Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Απάντηση: Re: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Να μου πείτε που και πότε θα κάνετε την ακρόαση, να σας στείλω κανά καλό δίσκο (santana) γιατί σίγουρα δε θάχετε, μπας και δείτε χαϊρι...-bye-

Θα τους δανειστώ απο τον Λυμπερόπουλο.:flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

δίκιο έχει ο chief: δεν παρακολουθείς...:rolleyes:
δεν έγραψα εδώ ότι τους πήρα προσφορά, μαζί με το HiTech, τότε που έψαχνα τηλεόραση;:flipout:

Kαι τούς παίζεις στην καινούρια σου τηλεόραση???:AFADF0:

κυριε διαχειριστααααααααααα, καποια κακα παιδια εχουν βγει οφ τοπικ!!!!!!

κρεμασε τους!!!!!:hanged:

Υπογραφη: Το καρφι :flipout:

Last edited:
οι Santana και οι Purple απλά δεν ήταν ροκ: δίπλα τους "καράβια χάνονταν", αυτοί δεν πήραν χαμπάρι.
Οι Tull και ο Zappa όμως είναι διαφορετικοί: μισούσαν το ροκ. Δεν έχαναν ευκαιρία να δηλώνουν πως αυτοί είναι κάτι άλλο.
Το χρησιμοποίησαν βέβαια, καθένας για τους λόγους του, βλέπε we re only in it for the money, αλλά ποτέ δεν ένιωσαν άνετα στους κόλπους του. Δεν πήραν πρέφα από το ήθος, τη δύναμη και τη συλλογικότητά του.
Οι κυνικοί, κατόπιν εορτής, μπορούν να καγχάζουν όσο θέλουν: τους Beatles, ο κόσμος θα τους θυμάται για το All you need is love και όχι για τη Lady Madonna ή το Michelle.

Last edited:
Επανήλθαν τα γνωστά τσιτάτα , τα οποία οι Μεγάλοι Μάγιστροι και Ταχυδακτυλουργοί , βγάζουν από το καπέλλο τους ως λαγούς , σε κάθε ευκαιρία , με το πλήθος να χάσκει με ανοιχτό το στόμα επικροτώντας την σοφία τους .

Και μετά , αφού πρώτα ως τιμητές των πάντων και πάνλαμπροι φωστήρες κατακεραυνώσουν την διαφορετική άποψη , χρησιμοποιούν ως τελευταίο όπλο στην φαρέτρα τους το θίξιμο.

Η μουσική κατηγορία με το παρόν σχήμα έχει οριστικά περάσει στο παρελθόν. Μακάρι να υπάρξουν καινούργιοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν ενεργά . Υπο την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα διανοηθούν να έχουν διαφορετική άποψη , διότι καραδοκεί η Ιερά Εξέταση . Εγώ τουλάχιστον το κατάλαβα λίγο αργά .

Ροκ Οι Τζεθρο? Εχουμε χασει το μυαλο μας? Μηπως ηταν φολκ ο Σοπεν? Καποια συνομωσια τρεχει στη Θεσσαλονικη. Χαρακτηριστικα θυμαμαι οτι το καλοκαιρι του 2004 στα Δημητρια ο Αντερσον (παντα των Ταλ) ειχε παιξει με τη συμμετοχή της Συμφωνικης Ορχηστρας του Δημου Θεσσαλονικης σε τοπικες εκδηλωσεις που μεταξυ αλλων περιλαμβανονταν Κάρμινα Μπουράνα και Πένταθλον στο Μέγαρο Μουσικής, Νταλάρας και Γλυκερία με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα, κλπ. Πολυ Ροκ καταστασεις δηλαδη... Μετα κατεβηκαν και Λυκαβηττο (αυτο μου ειχε διαφυγει).

Ασε που ο ανθρωπος δηλωνει φασμα απο Κλασσικη μεχρι αυτοσχεδιαζομενη Τζαζ (προσοχη: οχι Ροκ), δεν ξερω που να τον καταχωρησω.

Παντως Beatles και Τull ...δε συμβιβαζονται: http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14256&m=C04&aa=1

Last edited:
Διαβαζοντας το αρθρο του Βηματος καταλαβαινει κανεις οτι παιζουν ολα: Ροκ (Σταρ), Κλασσικη, Τζαζ, ...ολοι δικιο εχουν τελικα! Οπως λεμε Ενοποιημενη Θεωρια του Συμπαντος.

