Πως επιλεγουμε μια συσκευη?

Οι πολύ γενικές-αόριστες ερωτήσεις,μόνο με τον ίδιο τρόπο μπορούν να απαντηθούν κι αυτό δεν οδηγεί κάπου.

Αν υποθετικά αλλάξεις έναν Rotel 06(100 wpc),μ' έναν Pass Labs XA 100,εσύ τι λές;Εγώ λέω,ότι θα είναι ημέρα-νύχτα ένα πράγμα.
Καλά.
Είπα μπας και βγάζαμε ένα γενικό συμπέρασμα αλλά δεν γίνεται όπως το βλέπω.

Θα μπορούσα να σε ρωτήσω αλλιώς..."ποιο είναι το λιγότερης σημασία κομμάτι της αλυσίδας".
Αφού δεχόμαστε το πιο σημαντικό όλοι (τα ηχεία) (άρα διαβάθμιση), πρέπει να υπάρχει και το λιγότερο σημαντικό.

Ή

θα μπορούσα να σε προσκαλέσω σε ένα test που το μόνο που θα αλλάζαμε , να ήταν ο τελικός. Θα μπορούσες να τους ξεχωρίζεις άνετα ?
Τι λες: μπορώ να βρω δύο τελικούς που σε μπερδέψουν + μπορείς να τους "ακούσεις" ?

Φιλικά έτσι, μην το πάρεις πρόκληση, δεν είναι. ;)

Τελικα, συμφωνειτε ολοι με τον κ. Κογια πως αγοραζοντας μια καλη συσκευη απο καποια πολυ καλη εταιρια, δυσκολα θα κανουμε μεγαλο λαθος? Π.χ. αν παρω ενισχυτη (καποιον που να μπορει να οδηγησει τα ηχεια μου, φυσικα) της Krell ή Audio Research ή Ayre ή Naim κτλ, χωρις καν να τον εχω ακουσει, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να εχω κανει μαλ...ια? Βγαζουν τετοιες εταιριες μετρια εως κακα μηχανηματα ή ειναι πιθανο να ματσαρει πολυ ασχημα με τα υπολοιπα συνοδα?

Re: Απάντηση: Πως επιλεγουμε μια συσκευη?

Τελικα, συμφωνειτε ολοι με τον κ. Κογια πως αγοραζοντας μια καλη συσκευη απο καποια πολυ καλη εταιρια, δυσκολα θα κανουμε μεγαλο λαθος? Π.χ. αν παρω ενισχυτη (καποιον που να μπορει να οδηγησει τα ηχεια μου, φυσικα) της Krell ή Audio Research ή Ayre ή Naim κτλ, χωρις καν να τον εχω ακουσει, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να εχω κανει μαλ...ια? Βγαζουν τετοιες εταιριες μετρια εως κακα μηχανηματα ή ειναι πιθανο να ματσαρει πολυ ασχημα με τα υπολοιπα συνοδα?

Βρε Πετρο κανε το αυτονοητο. Παρε καποια μηχανηματα στον χωρο σου. Εγω ποτε δεν θα εδινα 4-5 χιλιαδες ευρω χωρις να ακουσω τι αγοραζω. Αν αυτο το κανει ο Κογιας και ο καθε Κογιας ειναι δικο του θεμα αλλα σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω! Αν γινοταν αυτο τοτε ολοι εμεις οι εμποροι πρεπει να ειμαστε μεγαλοι μαλ....ς που στοκαρουμε ντεμο μηχανηματα στην εκθεση - στουντιο μας. Θα πουλαγαμε απο τα φυλαδια και θα ηταν πολυ πιο ευκολα τα πραγματα και θα ειχαμε πολυ μεγαλυτερο κερδος!-bye-

Ναι βρε Γιαννη, ξερω για τα NAIM. Οσο για το αν θελω τα μηχανηματα στο χωρο μου, γνωριζεις καλα την αποψη μου. Μονο σε περιπτωση σουπερ ευκαιριας θα αγοραζα κατι χωρις ακροαση στο σπιτι.

