Εχοντας πολυ μικρη εμπειρια απο το χωρο του Hi-End, συνεχιζω να εχω την εξης απορια. Λεει καποιος, πχ, "ακουσα τον ταδε τελικο στην εκθεση ή στον αντιπροσωπο ή σε καποιο σπιτι". Δεν το πολυκαταλαβαινω αυτο. Πως ξεχωριζουμε τη συμβολη μιας συγκεκριμενης συσκευης στον τελικο ηχο ενος συστηματος? Εχω δει κοσμο να καθεται απεναντι απο ενα συστημα και να λενε πως πχ, ο προ παιζει πολυ καλα. Πως το καταλαβαινει κανεις αυτο? Τελικα, μπορει καποιος να καταλληξει σε μια συσκευη αν δεν τη φερει στο σπιτι του και εκει να κανει τη συγκριση με καποιες αλλες συνυποψηφιες? Τι κερδιζει καποιος ακουγοντας ενα CD player σε καποιο αλλο σετ απ? Ειναι δυνατον μετα απο μια τετοια ακροαση να αποφασισει καποιος πως αυτο ειναι το CD player που θα αγορασει μιας και αυτο παιζει καλυτερα απο τον ανταγωνισμο του?
Εχω και μια "υποερωτηση". Διαλεγοντας απο διαισθηση και ουσιαστικα χωρις σωστες συγκριτικες δοκιμες μια καλη συσκευη καποιας πολυ καλης εταιριας, μπορει να κανει σοβαρο λαθος? Πχ, με 10000 αγοραζει καποιος με κλειστα ματια και αυτια εναν τελικο της Krell. Ειναι πολυ πιθανο να μπορουσε να αγορασει, με τα ιδια ή λιγοτερα χρηματα, καποιον αλλο τελικο και το αποτελεσμα στον ηχο του να ηταν εμφανως καλυτερο? Αν ναι, τοτε τι κανουμε?
υ.γ. νομιζω πως στα ηχεια οι διαφορες ειναι πιο μεγαλες και ουσιαστικες.
Εχω και μια "υποερωτηση". Διαλεγοντας απο διαισθηση και ουσιαστικα χωρις σωστες συγκριτικες δοκιμες μια καλη συσκευη καποιας πολυ καλης εταιριας, μπορει να κανει σοβαρο λαθος? Πχ, με 10000 αγοραζει καποιος με κλειστα ματια και αυτια εναν τελικο της Krell. Ειναι πολυ πιθανο να μπορουσε να αγορασει, με τα ιδια ή λιγοτερα χρηματα, καποιον αλλο τελικο και το αποτελεσμα στον ηχο του να ηταν εμφανως καλυτερο? Αν ναι, τοτε τι κανουμε?
υ.γ. νομιζω πως στα ηχεια οι διαφορες ειναι πιο μεγαλες και ουσιαστικες.