Ποντικοδιώκτης ή απάτη....

εχουν μεγεθος γατας.

Καλά, αυτοί θα σου πετάνε γάτες στο συρματόπλεγμα για να πέφτει το ρελέ και μετά θα περνάνε...
Το ηλεκτροφόρο δεν είναι λύση ούτως η άλλος.
Εκτός του ότι είναι πολύ επικίνδυνο, θα βρεις και τον μπελά σου.

Ή και ένας ρομποτικός φρουρός ???
http://www.engadget.com/2006/10/31/irobot-announces-sentinel-robot-army-project/
Από κορυφαία εταιρία (από τη σκούπα του σπιτιού μου, ως το ρομπότ που μπήκε στη Fukushima-Daiichi)

irobot-sentinel-860.jpg

Πραγματικά πάντως έχω δει πολλούς με κουνέλια αλλά κανέναν με ηλεκτροφόρα , στη Μάνη , να μου πεις δε θα πηγαίνει ρεύμα στα κατσάβραχα, αλλά και πάλι…

Φίλε back κάνουμε και λίγη πλακίτσα, ελπίζω όχι παρεξηγήσιμη, γιατί καταλαβαίνεις ότι το ερώτημα σου είναι λίγο έξω από τα συνηθισμένα μας

Και φίλε Λάκη σε παρακαλώ
Άλλη φορά αν είναι να προτείνεις νάρκες, μη προτείνεις έτοιμες-εμπορικές,
DIY είμαστε, τι στο καλό, ανέβασε τουλάχιστο ένα σχηματικό και φωτογραφίες πως φτιάχνουμε.

αμα δεν σκοτώνει τι να το κάνεις???????
να βάζουν τα ποντίκια την ψηστιέρα να ψήνουν τα κουνέλια????

Άτομο που ασχολείται επαγγελματικά με την παρασιτοκτονία-απεντόμωση και τα σχετικά μου είχε πει:
"Τα ποντίκια, όταν δουν ότι κάποιο μέλος της οικογενείας εξοντώθηκε, αρχίζουν την ασιτία για μέρες. Μάλιστα που και που στέλνουν ένα για αναζήτηση τροφής και περιμένουν ένα 24ωρο για να δουν το αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα νέα γενιάς ποντικοφάρμακα δεν δρουν αμέσως παρά μόνο μετά το 48ώρο και μάλιστα βαλσαμώνουν τον ποντικό. Σκοπός τους είναι να ξεγελάσουν και αυτήν την άμυνα των τρωκτικών".

Τώρα εάν αυτό αληθεύει ή είναι λαοιστορία ή μεγάλος παραμυθάς ο επαγγελματίας, τι να πω...

Πράγματι,αληθεύει αυτό που αναφέρεις.
Τεράστια επιτυχία για θανάτωση ποντικών μεγέθους γάτας αποδίδει το λεγόμενο "λουκούμι".
Το προμηθευόμαστε από σοβαρούς επαγγελματίες του είδους ο οποίοι εαν και εφόσον επιθυμούν μας δίνουν,
διότι είναι ελεγχόμενοι και αυτοί με την σειρά τους κατά την αγορά του.
Τοποθετούμε τα "λουκούμια" ατάκτως πεσμένα και τυχαίως ριγμένα και με απολύτως καμία επιμέλεια κοντά
σε φωλιές,είτε πολυσύχναστα μέρη,φορώντας απαραιτήτως γάντια διότι θα μας μυρίσουν οπότε δεν το τρώνε.
Το συγκεκριμμένο είδος θανάτωσης ενεργεί μετά από 14-48 ώρες και κατόπιν μουμιοποιεί οπότε δεν υπαρχει μυρωδιά
από την αποσύνθεση. Το λουκούμι εχει δώσει ρεσιτάλ στο παλαιό αεροδρόμιο αλλά και σε πολλές επαρχίες όπου τα γατοπόντικα έκαναν πάρτυ καθημερινά. Από προσωπική εμπειρία θανατώσαμε 37 από δαύτα (με λουκούμι) και γεμίσαμε σακούλες με τα πτώματα που βρήκαμε. Οσα περάτωσαν την ζωή τους εντός κρύπτης στην γή οργώθηκαν και έγιναν λίπασμα.Είχαν δημιουργήσει λαβυρινθοειδή αποικία εντός γής πλησίον σε υπερυψωμένη κουνελιώνα 15 τ.μ. και ζούσαν αρχικά από τις απορριπτόμμενες τροφές και αργότερα από οτι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ρωτήστε (σοβαρούς) επαγγελματίες εργολάβους μεγάλων έργων.Οι μυοκτονοι της γειτονιάς που βγάζουν τα κοινόχρηστα θα σας πασάρουν φάκες και λαδόκολλες...

