Πολυεργαλεία

Και εδω, μικρα πολυεργαλειακια για το πορτοφολι, τη ζωνη και τα κλειδια!
Τα δυο στα αριστερα ερχονται με θηκες. Το πανω αριστερα μπαινει στο πορτοφολι σαν πιστωτικη.
Το μεσαιο το Gerber εχει κλιπ για τη ζωνη/τσεπη. Τα αλλα μπαινουν στα κλειδια.

9518271950_a98a8e0047_h.jpg

Για τον φιλο που ηθελε πολυεργαλειο εδω υπαρχει ενα με 80 εργαλεια, με ψαλιδι, πενσα, λαμες, κατσαβιδια παντος τυπου, πλαστικο περιβλημα που δεν χαρασει, ρολοι, θερμομετρο, τα παντα ακομα και φακο λεντ!
Εχει και δυο μεγεθυντικους φακους, περα απο τα πριονια, λιμες, σουβλια, και λοιπα εργαλεια. Παλια ενα παρομοιο victorinox εβγαινε και με αναπτηρα (torch) αλλα δεν βγαινει πλεον.

Εχει και μπρελοκ για να μπαινει στα κλειδια οπως βλεπετε αλλα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι ειναι λιγο μεγαλο.

Ειναι το swisschamp XAVT, δεν παραγεται πλεον, ειναι συλλεκτικο, και η τιμη του σαν καινουριο μπορει να φτασει και τα 400+ δολλαρια!! Eυτυχως προλαβα..:))

9518566552_22373ec060_c.jpg

Εδω ο φακος. Το εργαλειο στεκεται και ορθιο αμα λαχει :))
9518568342_4c504b550a.jpg

Με καλυψατε. Μαλλον το victorinox καλύπτει εν πολλοίς αυτά που θα ήθελα εκτός απο πενσα και +κατσαβιδο αλλά έχει τον φακό που θέλω και το ψαλιδακι. Λογικα πρεπει να ειναι και αρκετα λεπτο.Το λινκ απο pc1 εκτός απο την καλη τιμή με βόλευει και απο απόσταση.
Ευχαριστώ.

Στο victorinox που εβαλε ο Χιωτης πιο πάνω η ακρη της λιμας χρησιμοποιείται και για σταυροκατσαβιδο για light δουλειες.

Στο victorinox που εβαλε ο Χιωτης πιο πάνω η ακρη της λιμας χρησιμοποιείται και για σταυροκατσαβιδο για light δουλειες.

Ναι ξέχασα να το αναφέρω. Το είδα οτι έχει ίσιο κατσαβιδακι οποτε στην αναγκη είναι οκ. Θα ήθελα και πενσα βέβαια έστω πολύ μικρή αλλά και παλι ψαλίδι, κατσαβιδακι, φακός είναι αρκετά απο αυτά που θέλω.

Ψάχνω για ένα καλό πολυεργαλείο ψιλομεγάλου μεγέθουσ όπώς το leatherman surge/wave ή το swisstool. έχετε υπόψιν σας μαγαζια με καλές τιμές που να στέλνουν ελλάδα?

Εχω στην κατοχη μου ολα αυτα που ανεφερες αλλα βρισκω το τελειοτερο ολων το Leatherman Swisstool Spirit. Υπαρχουν δυο κατηγοριες swisstool, to Swisstool (μεγαλυτερο) και το Swisstool spirit (λιγο μικροτερο).

Η Κατηγορια swisstool spirit χωριζεται στο swisstool spirit και στο swisstool spirit X. H διαφορα τους ειναι οτι το μαχαιρι στο Χ ειναι η απλη/μυτερη ενω στο αλλο ειναι κατσαρη (serrated). Θεμα γουστου και μονο η διαφορα.

Η αισθηση της πενσας στο swisstool spirit (και στα δυο μοντελα) ειναι με διαφορα η ομαλοτερη και καλυτερη σε πολυεργαλειο. Τα δε χερουλια ειναι τα πλεον εργονομικα καθως ειναι λιγο λυγισμενα και οχι ισια οπως σε ολα τα πολυεργαλεια.

