Πώς διαλέγουμε ηχεία;

bilham

Established Member
8 February 2009
150
Γιάννενα
Και βέβαια το πρώτιστο και καλύτερο είναι η ηχητική "γνωριμία" μαζί τους.
Αλλά αν ζεις επαρχία και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τι κάνεις;
Κοιτάς τα χαρακτηριστικά τους; Ποια από αυτά μετράνε περισσότερο;

ΥΓ Επί προσωπικού, ψάχνω για ηχεία 70% για μουσική και 30% για ταινίες. Τι να κοιτάω(καθ' ότι ψιλοάσχετος);

ΥΓ Επί προσωπικού, ψάχνω για ηχεία 70% για μουσική και 30% για ταινίες. Τι να κοιτάω(καθ' ότι ψιλοάσχετος);

Παιζεις ''τζογο'' ...:flipout:

Καλα ειναι να κοιταξεις και τα χαρακτηριστικα τους ιδιως αν εχεις ηδη καποιο ενισχυτη (η αν προκειται να αγορασεις ) και θελεις να δεις το θεμα της οδηγησης , αν εχεις καποιο περιορισμο η αλλα προβληματα χωρου κλπ κλπ.

Καλο ειναι για αυτα (πριν την τελικη επιλογη και κυριως πριν την αγορα..:flipout: ) να συμβουλευτεις τα παιδια εδω..

Τωρα για το ηχητικο κομματι αν δεν το ακουσεις κατι με τα αυτια σου..:grandpa:

Παντως αν ειχες ακουσει εστω ενα δυο ηχειακια (δεν εχεις αυτη τη δυνατοτητα ? ) ωστε να πεις τι σου αρεσε και τι οχι σε αυτα θα βοηθαγε πιστευω..
(Σε αλλες μαρκες ο ηχητικος χαρακτηρας μπορει να ειναι παρομοιος σε αλλες να απεχει πολυ ..)

Θελεις ηχεια 5.1 ?

Πες διαστασεις χωρου , ειδος μουσικης που σου αρεσει ,το badget σου μπας και σου πουμε καμμια προταση και εμεις..

Λοιπόν,
-έχω ακούσει τα Dali Concept 6 (στο MediaMarkt στην Αθήνα) και μου άρεσε ο ήχος τους αλλά θα ήθελα λίγα ακόμα πρίμα. Δεν μου άρεσαν τα Crystal Audio T2 και τα Wharfedale 8.1. Σήμερα άκουσα στον Νάκα τα Quad 22L2 & 12L2 Energy RC30 ή RC50 και μου άρεσαν(αλλά μου βγαίνουν ακριβά)
-Θα ήθελα 5.1 αλλά δεν μου βγαίνουν τα κουκιά (500 )
-Ο χώρος είναι ενιαίος μακρόστενος κουζινο-τραπεζο-σαλόνι. Μουσική (έντεχνη Ελληνική και pop ξένη) θα ακούω στο σαλόνι, κυρίως, περίπου 20 τ.μ.
-Ενισχυτή έχω σχεδόν καταλήξει στον Denon 1909
Αυτά

Αφού τα χρήματά σου είναι λίγα θα σου πρότεινα να πας αποκλειστικά για αμιγώς μουσικό σύστημα, δηλαδή δικάναλο ενισχυτή και 2 καλά ηχεία δαπέδου.
"Μικτές" λύσεις τύπου 5-καναλος ενισχυτής με 2 ηχεία -κατά τη γνώμη μου- είναι μεσοβέζικες αφού ούτε καλή απόδοση θα έχεις στο σινεμά ούτε στη μουσική. Εξάλλου, για να δεις μια ταινία δεν χρειάζονται ντε και καλά τα 5 ηχεία, ένα καλό δικάναλο σύστημα είναι εξίσου απολαυστικό.

Πρόταση: Ενισχυτής Denon PMA-700 (350 ) Ηχεία Roister Status 8.2 (750 )
(κάνε οικονομία από τον ενισχυτή,χωρίς να χάσεις σε απόδοση μουσικής, για να πάρεις ένα πλήρες ηχείο που θα το χαρείς και θα σε συντροφέψει για πολλά χρόνια)

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, αλλά θα επιμείνω στον πολυκάναλο.
Εξάλλου τώρα γίνεται μόνο το πρώτο βήμα. Εν ευθέτω χρόνο, Θεού θέλοντος και χρηματικής επάρκειας επιτρέποντος, θα προχωρήσω στην ολοκλήρωση του Home theater και με τα υπόλοιπα ηχεία.
Τι μου προτείνετε;

Re: Απάντηση: Πώς διαλέγουμε ηχεία;

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, αλλά θα επιμείνω στον πολυκάναλο.
Εξάλλου τώρα γίνεται μόνο το πρώτο βήμα. Εν ευθέτω χρόνο, Θεού θέλοντος και χρηματικής επάρκειας επιτρέποντος, θα προχωρήσω στην ολοκλήρωση του Home theater και με τα υπόλοιπα ηχεία.

