Power Buy για το MED600X3D

Status
Not open for further replies.
ποια αυτονόητα ... η κινηματογραφική αίσθηση είναι αυτονόητη;
και το star trek έχει κάποια αυτονόητα, η τηλεμεταφορά, ταχύτητα τους φωτός ... και οι παραγωγοί, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος του σταρ τρεκ ξέρουν τι λένε ...

Οχι ρε συ..:D. Το γεγονός ότι σε 100 ιντσες είναι πιο ωραίο το home cinema από 40 ίντσες. Μη μου πεις ότι δεν συμφωνείς....

Η άλλη ψυχή σου έλεγε ότι δεν μπορείς να κρίνεις για κάποια πράγματα για την εικόνα λόγο του μεγέθους που βλέπεις.
Δεν σε κατηγόρησε γιατί έχεις 40άρα. Ο καθένας όπως την βρίσκει και του αρέσει.
Αλλά ρε αδερφέ πρέπει να έχεις φάει πολύ κόλλημα. Δεν εξηγείται αλλιώς με αυτά που διαβάζω για το μέγεθος.
Σε 40αρα και απο τα 3μετρα πολύ πιθανό να μην διακρίνονται ουτε οι διάφορες 720p k 1080p..
Έτσι εξηγούνται και τα άτοπα που γράφει ο φίλος papdoux
http://carltonbale.com/1080p-does-matter/

Οχι ρε συ..:D. Το γεγονός ότι σε 100 ιντσες είναι πιο ωραίο το home cinema από 40 ίντσες. Μη μου πεις ότι δεν συμφωνείς....

είναι πιο εντυπωσιακό ... φτάνει να μην κρέμονται καλώδια ... :aktion033:

Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

είναι πιο εντυπωσιακό ... φτάνει να μην κρέμονται καλώδια ... :aktion033:

Μωρέ....ας είχα τα 900 εγώ ...και θα συμμετείχα στο power buy του BenQ χαλαρά.......Αύριο παραλαμβάνουν αυτοί. Στήσιμο ....κι άμα δεις καλώδια να μου σφυρίξεις...:D

900 δεν ηταν και καμια σουπερα τιμη.

Εγω στην Πανυ που πηρα εκοψα 80 ευρω απο το Multirama χωρις power buy

Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

900 δεν ηταν και καμια σουπερα τιμη.

Εγω στην Πανυ που πηρα εκοψα 80 ευρω απο το Multirama χωρις power buy

Καλά χοντρικά το είπα.....απλά είναι μια σούπερ αγορά για τα λεφτά της .....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

Σε οσο μεγαλύτερη οθόνη τα προβάλεις, τοσο οι διαφορές θα αμβλύνονται.. Μην περιμένεις να διακρίνεις μεγάλες διαφορές σε μικρη tv...

Εννοείς μάλλον ότι οξύνονται οι διαφορές.
τεσπα...

+++
Αν δεν ορίσετε απόσταση θέασης δουλειά δεν γίνεται. Μην το παραλείπετε αυτό γιατί είναι το σημαντικότερο.
όλα τα υπόλοιπα... αυτόφωτη ή ετερόφωτη προβολή είναι εις βάρος του πανιού.
Όποιος διαφωνεί παρακαλώ μετρήσεις αντίθεσης, ακρίβειας χρωμάτων, εντυπώσεις κίνησης.

Η αίσθηση όντως είναι διαφορετική λόγω μεγέθους του πανιού και μεγάλης γωνίας θέασης... αυτό όμως είναι αίσθηση.
Ούτε μέτρηση ούτε γεγονός. απλά προτίμηση.

Και λίγο τροφή για σκέψη
ποιός έχει καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση? Αυτός που κάθεται πρώτη σειρά στο σινεμά ή αυτός που κάθεται τελευταία?
ή αυτό που βλέπει σε μόνιτορ 20άρι στους 40 πόντους?

Ποιός απολαμβάνει τα καλά του full ΗD και ποιός όχι?
ps. Θανάση εσύ μην απαντάς, το ξέρουμε ότι γνωρίζεις :ADFADF1:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

τεσπα...

+++
Αν δεν ορίσετε απόσταση θέασης δουλειά δεν γίνεται. Μην το παραλείπετε αυτό γιατί είναι το σημαντικότερο.
όλα τα υπόλοιπα... αυτόφωτη ή ετερόφωτη προβολή είναι εις βάρος του πανιού.
Όποιος διαφωνεί παρακαλώ μετρήσεις αντίθεσης, ακρίβειας χρωμάτων, εντυπώσεις κίνησης.

Η αίσθηση όντως είναι διαφορετική λόγω μεγέθους του πανιού και μεγάλης γωνίας θέασης... αυτό όμως είναι αίσθηση.
Ούτε μέτρηση ούτε γεγονός. απλά προτίμηση.

Και λίγο τροφή για σκέψη
ποιός έχει καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση? Αυτός που κάθεται πρώτη σειρά στο σινεμά ή αυτός που κάθεται τελευταία?
ή αυτό που βλέπει σε μόνιτορ 20άρι στους 40 πόντους?

Ποιός απολαμβάνει τα καλά του full ΗD και ποιός όχι?
ps. Θανάση εσύ μην απαντάς, το ξέρουμε ότι γνωρίζεις :ADFADF1:

Νίκο μετά συγχωρησεως και μόνο που δεν εντυπωσιαστηκες από τον planar εμένα μου φτάνει για να καταλάβω ότι είσαι σε άλλο μήκος κύματος και έχεις αλλά γούστα αλλά να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι και ο μόνος από αυτούς που τον έχουν δει.

Φιλικά πάντα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Power Buy για το MED600X3D

τεσπα...
Σωστά, με πρόδωσε το tablet.

Θανάσης ήταν μονο ο μεγάλος Βέγγος! :p

Νίκο μετά συγχωρησεως και μόνο που δεν εντυπωσιαστηκες από τον planar εμένα μου φτάνει για να καταλάβω ότι είσαι σε άλλο μήκος κύματος και έχεις αλλά γούστα αλλά να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι και ο μόνος από αυτούς που τον έχουν δει.

Φιλικά πάντα

Ποιος είπε ότι δεν εντυπωσιάστηκα απο τον planar?
Άλλο πάλι και τούτο!!!

Και στη περίπτωση που κάποιος δεν εντυπωσιάζεται απο ένα κορυφαίο προβολέα, χύμα στο κύμα ότι είναι σε άλλο μήκος κύματος...???

Νεκτάριε μου είσαι συμπαθείς και δεν θα απαντήσω...
ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά αυτή.

+++
Για να συνεχίσω την προηγούμενη σκέψη μου καλό θα ήταν να ξεχωρίσουμε ή έστω να διακρίνουμε τις περιπτώσεις που συζητάμε και imo είναι οι εξής:
1) Θέαση της ταινίας.
2) Θέαση τη εικόνας.
3) Αίσθηση της ταινίας.

edit Yπάρχει και ο γκατζετάκιας βέβαια, αλλά συνήθως συνδυάζεται με ένα απο τα παραπάνω τουλάχιστον

imo και πάλι ότι και αν προτιμήσει κάποιος είναι super!
Αν έπρεπε να βάλουμε ταμπέλες,
- ο πρώτος είναι ταινιόφιλος... και όπως όλοι μας έχουμε καταευχαριστηθεί κάποια πχ τραγούδια απο ψείρες σε walkman της κακιάς ώρας έτσι μπορεί και αυτός να περνάει υπέροχα μπροστά σε οποιαδήποτε τηλεόραση προβάλλοντας οποιοδήποτε υλικό!
- ο δεύτερος είναι βιντεόφιλος... μια χαρά επιζητά την ποιοτικώς καλύτερη απεικόνιση τηρώντας προδιαγραφές όπως για παράδειγμα γωνία θέασης, ποιότητα και μετρήσεις του προβολικού μέσου, ακόμα και ποιότητα του υλικού αναπαραγωγής.
- ο τρίτος φίλος μας είναι πιο χαβαλές και άνετος. Αν έχει καλή παρέα φρέσκο ποπκορν ή/και βρίσκεται σε ένα ωραίο σύστημα (κινηματογράφο ή οικιακό) είναι super.

Aς ξεχωρίσουμε γιατί πράγμα μιλάμε μπας και βγει άκρη χωρίς διενέξεις και αντιπαλότητες.
Για να συμμετέχουμε όλοι μας σε αυτό το φόρουμ κάποια κοινή αγάπη έχουμε, ας τη συζητήσουμε ειλικρινά και με διάθεση να μάθουμε απο τους πιο ψαγμένους.

