PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Εννοουσα οτι τα popcorn δεν ηταν ποτε κατι ιδιαιτερο σαν music players.Oχι μονο σαν ηχος , αλλα και σαν δυνατότητες/περιβάλλον.

Iσως να μην εχεις δικιο και μαλλον καταλαβαινω τον Δημητρη (DIM3000C6). Eκει που ηταν ενθουσιασμενος με το 400 βλεπει οτι το καινουριο 410 εχει ενα ιδιατερα καλο DAC, το Sabre της ΕSS, μιας εταιριας που παραγει πολυ αξιολογα DAC, τα προηγμενα αδελφακια του (Sabre 32) χρησιμοποιουνται σε κορυφαιες ηχητικες (και οχι μονο) υλοποιησεις της Pioneer, της Oppo (στο περιφημο BDP-105), της Μytek και αλλων εταιριων (δειτε εδω τον σχετικο καταλογο των εταιριων που χρησιμοποιουν προϊοντα ESS).
Νομιζω λοιπον οτι το 410 ειναι μια σημαντικη αναβαθμιση στην αποδοση HD audio με το ιδιαιτερα καλο DAC που κουβαλαει, και αποτελει αγορά-λαχειο για καποιον που με λογικη τιμη αποκτά αξεπεραστη εικονα και ευκολιες αλλα (πια) και παρα πολυ καλο ηχο.
Παντως Δημητρη, εκει που ειναι να σκασεις κι αλλα λεφτα για κατι που τουλαχιστον στο τμημα εικονας ειναι ολοϊδιο με το 400, σκεψου να δώσεις κατι παραπανω και να παρεις ενα dedicated audio DAC (πχ το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Pioneer N50 για το οποιο υπάρχουν διθυραμβικες κριτικες)

Εννοουσα οτι τα popcorn δεν ηταν ποτε κατι ιδιαιτερο σαν music players.Oχι μονο σαν ηχος , αλλα και σαν δυνατότητες/περιβάλλον.

Δε νομιζω οτι δεν ειναι καλο για music player.Ειδικα με το χειρισμο απο ipad,iphone,android διαλεγεις τα κομματια σου απο το δισκο που εχεις μεσα που μπορει να ειναι 2-3 ΤΒ και να εχεις μια τεραστια συλλογη,καθως ειναι και DSD player με εξαιρετικη αποδοση.Δυστυχως για μενα δεν καταφερα να το κανω να παιξει με το υπαρχον ρουτερ τα προγραμματα που ηθελα.Σαν ποιοτητα ηχου ομως καθως και το αθορυβο της λειτουργιας του αξιζουν περα απο movie player και ως digital music player.Με ή χωρις το dac που λεει οτι θα προσθεσει.Ακομα και ετσι οπως ειναι τωρα εχει πολ καλη αποδοση

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Knick, χαίρομαι που με καταλαβαίνεις και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μετη διαφορά ότι εγώ εννοούσα το 410 PRO και όχι το απλό 410. Όσο για το N-50, όντως είναι πολύ καλό ως USB dac, αλλά εξίσου καλό είναι και το ενσωματωμένο στον PIONEER A-70 που διαθετω. Απλά χρειάζομαι ένα ακόμη για το δεύτερο συστηματακι που έχω. Τώρα αν το PRO, σε λίγο καιρό που θα αρχίσει να διατίθεται έχει μια τιμή γύρω στα 5 κατοσταρικα, σίγουρα δεν θα αξίζει γιατί σ' αυτά τα λεφτά (+100 ) παιρνεις ένα meridian director που είναι πραγματικό audiophile dac. Μπορεί να μην έχει αξιόλογη τροφοδοσία, αλλά είναι meridian και σίγουρα θα ακούγεται καλά.

Δε νομιζω οτι δεν ειναι καλο για music player.Ειδικα με το χειρισμο απο ipad,iphone,android διαλεγεις τα κομματια σου απο το δισκο που εχεις μεσα που μπορει να ειναι 2-3 ΤΒ και να εχεις μια τεραστια συλλογη,καθως ειναι και DSD player με εξαιρετικη αποδοση.Δυστυχως για μενα δεν καταφερα να το κανω να παιξει με το υπαρχον ρουτερ τα προγραμματα που ηθελα.Σαν ποιοτητα ηχου ομως καθως και το αθορυβο της λειτουργιας του αξιζουν περα απο movie player και ως digital music player.Με ή χωρις το dac που λεει οτι θα προσθεσει.Ακομα και ετσι οπως ειναι τωρα εχει πολ καλη αποδοση
Chris, τσεκαρε στο pc σου την ip, βάλε την στο setup wizard και προσπάθησε να κάνεις ασύρματη σύνδεση. Όσον αφορά την απόδοση του A-400 σαν music player, άποψή μου είναι ότι είναι αξιόλογο δεδομένου ότι ΔΕΝ πρόκειται για usb dac. Όπως ακούω από την usb του onkyo 809, έτσι ακούω και από αυτό.

