υλοποίηση ένας πάνελ .
Όλα είναι μια αλυσίδα ...Πάνελ -υλοποίηση με πλακέτες όχι πλακέτα -τροφοδοσία -έξυπνη υλοποίηση ακόμη και του λογισμικού .
Όταν έχεις ένα πάνελ με κάκιστη τροφοδοσία που αναπτύσσει θερμοκρασίες στον θεό σε συνεχόμενη λειτουργία είναι θέμα χρόνου να πάθει burn in απλά πράγματα ,όσο καλό να είναι ένα πάνελ- Oled

Το burn in δεν προέρχεται μόνο από την υλοποίηση ένας πάνελ .
Όλα είναι μια αλυσίδα ...Πάνελ -υλοποίηση με πλακέτες όχι πλακέτα -τροφοδοσία -έξυπνη υλοποίηση ακόμη και του λογισμικού .
Όταν έχεις ένα πάνελ με κάκιστη τροφοδοσία που αναπτύσσει θερμοκρασίες στον θεό σε συνεχόμενη λειτουργία είναι θέμα χρόνου να πάθει burn in απλά πράγματα ,όσο καλό να είναι ένα πάνελ- Oled
Συμφωνώ σε αυτά που λες, απλά δεν έχει σχέση με το παραπάνω βίντεο.

Επιπλέον η Sony έβγαλε Oled νομίζω ενώ είχαν εκλείψει οι παιδικές ασθένειες του παρελθόντος.

Δεν έχω ακούσει για burn in σε LG OLED του 2018 και μετά.

Δεν υπάρχουν παιδικές ασθένειες όσον αφορά την ποιότητα -λεπτομέρεια της εικόνας .
Απλά σε καλό πάνελ θα πρέπει να πέσεις και να έχεις τύχη ...Αυτό όμως σήμερα ισχύει σε όλες τις εταιρίες ακόμη και των πάνελ LCD.
Φυσικά αυτό που θα πρέπει να βελτιώσει είναι το λογισμικό -Android να φτιάχνεις δηλαδή το ένα και να χαλάς κάτι άλλο .

Δεν υπάρχουν παιδικές ασθένειες όσον αφορά την ποιότητα -λεπτομέρεια της εικόνας .
Απλά σε καλό πάνελ θα πρέπει να πέσεις και να έχεις τύχη ...Αυτό όμως σήμερα ισχύει σε όλες τις εταιρίες ακόμη και των πάνελ LCD.
Φυσικά αυτό που θα πρέπει να βελτιώσει είναι το λογισμικό -Android να φτιάχνεις δηλαδή το ένα και να χαλάς κάτι άλλο .
Για το burn in μίλησα ως ασθένεια.

Για το burn in μίλησα ως ασθένεια.

Δυο που έχουν περάσει από τα χέρια μου ιδιαίτερα την τελευταία που την έχω λιώσει σε συνεχόμενη λειτουργία δεν υπάρχει ίχνος burn in .
Εξάλλου είναι κάτι που παρακολουθώ και θα υπάρξει ενημέρωση αν και εφόσον υπάρχει πρόβλημα .

Δυο που έχουν περάσει από τα χέρια μου ιδιαίτερα την τελευταία που την έχω λιώσει σε συνεχόμενη λειτουργία δεν υπάρχει ίχνος burn in .
Εξάλλου είναι κάτι που παρακολουθώ και θα υπάρξει ενημέρωση αν και εφόσον υπάρχει πρόβλημα .
Ούτε εγώ έχω δει με E6,E8 και GX..

Οι σειρές 6 και 7 όμως έχουν παρουσιάσει σε κάποιους.