Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

26 June 2006
14,830
Athens
Προσπαθώντας να κάνω το WDTV να παίξει σαν Sony 50ES (στο μπάσο:worshippy:) και το Sony 50ES σαν WDTV (στη μουσικότητα, χροιές, μουσικότητα, κλπ.:ernaehrung004:) βάλθηκα να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να βελτιώσω και τα δύο, ξεκινώντας από το WDTV. Το τελευταίο, ως γνωστό, τροφοδοτεί το DAC μου μέσω ηλεκτρικής διασύνδεσης TTL (3.3V).

Στο θέμα μας τώρα. Τι γνώμη έχετε για το buffer μοναδιαίου κέρδους LM6221N? Έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά (ρυθμό ανύψωσης 1200V/μs!, ευθεία απόκριση συχνοτήτων μέχρι τα 30 - 40 MHz). Στην ουσία αποτελεί έναν απομονωτή που απαιτεί συμμετρική τροφοδοσία και καθόλου περιφερειακά εξαρτήματα.

Θα μου πείτε που τον ξέθαψα. Το "διαλυμένο" μου (πλέον) Arcam D250 transport διαπίστωσα ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο driver στο κύκλωμα εξόδου ως spdif line driver.

Οι πρώτες ακροάσεις έδειξαν θα έλεγα ενθαρρυντικά αποτελέσματα...

Τι δουλειά έχει το βουβάλι?

Ρε συ, για buffer spdif (πριν το DAC) μιλάω, όχι για buffer γραμμής. Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση απομόνωσης / οδήγησης στην έξοδο transport.

Το DAC μου μια χαρά είναι (παραείναι δηλαδή, αφού "παρουσιάζει" τόσο εύκολα τις διαφορές στα transport).

Αυτό θα το διαπιστώσω αύριο...

Πάντως οι διαφορές των δύο transport είναι τεράστιες, ιδίως στα χαμηλά, με το ίδιο καλώδιο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Sony είναι καλύτερο μουσικά). Στην ουσία "αναζητώ" ένα ανανεωμένο WDTV με χαμηλές Sony 50ES.

Άμα το βρείς πες μου κι εμένα.
Φοβάμαι ότι το πρόβλημα δεν είναι η δυνατότητα μεταφοράς του ψηφιακού σήματος αλλά το καταραμμένο DSP...
Να κάνουμε power buy Squeezebox Transporter να τελειώνουμε?

περιμενω κ γω απο μερα σε μερα να μουρθει το fet ακι να το σιαξω...Νικολα, αμα το τροφοδοτησω με σταθεροποιημενη 9v θα παιξει?..σκεφτομαι να το βαλω μεσα στο Pc και δε εχω χωρο για εξτρα τροφοδοσια.και λεω να παρω την 12v απτο τροφοδοτικο του pc και να το σταθεροποιησω στα 9v..εχω ηδη ετοιμασει λαμακι με bnc για το πισω μερος του pc..

ε να τα 12 κατευθειαν τα ψιλοφοβαμαι για παρασιτα κτλ..εχω μεσα και 5-6 ανεμηστηρια, ολα πανω στην 12v..ωραια ωραια..αντε σιγα σιγα να μαζευονται και να τελειωνουν οι λεπτομερειες!..

Φοβάμαι ότι το πρόβλημα δεν είναι η δυνατότητα μεταφοράς του ψηφιακού σήματος αλλά το καταραμμένο DSP...

Και εγώ προς τα κει κλίνω (DSP). Αλλά θα προσπαθήσω...

Όσο αναφορά το Squeezebox, έχω σκεφτεί πολλές φορές να το πάρω. Αλλά γιατί νομίζεις ότι αυτό δε θα έχει το ίδιο πρόβλημα??

Η ακόμη χειρότερα, να μην το έχει (το συγκεκριμένο) και να έχει άλλα, πιο ενοχλητικά!

Το πρόβλημα είναι ότι τα media boxes δεν έχουν ακόμη target groups στην ευρύτερη κατηγορία των μουσικόφιλων. Εκεί βασιλεύει ακόμη το CD.

Υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένο για transport, φαίνεται κι απ' την τιμή του. Ο λαμπιζάτορας με το που το πήρε σταμάτησε να φτιάχνει CD :flipout: Δεν ξέρω...

Απάντηση: Re: Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

Μεσα και εγω ,αλλα 1500USD κοστιζει στην καλλιτερη περιπτωση

Νομίζω όλοι περιμένουμε τον "τολμηρό" που θα το πάρει πρώτος για να πει εντυπώσεις και αν σκίζει, να το πάρουμε. Το "τολμηρός" όμως πολύ εύκολα μετασχηματίζεται σε "μαλ@κ@ς". Τουλάχιστον όλοι μαζί θα μοιραστούμε τη ντροπή :flipout: