Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Αγαπητοι φιλοι,

νομιζω ειναι απλο,

η σοβαροτητα που υπαρχει στο χωρο του Hi-End, ειναι αναλογη του επιπεδου των καταναλωτων

(κριτικη λοιπον και αυτοκριτικη σε ισες δοσεις)

-bye-

αλλά κακοί πελάτες μάλλον όχι.....
ξεχνάς οτι αυτοί ακουμπούν τα ωραία τους ευρουδάκια

Και αυτος που τα επισκευαζει τον χρονο του, την ικανοτητα, τις γνωσεις του, την εμπειρια του κτλ. Το οτι εχει λεφτα δεν τον κανει ανωτερο απο τους αλλους. Ο σεβασμος πρεπει να ειναι αμοιβαιος αλλιως δεν κανουμε τπτ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Και ο Ιωνάς της Exclussive..

Πολύ καλός τεχνικός και ευγενέστατος άνθρωπος!
Για μένα μετράει εξίσου και αυτό το δεύτερο.

Παιδιά μία διευκρίνηση και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις
Το έλα Αλέκο που έγραψα κάποια στιγμή δεν αφορά τον Αλέκο στον Ορφέα

Ο Δήμος κορυφή!!!!!!
αλλά κακοί πελάτες μάλλον όχι.....
ξεχνάς οτι αυτοί ακουμπούν τα ωραία τους ευρουδάκια
Εισαι πολυ λαθος. Το οτι καποιοι ακουμπουν οπως λες τα ωραια τους ευρουδακια δεν σημαινει οτι καποιοι αλλοι πρεπει να στηνουν κ...ο!
Ο καταστηματαρχης φιλε μου εχει ξοδεψει πολλα!!!!!!! παραπανω για να εχει οποιο στοκ εσυ θα ακουσεις για να αποφασισεις τι θα αγορασεις. Σκεφτηκε κανενας (και εδω θα πω για το δικο μου καταστημα) ποσο εχω χρεωθει για να μπορω να εξασφαλισω οσα ντεμο μπορω να βαλω στο μαγαζι που ο οποισδηποτε μπορει να ακουσει και στον χωρο του. Ξερετε ποσες φορες εχω βρεθει να εχω δωσει προς επιδειξη μηχανηματα 30 και 40κ ευρω και ποσα εχουν επιστρεψει με ζημιες? Ξερει κανεις οτι καποιοι "χαιενταδες" ερχονται και δανειζονται τα μηχανηματα που εγω εχω πληρωσει απλα για να τα ακουσουν σπιτι τους και να γυρισουν να πουν μετα οτι "ωραια το ακουσαμε κι αυτο?"... ποσα μηχανηματα εχουν "φαγωθει" μηπως? Εστω κι ενας δεν ειπε ποτε οτι χαλαλι τα 200 -300 ευρω παραπανω που εδωσα σε σχεση με το εξωτερικο κι οχι παντα αλλα τουλαχιστον το ακουσα σπιτι μου με την ησυχια μου και μου το τοποθετησε ο αντιπροσωπος. Και φανταστειτε οτι ειμαι πολυ νεος στον χωρο και καποιοι αυτα τα βλεπουν χρονια.
Και για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι ολοι ιδιοι και δεν υπαρχουν στανταρ. Οπως υπαρχουν καλοι μαγαζατορες υπαρχουν και καλοι πελατες και αντιστροφα!

Εισαι πολυ λαθος. Το οτι καποιοι ακουμπουν οπως λες τα ωραια τους ευρουδακια δεν σημαινει οτι καποιοι αλλοι πρεπει να στηνουν κ...ο!
Ο καταστηματαρχης φιλε μου εχει ξοδεψει πολλα!!!!!!! παραπανω για να εχει οποιο στοκ εσυ θα ακουσεις για να αποφασισεις τι θα αγορασεις. Σκεφτηκε κανενας (και εδω θα πω για το δικο μου καταστημα) ποσο εχω χρεωθει για να μπορω να εξασφαλισω οσα ντεμο μπορω να βαλω στο μαγαζι που ο οποισδηποτε μπορει να ακουσει και στον χωρο του. Ξερετε ποσες φορες εχω βρεθει να εχω δωσει προς επιδειξη μηχανηματα 30 και 40κ ευρω και ποσα εχουν επιστρεψει με ζημιες? Ξερει κανεις οτι καποιοι "χαιενταδες" ερχονται και δανειζονται τα μηχανηματα που εγω εχω πληρωσει απλα για να τα ακουσουν σπιτι τους και να γυρισουν να πουν μετα οτι "ωραια το ακουσαμε κι αυτο?"... ποσα μηχανηματα εχουν "φαγωθει" μηπως? Εστω κι ενας δεν ειπε ποτε οτι χαλαλι τα 200 -300 ευρω παραπανω που εδωσα σε σχεση με το εξωτερικο κι οχι παντα αλλα τουλαχιστον το ακουσα σπιτι μου με την ησυχια μου και μου το τοποθετησε ο αντιπροσωπος. Και φανταστειτε οτι ειμαι πολυ νεος στον χωρο και καποιοι αυτα τα βλεπουν χρονια.
Και για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι ολοι ιδιοι και δεν υπαρχουν στανταρ. Οπως υπαρχουν καλοι μαγαζατορες υπαρχουν και καλοι πελατες και αντιστροφα!