Κοίτα να δεις. Διαλεγοντας απο διαισθηση, αν μια συσκευη είναι όντως καλή, προερχομένη από καποια πολυ καλη εταιρια, στην πραγματικότητα δεν διαλέγεις από διαίσθηση, αλλά βασιζόμενος σε κάποιες προϋποθέσεις που εκπληρούνται. Εάν λοιπόν, αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρούνται, δηλαδή, αν η συσκευή είναι καλή, είτε, και εάν επιπλέον προέρχεται από μια πολύ καλή εταιρεία, δηλαδή από κάποιον ικανό κατασκευαστή, τότε αποκλείεται να κάνεις σοβαρο λαθος. Τελεία. Το ματσάρισμα, έτσι όπως το εννοούν οι έμποροι, είναι απλώς ένα γελοίο παραμύθι για να περιχαρακώνουν τον κοσμάκη, και να του πουλάνε αυτό που θέλουν, δηλαδή αυτό που έχουν αυτοί διαθέσιμο, και όχι αυτό που πουλά ο ανταγωνιστής. Μπορείς κάλλιστα να έχεις ένα προενισχυτή Krell, έναν τελικό Naim και ένα Βουλγάρικο ηχείο, και μέσα απ’ αυτά να παίζει ένα Αυστραλέζικο CD player με λαμπάτο αναλογικό στάδιο με γιουγκοσλάβικες λάμπες, και το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό, αν όλη η αλυσίδα είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη σωστά.

Μέχρι σήμερα ίσχυε κάτι που θεωρούσαμε αυτονόητο, ότι δηλαδή κάθε μοντέλο από κάθε κατασκευαστή έχει τη δική του σχεδίαση, και ότι εν πάση περιπτώσει είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Σήμερα, η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών έχει προχωρήσει τόσο, που διατίθενται στη βιομηχανική αγορά ενισχυτές ισχύος σε έτοιμα modules, σε πλήρη μορφή, με ενσωματωμένο τροφοδοτικό, και το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κουτί, ένα βύσμα εισόδου, ένα ζευγάρι μπόρνες εξόδου και ενα καλώδιο ρεύματος. Αυτοί οι ενισχυτές πωλούνται ως τελικά προϊόντα από διαφόρους κατασκευαστές, με μόνη διαφορά τη μούρη του κουτιού και το όνομα της φίρμας, σε ένα τιμολογιακό φάσμα από 1000 έως 15000 ευρώ περίπου. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Αν θέλεις ονόματα, ευχαρίστως. Λοιπόν, να είσαι σίγουρος ότι οι έμποροι θα διατηρήσουν το θράσος τους στο ακέραιο, και θα «ματσάρουν» καθένα από αυτά τα – εσωτερικά ολόιδια- μοντέλα κατά πώς τους συμφέρει. Δηλαδή, το τάδε ηχείο θα ματσάρει με τον τάδε ενισχυτή, αλλά όχι και με τον δείνα, κιας είναι οι δυό ενισχυτές ολόιδιοι εσωτερικά. Και τα παρδαλά κατσίκια θα κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.

Μάτσινγκ... Ρε ουστ!!!

Κοίτα να δεις. Διαλεγοντας απο διαισθηση, αν μια συσκευη είναι όντως καλή, προερχομένη από καποια πολυ καλη εταιρια, στην πραγματικότητα δεν διαλέγεις από διαίσθηση, αλλά βασιζόμενος σε κάποιες προϋποθέσεις που εκπληρούνται. Εάν λοιπόν, αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρούνται, δηλαδή, αν η συσκευή είναι καλή, είτε, και εάν επιπλέον προέρχεται από μια πολύ καλή εταιρεία, δηλαδή από κάποιον ικανό κατασκευαστή, τότε αποκλείεται να κάνεις σοβαρο λαθος. Τελεία. Το ματσάρισμα, έτσι όπως το εννοούν οι έμποροι, είναι απλώς ένα γελοίο παραμύθι για να περιχαρακώνουν τον κοσμάκη, και να του πουλάνε αυτό που θέλουν, δηλαδή αυτό που έχουν αυτοί διαθέσιμο, και όχι αυτό που πουλά ο ανταγωνιστής. Μπορείς κάλλιστα να έχεις ένα προενισχυτή Krell, έναν τελικό Naim και ένα Βουλγάρικο ηχείο, και μέσα απ’ αυτά να παίζει ένα Αυστραλέζικο CD player με λαμπάτο αναλογικό στάδιο με γιουγκοσλάβικες λάμπες, και το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό, αν όλη η αλυσίδα είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη σωστά.

