Power Buy για το MED600X3D

Status
Not open for further replies.
...μέχρι όπως προείπε κάποιος να αποκτήσουμε όλοι μας μια TV 120" :BDGBGDB55:

Παρόλο που θα την ήθελα προφανώς την TV 120'' (αν ποτέ πέσει κάτω από 3Κ ευρώ, που αμφιβάλλω αν συμβεί αυτό ποτέ), διατηρώ μια αμφιβολία για το πόσο κουραστική θα ήταν η θέαση σε αυτόφωτο μέσο. Εδώ και σε νορμάλ διαστάσεων 40-50'' ιντσών TV κουράζονται τα μάτια μου. Κι αυτό σε ματ οθόνη. Σε glossy επιφάνεια οθόνης αντέχω ακόμη λιγότερο, πέραν του ότι αποκομίζω μια ψεύτικη αίσθηση έτσι όλα που αστράφτουν.

Στον προβολέα όσο και κουρασμένος να είμαι, θα δω απαραιτήτως μια ταινία κάθε βράδυ, όσο αργά και να είναι, ακόμη και με μάτια να τσούζουν από την κούραση. Το ίδιο δεν μπορώ να το κάνω στην TV.

(αν ποτέ πέσει κάτω από 3Κ ευρώ, που αμφιβάλλω αν συμβεί αυτό ποτέ)

Εννοείται όταν έγραψα όλοι μας αναφερόμουν για τιμή πολύ κάτω και από τα 3Κ .

διατηρώ μια αμφιβολία για το πόσο κουραστική θα ήταν η θέαση σε αυτόφωτο μέσο

Να που τελικά τέλειο δεν υπάρχει , αυτό δεν το σκέφθηκα ποτέ .
Στην 32" tv της κρεβατοκάμαρας έχω κατεβάσει φωτεινότητα κλπ για πιο ξεκούραστη θέαση καθώς η χρήση της είναι για γλάρωμα και παίρνω μια σοφτ εικόνα τόσο πολύ που πολλές φορές νιώθω ότι με κουράζει περισσότερο . Αυτές οι τηλεοράσεις είναι φτιαγμένες για να αποδίδουν έντονα και ζωηρά χρώματα .

Σε glossy επιφάνεια οθόνης αντέχω ακόμη λιγότερο, πέραν του ότι αποκομίζω μια ψεύτικη αίσθηση έτσι όλα που αστράφτουν.

Έχει και αυτό την χάρη του όμως , πρέπει να πάω στου Ανδρέα να δω μια ολόκληρη ταινία σε μεγάλη tv για να έχω πλήρη άποψη περί αστράφτουσας εικόνας .

Έχει και αυτό την χάρη του όμως , πρέπει να πάω στου Ανδρέα να δω μια ολόκληρη ταινία σε μεγάλη tv για να έχω πλήρη άποψη περί αστράφτουσας εικόνας .
Έλα εσύ και θα δεις πως τίποτα από αυτά δεν ισχύουν.
Ούτε η φωτεινότητα θα σε κουράσει ( αφού θα έχεις να κάνεις με καλιμπραρισμενη οθόνη ), ούτε η γυαλιστερή επιφάνεια πως σε συνθήκες προβολής απλώς δεν υφίσταται.

Για γλάρωμα πριν τον ύπνο στην TV της κρεβατοκάμαρας ενεργοποιώ το Ambilight της Philips και μετριάζεται κάπως το "τύφλωμα" στα κουρασμένα από όλη τη μέρα μάτια μου.

Για την κανονική θέαση ταινίας, δεν μπορώ να πω ότι θα χαλαρώσω και θα απολαύσω απορροφημένος την ταινία αν στηθώ μπροστά σε μια TV που θα με πυροβολάει κατάματα. Ειδικά σε κάτι TV που έχουν glossy επιφάνεια οθόνης με ανακλάσεις του χώρου που βλέπω που λέει ο λόγος και το λαμπατέρ του σαλονιού μέσα στην οθόνη, δεν μπορώ με τίποτα.

