Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Όσο για κάποιους που έγραψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το κόστος του καταστήματος, δεν τους ενδιαφέρει η επένδυση που έχει κάνει το κατάστημα και ότι… υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι είναι και εκείνοι επαγγελματίες και κάθε άλλο παρά θα επιθυμούσαν μία τέτοια έλλειψη σεβασμού για τον κόπο της εργασίας τους, μία τέτοια έλλειψη σεβασμού για την ίδια τους τη ΖΩΗ…

Αν τώρα επιμείνουν, χωρίς να σκεφτούν ότι αυτό δεν είναι έλλειψη σεβασμού προς το συνάνθρωπό τους αλλά άποψη, τότε επιτρέψτε μου να γράψω ότι αυτός ο εγωισμός είναι που μας έχει φέρει σε αυτή την κοινωνική αποξένωση, στη δημιουργία του ατομικού μικρόκοσμου με αποτέλεσμα την «εξαφάνισή» μας.

Υ.Γ. Δε μπορείτε να το αρνηθείτε, σπάνια γράφω αλλά όταν γράφω, γράφω βιβλίο ολόκληρο! :-)

Επειδή αναφέρεσαι στο μήνυμα μου, ναι φίλε δεν με απασχολεί το κόστος κανενός ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ και δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Να με νοιάζει δλδ. πόσο αγόρασε την καρέκλα του γραφείου του και πόσο ενοίκιο δίνει ή πόσο δάνειο έχει πάρει? ΓΙΑΤΙ?
Τώρα πως βγάζεις το συμπέρασμα για εγωισμό, έλλειψη σεβασμού κλπ. δεν το ψάχνω και δεν με απασχολεί.
Επίσης δεν είπα πουθενά για πορτοκαλιές κλπ.

Δεν αναφέρομαι σε καρέκλες, δεν αναφέρομαι σε κουρτίνες, δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους εξοπλισμό.

Αναφέρομαι σε μηχανήματα που επιστρέφουν κτυπημένα από επίδειξη σε σπίτι, Αναφέρομαι σε ηχεία που επιστρέφουν ζωγραφισμένα από μαρκαδόρο του παιδιού, Αναφέρομαι σε χαμένα τηλεχειριστήρια,
Αναφέρομαι σε χαμένες ακίδες,
Αναφέρομαι σε ανοιγμένα μηχανήματα με τις βίδες κατεστραμμένες,

Αν αυτό δείχνει σεβασμό στον επιχειρηματία, ζητάω συγνώμη…

Τα είπα αυτά που λες στον Γιάννη (αν διάβασες όλα τα ποστ και δεν κόλλησες σε ένα μόνο)

Αν όμως «απαντήσει» με την ανάλογη … «προσοχή» ο επιχειρηματίας, ας μην παραπονεθούμε μετά…

Πήραμε ότι προσφέραμε…

Κάπως έτσι ξεκινάει η … «λοξή» ματιά στον καθένα, είτε πωλητή είτε πελάτη…

Δεν είστε ο μόνος που έγραψε κάτι παρόμοιο κύριε Δημήτρη Θ.

Ήσασταν ο μόνος που, τουλάχιστον, είχε το θάρρος να το γράψει όπως το σκέφτηκε.

Όλα καλά φίλε, ελπίζω να μην παρεξήγησες το σκεπτικό μου.
Α, και με ενοχλεί αφάνταστα ο πληθυντικός, μια παρέα είμαστε εδώ

Re: Απάντηση: Πόσο σοβαρότητα υπάρχει στον χώρο??του HI-END???

Τα είπα αυτά που λες στον Γιάννη (αν διάβασες όλα τα ποστ και δεν κόλλησες σε ένα μόνο)

Τα διάβασα όλα, αν και ήταν πολλά για τέτοια ώρα και για την κούραση που νοιώθω.

