Νανόπουλος Γιάννης
Supreme Member
Κοιμάμαι ´σχεδόν πάντα πολύ αργά...δηλαδή μετά τις 4 το πρωί και ξυπνάω αργά αφού στην δουλειά έρχομαι το μεσημέρι, γύρω στις 12.
Photis said:Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να κοιμάται maximum 5 ώρες την ημέρα, αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς (πολύ κούραση στα μάτια λόγω EDA CAD, montage και color grading) τελευταία δεν χορταίνω ύπνο. Αλλά κάπου είχα ακούσει ότι η σωματική κούραση όσο μεγάλη κι αν είναι δεν απαιτεί παραπάνω από 4 ώρες ύπνου για να έρθεις στα ίσα σου. Αντίθετα η πνευματική κούραση ξεπερνιέται μόνο όταν μπεις στα στάδια του βαθύ ύπνου (deep sleep) ο οποίος συνήθως έρχεται κατά την 5η ώρα ύπνου. Το ΣΚ πάντως που δεν έχω δουλειά κοιμάμαι 5 ώρες και είμαι σαν να έχω κοιμηθεί 9.
tatiana said:Όντως τα δικά μας επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα μάτια και τη μετατροπή των εικόνων σε πληροφορία χρειάζονται πολλούς κύκλους REM για να έρθουμε στα ίσα μας.
Είναι δύσκολο και επίπονο για τον εγκέφαλο
Emilot said:REM??Τατιάνα τι εστί??
:Banane0:panosxgr said::music-smiley-004: "Losing my religion":music-smiley-004:![]()
![]()
Emilot said:Καλά βρε Έλενα αφού σου προκαλεί πονοκέφαλο(όπως και σε εμένα και στη γυναίκα μου,ΟΤΑΝ κοιμόμαστε πολύ), πώς και κοιμάσαι τόσο πολύ??
Elena K said:Μα αφού όταν ξυπνάω, νυστάζω!!:nounder::blink:
Γιώργος Χατζηδάκης said:7 ώρες καθε μέρα. Με λιγοτερο δεν δουλεύει σωστά η CPU :bang:
PETRAN said:Πάντως το'χω μεγάλο παράπονο απο τις γυναίκες..
Ρίχνετε τρελούς ύπνους..:bang:
Elena K said:Μα αφού όταν ξυπνάω, νυστάζω!!:nounder::blink:
Emilot said:Υπάρχουν και εξαιρέσεις: Tatiana Wrote:
"Δυστυχώς γύρω στις 3-4 ώρες την ημέρα και είμαι τελευταία σχεδόν συνέχεια κομμάτια....έχω και τις προπονήσεις........φρίκη......
Κοιμάμαι γύρω στις 3-4 το πρωί και ξυπνάω γύρω στις 8:30.......
Το ΣΚ όταν μπορώ λιώνω φυσικά αλλά μετά το ξενυχτάω μέχρι το πρωί......."
n_olympios said:http://en.wikipedia.org/wiki/Rapid_eye_movement
Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των 4-5 ωρών ημερησίως, πλέον, λόγω δουλειάς. Τα σαββατοκύριακα κοιμάμαι ακόμη λιγότερο όμως (δουλεύω και τα ΣΚ).
Να δω μέχρι πότε θα αντέχω. Πάντως επειδή έχω βεβαρυμένο παρελθόν (υπερκόπωση και τέτοια) ελπίζω να μην κρατήσει για πολύ ακόμα αυτό το τρέξιμο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.