Μέχρι σήμερα ίσχυε κάτι που θεωρούσαμε αυτονόητο, ότι δηλαδή κάθε μοντέλο από κάθε κατασκευαστή έχει τη δική του σχεδίαση, και ότι εν πάση περιπτώσει είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Σήμερα, η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών έχει προχωρήσει τόσο, που διατίθενται στη βιομηχανική αγορά ενισχυτές ισχύος σε έτοιμα modules, σε πλήρη μορφή, με ενσωματωμένο τροφοδοτικό, και το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κουτί, ένα βύσμα εισόδου, ένα ζευγάρι μπόρνες εξόδου και ενα καλώδιο ρεύματος. Αυτοί οι ενισχυτές πωλούνται ως τελικά προϊόντα από διαφόρους κατασκευαστές, με μόνη διαφορά τη μούρη του κουτιού και το όνομα της φίρμας, σε ένα τιμολογιακό φάσμα από 1000 έως 15000 ευρώ περίπου. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Αν θέλεις ονόματα, ευχαρίστως. Λοιπόν, να είσαι σίγουρος ότι οι έμποροι θα διατηρήσουν το θράσος τους στο ακέραιο, και θα «ματσάρουν» καθένα από αυτά τα – εσωτερικά ολόιδια- μοντέλα κατά πώς τους συμφέρει. Δηλαδή, το τάδε ηχείο θα ματσάρει με τον τάδε ενισχυτή, αλλά όχι και με τον δείνα, κιας είναι οι δυό ενισχυτές ολόιδιοι εσωτερικά. Και τα παρδαλά κατσίκια θα κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.

Μάτσινγκ... Ρε ουστ!!!

Συμφωνω με το Mr. Coyia 100%

Ωστόσο,για τους άπιστους Θωμάδες ή τους τεμπέληδες,υπάρχει κι η σίγουρη λύση των ολοκληρωμένων πακέττων.

Παίρνεις ένα συνολάκι KRELL,AR,JADIS,GAMUT,BAT,YBA,GOLDMUD, MARANTZ,CHORD,MERIDIAN,
ORACLE,LUXMAN,NAGRA,MBL.......................................................................................και καθαρίζεις.

Σοβαρές εταιρείες και καταπληκτικής απόδοσης και κατασκευής μηχανήματα,υπάρχουν πάμπολλες-λλα,λεφτά δεν υπάρχουνε και πνίγουμε τον πόνο μας σε συζητήσεις και καυγάδες:flipout:

Απάντηση: Re: Πως επιλεγουμε μια συσκευη?

Ουδεν σχολιο!

Ελα μωρε και εσυ. Αφου το ματσινγκ δεν παιζει κανενα ρολο.

Λοιπον ακουστε προσεκτικα τι πρεπει να κανετε:

1) Παιρνετε τον Κογια τηλεφωνο

2) Σας λεει ποιες συσκευες εχουν σωστη σχεδιαση (Τις οποιες βεβαια ξερει ΜΟΝΟΝ αυτος)

3) Τις αγοραζετε χωρις να τις ακουσετε....

και εχετε ενα κορυφαιο συστημα

Τι μ......ς που ειμαστε τελικα...Καθομαστε και παιδευομαστε...:flipout:

Last edited by a moderator:
Ε τώρα υπερβάλεις Mιχάλη...