Απάντηση: Re: Ποντικοδιώκτης ή απάτη....

Σχετικά με το οινόπνευμα στις κατσαρίδες:
Όπως είναι με το μπουκαλάκι του, αν το πιέσεις φτάνει μακριά.
Δεν χρειάζεται να είναι καθαρό και να σου κοστίζει η κατσαρίδα δίευρο!
Με το που την ακουμπάει, κάνει το πολύ δύο βήματα και πέφτει τέζα.
Έχω καθαρίσει και κατσαρίδα σε μέγεθος nazgul έτσι...
Το δοκίμασα πρόσφατα αλλά τα αποτελέσματα δεν με ενθουσίασαν. Σίγουρα έβλεπα με το που πέφτει (αρκετό) οινόπνευμα να τσαλακώνονται οι κεραίες τους, αλλά οι περισσότερες συνέχιζαν κανονικά την πορεία τους. Δεν ξέρω αν μετά πηγαίναν κάπου και ψοφάγανε. Μόνο πολύ μικρά κατσαριδάκια ακινητοποιούνταν, και αυτά με μπόλικο οινόπνευμα (ασύμφορο δηλαδή). Μάλλον έχω να κάνω με καθαρόαιμες και όχι με αυτές τις κινέζικες που έχετε εσείς οι υπόλοιποι!:D:D

Αν δεν την πάρει από κάτω, στην κοιλιά, δεν...
Φέτος είναι και η χρονιά τους.
Εξοπλιστείτε με ρόπαλα, ρακέτες, αντιαεροπορικά...
It's a bird! It's a plane! WTF! IT'S A CUCKROACH!!! :blink:

Όταν ήμουν φαντάρος Αυλώνα αρχές 90's, στα μαγειρεία και σε κάτι κατοικίες για μόνιμους που είχε, θυμάμαι είχαν κάτι συσκευές σαν ηχειάκια με ένα twitter. O ήχος που έβγαζαν εμένα προσωπικά μου έσπαγε τα νεύρα γιατί παρόλο που υποτίθεται ήταν υπέρηχοι, ακουγόταν σαν σφύριγμα, φύσημα.

Πάντως εκείνα τα χρόνια στο στρατόπεδο ήταν μάστιγα, θυμάμαι ήμουν υπεύθυνος μαγειρείων και όταν βγάζαμε κρέας να αποψυχθεί, χρειαζόταν σκοπό να το φυλάει.... για να μην πω για τις τουαλέτες που τα άκουγες να περπατάνε μέσα στους σωλήνες και φοβόσουν να.....

To οινοπνευμα ειναι εξαιρετικη λυση...

αρκει αν το αναψεις κ ολας για να εχεις τη χαρα οτι την εψησες

Εγώ έκανα απεντόμωση σπίτι την άνοιξη. Ο "κατσαριδάς" μου είπε ότι έχει εμφανιστεί μια νέα ράτσα πολύ μεγάλων κατσαρίδων (americana ενώ οι τοπικές είναι germanica) που δεν εξαφανίζονται ούτε τον χειμώνα. Μου είπε ότι "τέτοια εποχή (Απρίλιο) βαράγαμε μύγες, και τώρα δεν προλαβαίνουμε με αυτές τις αμερικάνικες". Έβαλε δολώματα στην κουζίνα και στα μπάνια, ψέκασε όλα τα σιφώνια, τα φρεάτια της αποχέτευσης, ακόμα και τα φρεάτια των ομβρίων και της αποχέτευσης στον δρόμο. Δεν ξαναείδα μέσα στο σπίτι και οι λίγες στην αυλή είναι ψόφιες.

Αν το ποντίκι είναι του είδους hiendas-koufosious και δεν ακούει καλά, ότι ήχους και να εκπέμπει η συσκευή απλά θα κινείται ανενόχλητο.....

(αρκεί η συσκευή να είναι ακριβή και να έχει επένδυση λάκας και χοντρή καλωδίωση κατά προτίμηση)

Εμενα μ φαίνεται οτι αυτό το είδος το χει φάει το λουκουμάκι.....