Last edited:
Εντάξει μπορεί να το έγραψα λίγο απότομα αλλά μόλις μπηκες θυμάμαι πολύ καλά οτι είπες στα παιδιά οτι προτιμας την τηλεόραση σου κι οτι δεν έχει την ίδια αντίθεση και κάτι τέτοια...
Κάποιοι ειναι τηλεορασακηδες και κάποιοι προβολακηδες. Δεκτόν.

Anyway αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.

Νεκτάριε είμαι όντως τηλεορασάκιας και όντως θεωρώ αυτό που βλέπω σπίτι μου τεχνικά καλύτερο απο αυτό που είδα στον planar.
Aπό την άλλη ήταν ανέλπιστα κοντά και μάλιστα όχι σε "μαύρο σπίτι" (δεν το περίμενα) και αν συνυπολογίσεις ότι είναι αδύνατον να μπορέσω να έχω κάποια tv στις 80-90 ίντσες που θέλω είναι ότι καλύτερο έχω δει και θα ήθελα. Ενθουσιάστηκα λοιπόν και μάλιστα πολύ!!! Το είπα και στον Μπάμπη άλλωστε και στη παρέα κατ´ ιδίαν...

Απο εκεί και πέρα, αν κάποιος βλέπει τον όποιον planar δίπλα στη kuro, πρέπει να είναι ή τυφλός ή ψεύτης για να μην καταλαβαίνει ποιο είναι τεχνικά αρτιότερο. και αυτό το θεωρώ γεγονός και πέραν κάθε αμφιβολίας.
Αντιλαμβάνομαι ότι άλλοι προτιμούν την αίσθηση και άλλοι το τεχνικά αρτιότερο και το σέβομαι. Άλλωστε και εγώ δεν έχω κατασταλάξει προς τα που κλείνω, λόγω έλλειψης εμπειριών με τα προβόλια.

Last edited:
Σχεδον ολοι οσοι έχουν προβολέα έχουν και τηλεόραση για τηλεοπτικό, nova, ote tv και καμιά σειρά, και τον προβολέα για ταινίες. Η μια δεν αναιρεί την χρήση της άλλης,
αλλα την συμπληρώνει. Εξάλλου ο προβολέας θέλει ελεγχόμενο φωτισμό και απαιτεί περισσότερη προσοχή. πχ την τηλεόραση μπορείς να την ανοίξεις και να κανεις αλλες δουλειές ταυτόχρονα (πολύ συνηθισμένη πρακτική συντροφιάς) με ενα προβολέα δεν θα το κανείς ποτέ αυτό.

Το θέμα ξαναλέω είναι σε ποια κατηγορία (απο τις τρεις που προανέφερα) ανήκει ή κλίνει περισσότερο ο καθένας μας.

Κάνοντας μια μικρή αναγωγή, να αναφέρω τι μου είπε ένας συμφορουμήτης που τιμώ και θαυμάζω πριν λίγο καιρό όταν τον ρώτησα τι ηχεία έχει σπίτι...
Magnepan και fostexάκια (μικρά οικονομικά ενεργά)... τα magnepan τα τρώει η σκόνη...
Καθαρά μουσικόφιλος...

Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να είναι καθαρά ταινιόφιλος... 20άρι SD monitor και avi απο κάμερα στο σινεμά... ποιός θα τον κρίνει???

Δεν υπάρχουν πιστεύω αυτό είναι για την τάδε χρήση και το άλλο για τη δείνα... ότι αρέσει στον καθένα. Ποιόν ενοχλεί?
αντί να κρίνετε τους άλλους κοιταχτείτε στον καθρέφτη και προσδιορίστε τις πραγματικές ανάγκες σας... αυτό είναι όλο...