Last edited:
Καλά ψιλοξεφύγαμε με τους tull.

Προσφέρω ανευ χρέωσης αντιγραφο ασφαλειας απο τον παρακάτω τίτλο
για δειγματισμό και που ξέρετε, όλα μπορουν να συμβούν....-bye-

589885m.jpg

http://www.play.com/Music/MusicDVD/...y_Live_At_The_Isle_Of_Wight_1970/Product.html

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και όταν είπα ότι το διασκεδάζω δεν το εννοούσα σαδιστικά/ειρωνικά αλλά εποικοδομητικά.

Απ'ότι φαίνεται εδώ συμβαίνουν πάνω-κάτω τα ίδια που συνέβησαν με το bluesky. Όταν λέμε την προσωπική μας γνώμη ελεύθερα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θίγεται κάποιος προσωπικά επειδή δεν συμφωνούν τα γούστα του. Άλλωστε αυτό που έχει σημασία σ'αυτήν την μικρή μουσική κοινότητα είναι αφενώς η ελευθερία έκφρασης (όχι ασυδοσία) και η εποικοδομητική κρητική που όταν γίνεται αμερόληπτα αποδεικνύεται γόνιμη. Μην ξεχνάμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι η λατρεία για την θρησκεία της μουσικής (προσωπικά δεν αναγνωρίζω καμμία άλλη).

Ειλικρινά δεν ενοχλούμαι καθόλου από την απαξίωση της λίστας μου από τους δύο Δημήτρηδες (αν μου επιτρέπετε). Ο καθένας έχει την άποψη του. Όμως δεν δέχομαι σαν επιχείρημα φυσικά το "Δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη να τους αγοράσω" άρα δεν τους έχω ψάξει. Ας μας εξηγήσει και ο Δημήτρης Παναγιωτίδης τους λόγους που απαξιώνει την λίστα μου, κομμάτι-κομμάτι, όπως προσπάθησε ο Ντοκ.

Εγώ για παράδειγμα, δεν γνωρίζω πολλά από jazz και γι'αυτό δεν μιλάω πολύ γι'αυτήν. Στην δισκοθήκη μου συνυπάρχουν αρμονικά ο Satie με τους Metallica, οι Sex Pistols με τους A-HA, o Tom Waits με την Madonna, οι Technotronic (για τον Δημήτρη Παναγιωτίδη) με τους Jethro Tull, o Stefan Micus με τους Sonic Youth, οι Bauhaus με την Ελευθερία Αρβανιτάκη όπως επίσης ο Σαββόπουλος με τους Active member και ο Άσιμος με τον Παπαιωάννου (στα προπολεμικά του).

Δεν έχω εμπάθειες με την μουσική μόνο προτιμήσεις και αυτές αλλάζουν ανά εποχές: στα 8-9 BoneyM, στα 10-11 Duran Duran, στα 13-14 metal, στα 14-16 70'ς και μετά το χάος.. καμία προκατάληψη για τίποτα, ορθάνοιχτα αυτιά πάντοτε.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η περίοδος 78-89 (στη μουσική) είναι αυτή που με στιγμάτισε όσο καμία άλλη.
Θα ήθελα επίσης να γνωρίζω περισσότερα για το garage/serf και την ψυχεδέλεια των 60'ς. Αλλά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κανείς δεν τα ξέρει όλα σε βάθος (μία ζωή δεν αρκεί).

Όπως λοιπόν μπορώ να μυηθώ από κάποιον στην ψυχεδέλεια (πέραν των 13 Floor Elevators, Seeds, Cream, Electric Prunes, Sonics κλπ) έτσι μπορεί πιθανά κάποιος να μυηθεί από 'μένα στο new wave. Παρεπιπτόντως (για τον Ντοκ), θεωρώ πιθανά τους Echo & the Bunnymen, το καλύτερο rock συγκρότημα του πλανήτη.

Ειδικά για τους Jethro Tull έχω στην κατοχή μου 6 δίσκους: Songs from the Wood, Thick as a Brick, Too Old to Rock 'n Roll to Young to Die, Aqualung, Benefit, A Passion Play. Νομίζω ότι είναι αρκετοί για να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα (για τον εαυτό του).

