Πολυεργαλεία

Για όποιον δεν πρόλαβε, lidl στο Μαρκόπουλο Αττικής έχει μπόλικα σετ με bits και ποτηροτρύπανα και στη Νέα Μάκρη αλφάδι με λέιζερ...

Υπαρχει ενα θεμα εδω ομως.

Το lidl, περιπου 2 φορες το χρονο βγαζει παρομοια εργαλεια και παρελκομενα καλυτερα και πιο αναβαθμισμενα απο την προηγουμενη φορα.

Mενω λοιπον μετα τα ποτηροτρυπανα και το αλφαδι που εχω παρει στο παρελθον και αντιστεκομαι στον πειρασμο :))

Νομιζω οτι ο enduras (Κυριακος) ξερει καλα ωστε να σου προτεινει για επαγγελματικα. Θυμαμαι οτι ειχε πει κατι σχετικο παλαιοτερα.

Προσωπικα του lidl που τα χρησιμοποιω παρα πολυ, ιδιαιτερα καποια συγκεκριμενα μεγεθη, δεν εχουν δειξει σημαδια φθορας εδω και δυομιση χρονια, τα παλαιοτερα.

Βεβαια αλλο καθημερινη επαγγελματικη χρηση και αλλο συχνη ερασιτεχνικη.

Άλλο τα πολυεργαλεία ,που είναι και το θέμα του νήματος, και άλλο τα όπλα.
Για εμενα η ξιφολογχη ειναι εργαλειο, που μαλιστα μου εχει σωσει τη ζωη. Τυχαινει βεβαια, να τις συλλεγω κιολας. Επισης, η ξιφολογχη του Kalashnikov(οπλο που προτιμαται ιδιαιτερως απο τα κομμουνιστικα καθεστωτα), σε συνεργασια με την θηκη της, γινεται συρματοκοπιδα, καταλληλη ακομη και για ηλεκτροφορα συρματοπλεγματα. Μηπως αυτο την κατατασει τελικως στα πολυεργαλεια; Εφ'οσον δεν υπαρχει νημα αμιγως για λεπιδες, θα ηταν χαρα μου να φτιαξω ενα. Ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει ενδιαφερον. Παρ'ολα αυτα, απο την μικρη εμπειρια που εχω απο το ιντερνετ, γνωριζω πως τα φορουμ δεν ειναι δημοκρατικες κοινοτητες, παρα ιδιοκτησιες των διαχειριστων των.

Παραμενοντας στην θεματολογια, σημερα ειχα παραλλαβη τριων(ιδιων) πολυεργαλειων Leatherman MUT, ειναι τα παρακατω. Η γνωμη μου ειναι οτι το παρακανανε με τις χρησεις για το M16, οπλο που ετσι κι αλλιως σε εμας μονο οι Ειδικες Δυναμεις εχουν. Τα μεγαλα highlight για μενα ειναι οι ανταλλακτικες λαμες στην κοψη της πενσας καθως και ο κοφτης σχηματος V που κοβει πασης φυσεως κορδονι, ιμαντα αλλα και βραδυκαυστο για πλακα. Τα εργαλεια τελικα θα πανε για πουλημα, γιατι εγινε λαθος στην παραγγελια, επρεπε να ειχαν παραγγελθει τα MUT EOD αντι των απλων MUT.

uk5b.jpg

8cz0.jpg

duso.jpg

Last edited:
Η ξιφολόγχη είναι όπλο, όχι εργαλείο, άσχετο με το τι νομίζεις εσύ φίλε μου.
Τωρα για τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα......να πέσει το σφυρί να χτυπήσει το Γιάννη.
Βιώματα απο Βιετνάμ και Καμπότζη μπορούν να συζητηθούν σε άλλα φόρα, όχι πάντως στο AVClub.

Αμα πουλας το εργαλειο κοψοχρονια, θα το παρω :))

To αλλο που θελεις, το MUT EOD, αμα εχεις υπομονη μπορεις να κανεις bid στο εβαυ (σε διαφορετικους πωλητες αφου θελεις τρια) και να σου ερθει $80-90 το καθενα.
To φτηνοτερο που εχω δει να κλεινει ειναι στα $81.

