Προσπαθώ να σου πω δυο πράγματα και κρίνε τα εσύ καλύτερα και σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο.
Το αίσθημα κούρασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο την φωτεινότητα που προσλαμβάνει το μάτι (δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αυτό είναι ίσως το βασικότερο)
προβολέας σημαίνει πολύ φως.....................
πήγαινε μαι βολτα απο τον Ανδρέα μιας και είστε στην ίδια πόλη να δεις με 65nits (πάνω κάτω) και μετά πες μου αν κουράστηκες ή όχι...
Επίσης και το πανί και η tv εκπέμπουν φως.
Το γεγονός ότι έχω πρότυπο τη μάνα μου που είναι χοντρή και με μουστάκι δεν κάνει τη Σούλα τη μουστακαλού ωραία γκόμενα...
με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεις την αίσθηση του διαφορετικού και εντυπωσιακού που προσλαμβάνεις στο σινεμά, στο σπίτι σου...
Στη πραγματικότητα υπάρχουν κάποιοι κανόνες και μεγέθη που κάνουν το καλό και το καλύτερο.
Και δεν εννοώ τα μέσα αλλά τις συνθήκες.
Εγώ στη πρώτη σειρά τις προάλλες στο σινεμά στραβώθηκα... στη τελευταία ήταν πολύ λίγο αυτό που έβλεπα... στο πυρ το εξώτερο το πανί?
Έτσι και συ με τα 100+nits της philips και τα τονισμένα/αφύσικα χρώματα, πιθανώς και σε λάθος απόσταση ή συνθήκες θέασης, έβγαλες το συμπέρασμα.
Αν θες να έχεις ολοκληρωμένη άποψη πρέπει να κάνεις τη δοκιμή Σωστά και με τα Σωστά μέσα.
όλα τα υπόλοιπα είναι δεισιδαιμονίες.