Πόσες ώρες κοιμάστε??

Photis said:
Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να κοιμάται maximum 5 ώρες την ημέρα, αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς (πολύ κούραση στα μάτια λόγω EDA CAD, montage και color grading) τελευταία δεν χορταίνω ύπνο. Αλλά κάπου είχα ακούσει ότι η σωματική κούραση όσο μεγάλη κι αν είναι δεν απαιτεί παραπάνω από 4 ώρες ύπνου για να έρθεις στα ίσα σου. Αντίθετα η πνευματική κούραση ξεπερνιέται μόνο όταν μπεις στα στάδια του βαθύ ύπνου (deep sleep) ο οποίος συνήθως έρχεται κατά την 5η ώρα ύπνου. Το ΣΚ πάντως που δεν έχω δουλειά κοιμάμαι 5 ώρες και είμαι σαν να έχω κοιμηθεί 9.

Όντως τα δικά μας επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα μάτια και τη μετατροπή των εικόνων σε πληροφορία χρειάζονται πολλούς κύκλους REM για να έρθουμε στα ίσα μας.

Είναι δύσκολο και επίπονο για τον εγκέφαλο

Όλοι εμείς λοιπόν, και οι υπόλοιποι που θα post αρουν, που κοιμόμαστε 3-4 ώρες ή πολύ αργά το γλυκό ξημέρωμα, την επόμενη μέρα είμαστε οκ?

Δηλαδή σωματικά και πνευματικά είμαστε διαυγείς??

Παίζει ρόλο τι ώρα κοιμόμαστε ή όχι τελικά?

tatiana said:
Όντως τα δικά μας επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα μάτια και τη μετατροπή των εικόνων σε πληροφορία χρειάζονται πολλούς κύκλους REM για να έρθουμε στα ίσα μας.

Είναι δύσκολο και επίπονο για τον εγκέφαλο

REM??Τατιάνα τι εστί??

Είμαι αισίως στα 30 μου(πως περνάν τα χρόνια:bang: ) και κοιμάμαι min3 ωρες και max 5.. Δηλαδή κοιμάμαι κατα απο τις 01:00 μέχρι τις 03:00 με 03:30 και ξυπνάω κατα τις 06:00 με 06:30..(αν και πλέον σπάνια κοιμάμαι νωρίς..:slapface: )
Τα σαββατοκύριακα με ξυπνάει το βιολογικό μου ρολόϊ και κοιμάμαι max 6 ώρες..
Σωματικά ξεκουράζομαι αλλά πνευματικά τα τελευταία 4 χρόνια είμαι κουρέλι..

rem=rapid eye movement
μια πολύ πολύπλοκη διαδικασία κατα την διάρκεια του ύπνου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσες ώρες κοιμάστε??

Emilot said:
Καλά βρε Έλενα αφού σου προκαλεί πονοκέφαλο(όπως και σε εμένα και στη γυναίκα μου,ΟΤΑΝ κοιμόμαστε πολύ), πώς και κοιμάσαι τόσο πολύ??

Μα αφού όταν ξυπνάω, νυστάζω!!:nounder: :sleep: :blink:

Πάντως το'χω μεγάλο παράπονο απο τις γυναίκες..
Ρίχνετε τρελούς ύπνους..:bang:

Re: Απάντηση: Πόσες ώρες κοιμάστε??

PETRAN said:
Πάντως το'χω μεγάλο παράπονο απο τις γυναίκες..
Ρίχνετε τρελούς ύπνους..:bang:

Υπάρχουν και εξαιρέσεις: Tatiana Wrote:

"Δυστυχώς γύρω στις 3-4 ώρες την ημέρα και είμαι τελευταία σχεδόν συνέχεια κομμάτια....έχω και τις προπονήσεις........φρίκη......

Κοιμάμαι γύρω στις 3-4 το πρωί και ξυπνάω γύρω στις 8:30.......

Το ΣΚ όταν μπορώ λιώνω φυσικά αλλά μετά το ξενυχτάω μέχρι το πρωί......."

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσες ώρες κοιμάστε??

Elena K said:
Μα αφού όταν ξυπνάω, νυστάζω!!:nounder: :sleep: :blink:

Ελα κοιμησου εσυ κα η τυχη σου δουλευειιιι!!!!:flipout::flipout::flipout:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rapid_eye_movement

Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των 4-5 ωρών ημερησίως, πλέον, λόγω δουλειάς. Τα σαββατοκύριακα κοιμάμαι ακόμη λιγότερο όμως (δουλεύω και τα ΣΚ).

Να δω μέχρι πότε θα αντέχω. Πάντως επειδή έχω βεβαρυμένο παρελθόν (υπερκόπωση και τέτοια) ελπίζω να μην κρατήσει για πολύ ακόμα αυτό το τρέξιμο...

Θα πρόσθετα ότι εμείς οι άντρες προτιμούμε τον βαθύ ύπνο, έστω κι αν 4-5 ώρες. Μετά, όταν ξυπνάμε, σηκωνόμαστε σχεδόν αμέσως. Οι γυναίκες έχουν το σύνδρομο της "χουζούρας", να ψευτοκοιμούνται δηλαδή, επειδή μάλλον τους αρέσει η αίσθηση της χαλάρωσης και του κρεβατιου! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσες ώρες κοιμάστε??

Emilot said:
Υπάρχουν και εξαιρέσεις: Tatiana Wrote:

"Δυστυχώς γύρω στις 3-4 ώρες την ημέρα και είμαι τελευταία σχεδόν συνέχεια κομμάτια....έχω και τις προπονήσεις........φρίκη......

Κοιμάμαι γύρω στις 3-4 το πρωί και ξυπνάω γύρω στις 8:30.......

Το ΣΚ όταν μπορώ λιώνω φυσικά αλλά μετά το ξενυχτάω μέχρι το πρωί......."

Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αδερφέ...

n_olympios said:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rapid_eye_movement

Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των 4-5 ωρών ημερησίως, πλέον, λόγω δουλειάς. Τα σαββατοκύριακα κοιμάμαι ακόμη λιγότερο όμως (δουλεύω και τα ΣΚ).

Να δω μέχρι πότε θα αντέχω. Πάντως επειδή έχω βεβαρυμένο παρελθόν (υπερκόπωση και τέτοια) ελπίζω να μην κρατήσει για πολύ ακόμα αυτό το τρέξιμο...

Ώπα και είσαι και 26 Μαίων!!:violent-smiley-030: :slapface:

Οντως, και να φανταστείς ότι έχω ήδη κλείσει (επισήμως) 9 χρόνια προϋπηρεσία, χώρια τα 2 πριν από αυτά...