Απάντηση: Re: Πολυεργαλεία

...Παρ'ολα αυτα, απο την μικρη εμπειρια που εχω απο το ιντερνετ, γνωριζω πως τα φορουμ δεν ειναι δημοκρατικες κοινοτητες, παρα ιδιοκτησιες των διαχειριστων των....

Εδώ, τα είπες όλα, ρεαλιστικότατα...!
(μιλάω ως παθών)

Κάποια στιγμή, ίσως μοιραστείς μαζί μας κάποιες εμπειρίες σου...

Tωρα θυμηθηκα οτι εδω και κανα μηνα εχω παραγγειλει ενα πολυεργαλειο/γαλλικο κλειδι κλπ.
Ελεγε βεβαια ο Κινεζος πωλητης οτι μπορει να κανει και 2 μηνες.
Ειχε την καλυτερη τιμη καπου $11 αν θυμαμαι καλα διοτι προφανως ειχε επιλεξει την φτηνοτερη οδο μεταφορας.

431819377_009.jpg

http://www.ebay.com/itm/221255530889?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Δεν πηρα το οριτζιναλ γιατι δεν με ενδιαφερει η χρηση του. Το πηρα για τη συλλογη, μου αρεσει το σχεδιο του..:))

Aν και δεν βλεπω μεγαλες διαφορες στα δυο, αν θες το original (υπερδιπλασια τιμη ) δες εδω.
http://www.ebay.com.au/itm/Jeep-Mul...port_Camping_Hiking_Tools&hash=item19e064032b

Re: Απάντηση: Πολυεργαλεία

Η ξιφολόγχη είναι όπλο, όχι εργαλείο, άσχετο με το τι νομίζεις εσύ φίλε μου.
Τωρα για τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα......να πέσει το σφυρί να χτυπήσει το Γιάννη.
Βιώματα απο Βιετνάμ και Καμπότζη μπορούν να συζητηθούν σε άλλα φόρα, όχι πάντως στο AVClub.

Είμαι φίλος του Phatt, γνωρίζω το επάγγελμά του και αν θέλει μπορεί ο ίδιος να πει επ' αυτού αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου. Μήπως, ομως, είναι λιγάκι ειρωνικό αυτό με το Βιετναμ και Καμπότζη;
Το λέω με κάθε καλή διάθεση

Τι οπλο ρε παιδια. Θα πω για το μαχαιρι. Ολοι δεν εχουμε μαχαιρια σπιτι μας, φαλτσετες ψαλιδια? Τα πολυεργαλεια δεν ειναι μαχαιρια? Στη δουλεια μας ολοι δεν εχουμε καποιο μαχαιρι?
Και μια πετρα μπορει να ειναι οπλο εξαρταται πως το βλεπει καποιος.

Η ξιφολόγχη είναι όπλο.Τόσο απλά.Μαχαίρια μπόλικα,προσωπικά έχω και συλλογή,έχω κάνει και τα πρώτα βήματά μου στην κατασκευή τους.Αυτό δε σημαίνει ότι ένα νήμα αφιερωμένο σε πολυεργαλεία είναι κατάλληλο για την παρουσίασή τους και μάλιστα σε ένα φόρουμ τεχνολογίας.Το νήμα εξ'αρχής ανοίχτηκε για την παρουσίαση πολυεργαλείων,περισσότερο υπο την οπτική γωνία των μερακλίδικων γκάτζετ.

Ενοειτε οτι σεβομαι τους κανονες του φορουμ και τη βουληση των διαχειριστων. Εγω ειπα για τα μαχαιρια και οχι για τις ξιφολογχες, τα οποια δεν ειναι οπλα διαφορετικα θα επρεπε να ειχαμε ολοι αδεια οπλοκατοχης στα σπιτια μας.
Ξαναλεω οτι σεβομαι τους κανονες του φορουμ αλλα ενα μαχαιρι δεν ειναι απαραιτητα οπλο.