Δηλαδή άν πεί πάρτε στα τυφλά ένα κορυφαίο συνολάκι Meridian,θα πέσει έξω;

Τι τελικά εμποδίζει κάποιον να πάρει ένα πλήρες σύστημα απο μιά κορυφαία εταιρεία και οι περισσότεροι καταφεύγουν στην...κοπτική-ραπτική;Πιστεύω κυρίως τα χρήματα,που πρέπει να πέσουν μαζεμένα κι είναι πολλά-πάρα πολλά τα άτιμα....

Last edited:
Αυτό που μάλλον εννοεί ο κ. Κόγιας με το "σωστή σχεδίαση" ειναι οτι οι διαφορετικές σχεδιάσεις στους solid state ενισχυτές πχ δεν ειναι οσες και οι εταιρείες hi-end ωστε καθεμια να λεει οτι εχει δικό της χαρακτήρα. Α, ΑΒ και D ειναι οι σχεδιάσεις, αρα αν μια εταιρεία δεν κανει σοβαρές παραχωρήσεις στην ποιότητα των υλικών και προσέξει το design, είναι λιγο ατοπο να λεμε οτι δυο ενισχυτες ταξης AB μπορουν να ακουστούν πολύ διαφορετικά.

Απάντηση: Re: Πως επιλεγουμε μια συσκευη?

Αυτό που μάλλον εννοεί ο κ. Κόγιας με το "σωστή σχεδίαση" ειναι οτι οι διαφορετικές σχεδιάσεις στους solid state ενισχυτές πχ δεν ειναι οσες και οι εταιρείες hi-end ωστε καθεμια να λεει οτι εχει δικό της χαρακτήρα. Α, ΑΒ και D ειναι οι σχεδιάσεις, αρα αν μια εταιρεία δεν κανει σοβαρές παραχωρήσεις στην ποιότητα των υλικών και προσέξει το design, είναι λιγο ατοπο να λεμε οτι δυο ενισχυτες ταξης AB μπορουν να ακουστούν πολύ διαφορετικά.

Δεν είναι άτοπο.
Καμία σχέση μεταξύ π.χ ενός ΥΒΑ κι ενός AUDIONET.

Ε τώρα υπερβάλεις Mιχάλη...

Δηλαδή άν πεί πάρτε στα τυφλά ένα κορυφαίο συνολάκι Meridian,θα πέσει έξω;

Τι τελικά εμποδίζει κάποιον να πάρει ένα πλήρες σύστημα απο μιά κορυφαία εταιρεία και οι περισσότεροι καταφεύγουν στην...κοπτική-ραπτική;Πιστεύω κυρίως τα χρήματα,που πρέπει να πέσουν μαζεμένα κι είναι πολλά-πάρα πολλά τα άτιμα....

Εγω υπερβαλω?:flipout:

Αρα και για σενα το ματσινγκ προ -τελικου-ηχειων-καλωδιων δεν εχει σημασια. :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Πως επιλεγουμε μια συσκευη?

Δεν είναι άτοπο.
Καμία σχέση μεταξύ π.χ ενός ΥΒΑ κι ενός AUDIONET.

Ναι, αλλα αυτο δεν σημαινει, οτι ειτε με τον ενα ή τον αλλο, θα εχεις κανει λαθος.

Εγω υπερβαλω?:flipout:

Αρα και για σενα το ματσινγκ προ -τελικου-ηχειων-καλωδιων δεν εχει σημασια. :a0210:

Μιχάλη μετά την υπερβολή είναι η αυθαιρεσία...

Οχι δεν αστειεύομαι.
Αυθαιρετείς με την έννοια,ότι διαστρεβλώνεις.Για ξαναδιάβασε σ' αυτήν την σελίδα τα μηνύματά μου και πές μου απο πού προκύπτει το συμπέρασμά σου;

Επίσης τι μάτσινγκ να κάνεις σ´ένα κορυφαίο ομογενές σύστημα της Meridian(του παραδείγματος που χρησιμοποίησα),που ως γνωστόν στις κορυφαίες σειρές της έχει κι ενεργά ηχεία;

Last edited: