βλάβες συμβαίνουν.
παντού.
Σού είπαν ότι η βλάβη ήταν σε πυκνωτές?
και εγώ έχω phono και όταν λειτουργεί είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείς ότι ζεσταίνεται...
φυσικά δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε.
Όμως σκέψου (τοο ξαναείπα) ότι εμείς γερνάμε πιό πριν από τα μηχανήματα.
Και υπάρχουν μηχανήματα που καταπονούνται λιγότερο.
Αυτά που υποφέρουν συνήθως είναι αυτά που λειτουργούν σε τάξη Α.
Σίγουρα βλάβες συμβαίνουν, και ναι ξέρω ότι ήταν κάποιος πυκνωτής του κυκλώματος του phono stage (ο προενισχυτής μου έχει ενσωματωμένο phono), και ναι επιβεβαιώθηκε από τον κ. Ιωνά (Eclusive Audio), και ταυτόχρονα έγινε αντικατάσταση ΟΛΩΝ των πυκνωτών, καθαρισμός των διακοπτών volume pot κλπ, δηλαδή έγινε πλήρες σέρβις.
Δεν είπα ότι κατ ανάγκη η βλάβη του phono ήταν από θερμική κόπωση (αν και πιστεύω ότι ήταν, διότι ο προ μου είναι τάξης Α, και ζεσταίνεται αρκετά το κουτί του).
Το δικό σου phono (αν είναι και σε δικό του κουτί εκτός προενισχυτή και με τροφοδοτικό εκτός κουτιού) μπορεί να μην ζεσταίνεται και καθόλου,και μπορεί σίγουρα να αντέξει περισσότερο από ένα που ζεσταίνεται, αλλά ας μην μπερδεύουμε τις δύο παραμέτρους τον χρόνο (διάρκεια) και τον χρόνο μαζί με θερμικό κύκλο...
Ακόμα και εάν ένας πυκνωτής δουλεύει σε ιδανικές θερμοκρασίες, χάνει συν τον χρόνο τις ιδιότητες του... και όχι σε εκατοντάδες χρόνια αλλά σε δεκάδες...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει γερνάμε πιο πριν από τα μηχανήματα μας, αυτό είναι μια προσωπική σου άποψη η οποία έχει τόσο βάρος και τεκμηρίωση όσο μια άποψη κάποιου ανθρώπου και τίποτε παραπάνω, εγώ διαφωνώ με αυτό, και σε προκαλώ εφόσον ασχολήσαι με κατασκευές μέτρα τους πυκνωτές του τελικού σου (ή ολοκληρωμένου εν πάσει περιπτώσει) για να δεις ότι δεν θα είναι στις αρχικές χωρητικότητες, και ας μην αναπτύσουν θερμοκρασίες...
Σε ένα που βλέπω ότι συμφωνούμε τελικά, είναι ότι τα μηχανήματα σε τάξη Α είναι πιο ευάλωτα σε θερμική κόπωση πυκνωτών...