Πόρτες Ασφαλείας

Sonic

Supreme Member
25 November 2012
6,370
Γουκόγιαφκα εν Kashyyyk
Με αφορμή από εδώ quotάρω και συνεχίζω για το θέμα.

....

προς το παρόν, όμως, είμαι σε μεγάλες τσαντίλες για να ξεψαχνίσω το ζήτημα γιατί, γυρίζοντας πίσω ανοίξαν την πόρτα ασφαλείας στο διαμέρισμα -λες και είχαν τα κλειδιά, δα (πασπαρτού καταστάσεις)-, και πήραν πράγματα και έχω μπλέξει με αστυνομίες και τέτοια, αλλά και κάποιους άλλους ιδιοκτήτες που έπαθαν το ίδιο (προφανώς από τους ίδιους δράστες) ακόμα και με υπερπανάκριβη πόρτα 3500 Ευρώ, όπως μου είπαν.

Ψάχνω να δω που ακριβώς να ανοίξω νήμα για πόρτες ασφαλείας, όταν με το καλό ξετσαντιστώ κάπως.:icon15:
Ωχ, περαστικά ρε συ...

Πέρσι το καλοκαίρι είχε μπουκάρει σπείρα Γεωργιανών στην πολυκατοικία που έμενα Αθήνα κι είχαν ανοίξει 4 διαμερίσματα με θωρακισμένες πόρτες, κύριοι, σαν να είχαν τα κλειδιά. Εγώ τη γλύτωσα καθαρά από τύχη.

Οργανωμένοι και γρήγοροι κι εδώ.
Μάλιστα έμαθα ότι συνέβησαν παρόμοια και λίγο πιο κάτω στον δρόμο. Όταν όρμησαν εκεί, 3 ωρά το βράδυ, έμεναν οι άνθρωποι μέσα και επειδή άρχισαν να φωνάζουν και ειδοποίησαν την αστυνομία, έφυγαν -δεν πρόλαβαν να μπουν.
Μου λένε και για περιπτώσεις που μέρα-μεσημέρι ζητάνε δήθεν να ελέγξουν ρολόι ΔΕΗ κτλ και μπαίνουν μέσα σε πολυκατοικίες και σπίτια (παππούδων κυρίως) και τους κρατάνε μέσα σε ένα δωμάτιο και κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.
Όπως διαπιστώσαμε αργότερα, που αλλάξαμε όλοι κλειδαριές, το πόσο ακριβή είναι η θωρακισμένη σου είναι δευτερεύον σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει πρώτον να έχεις defender μπροστά από τον μύλο, ώστε να μην μπορούν να εφαρμόσουν τεχνικές που τον σπάνε και κατά δεύτερον ο μύλος σου δεν πρέπει να είναι παλαιότερος από 2-3ετία.

Κοινώς, πρέπει κάθε 2-3 χρόνια να αλλάζεις κλειδαριά, αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν πασπαρτού και αντικλείδια.

Οι πιο επίφοβες κλειδαριές είναι αυτές τύπου χρηματοκιβωτίου, οι οποίες δεν θέλουν καν αντικλείδι, ανοίγουν σε δευτερόλεπτα με ένα μαραφέτι που μπορεί ο καθένας να βρει στο eBay με 5-10 ευρώ...

https://www.youtube.com/watch?v=UIffglN2ZUs

Είχα φροντίσει να πάρουμε πόρτα ασφαλείας πριν από 7 χρόνια.
Έλεγα, εδώ και καιρό, να κάνουμε καμιά αναβάθμιση, αλλά δεν ήταν δική μου απόφαση και η λογική του στυλ "ε να δούμε, και ποιος να ασχοληθεί με εμάς" και κάτι τέτοια, αποδείχτηκε λάθος περίτρανα.
(Κάτι οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα την "πλήρωσαν τη νύφη" άγρια).

Στο πάνω βίντεο, δείχνει άλλα κλειδιά απ' αυτά που έχουμε. Σε εμάς έχουν λακουβίτσες και θυμίζουν αυτοκινήτου.