Αφου σου αρεσαν τα quad μηπως να πηγαινες στα 21L ? Ειναι στα 600 Ε.Υπερβαινουν κατα 100 Ε τα λεφτα σου (ισως και παραπανω αν σε αυτα τα λεφτα εχεις υπολογισεις και το κεντρικο ).Η μπορεις να να αγορασεις τα αντιστοιχα βασης και το αντιστοιχο κεντρικο και αργοτερα να παρεις τα αντιστοιχα δαπεδου που ακουσες και τα αλλα να τα κανεις πισω ηχεια.Ενταξει θα σου λειψει το μπασο αλλα αφου τα θες κυριως για μουσικη μπορεις να κανεις προς το παρον αυτο το συμβιβασμο.

Αλλα ηχεια πιο φθηνα πχ :

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=857

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?15345

KEF

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=181

Monitor Audio
BR-5

http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-sound.tpl&product_id=533&category_id=37

JBL ES80

http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121311&proionID=1388

HECO (ολο το σετ ! )

........

Και ο καταλογος συνεχιζεται.Θα βρεις πιθανοτατα και mission ,και ταννου , energy κλπ κλπ .Αν δε κοιταξεις και μεταχειρισμενα (και απο μαγαζια ) οι επιλογες πληθαινουν.Θa βρεις και b&w ,klipch και αλλα ηχειακια πιο ακριβουτσικα.Τα πιο πανω ειναι ενδεικτικα ετσι , με μια ματια που απλως εριξα ,πιθανοτατα υπαρχουν καινουργια μοντελα κλπ κλπ , ..και ποσες αλλες μαρκες ακομα.

Αν εχεις καταληξει στον ενισχυτη , και δεν προκειται να αλλαξεις γνωμη προσπαθησε να τα ακουσεις με αυτον ,η με καποιον denon τουλαχιστον.Και κοιτα να τα ακουσεις με μουσικο προγραμμα απο τα δικα σου ακουσματα.Μπορει να μην ακουγονται ολα καλα στα αυτια σου με τον denon.

Τωρα πως παιζουν αλλα αυτα θα σε γελασω .:flipout:

Επισης δεν εχω denon ...:BDGBGDB55:

Last edited:
Αν θες να πεις κάτι πες το καθαρά ή δώσ' μου τα λεφτά σου!

ΥΓ Σε ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. Ήταν υπερπολύτιμη!

--------------------------------------------------------------------------------

αν επρεπε να απαντησω στα πιο πανω θα επρεπε να το κανω με κακο τροπο
π.χ
αν θες τα λεφτα μου πρεπει να ξυπνας εσυ πριν τις 0.6.00 και να γυρνας σπιτι σου μετα τις 16.00.
Παμε λοιπον σε αυτο που ρωτησες
τι ποσο θελεις - μπορεις να διαθεσεις?
εχεις ενισχυτη ή θα παρεις μετα?
χωρος- απαιτησεις ?
Οπως δεν καταλαβαινεις πρεπει πρωτα να θετεις καποιες βασεις για να μπορει να σε βοηθησει καποιος

Κατσε ρε μπος!! Μπορει ο φιλος να ξυπναει 5:00 και να γυριζει 20:00. Αυτο σημαινει οτι βγαζει περισσοτερα χρηματα απο καποιον που δουλευει 8ωρο? Η ακομα και απο καποιον που εισπρατει τα ενοικια του και ξυνεται?
Το μυνημα εδω ειναι οτι ο καθενας εχει τα ορια του, οικονομικα η μη, και βασει των οριων του παμε να του πουμε την γνωμη μας. Ετσι, για να πετυχει το καλυτερο deal, για αυτον.
Επισης αν αυτη η κατηγορια (entry level), μου φανταζει γελοια, ε...δεν θα κατσω να το φωναξω στα μουτρα αυτων, που ανηκουν σε αυτη την κατηγορια. Απλα δεν θα τους βοηθησει κατι τετοιο.
φιλικα παντα, Δημητρης

--------------------------------------------------------------------------------

Παμε λοιπον σε αυτο που ρωτησες
τι ποσο θελεις - μπορεις να διαθεσεις?
εχεις ενισχυτη ή θα παρεις μετα?
χωρος- απαιτησεις ?
Οπως δεν καταλαβαινεις πρεπει πρωτα να θετεις καποιες βασεις για να μπορει να σε βοηθησει καποιος

Συγγνώμη και πάλι αλλά όλα αυτά έχουν απαντηθεί στα πιο πάνω post!