Αυτό που έγραψες, ουσιαστικά ήταν μία πρόταση για αύξηση του κόστους, ασφαλίζοντας ο επιχειρηματίας το κάθε του μηχάνημα από φθορά πελάτη, για να μπορεί ακόμα πιο εύκολα ο πελάτης να … «καταστρέφει»…

Έτσι δε μειώνεται το κόστος των μηχανημάτων, έτσι δε μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα, έτσι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή.

Αντίθετα, ο σεβασμός στον κόπο του άλλου, στη διάθεση του για να βοηθήσει μία κατάσταση, να βγουν κερδισμένοι ΚΑΙ οι δύο, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των τιμών.

Εσύ Δημήτρη Θ. δεν έχει τύχει να βγεις κερδισμένος, έμμεσα, από την καλή σου συμπεριφορά σε κάποια καταστήματα?

Ερώτημα προς τον Κύριο-Φίλο!!!!! που εργάζεται σε εταιρεία ηχητικών
Για το τελευtαίο post που έβαλα...έχεις γνώμη...
γιατί βλέπω οτι δεν απαντά κανένας απο τους κυρίους που αφορα το θέμα

Ερωτώ απλά τους έχοντες σχέση με καταστήματα και μόνο αυτούς...
Ερχομαι στο μαγαζί σου και κλείνω ένα μηχάνημα..
Εσύ τώρα για να μην με χάσεις απο πελάτη μου λες δεν το έχω αλλά σε 2 εβδομάδες θα είναι εδώ ...και πρέπει να δώσεις και μία προκαταβολη...
Και εγώ βέβαια σε πιστεύω και προκαταβολή δίνω γιατί είμαι μέσα στην τρέλλα
και κάνω σαν την χήρα στο κρεβάτι για το απόκτημα....έστω και στην φαντασία
και μετά αρχίζεις το δούλεμα...μιά ο ξυλουργός έλειπε και δεν έκοψε τα ξύλα την άλλη μέχρι τέλος του μήνα θα το έχεις...και τόσες άλλες μαλακίες.....
γιατί σαν κύριος δεν μου λές??? απο την αρχή .το προϊόν θα το έχεις THN TAΔΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ώστε να ξέρω τι να κάνω απο την αρχή..ίσως και να στρεφόμουνα σε
άλλο κατασκευαστή.
Την συμπεριφορά αυτή .
Εσείς που πουλάται συσκευές ??? σε εμάς που αγοράζουμε την θεωρείτε σωστή???

Σε αυτό, αναφέρεστε κύριε saitisgr?

Νομίζω, ότι πήρα θέση γι’ αυτό το θέμα.

Αυτό όμως που δε γνωρίζει ο αντιπρόσωπος είναι το stockτης εταιρείας που συνεργάζεται.
Αναφέρθηκε και σε άλλο μήνυμα, οι εταιρείες δεν έχουν αποθήκη.
Είναι αλήθεια!
Για την ακρίβεια… επιθυμούν ο κάθε αντιπρόσωπός τους να είναι η αποθήκη τους.
Προσέξτε όμως, συμμετοχή σε διαφημιστικά προγράμματα, πίστωση, δωρεάν φυλλάδια, διαφημιστικό υλικό, ενσωμάτωση Ελληνικού εγχειρίδιου χρήσης (έστω και αν το έχεις στείλει μεταφρασμένο), πολλές από αυτές το αρνούνται!

Αν μεταφέρουν στον αντιπρόσωπο, ότι σε ένα μήνα θα μπορούν να παραδώσουν αυτό θα μεταφερθεί και σε εσάς (η πρόταση μου είναι να σας πει 45ημέρες) και εξηγώ το γιατί ;-)

Από την άλλη αν αναφέρεστε σε εταιρεία από την Αμερική, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ειδικά στην κατασκευή ηχείου, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο stock.

Σε πρόσφατη εντολή και μάλιστα από χώρα της Ευρώπης, αλλά όχι στην Ε.Ε. έκανε σχεδόν 1 μήνα να εκτελεσθεί!
Από τη μία η έκθεση στη Γερμανία, από την άλλη η Πρωτομαγιά, η απεργία στα τελωνεία που κα8υστερεί ότι νεότερο έρχεται, με πήγε αρκετά πίσω.
Αν χρωστούσα κάτι σε πελάτη, θα ήμουν εκτός προγράμματος μία εβδομάδα!