Αγαπητε Γιαννη,

Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου, και για να ειμαι ειλικρινης ΑΠΟΡΩ με το κουραγιο σου να αποσβεσεις (...καποια στιγμη....) τα δυσαναλογα εξοδα και χρεη τα οποια ειμαι σιγουρος οτι εχεις υποστει.

Οσον αφορα τις καθυστερησεις κυριοι θα σας πω οτι εδω εχουμε να κανουμε με βιοτεχνιες αφοσιωμενων στο ονειρο τους τελειομανων και προικισμενων ανθρωπων που κατασκευαζουν με το μερακι τους χειροποιητα κατα βαση προιοντα. Ειναι λοιπον καθαρα θεμα κατασκευαστων.

Η απολυτη ποιοτητα απαιτει υπομονη και κατανοηση ΚΑΙ απο τους πελατες.

Ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει τα χρηματα να παραγγειλει μια Bugati Veyron, ξερετε ΠΟΣΟ θα περιμενει???

Γιά να μην σφαχτούμαι μεταξύ μας ...
Οταν αναφέρθηκα στο έλα Αλέκο αναφερόμουνα στο πρόσωπο που εσύ ξέρεις και εγώ γνωρίζω απο τα πρώτα βήματα του Ορφέα...και θεωρώ τον μόνο επαγγελματία γιά να πούμε τα πράγματα ανοιχτά....
βέβαια λίγοι κατάλαβαν οτι α Αλέκος δεν ήταν το εξιλαστήριο θύμα αλλά αυτός που έπρεπε να δουν οι υπόλοιποι απο εμάς..
Οταν με πληροφορήσαν οτι οι περισσότεροι στο forum έλαβαν το έλα Αλέκο σαν αρνητική αναφορά στον Αλέκο του Ορφέα έκανα ανάλογο ποστ.
και αυτό γιατί με τον Αλέκο μπορεί να μαλώνουμαι αλλά είναι επαγγελματίας και του βγάζω το καπέλο....αν το έλεγα αυτό όμως θα λέγαν οι υπόλοιποι οτι του κάνω διαφήμιση...

Στα δικά μας τώρα
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο Αλέκος και ο Ορφέας αλλά το post ήταν προς τους αντιπροσώπους του χωρου...εκτός απο το έλα Αλέκο...και ίσως και κάποιους άλλους που δεν έτυχε να γνωρίσω

οι άλλοι είναι μάλλον για το άλογο καβάλα!!!!!

Αγαπητε Γιαννη,

Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου, και για να ειμαι ειλικρινης ΑΠΟΡΩ με το κουραγιο σου να αποσβεσεις (...καποια στιγμη....) τα δυσαναλογα εξοδα και χρεη τα οποια ειμαι σιγουρος οτι εχεις υποστει.

Οσον αφορα τις καθυστερησεις κυριοι θα σας πω οτι εδω εχουμε να κανουμε με βιοτεχνιες αφοσιωμενων στο ονειρο τους τελειομανων και προικισμενων ανθρωπων που κατασκευαζουν με το μερακι τους χειροποιητα κατα βαση προιοντα. Ειναι λοιπον καθαρα θεμα κατασκευαστων.

Η απολυτη ποιοτητα απαιτει υπομονη και κατανοηση ΚΑΙ απο τους πελατες.

Ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει τα χρηματα να παραγγειλει μια Bugati Veyron, ξερετε ΠΟΣΟ θα περιμενει??

Γιωργάκο λιγότερα.........

1) Πόσοι "αντιπρόσωποι" έχουν μόνο και βασικό επάγγελμα το κατάστημα τους και τις αντιπροσωπείες τους? Πόσοι από αυτούς δεν είναι παρά χομπίστες ή άτομα με οικονομική δυνατότητα που τις συσκευές που αγόρασαν για προσωπική τους χρήση, μόνοι τους από το εξωτερικό κατέληξαν στο τέλος και να τις "αντιπροσωπεύουν" ? Πόσο επαγγελματικό είναι αυτό? Γιατί οι πραγματικοί επαγγελματίες του χώρου, όποιοι και αν είναι, καλοί ή κακοί, δεν προστατεύουν το επάγγελμά τους?
2) Το χειρότερο, και μιλάω από προσωπική εμπειρία, πώς υπάρχουν στον χώρο διάφοροι ενδιάμεσοι - αεριτζήδες, οι οποίοι πουλάν συσκευές σε τιμές από 20% έως 40% κάτω από τις επίσημες τιμές των αντιπροσωπειών, και τις οποίες συσκευές προμηθεύονται όχι από παραεισαγωγή αλλά από τους ίδιους τους αντιπροσώπους?

Απάντηση: Re: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Γιάννη, πόσα λεφτά έδωσες για να κάνεις επένδυση, πόσα δανείστηκες κλπ κλπ δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ πελάτη και δεν ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρει κανέναν.
Είσαι επιχειρηματίας και το κάνεις για να κερδίσεις.
Αυτό έλειπε να απασχολεί το κάθε πελάτη, πόσα λεφτά δίνει ο Χ ή ο Ψ επιχειρηματίας.
Το αν σου κάνουν ζημιά στα demo, είναι άσχημο και θα μπορούσες να το διασφαλίσεις με κάποιον τρόπο (δεν ξέρω πως, εσύ είσαι ο επιχειρηματίας)

Εξ άλλου υπάρχουν πελάτες που μπορούν να φέρουν και τον καλλίτερο άνθρωπο εκτός εαυτού.
Οσοι ασχολούνται με το εμπόριο έχουν βιώσει την νοοτροπία ''πληρώνω αρα κατεβασέ τα''

Σοβαρότητα δεν υπάρχει και πολλη υπάρχουν όμως πάμπολες επιλογές και προσωπικά προτιμώ να φτύσω ενα κατα τα άλλα εξαιρετικό προιον το οποίο όμως δεν τυγχάνει... "σοβαρότητας" και να βρώ κάτι αντίστοιχο που μου κάνει απο κάποιον επαγγελματία αφού αν και λίγοι υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι και προοδευουν!
Αντιμετωπίσεις του τύπου "αγορι μου.." "μόνο με παραγγελία φίλε" "οχι δεν έχουμε προσπέκτους" "όχι δεν γινονται ανταλλαγές(στις πανάκριβες mc)" απλά ξυπνάνε το έστικτο του καταναλωτή μεσα μου και κάνω το μόνο που μένει πάω αλλού!
Τέλος φυσικά και υπάρχουν και "μακάκες" αγοραστές που εκμεταλέυοναι τα λεφτά που διαθέτουν η και.. δεν διαθέτουν πολλές φορές για να γίνονται κάφροι αλλα τι να κάνουμε στην Ελλαδα ζούμε..

Οτι συμβαινει σε ολους τους ''επαγγελματικους'' κλαδους λοιπον συμβαινει και εδω...Πως θα μπορουσε αλλωστε να μην γινετε κατι τετοιο αφου ο χωρος ειναι ανοιχτος για τους παντες....Τι θα λεγατε να διαργανωναμε μια ομαδα με καμερες,μικροφωνα κ.τ.λ. και να ξεσκεπαζαμε κοσμο και κοσμακι ? Αλλα ευαγγελατος κατασταση.....

Re: Απάντηση: Re: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Γιάννη, πόσα λεφτά έδωσες για να κάνεις επένδυση, πόσα δανείστηκες κλπ κλπ δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ πελάτη και δεν ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρει κανέναν.
Είσαι επιχειρηματίας και το κάνεις για να κερδίσεις.
Αυτό έλειπε να απασχολεί το κάθε πελάτη, πόσα λεφτά δίνει ο Χ ή ο Ψ επιχειρηματίας.
Το αν σου κάνουν ζημιά στα demo, είναι άσχημο και θα μπορούσες να το διασφαλίσεις με κάποιον τρόπο (δεν ξέρω πως, εσύ είσαι ο επιχειρηματίας)
Δημητρη μου δυστυχως στα λογια ολα ειναι ευκολα. Αν δεν υπηρχαν τα μαγαζια απο που θα ακουγαν τα μηχανηματα οι ενδιαφερομενοι? Απο το internet μηπως? Τοτε αφου τα βρισκουν και φθηνοτερα στο διαδικτυο γιατι τα ακουν στα μαγαζια? Το ποσα εχω δωσει φυσικα και δεν ενδιαφερει κανεναν και γιατι αλλωστε αλλα το να το σεβαστει ενδιαφερει εμενα. Πιστεψε με εχω χασει συγκριτικα πολυ λιγα σε σχεση με τους παλαιοτερους στον χωρο.