Θα μου πει κάποιος το γκριζωπό μαύρο στο πανί είναι καλύτερο; Ή η απαιτούμενη απομόνωση σε bat-cave σε dedicated χώρο για την αύξηση του κοντράστ; Όχι, αλλά και οι δύο αυτοί συμβιβασμοί για μένα είναι προτιμότεροι.

Εννοείς να κάνω συσκότιση όταν βλέπω TV; Με κουράζει υπερβολικά να δω TV σε συσκότιση.

Για τα λίγα λεπτά που βλέπω κανά ντοκυμαντέρ για γλάρωμα στην TV στην κρεβατοκάμαρα ενεργοποιώ το Ambilight στην TV.

Εννοείς να κάνω συσκότιση όταν βλέπω TV; Με κουράζει υπερβολικά να δω TV σε συσκότιση.

Για τα λίγα λεπτά που βλέπω κανά ντοκυμαντέρ για γλάρωμα στην TV στην κρεβατοκάμαρα ενεργοποιώ το Ambilight στην TV.

Πρόβλημα κι αυτό ρε παδί μου.. Ποτέ δεν τα κατάφερα σε απόλυτο σκοτάδι.. Ισως η ώρα που αναγκατικά βλέπω ταινίες (λόγω παιδιών) όταν το επιχειρώ...γυρνάει σε υπνοπαίδεια το θέμα...:D

Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Για τον προβολέα σε ρώτησα..
Εχεις και με αυτον αναμενο το πορτατιφ;

Re: Απάντηση: Re: Power Buy για το MED600X3D

Εννοείται πως έχω συσκότιση στον προβολέα.

Θέλεις να πεις ότι συγκρίνω με άνισους όρους; Το θέμα μου δεν είναι η σύγκριση. Σαφώς και υπερέχει η καλή TV σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με προβολέα (και πανί) γήινου κόστους.

Αυτό που αναφέρω είναι ότι με κουράζει η θέαση σε αυτόφωτο μέσο. Με συσκότιση, ακόμη περισσότερο. Και αν είναι glossy η οθόνη, θαυμάζω το μαύρο, αλλά με κουράζει ακόμη πιο πολύ η θέαση, κι επιπλέον μου βγάζει κάτι ψεύτικο. Δεν ξεχνιέμαι δηλαδή και δεν έχω την ίδια απορρόφηση όπως έχω στον προβολέα, όπου νιώθω ότι είμαι μέσα στην ταινία σαν να τη ζω στην πραγματικότητα.

Δεν ξεχνιέμαι δηλαδή και δεν έχω την ίδια απορρόφηση όπως έχω στον προβολέα, όπου νιώθω ότι είμαι μέσα στην ταινία σαν να τη ζω στην πραγματικότητα.

Α γεια σου !
Πάλι στο μέγεθος θα το γυρίσω , πως να νιώσεις ότι είσαι μέσα στις 42" η 55" η 65" ?

Δεν θα ξεχάσω μία από τις πρώτες ταινίες που είδα σπίτι με τον acer << The Τourist >> θέαση από τα 4,80 μέτρα σε 132" , Ε λοιπόν σε μια στιγμή καθώς η οθόνη κάλυπτε όλο τον απέναντι τοίχο , νόμιζα πως κινούνταν ο τοίχος στον ρυθμό του νερού των καναλιών της Βενετίας .
Το ίδιο και η γυναίκα μου καθώς κοιταχτήκαμε ταυτόχρονα όλο θαυμασμό για αυτό που ζούσαμε στο ίδιο μας το σαλόνι .

Ναι , η εικόνα σαφώς κατώτερη σε ζωντάνια και ευκρίνεια από την ταπεινή Philips 42" PFL3403 , που με τον νέο ενισχυτή έχω την δυνατότητα να προβάλω ταυτόχρονα την ίδια σκηνή , δεν μπορώ να φανταστώ με μια Kuro τι διαφορά μπορεί να υπάρχει .

Την αίσθηση όμως του να είμαι μέσα στην ταινία καθώς βλέπω τους ηθοποιούς , τα αυτοκίνητα , κλπ πολύ κοντά στο πραγματικό τους μέγεθος , δεν μπορεί να μου την δώσει καμία οθόνη (πρόσεξτε δεν διαχωρίζω tv η προβολέα) κάτω από τις 120" που έχω τώρα , καθώς αναγκάστηκα να αλλάξω το αρχικό πανί λόγω του ότι δεν χωρούσαν τα νέα ηχεία .
Και πιστέψτε με από 132" σε 120" έκανα μήνες να συνηθίσω την απώλεια .

