5 από τα 90 σημαίνει 105 στην θέση ακρόασης, άρα 115 στο μετρό, κάτι που το ηχείο σου απλά δεν.
Τα γράφω για να καταλάβουν και κάποιοι φίλοι ότι μερικά νούμερα που λέγονται είναι επιεικώς υπερβολικά. Και αυτό χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τα παραμύθια των εταιρειών περί βατ, στάθμες ηχείων κτλ.

5 από τα 85 είπα εγώ.
Αλλά και από τα 90 δεν νομίζω να έχω θέμα για κορυφές μικρής διάρκειας.
Κοίτα ας πούμε το μεγάφωνο των χαμηλών,για μικρής διάρκειας κορυφές φαίνεται να μην έχει θέμα σε αυτά τα db.
View attachment 116444View attachment 116445
Με 113db στο μέτρο (+3 το άλλο ηχείο=116) με 100 watt όπως λέει το διάγραμμα και 200 watt που αντέχει όπως λέει ο κατασκευαστής δεν νομίζω να είναι επίφοβο αν πρόκειται για κορυφές.(για 105 στην θέση ακρόασης μιλάμε,έτσι; ).
Άλλαξε ηχεία...![]()
χριστοοοοοος ανεεεεστη....
Και 75ρι να ήταν πάλι δεν βγαίνουν τα κουκιά. Γενικά τα νούμερα που ακούμε και διαβάζουμε είναι υπερβολικά, το ξαναειπα και για να μην γίνομαι κουραστικός σταματώ εδώ.

Ναι, αλλά και ο Firstwatt θα ακούγεται "like crap" σε συνήθεις στάθμες.
Εκτός και αν έχεις υπερευαίσθητο ηχείο...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
(Firstwatt έχω...)
Επίσης μη διαβάζω, να γράφουμε χαλαρά για εντάσεις άνω των 90dB! Σίγουρα κορυφές υπάρχουν, αλλά να ξέρουμε ότι το αυτάκι μας δεν έχει κατασκευαστεί για να δέχεται υψηλές εντάσεις και συνάμα υψηλές πιέσεις.
Έχετε μήπως ακούσει για το φαινόμενο της "ακουστικής αντίδρασης" του τυμπάνου; Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το αυτάκι μας, δέχεται εντάσεις άνω των 90dB με διάρκεια μεγαλύτερη των 10msec, το τύμπανο μέσω μιας διαδικασίας που δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί, μειώνει την ευαισθησία του περνώντας σε πιο άκαμπτη κατάσταση για να προφυλάξει το υπόλοιπο όργανο.
Αυτό είναι και η απάντηση γιατί αισθανόμαστε πιο "σκληρό" τον ήχο από κάποια στάθμη και επάνω...δεν είναι η τυχόν παραμόρφωση του συστήματος, αλλά πολλές φορές είναι η ίδια η άμυνα του οργανισμού μας...μάλιστα ο περίφημος οργανισμός μας, έχει φτιάξει και άλλα μαγικά, για παράδειγμα όταν η πίεση που ασκείται στο εσωτερικό του αυτιού φθάνει στα όρια, περιστρέφει σφύρα-άκμονα-αναβολέα κατά 90° σε μια προσπάθεια να σταματήσει την καταστροφή του υπόλοιπου οργάνου.
Είστε ακόμη θιασώτες των πολλών dB?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.