Defender έχει η πόρτα και δεν ήξερα τι είναι αυτό μέχρι τώρα.
Όταν την βάλαμε είχα κανονίσει να έχει όσο περισσότερα γίνεται από προδιαγραφές.
Αλλά, και πάλι, είμασταν ευχαριστημένοι μόνο που δεν ήταν απλή πόρτα γιατί κάποιο "καλόπαιδο" μες στην πολυκατοικία, τότε, άνοιγε τις απλές και έκλεβε "συστημένα" από παππούδες κτλ εκεί ακριβώς που είχαν κρυμμένα τα λεφτά τους.

Τα χρόνια πέρασαν και αναρωτιέμα αν, μετά από 7ετία, πρέπει να αλλαχθεί κλειδαριά ή όλη την πόρτα.

Οι γείτονες με την πόρτα των 3500 Ευρώ (εμένα έκανε τότε γύρω στα 800) ήταν 1,5 έτους πόρτα!

Ο πωλητής δεν πίστευε στα αυτιά του, οι γείτονες το συζητήσαν και άκουσαν από άλλου ότι μέσα σε (κάποιες) εταιρείες υπάρχουν επιτήδειοι και πουλάνε τα πασπαρτού και τις τεχνολογίες στους κλέφτες.

Σκέφτομαι αν τελικά η λύση είναι ναι μεν η πόρτα, και να αλλάζει μύλος σε 2,5 -3 χρόνια, μαζί, όμως να μπει και κύκλωμα παρακολούθησης για (πιθανή) αποτροπή.

Τίποτα δεν αντιστέκεται σ'αυτόν που θέλει οπωσδήποτε να μπει. Όσο περισσότερα μέτρα αποτροπής υπάρχουν όμως (θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, συναγερμός, κάμερες κλπ), τόσο πιθανότερο είναι να προτιμήσει κάποιο άλλο διαμέρισμα.

Τίποτα δεν αντιστέκεται σ'αυτόν που θέλει οπωσδήποτε να μπει. Όσο περισσότερα μέτρα αποτροπής υπάρχουν όμως (θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, συναγερμός, κάμερες κλπ), τόσο πιθανότερο είναι να προτιμήσει κάποιο άλλο διαμέρισμα.

Εδώ που τα λέμε, εμάς μας ξεπετάξανε στα γρήγορα.
Στην πόρτα των 3500 τα έκαναν μέσα γης μαδιάμ γιατί τραβούσε "ότι κάτι υπάρχει εδώ" (και, απ' ότι κατάλαβα βρήκαν πολύ περισσότερα σε σχέση με εμάς).

Του γείτονα δίπλα μου, απ' την άλλη, την έβαλε την πόρτα λίγο πιο μετά από εμάς -χωρίς αναβαθμίσεις στα χρόνια που ακολούθησαν- και δεν ασχολήθηκαν.
Βέβαια εκείνος δεν έφυγε καθόλου τον Αύγουστο.
Αλλά έχει και σύμβαση με εταιρεία προστασίας και εσωτερικό κύκλωμα κάμερας.

Σκέφτομαι μήπως να αναβαθμίζαμε, τελικά, μύλο και όχι όλη την πόρτα και να στραφούμε προς τα κει.

Εμενα ... προσπαθησαν να μου ανοιξουν την πορτα (πριν 5 χρονια) αλλα ... με βρηκαν μεσα.
Ηταν κατι πιτσιρικια (γυφτακια) που τραπηκαν αμεσως σε φυγη. Καλεσα την αστυνομια αλλα
μου ειπαν ... "τωρα την γλιτωσες αλλα προετοιμασου ψυχολογικα για οταν θα στα σηκωσουν ΟΛΑ,
θα μπεις μεσα στο σπιτι και θα νιωσεις βιασμενος ... και δεν υπαρχει τιποτα να σε προστατεψει ΕΚΤΟΣ
απο σκυλο ... ομως τι θα κανει ο σκυλος μονος του δεκα μερες εδω μεσα ... εχεις και μικρο σπιτι
χωρις μεγαλη βεραντα, ουτε κηπο ... δραμα, ξεχνα το".

Μέσα από την πόρτα έχει κάτι σαν "μάνταλο", όπως στις παλιές, και μου έχουν πει πολλοί ότι αυτό ήταν που τους γλύτωσε από απευθείας επαφή με τους κλέφτες.
[Κι ότι σε σεισμό, αν τον έχεις ασφαλισμένο, μπορεί να φρακαρεί και να μην μπορείς να βγεις έξω (υποθέτω εννοούν λόγω κάποια καθίζηση της πόρτας ή κάτι τέτοιο)].

Μου λένε ότι αν δεν βρουν, πια, κάτι ενδιαφέρον για να βουτήξουν, τότε θα τα κάνουν όλα λίμπα μήπως και βρεθεί κάτι στο λεπτομερειακό ψάξιμο, έτσι, για να δικαιολογη´σουν τον κόπο που μπήκαν προτού φύγουν για το επόμενο.

Πάντως, λέει, ότι είχαμε τρελή έξαρση αυτό το καλοκαίρι -μέχρι και στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών μπούκαραν!

Nαι ... σιγουρα εχει (μανταλο) ... μονο που εγω (επι 4 χρονια) ημουν πολυ ΜΑΓΚΑΣ :proud: για να ασχολουμαι με μανταλα.
Εφευγα απο το σπιτι (επι 4 χρονια) ... και ΔΕΝ κλειδωνα. Ακομα και μεσα που ημουν, ΠΑΛΙ δεν κλειδωνα.
Ουτε καν το μανταλο. Πολυυυυυ μαγκιαααα :beatnik2: .... βαρια και ασηκωτη :proud:

Οσον αφορα την "τρελλη εξαρση" σε ληστειες ...
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οκτω χρονια βασταει η τρελλη εξαρση !!!! Μην σου πω και νωριτερα ....
Απλα επιλεγουν περιοχες και συνοικιες βασει χρονοδιαγραμματος και "λοιπων πληροφοριων".
Ειμαστε πολλες συνοικιες (παναθεμα μας :laugh:) ..... και αργουν να ξαναπερασουν :nounder:

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει μετά όταν κοιμάσαι στο σπίτι. Συνέβει και σε εμένα ένω έλειπα στο εξωτερικό και έμενε η γυναίκα μου μόνη της στο σπίτι, στον Πειραιά.
Εμένα τότε λύγισαν το αλουμίνενιο παράθυρο και μπήκαν. Φυσικά το σπίτι σε άθλια κατάσταση και ευτυχώς που η γυναίκα μου είχε βγει έξω εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομία μας είπε απλά να μην περιμένουμε τίποτα, μιας και αν θέλαμε να πάρουν αποτυπώματα, θα έπρεπε να ρίξουν κάποια λευκή σκόνη, η οποία θα κατέστρεφε καναπέδες κλπ. Έψαχναν μόνο για μετρητά και χρυσαφικά, δεν είχαμε τίποτα και γι αυτό μάλλον μας έκαναν το σπίτι χάλια. Πλέον νομίζω είναι απαραίτητο να υπάρχει συναγερμός, με τη σειρήνα να φαίνεται απ´εξω, καθώς και να υπάρχουν και τα αυτοκόλλητα έξω από την πόρτα για σύνδεση του σπιτιού με την αστυνομία κλπ, μπας και δεν σε προτιμήσουν. Ίσως και μια ασφάλεια κλοπής για πράγματα αξίας.

Είναι πολύ άσχημο πάντως, γιατί πλεόν όταν έρχομαι Αθήνα, ψυχαναγκαστικά σκέφτομαι πριν κοιμηθώ, έβαλα συναγερμό κλπ, ενώ παλιά δεν είχα τέτοια θέματα.

Εγω παντως .... ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ... και ας ηταν πιτσιρικια !
Η καρδια μου ολη .... ανεβηκε στο στομα !
Εκανα περιπου ενα λεπτο ... να συνελθω
και αντιληφθω τι ΜΟΛΙΣ εγινε.

Ξερετε ποια ηταν η τεραστια απορια μου .... εξι ωρες μετα το συμβαν ?
"εαν εγω τρεμω σαν το ψαρι, εξι ωρες μετα ... οσοι ειναι συζυγοι και πατεραδες
ΠΟΥ βρισκουν το αισθημα της σιγουριας, της ασφαλειας και της αυτοπειθαρχιας
να το εκπεμψουν πανω στην γυναικα και τα παιδια τους ?"

Ευτυχως που ζω μονος ....
ειχα να σκεφτω ΜΟΝΟ το δικο μου λερωμενο βρακακι. :nounder:

Ποιες κλειδαριές είναι νέου τύπου ώστε να τις αναζητήσω; Είχα παλιά αυτές με τα κλειδιά χρηματοκιβωτιου και μετά τις αλλάξαμε σε αυτές με τα κλειδιά πλακέ που έχουν βαθουλώματα σαν μπίλιες και γραμμές.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει μετά όταν κοιμάσαι στο σπίτι. Συνέβει και σε εμένα ένω έλειπα στο εξωτερικό και έμενε η γυναίκα μου μόνη της στο σπίτι, στον Πειραιά.
Εμένα τότε λύγισαν το αλουμίνενιο παράθυρο και μπήκαν. Φυσικά το σπίτι σε άθλια κατάσταση και ευτυχώς που η γυναίκα μου είχε βγει έξω εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομία μας είπε απλά να μην περιμένουμε τίποτα, μιας και αν θέλαμε να πάρουν αποτυπώματα, θα έπρεπε να ρίξουν κάποια λευκή σκόνη, η οποία θα κατέστρεφε καναπέδες κλπ. Έψαχναν μόνο για μετρητά και χρυσαφικά, δεν είχαμε τίποτα και γι αυτό μάλλον μας έκαναν το σπίτι χάλια. Πλέον νομίζω είναι απαραίτητο να υπάρχει συναγερμός, με τη σειρήνα να φαίνεται απ´εξω, καθώς και να υπάρχουν και τα αυτοκόλλητα έξω από την πόρτα για σύνδεση του σπιτιού με την αστυνομία κλπ, μπας και δεν σε προτιμήσουν. Ίσως και μια ασφάλεια κλοπής για πράγματα αξίας.

Είναι πολύ άσχημο πάντως, γιατί πλεόν όταν έρχομαι Αθήνα, ψυχαναγκαστικά σκέφτομαι πριν κοιμηθώ, έβαλα συναγερμό κλπ, ενώ παλιά δεν είχα τέτοια θέματα.

Ουσιαστικά +1 σε όλα. Όσο το σκέφτομαι τόσο καταλήγω αλλαγή μύλου/κλειδαριάς + κάμερα με αυτοκόλλητο προειδοποίησης + συναγερμό κτλ κτλ

Nαι ... σιγουρα εχει (μανταλο) ... μονο που εγω (επι 4 χρονια) ημουν πολυ ΜΑΓΚΑΣ :proud: για να ασχολουμαι με μανταλα.
Εφευγα απο το σπιτι (επι 4 χρονια) ... και ΔΕΝ κλειδωνα. Ακομα και μεσα που ημουν, ΠΑΛΙ δεν κλειδωνα.
Ουτε καν το μανταλο. Πολυυυυυ μαγκιαααα :beatnik2: .... βαρια και ασηκωτη :proud:

Οσον αφορα την "τρελλη εξαρση" σε ληστειες ...
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οκτω χρονια βασταει η τρελλη εξαρση !!!! Μην σου πω και νωριτερα ....
Απλα επιλεγουν περιοχες και συνοικιες βασει χρονοδιαγραμματος και "λοιπων πληροφοριων".
Ειμαστε πολλες συνοικιες (παναθεμα μας :laugh:) ..... και αργουν να ξαναπερασουν :nounder:

Κι όταν περάσουν -μετά από καμιά 5ετία-, αν δεν έχεις κάνει καμιά αναβαθμισούλα στην πόρτα, κλάφτα!
Αλλά ένα κύκλωμα, ένας συναγερμός ή κανένα security μπορεί και να τους απέτρεπε...;

Εγω παντως .... ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ... και ας ηταν πιτσιρικια !
Η καρδια μου ολη .... ανεβηκε στο στομα !
Εκανα περιπου ενα λεπτο ... να συνελθω
και αντιληφθω τι ΜΟΛΙΣ εγινε.

Ξερετε ποια ηταν η τεραστια απορια μου .... εξι ωρες μετα το συμβαν ?
"εαν εγω τρεμω σαν το ψαρι, εξι ωρες μετα ... οσοι ειναι συζυγοι και πατεραδες
ΠΟΥ βρισκουν το αισθημα της σιγουριας, της ασφαλειας και της αυτοπειθαρχιας
να το εκπεμψουν πανω στην γυναικα και τα παιδια τους ?"

Ευτυχως που ζω μονος ....
ειχα να σκεφτω ΜΟΝΟ το δικο μου λερωμενο βρακακι. :nounder:

Άστα να πάνε, δηλαδή!
Εμείς, τουλάχιστον, δεν συναντήσαμε κανέναν!
Ποιες κλειδαριές είναι νέου τύπου ώστε να τις αναζητήσω; Είχα παλιά αυτές με τα κλειδιά χρηματοκιβωτιου και μετά τις αλλάξαμε σε αυτές με τα κλειδιά πλακέ που έχουν βαθουλώματα σαν μπίλιες και γραμμές.
Μπίλιες και γραμμές και εμείς. Περαιτέρω νέα στα προσεχώς.

Εμένα με προβληματίζουν οι γείτονες που σχεδόν 2 ετών πόρτα άνοιξε. Εκτός κι αν η πόρτα δεν ήταν 2 ετών, ή τους την πούλησαν ως καινούριας τεχνολογίας ή ,όπως συζητήσαν αλλού, οι τεχνολογίες διαρρέουν μέσα από τις ίδιες τις εταιρείες.

Συμβουλη ανοητη :
βαλτε σε καποια γωνια της πορτας, κατι που να μοιαζει με καμερουλα (τις πολυ μικρες).
Συνδεδεμενη με καλωδιακι (που υποτιθεται μπαινει μεσα στο σπιτι).

Το βαλε ενας φιλος μου (που τον κλεψανε) και τωρα ... ακομα και γω που ειμαι φιλος του
επιδεικνυω απαραμιλλη κοσμιοτητα πριν χτυπησω το κουδουνι (τι κοσμιοτητα, ΣΟΥΖΑ !)

Ακόμα κι αυτό κάτι μπορεί να κάνει! Μία πόρτα -έστω και καινούρια- δεν μοιάζει να αρκεί.

--------

Ουπς, απορία: γιατί να μην κόψουν το καλώδιο με πένσα και να φοράνε κουκούλα;

:hmmmm2:

Έχω την εντύπωση ότι το βασικό θέμα είναι η κλειδαριά. Αν δεν βγάλουν τροχό ή αν δεν αποφασίσουν να την γκρεμίσουν με βαριοπουλα (το έχω δει και αυτό), η ποιότητα-παλαιοτητα της πόρτας νομίζω δεν έχει τεράστια σημασία

Ο πατερας μια φιλης, ειναι κλειδαρας.
Μας εχει πει οτι δεν υπαρχει πορτα που να μην μπορει να ανοιξει, με ενα υπολογισμο χρονου απο τοσα δευτερολεπτα εως δε θυμαμαι ...
Ολα ανοιγονται (χωρις βαριοπουλες δισκοπριονα κλπ) και αυτη ειναι η δουλεια του.
Οι κλειδαραδες στην Γαλλια ειναι ορκισμενοι για να εξασκησουν το επαγγελμα.
Το θεμα ειναι μην πεσεις σε κλεφτη με γνωσεις και τεχνικη αναλογη. Καμμια πορτα οσο ακριβη και ναναι δεν...

Και μένα ο κλειδαράς μου (τον έχω πολλά χρόνια και τον εμπιστεύομαι) το ίδιο μου έχει πει.
Όλες οι κλειδαριές ανοίγουν από τον επαγγελματία διαρρήκτη. Ο περιστασιακός ερασιτέχνης θα προτιμήσει την εύκολη κλειδαριά.