Τωρα αν για καποιο λογο προτιμας τα Leatherman, θα σου προτεινα το charge η το wave αλλα οχι το surge που ειναι μια αβολη γκουμουτσα (και χωρις λιμα). Η διαφορα charge/wave ειναι κυριως του εργαλειου που βλεπεις στην εικονα.

9525078364_0a2e776809_c.jpg

Εδω τo Victorinox Swisstool (αριστερα) και το Swisstool spirit (δεξια)

9522293967_a7faa523d4_c.jpg

Το παραπανω spirit tool υπαρχει στο λινκ που εχω δωσει παραπανω απο Ελληνικο site το pc1. Eιναι λιγο τσιμπημενο λογω ΦΠΑ.
Διαφορετικα βαζεις το ονομα του εργαλειου στο ebay και βλεπεις.

Nα αναφερω επισης οτι περα απο την ανωτερη ποιοτητα των μεγαλων πολυεργαλειων της Victorinox εναντι ολων, ολα τα εργαλεια τους ειναι προσβασιμα οταν το εργαλειο ειναι κλειστο. Εξαιρετικα χρησιμο και πρακτικο.

Στις υπολοιπες μαρκες, περαν απο καποια που ειναι προσβασιμα οταν το εργαλειο ειναι κλειστο, τα υπολοιπα, τα περισσοτερα, βρισκονται στο εσωτερικο και πρεπει να ανοιξεις το πολυεργαλειο για να τα χρησιμοποιησεις.

εγω ακομα βαραω το κεφαλι μου που βρηκα ενα μεγαλο spirit 50 ευρω σε ενα παζαρι υλικων και δεν το πηρα. Μετα βολευτηκα με ενα leatherman supertool στην ιδια τιμη αλλα οχι 100%

εγω ακομα βαραω το κεφαλι μου που βρηκα ενα μεγαλο spirit 50 ευρω σε ενα παζαρι υλικων και δεν το πηρα. Μετα βολευτηκα με ενα leatherman supertool στην ιδια τιμη αλλα οχι 100%

Kωστα, το μονο leatherman (μεγαλο) πολυεργαλειο που πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να εχει κανεις ειναι το καινουριο Leatherman MUT (Military Utility Tool).
Eπειδη εχει σχεδιαστει κυριως για military/law enforcement εχουν προσεξει πολυ την ποιοτητα και την ευχρηστια του εχοντας προσθεσει ταυτοχρονα μονοδικα χαρακτηριστικα για πολυεργαλειο.

Επισης οταν μπορεις,περαν των γενικων εργαλειων, να αλλαζεις ευκολα τα μερη που φθειρονται και να υπαρχει και σφυρι (!) στο εργαλειο τοτε γινεται μοναδικο!!

b_650_0_16777215_1___images_stories_Tool_pics_Leatherman_MUT_MUTreview2.jpg

1___images_stories_Tool_pics_Leatherman_MUT_MUTreview3.jpg

1___images_stories_Tool_pics_Leatherman_MUT_MUTreview1.jpg

Εχει παρα πολλες λεπτομερεις το συγκεκριμενο εργαλειο το οποιο επειδη ειναι λιγο ακριβο, προσπαθω να το βρω χαμηλα, σε δημοπρασια στο ebay.
Νομιζω ομως οτι τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω αναλογιζομενος τις επιπλεον χρησεις και χαρακτηριστικα που εχει σε συγκριση με τον ανταγωνισμο.

Oταν γυρισει ο Phut, επειδη εχει παρει τρια κομματια αλλα ηθελε το αλλο μοντελο το MUT EOD, θα του προτεινω να ανταλλαξουμε ενα, με το Leatherman Surge που εχω μαζι με τα παρελκομενα bits θηκη κλπ.
Ιδια τιμη εχουν.

Αν εχει χρηση για το Surge βεβαια και αν δεν μπορει να επιστρεψει αυτα που αγορασε.

Ένα εξερετικό leatherman για καθημερινή χρήση είναι το sidekick με πένσα με αυτόματη επαναφορά και φινίρισμα ατσαλιού τύπου Victorinox. Αν είχε και ψαλίδι θα ήταν τέλειο. Και πολύ βατή τιμή.

http://www.leatherman.com/images/products/sidekick/L_Sidekick_AD.jpg

Αν εξαιρεσουμε την τιμη ομως, δε λεει κατι ιδιαιτερο και το ψαλιδι ειναι πολυ σημαντικο για να μην υπαρχει οπως σωστα τονιζεις.

