Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Η προληπτική αλλάγη πυκνωτών δεν συστήνεται.
Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μοναχα αν υπάρχει σημαντική λέπτινση στα πρίμα.
Δια στόματος κ.Χάιτα Nexus acoustics

Το νήμα πλατειάζει διότι άλλα λέει ο ένας, άλλα καταλαβαίνει ο άλλος και έχουμε και αντικρουόμενες γνώμες επαγγελματιών...

Δια στόματος κ.Χάιτα Nexus acoustics
να μην παρεξηγηθώ, αλλά το είπες λες και "τάδε έφη Ζαρατούστρα"... κάποιοι άλλοι λένε άλλα...

Ο καθένας πράττει ανάλογα με τα αυτιά του, το πόσο "ιδιαίτερα" είναι τα μηχανήματά του και πόσα έχει στην τσέπη του...και αν υπάρχει επίσημο σέρβις και τέτοια υπηρεσία... αλλιώς μπορεί και μόνος του κάποιος αν θέλει να τα αλλάξει...

supersonic... μην κολλάς στο phono, μπερδεύτηκε η συζήτηση με την αναφορά μου στο phono νομίζω...

Ακριβώς και εγώ έχω αυτή την απορία... πως θα το καταλάβεις εάν αυτό παρουσιάζεται σιγά σιγά σε βάθος χρόνου?

1. Παντα οταν μια γνωμη δεν ειναι δική μου το μεταφέρω.
2. Λεπτά πρίμα = Άτονα πρίμα

Είχα την εντύπωση πως μείωση χωρητικότητας = μείωση στις χαμηλές? κάνω λάθος?

1. Παντα οταν μια γνωμη δεν ειναι δική μου το μεταφέρω.
2. Λεπτά πρίμα = Άτονα πρίμα

δηλαδή όπως το λέει κάποιος το υιοθετούμε?
εμείς τι καταλαβαίνουμε?

ακούμε τι λέει ο άλλος και λέμε "ξέρεις έχει λέπτυνση στα πρίμα"?
Τελικά....
ΕΜΕΙΣ ακούμε τίποτα?

ή άλλάζουμε πυκνωτές επειδή έτσι ..λένε κάποιοι?

Είχα την εντύπωση πως μείωση χωρητικότητας = μείωση στις χαμηλές? κάνω λάθος?

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στην ερώτησή σου. Εξαρτάται από τη θέση του πυκνωτή στο κύκλωμα το τι πρόβλημα θα παρουσιαστεί. Γενικά πρέπει να ξέρεις ότι όσο μικρότερη χωρητικότητα έχει ένας πυκνωτής τόσο μεγαλύτερη αγωγιμότητα έχει στις υψηλές συχνότητες.

Βασικά η ακουστική μνήμη είναι βραχεία. Δε νομίζω να θυμάται κάποιος μετά από 10 χρόνια χρήσης πως ακούγονταν π.χ. τα πρίμα τοιυ συστήματός του και να μπορέσει με ακρίβεια να πει ότι φταίει η γήρανση των πυκνωτών του ενισχυτή.
Δε νομίζω ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο.
Αν ερχόταν η ώρα που θα μου έλεγαν και αποδεδειγμένα είχαν δικιο ότι χρήζουν αλλαγής οι πυκνωτές η άλλα εξαρτήματα στον ενισχυτή, θα αγόραζα καινούργιο.

Για να μεταφέρω την εμπειρία μου καλύτερα.
Ακριβώς τα ίδια ερωτήματα ειχα και εγώ.
Για το λόγο αυτό είχα την ευκαιρία να ακουσω δυο ολοκληρομένους εποχής sansui αν θυμάμε καλά ιδιας παλαιότητας τον ενα με αλλαγμένους πυκνωτές σε σύγκριση με τον αλλο που ηταν original.
Μηχανήματα με 30 χρόνια στη πλάτη καθημερινού παιξίματος.
Ο Ιδιοκτήτης είχε δισκάδικο στο Βυρονα.
Η διαφορές μεγάλες και κυρίος στα πρίμα, με του παλίου να ακούγονται σαν σβησμένα απο το χρόνο.
Δεν ξέρω με πιο τρόπο να το περιγραψω.
Ακουστές πάντως διαφορές.
Αλλα εδω μιλαμε για μηχανήματα με τεράστια χρήση που πολλοι απο εμας δεν θα την κάνουν ποτε.