Απάντηση: Re: Πόρτες Ασφαλείας

Ουπς, απορία: γιατί να μην κόψουν το καλώδιο με πένσα και να φοράνε κουκούλα;

:hmmmm2:

Γιατι ΜΕΧΡΙ να το κοψουν ... το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ δικο σου "κλειστο κυκλωμα" εχει καταγραψει φατσες.
Η (εστω) εχει στειλει silent alarm σε εταιρια security (λεμε τωρα ... μην το δενεις σκοινι κορδονι).
Το θεμα ειναι να ΜΠΕΙ σε υποψιες ο υποψηφιος διαρρηκτης. Εαν δεν μπει ... δεν μπηκε !
Ομως το κοστος μιας λιλλιπουτειας καμερουλας και ενος καλωδιου ... ειναι αστειο.

Re: Απάντηση: Re: Πόρτες Ασφαλείας

Γιατι ΜΕΧΡΙ να το κοψουν ... το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ δικο σου "κλειστο κυκλωμα" εχει καταγραψει φατσες.
Η (εστω) εχει στειλει silent alarm σε εταιρια security (λεμε τωρα ... μην το δενεις σκοινι κορδονι).
Το θεμα ειναι να ΜΠΕΙ σε υποψιες ο υποψηφιος διαρρηκτης. Εαν δεν μπει ... δεν μπηκε !
Ομως το κοστος μιας λιλλιπουτειας καμερουλας και ενος καλωδιου ... ειναι αστειο.

Α, εννοείς να έχει και κάνα αυτοκόλλητο στην πόρτα ότι υπάρχει κλειστό κύκλωμα κτλ κτλ, οκ.

Τον ερασιτέχνη μάλλον θα τον σταματήσει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει καν αυτοκόλλητο.

-----------------------
Λοιπόν, κάτι τις (περίεργο) που μου πήραν -να γελάει και να κλαίει κανείς!

Μου πήραν ένα χρατσανιστό τάβλι ( :laugh: ) με σκακιέρα από πίσω. Τα πιόνια του σκακιού δεν τα πήραν.
Τους άρεσαν τα πούλια σε κόκκινο/μαύρο (είχα πάρει 2 σετ πούλια για να συνθέσω τη διχρωμία αυτή).

Επίσης και το βιβλίο του Ρεβέρτε "Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς", λες και ήθελαν να μου στείλουν τρολαριστικό μήνυμα δια το ήθος των.
(Πιστεύω ότι το συσκεύασαν μέσα στο σκάκι μαζί με έναν προιστορικό Tablet που είχα, και πήραν, για να μην ταλαντεύεται το tablet εκεί μέσα κατά τη μεταφορά).

Μαζί πήραν και μια παλιά σχολική τσάντα για να πάρουν το τάβλι μαζί τους μάλλον.

Μια εικονούλα της Παναγίας, την έστησαν σε περίοπτον θέση για να προβάλουν και τα θρησκευτικά τους αισθήματα (ή ότι μπούκαραν 15 Αύγουστο).

:bang:

(Στο άλλο διαμέρισμα, υπήρχε μια ακριβή εικόνα, αλλά αυτήν προτίμησαν να την κρατήσουν για να "προστατεύει" τους ίδιους :p ).

Σοβαρα μιλας ? :blink:

Ηταν ορθοδοξα θρησκευομενοι oι διαρρηκτες ? :bang:

Και αυτο πρεπει να μας λεει κατι ? :furious3:

(στο τελος θα την βγαλω την μαγκουρα .... του παππου .... δεν βλεπω να αυτοσυνετιζομαι .... μπαααα :icon15:)

Μα για πες μου! :p

-----------------------

Γενικώς, τα συμπεράσματα είναι σαφή πλέον.

(Βγάλαν και στον Άλφα ρεπορτάζ ότι φέτος είχε ασυνήθιστη έξαρση το θέμα και ότι δεν την γλύτωσε ούτε μία πόρτα -παντού σαν κύριοι).

Παιδιά αξίζει να βάλω ηλεκτρική κλειδαριά σε απλή ,μη θωρακισμένη,κεντρική είσοδο πολυκατοικίας??