Δεν έκανε κανένα ειδικό πείραμα ο άνθρωπος, ένα παιχνίδι με blind testing έκανε το οποίο ήταν μια χαρά. Δεν έχει μαγειρέψει κάτι. Έχει δωσει 4 αρχεία. Τα 3 είναι mp3, το άλλο wav και σε καλεί να πεις ποιο σου άρεσε. Εγώ έκανα μια κριτική ως προς την ποιότητα των mp3, αλλά ακόμα και αυτό όπως έδειξα ευνοεί την εύρεση του wav, καθώς δεν υπάρχει πχ σωστό 320ρι αλλά κατώτερο!
Εν ολίγοις δεν προσπαθεί να αποδείξει τίποτα ο άνθρωπος που έκανε όλα αυτά, ένα παιχνίδι κάνει. Εμείς με τις απαντήσεις μας αποδεικνύουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο το ανθρώπινο αυτί να αντιληφθεί τις διαφορές μεταξύ losseless και lossy αρχείων.
ξανα είπα πιό πάνω ότι ο άνθρωπος που έκανε το τεστ είναι επαγγελματίας ηχολήπτης. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρξε καμμία σκοπιμότητα.
Αν υπάρχει κάποιο θέμα με τον encoder που χρησιμοποίησε, (που δεν ξέρω ποιος ήταν - πιθανόν κάποια στιγμή να το ρωτήσουμε και να το μάθουμε) τουλάχιστον όσον αφορά το 320.
Αυτό το κατάλαβα και εγώ μετά την μελέτη των γραφημάτων που έβαλες.
Η μόνη μου ένσταση με τα γραφήματα (συγνώμη κι όλας που σε είπα χαιεντά.... :Banane0: δεν είναι βρισιά...) ήταν ότι δόθηκε πολύ γρήγορα στο πιάτο η εύκολη λύση να "κλέψει κάποιος στο διαγώνισμα" Το γιατί να κλέψει....είναι κάτι που το ξέρει πάντα αυτός που θέλει να κλέψει και να μη διαγωνιστεί...
Όταν μελέτησα και εγώ μετά τα γραφήματα κατάλαβα ότι και στις δυό φορές που είχα καταγράψει αποτελέσματα ήμουν λάθος και τα σωστά ήταν άλλα.
Γι αυτό δεν ήθελα να υπάρχει άμεσα η λύση και να μπαίνει στον πειρασμό κάποιος να δει το αποτέλεσμα.
Μόνο ένας αμφισβήτησε και υπονόησε πονηριά στην παράθεση του λινκ και του όλου λινκ κάτι που δεν δέχομαι.
Θεώρησα ότι υπάρχουν δυό φόρα με συναφές ίσως αντικείμενο και σκέφτηκα να μοιραστούμε μια δοκιμή.
Είναι πολύ κρίμα να γίνεται συζήτηση από το ένα στο άλλο ότι ¨κοίτα να δεις θέλουν να μας ξεγελάσουν"
Τέλος πάντων έγινε μεγάλη συζήτηση για το θέμα.
Εγώ προσωπικά χαίρομαι που έγινε, χαίρομαι που δεν κατάφερα να τα βρώ σωστά και στο μέλλον δεν θα κοιτάζω με μισό μάτι τα mp3. Και αυτό θα το λέω σε φίλους και γνωστούς.