Οι ενισχυτές γερνούν πραγματικά όταν αντιλήφθης ξαφνικά πόσο χάλια παίζουν.

Το διάστημα ποικίλη ανάλογα από λίγες μέρες, ως μερικές δεκαετίες. -bye-

καλά ...
μιλάμε για την ατυχία...-bye-

Ενοείς μεχρί να ακούσεις κατι πολύ καλύτερο?
ή απλά μέχρι να τους βαρεθεις και να θες να τους αλλάξεις
:chinscratch::chinscratch:

πάντως παιδιά, τρελαίνομαι για vintage μηχανήματα, ειδικά του 80, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι high end... μου δίνεται η εντύπωση πως, οι εταιρείες πήραν τα παλιά μηχανήματα ως τεχνογνωσία και μας τα πλασάρουν πλέον ως high end...

Ενοείς μεχρί να ακούσεις κατι πολύ καλύτερο?
ή απλά μέχρι να τους βαρεθεις και να θες να τους αλλάξεις
:chinscratch::chinscratch:

υποθέτω ότι εννοεί ότι όταν ξαφνικά νιώθεις ότι δεν σου αρέσει έχει γεράσει....
Και ότι μπορεί αυτό να συμβεί σε λίγες μέρες.:damnyou:

νομίζω ότι όσο και να μας αρέσει η μουσική και η ενασχόληση με τα στερεοφωνικά καλό θα είναι να πατάμε και λίγο στη γή...
Δεν θα παίξει καλά το στερεοφωνικό μας αν του φυσήξει ροδόσκονη η καλή νεράϊδα ούτε θα ακουστεί χάλια αν του κάνει βουντού ο ζηλιάρης γείτονας.

Πιθανόν κάποια μέρα που θα πάρει μπρος το διπλανό εργοστάσιο ή όλα τα κλιματιστικά στη γειτονιά να μας βάλει να ψάχνουμε καλώδιο ρεύματος, αλλά να το πάμε για αλλαγή πυκνωτών δεν θα το έλεγα.

όσο για την γήρανση τη δική μας, κάντε απλώς ένα ακουόγραμμα κάθε 5 χρόνια, αν και η ακουστική μας ικανότητα επηρεάζεται δυσμενώς και από ένα απλό ντουζάκι ή από την επίσκεψη στο κλαμπ την προηγούμενη το κομπρεσέρ που έσκαβε το πρωί δίπλα στο γραφείο ή τον ίδιο τον χώρο ενός γραφείου (υπάρχουν δουλειές που μπορούν να υποβιβάσουν την ικανότητα ακοής με λίγες ώρες έκθεσης).

Και το αυτί είναι ένα ζωντανό όργανο που σημαίνει ότι επηρεάζεται από ένα σωρό άλλους παράγοντες υγείας πχ κρύωμα, ή πρόθυρα κρυώματος, πυρετός, πίεση (εάν πχ κάποιος μας εκνεύρισε σοβαρά), αυχενικά σύνδρομα....και ....και...

Γι αυτό λέω ότι τα μηχανήματα ΔΕΝ έχουν ανάγκη.
Εμείς έχουμε.

Kαι πιο ευγενικά να ρώταγες, πάλι θα έπαιρνες απαντήσεις...

Ειρωνεία και βαριές εκφράσεις δεν χρειάζονται..

Πάρτο σαν προειδοποίηση..

Εχεις δίκιο
Πανω απο όλα το να πείς κάτι ευγενικά και αν το καταλάβει ο άλλος το κατάλαβε