Να δω πόσο θα το συνεχίσουμε ακόμη ως εκτός θέματος...
H παρεμβαση μου εγινε σε αυτο το thread, καθως στη βραση κολαει το σιδερο. Δεν ειχα σκοπο να ενωχλησω την ομαλη εξελιξη του θεματος, καθως ειναι μαλλον το πρωτο off topic σχολιο μου.
Ενταξει ειμαστε μεγαλα παιδια και ειναι λιγο δυσκολο να βγουμε εκτος οριων, απλα εχουμε την αναγκη καμια φορα να εκφραζουμε και ηθικη αποψη.,-bye-

Ετσι ακριβως και εγω εκφραστηκα
χωρις καποιος να λεει και να ξερει τι θελει,
ειπα την γνωμη μου.
Ειναι σαν την διαφημηση που μπαινει καποια στο βιβλιοπωλειο και απλα ζητα ενα βιβλιο
ο πωλητης πιανει το πρωτο ευκαιρο και απλα το δινει
Καπως ετσι και εγω ειπα pc
Ας μας ελεγε
τι ποσο?
τι χωρο?
τι ενισχυτη ?
και θα μπορουσα να του πω τι υπαρχει
Οταν απλα ζηταμε ηχεια , ε και του pc ηχεια ειναι
Ας γινουμε πιο συγκεκριμενοι για να εχουμε την αναλογη απαντηση.
Αν δηλαδη ειχε μπει σε καταστημα και ελεγε θελω ηχεια
θα εφταιγε ο πωλητης αν του φορτωνε ενα πακετο λοτζιτεκ?
η μηπως ενα σετ wilson audio?

Re: Απάντηση: Πώς διαλέγουμε ηχεία;

Ετσι ακριβως και εγω εκφραστηκα
χωρις καποιος να λεει και να ξερει τι θελει,
ειπα την γνωμη μου.
Ειναι σαν την διαφημηση που μπαινει καποια στο βιβλιοπωλειο και απλα ζητα ενα βιβλιο
ο πωλητης πιανει το πρωτο ευκαιρο και απλα το δινει
Καπως ετσι και εγω ειπα pc
Ας μας ελεγε
τι ποσο?
τι χωρο?
τι ενισχυτη ?
και θα μπορουσα να του πω τι υπαρχει

Επειδή πιστεύω οτι οι γνώσεις του argi μπορούν να μας βοηθήσουν όλους εδώ στο φορουμ, πήρα την πρωτοβουλία να βάλω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτει, για να προχωρήσει λίγο το νήμα!

quote (post #3)
-Θα ήθελα 5.1 αλλά δεν μου βγαίνουν τα κουκιά (500 )
-Ο χώρος είναι ενιαίος μακρόστενος κουζινο-τραπεζο-σαλόνι. Μουσική (έντεχνη Ελληνική και pop ξένη) θα ακούω στο σαλόνι, κυρίως, περίπου 20 τ.μ. (οχι και τόσο βοηθητικό είναι η αλήθεια)
-Ενισχυτή έχω σχεδόν καταλήξει στον Denon 1909
unquote

Αντε, Παρασκευή είναι σήμερα:a0210:, μη χαλιόμαστε χωρίς λόγο...

Εαν ημουν στην θεση σου, θα εκανα (τουλαχιστον θα προσπαθουσα) το παρακατω:

- Θα ξεχωριζα καποια βαση την οψη τους (αισθητικα)
- Θα διαβαζα απο δω και απο κει διαφορες κριτικες
- Θα ρωτουσα τις γνωμες καποιων (εδω στο φορουμ πχ) για συγκεκριμενα μοντελα.
- Θα εκανα ερευνα αγορας μεσω internet και με τηλεφωνα κατευθειαν σε καταστηματα (εδω στην Αθηνα πχ)
- Θα εκλεινα μερικα ραντεβου για ενα Σαββατο
- Θα κατεβαινα ενα Σαββατο στην Αθηνα αποφασισμενος να ψωνισω

Εγώ θα πρότεινα στον φίλο να περιμένει λίγο να μαζέψει κι άλλα χρήματα έτσι ώστε να μην πάνε πεταμένα και αυτά τα 500.