Και σας παρακαλώ, μη γράψετε μία εβδομάδα δεν είναι τίποτα, και μία ημέρα να είναι, είναι καθυστέρηση :-(

Λοιπόν έχουμε δύο «στρατόπεδα»

Το «στρατόπεδο» των καταναλωτών, το «στρατόπεδο» των πωλητών.

Και τα δύο στρατόπεδα έχουν παράπονα, απόλυτα λογικό!

Ας ξεκινήσουμε από τους καταναλωτές:

Ζητούν αξιοπιστία από τον πωλητή δηλ. Να τους παρέχει το προς ακρόαση μηχάνημα, άσχετα τιμής, να έχει ετοιμοπαράδοτο κλειστό, στο χρώμα της επιλογής του πελάτη, να έχει την καλύτερη τιμή στον ΚΟΣΜΟ (από τη στιγμή που ελέγχεται μέσω ιντερνέτ), να έχει ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ τμήμα επισκευών, να παρέχει το μηχάνημα προς ακρόαση στο σπίτι ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ, να παρέχει τις γνώσεις του δωρεάν, να έχει τεχνικές γνώσεις.

Στην περίπτωση, που το χρώμα επιλογής, δε ταιριάζει με το χρώμα που υπάρχει στην αποθήκη του πωλητή, επιθυμούμαι την ταχύτερη δυνατή παράδοση.

Ξέχασα κάτι? (αν το ξέχασα, ζητώ συγνώμη, δεν το κάνω σκόπιμα, δέχομαι την οποιαδήποτε διόρθωση).

Μάλλον τα λές όπως θέλεις..........
Δεν κατάλαβα...
1.-δηλαδή όταν έρχομαι σε εσένα να αγοράσω ένα μηχάνημα θα πρέπει να το έχεις μόνο στην φωτογραφία??? άν είναι έτσι κλείστο το μαγαζί και δεν αναφέρομαι γιά μηχανήματα της τάξεως των 10000 ή 20000 ευρώ...γιατί έχω γνώση της οικονομικής κατάστασης όλων μας
2.-Το ετοιμοπαράδοτο ίσως θέλει συζήτηση αλλά δέχομαι την γνώμη σου
3.-Γιά την καλύτερη τιμή στον κόσμο....δεν μπορεί ρε φίλε το μηχάνημα να κάνει 2500 δολλάρια και εσύ να το πουλάς 3500 ευρώ...άν δεν είναι κλεψιά..τι είναι???
4.-Ιδιόκτητο service??? όχι βέβαια δεν ζητώ κάτι τέτοιο αλλά όταν θα έρθω να αγοράσω το μηχάνημα στο μαγαζί σου απλά μπορείς να με πληροφορίσεις γιά αυτό..
και σαν καλός επαγγελματίαςνα να με ενημερώσεις γιά το πως έχουν τα πράγματα και το ποιός έχει το service σε περίπτωση βλαβης..
και όχι να το παίζεις service με τα παιδάκια που έχουν τελειώσει μέση σχολή ηλεκτρονικών και μαθαίνουν στο κεφάλι του κασίδη..
5.-Το δωρεάν που λές δεν ξέρω γιατί το κάνεις ...φυσικά και θα χρέωνα τον κάθε αγοραστή που θα ζητούσε κάτι τέτοιο
το μόνο που μπορώ να υποθέσω αν το κάνεις δωρεάν είναι.... οτι το κάνεις ..
Για την ψυχή της μάνας σου.....
Γιατί τα μηχανήματα είναι πηδηγμένα και δεν σε νοιάζει πιά γιά αυτά..
Γιατί είναι πελάτης καλός και θα του το χρεώσεις στην επόμενη αγορά..
5.Το περί δωρεάν γνώσεων φυσικά και θα πρέπει να είναι επι πληρωμή ..
το θάψιμο όμως που ό κάθε ένας απο εσάς κάνει στούς άλλους κατασκευστές είναι δώρο του καταστήματος ....σε όλους
ισως και αυτό θα έπρεπε να είναι επι πληρωμή...μιάς και όλοι έχετε γινει σχετικοί..
αυτά γιά αρχή