Tα υπόλοιπα είναι μεγάλα λόγια και μπουρδολογία... και το λιγότερο αγένεια προς τον συνομιλητή αμέσως ή εμμέσως να κρίνεται αρνητικά για τις προτιμήσεις του.__

Νεκτάριε είμαι όντως τηλεορασάκιας και όντως θεωρώ αυτό που βλέπω σπίτι μου τεχνικά καλύτερο απο αυτό που είδα στον planar.
Aπό την άλλη ήταν ανέλπιστα κοντά και μάλιστα όχι σε "μαύρο σπίτι" (δεν το περίμενα) και αν συνυπολογίσεις ότι είναι αδύνατον να μπορέσω να έχω κάποια tv στις 80-90 ίντσες που θέλω είναι ότι καλύτερο έχω δει και θα ήθελα. Ενθουσιάστηκα λοιπόν και μάλιστα πολύ!!! Το είπα και στον Μπάμπη άλλωστε και στη παρέα κατ´ ιδίαν...

Απο εκεί και πέρα, αν κάποιος βλέπει τον όποιον planar δίπλα στη kuro, πρέπει να είναι ή τυφλός ή ψεύτης για να μην καταλαβαίνει ποιο είναι τεχνικά αρτιότερο. και αυτό το θεωρώ γεγονός και πέραν κάθε αμφιβολίας.
Αντιλαμβάνομαι ότι άλλοι προτιμούν την αίσθηση και άλλοι το τεχνικά αρτιότερο και το σέβομαι. Άλλωστε και εγώ δεν έχω κατασταλάξει προς τα που κλείνω, λόγω έλλειψης εμπειριών με τα προβόλια.

Ειναι σαν να προτιμάς τα πρότυπα και τα πατερνς απο τα ιδια σου τα ματιά και τις αισθήσεις σου. Μόλις "απελευθερωθείς" απο τα τεχνικά, θα αρχίσεις ενα άλλο μεγαλύτερο, βαθύτερο, και πιο αισθαντικό ταξίδι, αναζήτησης, στοχασμού αλλα και διασκέδασης μεσα απο τις ταινίες.

Τι θα προτιμούσες; ενα άρτιο μέσω προβολής ή το περιεχόμενο που θα σε ταξιδέψει;
Ενα υπερπολυτελές αυτοκίνητο για να ταξιδευεις ή την καλύτερη παρέα (που εσύ προτιμάς) για να ταξιδευεις;
Νομίζω την απάντηση την εχεις χωρις δεύτερη σκέψη.

Last edited:

Υπαρχει καποιος που θα διαλεγε,λεμε τωρα,απο 120" οθονη-προβολεα και 120" τηλεοραση...τον προβολεα ; Δεν νομιζω και δεν μιλαω για το οτι δεν θα αλλαζει λαμπες ,ουτε βαζω θεμα τιμης,μιλαω σαν "εικονα".Το "τελειο" για μενα ειναι μια καλη τελεοραση σε "χορταστικο" μεγεθος,πιστευω οτι για εκει παμε αλλα θελει χρονο (η sharp φετος εχει 90"αρες στις 2D τηλεορασεις,περσι ειχε μεχρι 80" ....).

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Για ρωτά τον Μανώλη για ποιο ειναι τεχνικά άρτιοτερο γιατι εγώ τον εχω ρωτήσει. Και για την ιστορία κι εγώ kuro εχω και βλέπω μόνο σειρές. Μέχρι εκεί. Ταινία σπάνια να δω. Μόνο προβολέα

Θέλω να πιστεύω ότι διατηρώ κα´ποια σχετική ισορροπία αναμεσα στις κατηγορίες / ταμπέλες (μπλιαχ! ...αλλά αναγκαίες για να συνεννοηθούμε)

Τώρα γιατί πρέπει να διαλέξει ο οποιοσδήποτε υποχρεωτικά ανάμεσα σε αυτά που λές όταν υπάρχει η δυνατότητα πλέον να τα έχει όλα σε σημαντικό βαθμό ταυτόχρονα δεν το καταλαβαίνω...

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Για ρωτά τον Μανώλη για ποιο ειναι τεχνικά άρτιοτερο γιατι εγώ τον εχω ρωτήσει. Και για την ιστορία κι εγώ kuro εχω και βλέπω μόνο σειρές. Μέχρι εκεί. Ταινία σπάνια να δω. Μόνο προβολέα

Οπότε βγάζοντας απ'έξω την "αίσθηση" η γνώμη σου είναι ότι η kuro έχει μεγαλύτερη απόκλιση σε χρώματα, υψηλότερο μαύρο, χαμηλότερη αντίθεση και χειρότερη κίνηση (για να μην μπούμε στα επι μέρους θέματα...)

Πάσο σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Status
Not open for further replies.