Εντυπωσιάστηκα επίσης από την 65" TV του φίλου μου Ανδρέα cinemusic σε απόσταση θέασης μόλις 2,5 μέτρα , αλλά και πάλι ένιωθα περιορισμό , μου φαίνονταν η εικόνα συμπιεσμένη , κάτι που το σχολίασε αρνητικά ο Ανδρέας καθώς είναι της ποιότητας και όχι της ποσότητας .

Η συζήτηση αφού υπάρχουν δύο διαφορετικών ειδών γούστα μεταξύ μας , φαντάζομαι πως μπορεί να τραβήξει μέχρι όπως προείπε κάποιος να αποκτήσουμε όλοι μας μια TV 120" :BDGBGDB55:

Εξαιρετική προσέγγιση, με αναφορές, με προσωπικό γούστο, με τοποθέτηση για τα προτερήματα / μειονεκτήματα! :2thumb22sup:

@Γιάννης
Πόσα nits δίνει η philips? και πόσα το προβόλι σου?
Η αίσθηση ότι μπαίνεις στη ταινία απο τι εξαρτάται? Απο τη γωνία θέασης ή κάτι άλλο?

Επίσης σε συσκότιση (αναλογη με τον προβολέα, ώστε να το δούμε συγκριτικά), πίστεψέ με δεν υπάρχει ανάκλαση, ούτε φανταχτερό γυαλί κτλ

@Aνδρέας
Πραγματικά, θα είχες πρόβλημα με πορτατίφ, εκτός του πεδίου όρασης και εκτός πεδίου ανακλάσεων στην οθόνη?
Στη δική μου η αίσθηση του μαύρου βελτιώνεται.
(όχι ότι το προτιμώ... και εγώ σε συσκότιση βλέπω! αλλά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα για τις δικές μας με το φίλτρο Ανδρέα)

Last edited:

Α γεια σου !
Πάλι στο μέγεθος θα το γυρίσω , πως να νιώσεις ότι είσαι μέσα στις 42" η 55" η 65" ?

Αν πας πολύ κοντά ? :D ( εεε κάτσε ντε!! εμάς που έχουμε 55" ......χώμα μας έχεις κάνει .....:flipout:)

@Γιάννης
Πόσα nits δίνει η philips? και πόσα το προβόλι σου?
Η αίσθηση ότι μπαίνεις στη ταινία απο τι εξαρτάται? Απο τη γωνία θέασης ή κάτι άλλο?

Μιλώ για την αίσθηση. Αδιάφορη μου είναι η σύγκριση των nits και λοιπών τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ των tv και των προβολέων μου.

Δεν πα' να'χει η tv την τέλεια εικόνα, δεν με χαλαρώνει και δεν με απορροφάει στο ίδιο ποσοστό που το πετυχαίνει ο προβολέας. Κι αυτό όχι μόνο λόγω διάστασης, αλλά και αίσθησης της εικόνας, που μου φαίνεται στο πανί πιο κοντά στην πραγματικότητα. Σε μια TV, ειδικά αν είναι και glossy, νιώθω ότι βλέπω σε ένα σκούρο-τζάμι/καθρέπτη, δεν ξεχνώ ούτε στιγμή ότι βλέπω στην ουσία TV, δεν ξεχνιέμαι σαν να συμμετέχω εγώ ο ίδιος στην ταινία.

Καμία αντίρρηση βρε Γιάννη.
άλλο ρώτησα και απο την απάντηση που θα δώσεις θα καταλάβεις τι θέλω να πω.

:ernaehrung004:

Την προσωπική μου εμπειρία και προτίμηση απλά κατέθεσα σχετικά με την αίσθηση κούρασης που αποκομίζω από την (οποιαδήποτε) TV.
Άλλον μπορεί να μην τον κουράζει η θέαση σε TV. H άμεση σύγκριση μοντέλων δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Ίσως θα γίνω πιο σαφής αν την παραλληλίσω την προτίμησή μου και με την ανάγνωση βιβλίου σε ταμπλέτα. Δεν μπορώ να διαβάσω ολόκληρο βιβλίο σε iPad, αλλά απολαμβάνω την ανάγνωση στο εξαιρετικά ξεκούραστο Kindle Paperwhite, που προσφέρει την αίσθηση αληθινού βιβλίου.