Eνα μονταρισμενο squeezebox touch θέλει , αλλα δεν το ξέρει ακομα :p
Το εψαξα πριν λίγες ημέρες (ίσως εσύ να είχες ξαναγράψει σχετικά σε προηγούμενο post), αλλά δεν έβγαλα άκρη. Πρόκειται για software player ή για συσκευή της Logitech; Αν μπορείς, γράψε μου λεπτομέρειες να το κοιτάξω.

Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Knick, χαίρομαι που με καταλαβαίνεις και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μετη διαφορά ότι εγώ εννοούσα το 410 PRO και όχι το απλό 410. Όσο για το N-50, όντως είναι πολύ καλό ως USB dac, αλλά εξίσου καλό είναι και το ενσωματωμένο στον PIONEER A-70 που διαθετω. Απλά χρειάζομαι ένα ακόμη για το δεύτερο συστηματακι που έχω. Τώρα αν το PRO, σε λίγο καιρό που θα αρχίσει να διατίθεται έχει μια τιμή γύρω στα 5 κατοσταρικα, σίγουρα δεν θα αξίζει γιατί σ' αυτά τα λεφτά (+100 ) παιρνεις ένα meridian director που είναι πραγματικό audiophile dac. Μπορεί να μην έχει αξιόλογη τροφοδοσία, αλλά είναι meridian και σίγουρα θα ακούγεται καλά.

OK, ειχα ξεχασει οτι εχεις τον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Pioneer A-70, o oποιος εχει σαν DAC το Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο ESS Sabre 32 !!!!! (δλδ to μεγαλυτερο αδελφακι του απλου Sabre που εχει το 410). Aρα σαν DAC καλυπτεσαι και με το παραπανω !!!, δεν χρειαζεσαι με τπτ το 410, αλλα και το 410 Pro εχει DAC 24b (oxi 32b σαν τον Pioneer σου). Κρατα το 400 βρε Δημητρη, εισαι καλυμενος απολυτα απο ηχο και εικονα.

Last edited:

Το περιβάλλον, πράγματι στη μουσική είναι ψιλοχαλια... Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει να δω αν δουλεύει το jukebox στα μουσικά αρχεία που έχω γιατί φοβάμαι μη μου χαλάσει τα εξώφυλλα όπως τα έχω τώρα.

OK, ειχα ξεχασει οτι εχεις τον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Pioneer A-70, o oποιος εχει σαν DAC το Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο ESS Sabre 32 !!!!! (δλδ to μεγαλυτερο αδελφακι του απλου Sabre που εχει το 410). Aρα σαν DAC καλυπτεσαι και με το παραπανω !!!, δεν χρειαζεσαι με τπτ το 410, αλλα και το 410 Pro εχει DAC 24b (oxi 32b σαν τον Pioneer σου). Κρατα το 400 βρε Δημητρη, εισαι καλυμενος απολυτα απο ηχο και εικονα.
Να σου πω την αλήθεια knick, δεν το είχα προσέξει ότι έχει 24bit dac κι αυτό γιατί τα μοντέλα προπαραγωγης δεν τα πολυπροσεχω γενικότερα. Συνήθως μια γρήγορη ματιά στα specs ριχνω, γιατί όλοι ξέρουμε ότι όταν βγουν στην παραγωγή κάποια από αυτά αλλάζουν.

Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Chris, τσεκαρε στο pc σου την ip, βάλε την στο setup wizard και προσπάθησε να κάνεις ασύρματη σύνδεση. Όσον αφορά την απόδοση του A-400 σαν music player, άποψή μου είναι ότι είναι αξιόλογο δεδομένου ότι ΔΕΝ πρόκειται για usb dac. Όπως ακούω από την usb του onkyo 809, έτσι ακούω και από αυτό.