Γιά να μην σφαχτούμαι μεταξύ μας ...
Οταν αναφέρθηκα στο έλα Αλέκο αναφερόμουνα στο πρόσωπο που εσύ ξέρεις και εγώ γνωρίζω απο τα πρώτα βήματα του Ορφέα...και θεωρώ τον μόνο επαγγελματία γιά να πούμε τα πράγματα ανοιχτά....
βέβαια λίγοι κατάλαβαν οτι α Αλέκος δεν ήταν το εξιλαστήριο θύμα αλλά αυτός που έπρεπε να δουν οι υπόλοιποι απο εμάς..
Οταν με πληροφορήσαν οτι οι περισσότεροι στο forum έλαβαν το έλα Αλέκο σαν αρνητική αναφορά στον Αλέκο του Ορφέα έκανα ανάλογο ποστ.
και αυτό γιατί με τον Αλέκο μπορεί να μαλώνουμαι αλλά είναι επαγγελματίας και του βγάζω το καπέλο....αν το έλεγα αυτό όμως θα λέγαν οι υπόλοιποι οτι του κάνω διαφήμιση...

Στα δικά μας τώρα
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο Αλέκος και ο Ορφέας αλλά το post ήταν προς τους αντιπροσώπους του χωρου...εκτός απο το έλα Αλέκο...και ίσως και κάποιους άλλους που δεν έτυχε να γνωρίσω

οι άλλοι είναι μάλλον για το άλογο καβάλα!!!!!
Δεν υπαρχει λογος φιλε να σφαχτουμε αλιμονο! Απλα την αποψη μου ειπα και μαλιστα δεν καταλαβα οτι αναφερθηκες στον "δικο μας" Αλεκο.:ernaehrung004:

Σοβαρότητα δεν υπάρχει και πολλη υπάρχουν όμως πάμπολες επιλογές και προσωπικά προτιμώ να φτύσω ενα κατα τα άλλα εξαιρετικό προιον το οποίο όμως δεν τυγχάνει... "σοβαρότητας" και να βρώ κάτι αντίστοιχο που μου κάνει απο κάποιον επαγγελματία αφού αν και λίγοι υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι και προοδευουν!
Αντιμετωπίσεις του τύπου "αγορι μου.." "μόνο με παραγγελία φίλε" "οχι δεν έχουμε προσπέκτους" "όχι δεν γινονται ανταλλαγές(στις πανάκριβες mc)" απλά ξυπνάνε το έστικτο του καταναλωτή μεσα μου και κάνω το μόνο που μένει πάω αλλού!
Τέλος φυσικά και υπάρχουν και "μακάκες" αγοραστές που εκμεταλέυοναι τα λεφτά που διαθέτουν η και.. δεν διαθέτουν πολλές φορές για να γίνονται κάφροι αλλα τι να κάνουμε στην Ελλαδα ζούμε..
:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Δημητρη μου δυστυχως στα λογια ολα ειναι ευκολα. Αν δεν υπηρχαν τα μαγαζια απο που θα ακουγαν τα μηχανηματα οι ενδιαφερομενοι? Απο το internet μηπως? Τοτε αφου τα βρισκουν και φθηνοτερα στο διαδικτυο γιατι τα ακουν στα μαγαζια? Το ποσα εχω δωσει φυσικα και δεν ενδιαφερει κανεναν και γιατι αλλωστε αλλα το να το σεβαστει ενδιαφερει εμενα. Πιστεψε με εχω χασει συγκριτικα πολυ λιγα σε σχεση με τους παλαιοτερους στον χωρο.
Δεν διαφωνώ ρε συ Γιάννη, και ξέρω περιπτώσεις που ο "πελάτης" αφού έβγαλε την Πίστη σε κάποιον αντιπρόσωπο, πήγε και ψώνισε παραδίπλα γιατί του έκανε 5% έκπτωση.
Μιλάμε για αναισθησία, γαϊδουριά και κουτοπονηριά απ τον "έξυπνο πελάτη".
Δυστυχώς όμως, αυτά έχει το εμπόριο.

Για φαντάσου πηγαίνεις σε υποψήφιο πελάτη στο χώρο του και δοικμάζει 3 διαφορετικά μοντέλα τελικών Atma-sphere με τα ηχεία του και στο τέλος σου λέει ευχαριστώ. Κατόπιν σου τηλεφωνεί και σου λέει ότι βρήκε στο διαδύκτιο μεταχειρισμένο, φτηνότερα, παλαιότερη έκδοση του ενός μοντέλου που τελικά τον ενδιαφέρει και μου ζητά αυτό το παλιό μοντέλο να του το αναβαθμίσω!!!!! Φοβερός ο τύπος!!! Λ.Σ.