Απο leatherman, εχω εκτιμησει την μεσαια σειρα juice που εχει ενα μικρο μεγεθος που δυσκολα συναντας (8cm) με τοσα πολλα εργαλεια.
Επισης η μικρη σειρα squirt (oλα τα μοντελα) ειναι πολυ συμπαθητικη. (Τα juice και τα squirt τα εχω παρουσιασει σε αυτο το νημα στο παρελθον)

Σε ολα τα παραπανω Leatherman ομως, υπαρχει η σχετικη δυσκολια να βγαζεις τα εργαλεια εξω. Ιδιαιτερα αυτα που ειναι απο μεσα.
Σε αυτον τον τομεα, η Victorinox απλα δεν παιζεται!!

Χιωτη το MUT εχει τοσα εξειδικευμενα εργαλειο για συντηρηση του Μ16 που δεν ειναι πρακτικο για αλλες χρησεις . πχ Βουνο

Χιωτη το MUT εχει τοσα εξειδικευμενα εργαλειο για συντηρηση του Μ16 που δεν ειναι πρακτικο για αλλες χρησεις . πχ Βουνο

Δυο εργαλεια ειναι ολα κιολα για αμιγως χρηση στο οπλο αλλα δεν σημαινει οτι δεν εχουν αλλες εφαρμογες και επιπλεον δεν του λειπει και τιποτα για αλλες χρησεις. Ισως το ψαλιδι.

Απο την αλλη, το ατσαλι που χρησιμοποιειται, επειδη εχει αναπτυχθει για το στρατο, ειναι κορυφαιας ποιοτητας. Γενικοτερα ολη η κατασκευη.
Η υπαρξη 'σφυριου' το καθιστα μοναδικο, τουλαχιστον για μενα που τα πολυεργαλεια τα χρησιμοποιω ως εργαλεια και σπανιως για βουνο.
Καθως και το γεγονος οτι μπορεις φτηνα και αμεσα να αλλαξεις τις λεπιδες του κοφτη στην πενσα, αλλα και του κοφτη στην ουρα, ειναι πολυτιμο. Για πολλους ο κοφτης στην πενσα εχει τη μεγαλυτερη χρηση.

Και το κυριωτερο: Aμα συλλεγεις..., συλλεγεις, δεν κολλας σε λεπτομερειες, βλεπεις καινοτομιες :)))

Δυο εργαλεια ειναι ολα κιολα για αμιγως χρηση στο οπλο αλλα δεν σημαινει οτι δεν εχουν αλλες εφαρμογες και επιπλεον δεν του λειπει και τιποτα για αλλες χρησεις. Ισως το ψαλιδι.

Μεταφέρω τα λόγια σου: το ψαλιδι ειναι πολυ σημαντικο για να μην υπαρχει :ears:

Μεταφερω τα λογια σου: "Ένα εξαιρετικό leatherman για καθημερινή χρήση είναι το sidekick..."

Το συγκεκριμενο ΔΕΝ ειναι ακριβως εργαλειο για καθημερινη χρηση οπως την εννοουμε εμεις, για την ακριβεια ειναι ειδικο εργαλειο που μπορει αν θες να χρησιμοποιηθει και για αλλους σκοπους. :))

Ένα εξερετικό leatherman για καθημερινή χρήση είναι το sidekick με πένσα με αυτόματη επαναφορά και φινίρισμα ατσαλιού τύπου Victorinox. Αν είχε και ψαλίδι θα ήταν τέλειο. Και πολύ βατή τιμή.

http://www.leatherman.com/images/products/sidekick/L_Sidekick_AD.jpg

Το αγαπημένο μου εργαλείο, φωτό άλλη μέρα.

Δεν με πειράζει που δεν έχει ψαλίδι.

Ενα απλο αλλα καταπληκτικο εργαλειακι για ανοιγμα φακελων και δεματων απο Κινα :))
Eιναι απιστευτο ποσο ευκολα κοβει τα παντα αν βρει ενα μικρο ανοιγμα.

9532658714_a4dae43ca1.jpg