Θα αναφερθώ μόνο σε 2 άλμπουμ που θεωρώ ότι από αυτά που έχω, είναι το καλύτερο και το χειρότερο. Αναμφισβήτητα για μένα ογκόλιθος ανοησίας είναι το A Passion Play το οποίο είναι από τους λίγους δίσκους που έχω (πιθανά μέσα στους 50) ο οποίος δεν παλεύεται με τίποτα. Το Aqualung είναι ένας καλός δίσκος για τα δεδομένα του πρώτου μισού των 70'ς, που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα (θα επανέλθω τεκμηριωμένος, το υπόσχομαι), αλλά δεν είναι ροκ και πάσχει από συνθετική (όχι ερμηνευτική όπως οι Purple) φλυαρία. Ο Ian Anderson αντί να κάνει κατάθεση ψυχής, όπως θα 'πρεπε, κάνει κατάθεση παρτιρτούρας για να εντυπωσιάσει με την περίπλοκη συνθετική του ικανότητα χάνοντας την ουσία (θυμίζω ΙΜΗΟ). Ελπίζω να κάλυψα το φίλο Πέτρο.

Για να αναφερθώ και λίγο στo Rock των 70'ς που συμπαθώ, ορίστε μερικά ονόματα: Fairport Convention, Van Den Graaf Generator, Lou Reed, King Crimson, Barclay James Harvest, Rory Gallagher, Chris De Burgh (τα πρώτα), Cockney Rebel, Pink Floyd έως το Obscured by Clouds, άντε και το Wish you Were Here και φυσικά ο ΗΜΙΘΕΟΣ David Bowie. Αυτά μου έρχονται τώρα..

Κλείνοντας θέλω να σας θυμίσω ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Η μουσική είναι ένα απέραντο ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ, το οποίο ξεκίνησε πολύ πριν από όλους εμάς MAZI και είναι άγνωστο αν και πότε θα τελειώσει..

Η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν χωράει εμπάθειες στην μουσική.. Ανοίξτε τα αυτιά σας, το μυαλό σας και κυρίως την ψυχή σας και θα ανακαλύψετε διαμάντια που μέχρι χθες περνούσαν αδιάφορα μπροστά σας.

Συνοδεία στα γραφόμενα: DUNE (ost). Συστήνεται (εκτός απ'τα 2 γλυκανάλατα της 2ης πλευράς)..

Γιωργο χαίρομαι που μάς συστήνεσαι με τόσο εκδηλωτικό τρόπο.
Η εμπεριστατωμένη γνώμη θετική ή αρνητική για ότι ο καθένας μας έχει πραγματικά ακούσει και εντρυφήσει είναι το ουσιαστικό ζητούμενο.Και φυσικά ο διάλογος, όταν υπάρχει λόγος να υπάρχει.
Τα ´ώτα μη ακουόντων´μου είναι παγερά αδιάφορα πιά.
Η μουσική κατηγορία θα συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα εμπλουτισμένη και με τα μέλη που έχουν δραστηριοποιηθεί.Αυτό είναι το πιό ουσιώδες.
Και εσύ και ο Mczab και ο Γιώργος ο Δανοχρήστος και τα άλλα παιδιά που ενεργοποιήθηκαν δίνουν έναν αισόδοξο τόνο.
Νασαι καλά.:ernaehrung004:

Γιώργο Πολυχρονίδη, τα περί διασκέδασης είναι και από την πλευρά μου εποικοδομητικά και όχι ειρωνικά με την κακή έννοια.
Εδώ μέσα ειρωνεύομαι θετικά τους πάντες από το δεύτερό τους post. Στο πρώτο κρατάω κάποια απόσταση - γνωριμίας.
Επειδή κατάλαβα εδώ και καιρό ότι έχεις να μας προσφέρεις αρκετά αντέδρασα όπως αντέδρασα γιά μιά σου και ΜΟΝΟ λέξη : "φιάσκο"