Last edited:
Δε βλέπω να διαφωνούμε, μάλλον λόγω ώρας, δε διαβάσατε τα παρακάτω σχόλια :-)

Μια παράκληση, ο Διονύσης, ο Δημοσθένης ή κάποιος από τους super mods να αλλάξει το χρώμα στη γραμματοσειρά του φίλου "ισοβίτη", γιατί με το νέο σκιν δε φαίνεται καθόλου.

Αναγκαζόμουν να τα κάνω select για να τα διαβάζω...

Σε αυτό, αναφέρεστε κύριε saitisgr?

Νομίζω, ότι πήρα θέση γι’ αυτό το θέμα.

Αυτό όμως που δε γνωρίζει ο αντιπρόσωπος είναι το stockτης εταιρείας που συνεργάζεται.
Αναφέρθηκε και σε άλλο μήνυμα, οι εταιρείες δεν έχουν αποθήκη.
Είναι αλήθεια!
Για την ακρίβεια… επιθυμούν ο κάθε αντιπρόσωπός τους να είναι η αποθήκη τους.
Προσέξτε όμως, συμμετοχή σε διαφημιστικά προγράμματα, πίστωση, δωρεάν φυλλάδια, διαφημιστικό υλικό, ενσωμάτωση Ελληνικού εγχειρίδιου χρήσης (έστω και αν το έχεις στείλει μεταφρασμένο), πολλές από αυτές το αρνούνται!

Αν μεταφέρουν στον αντιπρόσωπο, ότι σε ένα μήνα θα μπορούν να παραδώσουν αυτό θα μεταφερθεί και σε εσάς (η πρόταση μου είναι να σας πει 45ημέρες) και εξηγώ το γιατί ;-)

Από την άλλη αν αναφέρεστε σε εταιρεία από την Αμερική, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ειδικά στην κατασκευή ηχείου, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο stock.

Σε πρόσφατη εντολή και μάλιστα από χώρα της Ευρώπης, αλλά όχι στην Ε.Ε. έκανε σχεδόν 1 μήνα να εκτελεσθεί!
Από τη μία η έκθεση στη Γερμανία, από την άλλη η Πρωτομαγιά, η απεργία στα τελωνεία που κα8υστερεί ότι νεότερο έρχεται, με πήγε αρκετά πίσω.
Αν χρωστούσα κάτι σε πελάτη, θα ήμουν εκτός προγράμματος μία εβδομάδα!

Και σας παρακαλώ, μη γράψετε μία εβδομάδα δεν είναι τίποτα, και μία ημέρα να είναι, είναι καθυστέρηση :-(

Ερωτώ λοιπόν
αφού έκλεισε η συμφωνία και πλήρωσα και προκαταβολή...
1η υπόσχεση...για ευρωπαικό προϊόν παραλαβή σε 2 εβδομάδες....
2η υπόσχεση λόγω έκθεσης στην Γερμάνία μία εβδομάδα μετά το πάσχα...
3η υπόσχεση μέχρι τέλος Μαϊου
4η έμμεσος εκβιασμός ...ερώτηση στον αντιπρόσωπο ..έχουμε κανένα νέο???
απάντηση μην με πιέζεις άν θες σου στέλνω πίσω τά χρήματα....
5 δεν ξαναρώτησα τον αντίπρόσωπο τί γίνεται απλά περίμένω

αυτό είναι σωστό???απο μέρος των αντιπροσώπων
ή εγώ είμαι το θύμα
πώς μπορώ να αμυνθώ σαν καταναλωτής???? για τον ψυχικό εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος μου???