Το εκανα Δημητρη απο την αρχη.Εβεργοποιησα-απενεργοποιηση DHCP απο ρουτερ,ορισα ip's manual τιποτα.Η πλακα ειναι οτι στο discover devices του ping lite προγραμματος για ios το ανακαλυπτει και βλεπει και την ip του popcron και το ονομαζει syaba που ειναι η εταιρεια.Κατα τα αλλα σε ολα τα υπολοιπα δεν κανει τιποτα.Μολις τα κανω συνδεσω το usrs χωρις να τους εχω adsl επανω απλα τα συνδεω ασυρματα στο ρουτερ κανουν τα παντα μεταξυ τους.ΚΑτι παιζει με αυτο το ZTE και επειδη πολλοι θα εχουν τετοιο ρουτερ ισως πρεπει να ψαξω λιγο παραπανω τις ρυθμισεις να βοηθησω καποιους που μελλοντικα αντιμετωπισουν κατι τετοιο με αυτο το μηχανημα.Θα το βρουμε που θα παει:)

Το ειχα υποψιαστει, ετσι ξαφνικά και απροειδοποιητα που ειχε σκασει στο προσκηνιο το Α410, οτι κατι συνεβαινε με το πολυδιαφημισμενο hi-end Α410 Pro.
Eστειλα λοιπον στην Cloudmedia το παρακατω ερωτημα με email (οσες υπογραμμισεις ακολουθουν ειναι δικες μου):
.
"One more question.
Will PC A410 share the same audio DAC with the fortcoming A410 Pro ? If no, what (exactly) kind of audio DAC will be implemented in 410 Pro ? When is A410 Pro going to be released ?
Thank you in advance"

.
Και η αποκαλυπτικη απαντηση τους:
.
Dear ***********,

Thank you for contacting Cloud Media Sales Team.

Seeking your understanding that the Popcorn Hour A-410 Pro project is on hold until further notice.
We have officially launched our Popcorn Hour A-410 through the link given as below:

http://www.cloudmedia.com/products/popcornhour/a-410-detail

Please do not hesitate to contact us again if you need any further assistance.

Thanks.

Regards,
The Cloud Media Sales Team
(formally known as Popcorn Hour)
.
.
Μπορει βεβαια αυτο να ειναι ενα τρικακι για να πουλησουν καλα το Α410, ισως ομως ειδαν οτι τα specs και το τιμολογιακο στησιμο του Pro δεν τους εβγαινε και ριξανε ολο το βαρος τους (μαζι με το νεο τους DAC) στο Α410.

Last edited:

Δεν τους παίρνει να κυκλοφορησουν το pro.Ομοίως έκανε πίσω και η dune.Δυο φορες το ανακοίνωσε , και τις 2 το ανακάλεσε (σιωπηλά)...

Το Α410 Pro τι διαφορά θα έχει;
Το Α400 υποστηρίζει IPTV και Multicast UDP/RTP ή XBMC;
Ας απαντήσει παρακαλώ όποιος γνωρίζει.

Το Α410 Pro τι διαφορά θα έχει;
Το Α400 υποστηρίζει IPTV και Multicast UDP/RTP ή XBMC;
Ας απαντήσει παρακαλώ όποιος γνωρίζει.

Moνο διαφορετικο dac και εξτρα μνημη.
Ιδιο fw , ιδιες δυνατότητες.
XBMC μην περιμένεις συντομα απο media player.Αν σου αρέσει τόσο πολύ καλύτερα να κοιτάξεις στην htpc μεριά του φόρουμ.

Moνο διαφορετικο dac και εξτρα μνημη.
Ιδιο fw , ιδιες δυνατότητες.
XBMC μην περιμένεις συντομα απο media player.Αν σου αρέσει τόσο πολύ καλύτερα να κοιτάξεις στην htpc μεριά του φόρουμ.

Στο Xbmc το λύςανε το προβλημα του DTS-HD/DOLBY TRUE HD;

Δεν είμαι φανατικός με το XBMC.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να φορτώσω m3u list με RTP stream connections.

ποιο πρόβλημα?

Νομιζω δεν κάνει bitstream... ή ειχε κάποιο θεμα με 23,96/24 fps... Όλα αυτά πριν πολυ καιρό, που το ειχα εγκαταστήσει σε pc.

Νομιζω δεν κάνει bitstream... ή ειχε κάποιο θεμα με 23,96/24 fps... Όλα αυτά πριν πολυ καιρό, που το ειχα εγκαταστήσει σε pc.

κανένα πρόβλημα και με τα δυο

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω:
'Εχω ένα δίσκο εσωτερικό φορμαρισμένο από win7 με 3D Untouched ISO αρχεία μέσα σε φακέλους.
Αν τον τοποτεθετήσω στον A400 θα τον αναγνωρίσει; 'Η θέλει δικό του φορμάτ;