Προσπαθώ να σου πω δυο πράγματα και κρίνε τα εσύ καλύτερα και σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο.

Το αίσθημα κούρασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο την φωτεινότητα που προσλαμβάνει το μάτι (δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αυτό είναι ίσως το βασικότερο)

προβολέας σημαίνει πολύ φως.....................
πήγαινε μαι βολτα απο τον Ανδρέα μιας και είστε στην ίδια πόλη να δεις με 65nits (πάνω κάτω) και μετά πες μου αν κουράστηκες ή όχι...

Επίσης και το πανί και η tv εκπέμπουν φως.
Το γεγονός ότι έχω πρότυπο τη μάνα μου που είναι χοντρή και με μουστάκι δεν κάνει τη Σούλα τη μουστακαλού ωραία γκόμενα...
με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεις την αίσθηση του διαφορετικού και εντυπωσιακού που προσλαμβάνεις στο σινεμά, στο σπίτι σου...
Στη πραγματικότητα υπάρχουν κάποιοι κανόνες και μεγέθη που κάνουν το καλό και το καλύτερο.
Και δεν εννοώ τα μέσα αλλά τις συνθήκες.

Εγώ στη πρώτη σειρά τις προάλλες στο σινεμά στραβώθηκα... στη τελευταία ήταν πολύ λίγο αυτό που έβλεπα... στο πυρ το εξώτερο το πανί?
Έτσι και συ με τα 100+nits της philips και τα τονισμένα/αφύσικα χρώματα, πιθανώς και σε λάθος απόσταση ή συνθήκες θέασης, έβγαλες το συμπέρασμα.

Αν θες να έχεις ολοκληρωμένη άποψη πρέπει να κάνεις τη δοκιμή Σωστά και με τα Σωστά μέσα.

όλα τα υπόλοιπα είναι δεισιδαιμονίες.

Και μετά βρε λέτε να "κλείσω" το νήμα... Αυτό το flame..σιγοκαίει μόνο του....είναι sticky...:D

Και στον Ανδρέα έχω πάει και σε άλλους φίλους με Kuro 50'' και χίλιες δυο άλλες TV.

Δεν έχω δει σετάπ με TV στο οποίο να με έχει απορροφήσει η ταινία σαν να ζω ο ίδιος τα δρώμενα. Πάντα διατηρώ την αίθηση ότι βλέπω TV.

Επιφυλάσσομαι φυσικά για το μέλλον, με κάποια ενδεχομένως νέα τεχνολογία οθόνης με πολλές ίντσες που ταυτόχρονα να μη με κουράζει ως αυτόφωτη. Σε ποια τιμή όμως. Σίγουρα τόσο υψηλή, που δεν θα την προτιμήσω έναντι ενός προβολέα προσιτού κόστους.

Αν πας πολύ κοντά ? :D ( εεε κάτσε ντε!! εμάς που έχουμε 55" ......χώμα μας έχεις κάνει .....:flipout:)

Στο πανί αν πάω πολύ κοντά βλέπω πολύ μικρά τετραγωνάκια :hmmmm: (Το κακό της μεγάλης εικόνας ) :blink:

Έτσι να σας ανεβάσω λίγο -bye-

Και μετά βρε λέτε να "κλείσω" το νήμα... Αυτό το flame..σιγοκαίει μόνο του....είναι sticky...:D

Αι ρε... μας άφησες εκτιθεμένους να μας βρίζουν (και με το δίκιο τους) 50φεύγα παλικάρια που περιμένουν να διαβάσουν κανα νέο για το pb και μας κάνεις και πλάκα απο πάνω :grinning-smiley-043
Τώρα να δω με τόσα θέματα που πιάσαμε πως θα τα μοιράσετε... :ADFADF1:

-bye-

Status
Not open for further replies.