από εκεί και πέρα όπως λέει κι ο ποιητής "all is fair in love and war" και στην κατηγορία της μουσικής (μέχρι λίγο πριν πρόσφατα και ελπίζω αργότερα ξανά).
Welcome to the real world της μουσικής κατηγορίας λοιπόν.:firstprize:
Όποιος έχει φωνή και γνώμη θα μιλήσει και θα καταθέσει.
Πολλοί εμφανίστηκαν θιγμένοι πρόσφατα γιά λέξεις όπως πχ "κλασικούρια" (δική μου αποκλειστικότητα) και μου το κρατάνε, και αναλόγως με την περίπτωση το καρφιτσώνουν σε όποιον βολέψει, ξεχνώντας άλλα βαρειά που είπαν κατά καιρούς γιά γούστα αλλων. Αν εδώ είχα μνήμη και κρατούσα τεφτέρι γιά όσα έχουν σύρει στον Carlos ή δεν ξέρω εγώ ποιόν (ορίστε άμεσο παράδειγμα: φρου φρού) θα την είχα κάνει εδώ και καιρό.
Αλλά:
υπάρχουν διάφορα αλλά:
Από τη μία τα κάπου 40 και άλμπουμ του Santana που έχω, με κάνουν κάπως χοντρόπετσο.:flipout:
Από την άλλη σιγά μη μαλώσω με το φίλο μου τον Λύμπε. Μπορώ να καρφώσω με την ίδια ευκολία τον Iggy Pop όπως αυτός καρφώνει τον Carlos.

Αλλά πίσω από το δάχτυλό μου δεν κρύβομαι. Αν κάτι δεν μου αρέσει έχω το θάρρος και το λέω, στα ίσια, όπως δέχομαι το ίδιο από τον απέναντι. Αλλά το φιάσκο δεν το δέχτηκα. Όπως παλιότερα δεν δέχτηκα τον χαρακτηρισιμό του Ντοκ (δεν τον θυμάμαι - κάτι κακό ήταν) γιά το Pet Sounds. Και όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του.
Αλλά έχω το θάρρος και το λέω, όπως και αυτός μου λέει ό,τι θέλει και το δέχομαι.

Εγώ θέλω η παρέα να συνεχίσει έτσι.:firstprize:
Όποιος δεν θέλει ....δουλειά του.-bye-
Ο χρόνος θα δείξει.

Λοιπόν είμαστε εντάξει όλοι μεταξύ μας?

Τώρα γιά Tull.
Θεωρώ το passion play μακράν το καλύτερό τους άλμπουμ και όποιος δεν το έχει καταλάβει δεν το έχει ακούσει αρκετά.
Τους Θεωρώ ογκόλιθους στο εγγλέζικο ροκ (από το ροκ ξεκίνησαν ή μάλλον από το μπλουζ). Τότε ροκ το λέγανε. Όπως και άλλα πράγματα, από τους Sabbath έως τους yes....

Τα ακούσματά σου από 70ς Γιώργο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, αν και έρχονται σε κόντρα με τη λίστα σου.

Κατά τα άλλα
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ....:firstprize:

Απλά θεωρώ ότι είμαστε παρέα.
Και σαν παρέα, όσοι γνωριστήκαμε (και παραγνωριστήκαμε μου φαίνεται) έχουμε δικαίωμα να παίζουμε και σφαλιάρες.:slapface:

Θα χαρώ ιδιαίτερα αν το θέμα πάρει τις διαστάσεις bluesky.:grinning-smiley-043
Γιατί όχι...

έβαλα και μπόλικες φάτσες, γιατί από ό,τι βλέπω κάποιοι μπορεί να θέλουν να λύσουν ζωνάρια....:firstprize:

Last edited:
Eαν ειπε ποτέ κανείς ´μπούρδα´τον Santana έχεις δίκιο.
Επιμενεις chief σε ένα συγκεκριμενο μοτίβο.Εκτιμώ οτι έχεις καταβάλλει τεράστια προσπαθεια για την μουσική κατηγορία και δεν θα επανέλθω.
Ευτυχώς πάντως που τα γραπτά μένουν.
Η Απαξίωση ολόκληρου μουσικού είδους και μάλιστα απο αδαείς αποτελεί θέμα.
Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη ο Santana με ένα ολόκληρο είδος.Και κανείς δεν έβρισε τον Carlos.
To πρόβλημα δεν ήταν τα ´κλασσικούρια´.Εκτιμώ όμως οτι εσύ παίρνεις το κρίμα επάνω σου ενώ δεν σού αναλογεί.
Αυτά.