Σίγουρα δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση σας!
Μπορώ να περιμένω όσο χρόνο μου έχουν πει, 3 μήνες, 4 μήνες, δε με νοιάζει, το δέχτηκα.
Αν όμως στους 4 μήνες δεν έχω στα χέρια μου την οποιαδήποτε παραγγελία τρελαίνομαι.

Την απάντηση την γράψατε ο ίδιος, σας έδωσε τη λύση ο αντιπρόσωπος.
Πίσω τα χρήματά σας!
Δε βλέπω κάπου, κάποιον εκβιασμό!

Η παράταση της αναμονής, είναι δικό σας θέμα, προσωπική σας επιλογή.

Σίγουρα δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση σας!
Μπορώ να περιμένω όσο χρόνο μου έχουν πει, 3 μήνες, 4 μήνες, δε με νοιάζει, το δέχτηκα.
Αν όμως στους 4 μήνες δεν έχω στα χέρια μου την οποιαδήποτε παραγγελία τρελαίνομαι.

Την απάντηση την γράψατε ο ίδιος, σας έδωσε τη λύση ο αντιπρόσωπος.
Πίσω τα χρήματά σας!
Δε βλέπω κάπου, κάποιον εκβιασμό!

Η παράταση της αναμονής, είναι δικό σας θέμα, προσωπική σας επιλογή.

Και εγώ μπορώ να περιμένω οχι 3 αλλά 13 μήνες αρκεί να έχω ενημερωθεί απο τον εδώ αντιπρόσωπο εξ αρχής πριν παραγγείλω κάτι και όχι εκ των υστέρων...κ
Τώρα ...Το άμα σου αρέσει εντάξει....άμα δεν σου αρέσει πάρε πίσω τα χρήματα
αδεν είναι έμεσος εκβισμός αλλά λύση του αντιπροσώπου όπως λέτε μάλλον
έχουμε διαφορετικές απόψεις.....

Καλησπέρα

Στην τοποθέτηση του ο... κατάδικος θέτοντας το θέμα και από τις δύο πλευρές καταφέρνει να είναι κατατοπιστικός για το τι συμβαίνει περίπου στο χώρο, και σαφέστατα παίρνει θέση υπέρ σας κε saitisgr, λέγοντας πως εκείνος δίνει στους πελάτες του μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης απο αυτόν που του δίνει ο κατασκευαστής, έτσι ώστε να φανεί συνεπής στον χρόνο παράδοσης.

Από την άλλη δεν μπορεί ως άνθρωπος του χώρου, αλλά και ως απλός αναγνώστης (και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου) να πάρει θέση καταδικάζοντας την συμπεριφορά του συναδέλφου του, όποιος και αν είναι αυτός. Νομίζω πως κανείς απο εμάς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει κάποιον χωρίς να ακούσει και την δική του άποψη, να πάρει και την δεύτερη εικόνα των γεγονότων. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι σεις έχετε άδικο και, ότι δεν υπάρχουν στο χώρο κακοί (επιεικέστατη έκφραση) επαγγελματίες, όπως επίσης και "ιδιόμορφοι" πελάτες.

Μήπως τώρα, αναρωτιέμαι -γνωρίζοντας ότι πολλοί απο εμάς πέσαμε θύματα τέτοιων "κυρίων" ή τουλάχιστον της απόπειρας κάποιων να μας την φέρουν με διάφορους τρόπους- έφτασε η στιγμή, που τα πράγματα θα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους, δημοσιοποιόντας τα γεγονότα σε χώρο και με τρόπο, που να μπορούν να ακουστούν και οι δύο απόψεις, έτσι ώστε οι υπόλοιποι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους;

Τελειώνοντας και για να δώσω και την δική μου απάντηση για το πόση σοβαρότητα υπάρχει στο χώρο του High End θα πω απλά, τόση όση όλοι εμείς του επιτρέπουμε να έχει.

Εύχομαι σύντομα να παραλάβετε τή συσκευή που περιμένετε και να την χαρείτε όπως και όσο θέλετε.