Με αφορμή από εδώ quotάρω και συνεχίζω για το θέμα.
Οργανωμένοι και γρήγοροι κι εδώ.
Μάλιστα έμαθα ότι συνέβησαν παρόμοια και λίγο πιο κάτω στον δρόμο. Όταν όρμησαν εκεί, 3 ωρά το βράδυ, έμεναν οι άνθρωποι μέσα και επειδή άρχισαν να φωνάζουν και ειδοποίησαν την αστυνομία, έφυγαν -δεν πρόλαβαν να μπουν.
Μου λένε και για περιπτώσεις που μέρα-μεσημέρι ζητάνε δήθεν να ελέγξουν ρολόι ΔΕΗ κτλ και μπαίνουν μέσα σε πολυκατοικίες και σπίτια (παππούδων κυρίως) και τους κρατάνε μέσα σε ένα δωμάτιο και κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Είχα φροντίσει να πάρουμε πόρτα ασφαλείας πριν από 7 χρόνια.
Έλεγα, εδώ και καιρό, να κάνουμε καμιά αναβάθμιση, αλλά δεν ήταν δική μου απόφαση και η λογική του στυλ "ε να δούμε, και ποιος να ασχοληθεί με εμάς" και κάτι τέτοια, αποδείχτηκε λάθος περίτρανα.
(Κάτι οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα την "πλήρωσαν τη νύφη" άγρια).
Στο πάνω βίντεο, δείχνει άλλα κλειδιά απ' αυτά που έχουμε. Σε εμάς έχουν λακουβίτσες και θυμίζουν αυτοκινήτου.
Defender έχει η πόρτα και δεν ήξερα τι είναι αυτό μέχρι τώρα.
Όταν την βάλαμε είχα κανονίσει να έχει όσο περισσότερα γίνεται από προδιαγραφές.
Αλλά, και πάλι, είμασταν ευχαριστημένοι μόνο που δεν ήταν απλή πόρτα γιατί κάποιο "καλόπαιδο" μες στην πολυκατοικία, τότε, άνοιγε τις απλές και έκλεβε "συστημένα" από παππούδες κτλ εκεί ακριβώς που είχαν κρυμμένα τα λεφτά τους.
Τα χρόνια πέρασαν και αναρωτιέμα αν, μετά από 7ετία, πρέπει να αλλαχθεί κλειδαριά ή όλη την πόρτα.
....
προς το παρόν, όμως, είμαι σε μεγάλες τσαντίλες για να ξεψαχνίσω το ζήτημα γιατί, γυρίζοντας πίσω ανοίξαν την πόρτα ασφαλείας στο διαμέρισμα -λες και είχαν τα κλειδιά, δα (πασπαρτού καταστάσεις)-, και πήραν πράγματα και έχω μπλέξει με αστυνομίες και τέτοια, αλλά και κάποιους άλλους ιδιοκτήτες που έπαθαν το ίδιο (προφανώς από τους ίδιους δράστες) ακόμα και με υπερπανάκριβη πόρτα 3500 Ευρώ, όπως μου είπαν.
Ψάχνω να δω που ακριβώς να ανοίξω νήμα για πόρτες ασφαλείας, όταν με το καλό ξετσαντιστώ κάπως.:icon15:
Ωχ, περαστικά ρε συ...
Πέρσι το καλοκαίρι είχε μπουκάρει σπείρα Γεωργιανών στην πολυκατοικία που έμενα Αθήνα κι είχαν ανοίξει 4 διαμερίσματα με θωρακισμένες πόρτες, κύριοι, σαν να είχαν τα κλειδιά. Εγώ τη γλύτωσα καθαρά από τύχη.
Οργανωμένοι και γρήγοροι κι εδώ.
Μάλιστα έμαθα ότι συνέβησαν παρόμοια και λίγο πιο κάτω στον δρόμο. Όταν όρμησαν εκεί, 3 ωρά το βράδυ, έμεναν οι άνθρωποι μέσα και επειδή άρχισαν να φωνάζουν και ειδοποίησαν την αστυνομία, έφυγαν -δεν πρόλαβαν να μπουν.
Μου λένε και για περιπτώσεις που μέρα-μεσημέρι ζητάνε δήθεν να ελέγξουν ρολόι ΔΕΗ κτλ και μπαίνουν μέσα σε πολυκατοικίες και σπίτια (παππούδων κυρίως) και τους κρατάνε μέσα σε ένα δωμάτιο και κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Όπως διαπιστώσαμε αργότερα, που αλλάξαμε όλοι κλειδαριές, το πόσο ακριβή είναι η θωρακισμένη σου είναι δευτερεύον σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει πρώτον να έχεις defender μπροστά από τον μύλο, ώστε να μην μπορούν να εφαρμόσουν τεχνικές που τον σπάνε και κατά δεύτερον ο μύλος σου δεν πρέπει να είναι παλαιότερος από 2-3ετία.
Κοινώς, πρέπει κάθε 2-3 χρόνια να αλλάζεις κλειδαριά, αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν πασπαρτού και αντικλείδια.
Οι πιο επίφοβες κλειδαριές είναι αυτές τύπου χρηματοκιβωτίου, οι οποίες δεν θέλουν καν αντικλείδι, ανοίγουν σε δευτερόλεπτα με ένα μαραφέτι που μπορεί ο καθένας να βρει στο eBay με 5-10 ευρώ...
https://www.youtube.com/watch?v=UIffglN2ZUs
Είχα φροντίσει να πάρουμε πόρτα ασφαλείας πριν από 7 χρόνια.
Έλεγα, εδώ και καιρό, να κάνουμε καμιά αναβάθμιση, αλλά δεν ήταν δική μου απόφαση και η λογική του στυλ "ε να δούμε, και ποιος να ασχοληθεί με εμάς" και κάτι τέτοια, αποδείχτηκε λάθος περίτρανα.
(Κάτι οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα την "πλήρωσαν τη νύφη" άγρια).
Στο πάνω βίντεο, δείχνει άλλα κλειδιά απ' αυτά που έχουμε. Σε εμάς έχουν λακουβίτσες και θυμίζουν αυτοκινήτου.
Defender έχει η πόρτα και δεν ήξερα τι είναι αυτό μέχρι τώρα.
Όταν την βάλαμε είχα κανονίσει να έχει όσο περισσότερα γίνεται από προδιαγραφές.
Αλλά, και πάλι, είμασταν ευχαριστημένοι μόνο που δεν ήταν απλή πόρτα γιατί κάποιο "καλόπαιδο" μες στην πολυκατοικία, τότε, άνοιγε τις απλές και έκλεβε "συστημένα" από παππούδες κτλ εκεί ακριβώς που είχαν κρυμμένα τα λεφτά τους.
Τα χρόνια πέρασαν και αναρωτιέμα αν, μετά από 7ετία, πρέπει να αλλαχθεί κλειδαριά ή όλη την πόρτα.