more peers
AVClub Fanatic
Προφανώς αρέσει η συζήτηση στους συντονιστές και δεν μας κάνουν την χάρη να μεταφέρουν τα post...:smash:
στην αμερική το λένε theater στην ευρώπη cinema... καμια διαφορά.
Η μόνη διαφορά είναι με ή χωρίς "home"
Ειναι η ιδια διαφορα που εχει το film απο το movie.Να μπω με τρόπο στο flame;
Θα μπω...και περιμένω κάποιον να επανέλθει με τον ορισμό των λέξεων "κινηματογράφος" και "σινεμα" ετυμολογικα, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε και δεν αναφέρομαι σε τεχνολογικές γνώσεις.
Επίσης αυτό που θα πω το έχω όντος απορία: ποια η διαφορά του home cinema με το home theater;
Ευχαριστώ, όπως το φανταζόμουν.
Για τα υπόλοιπα περιμένε...μην βιάζεσαι...όσο ζούμε μαθαίνουμε απ'ότι φαίνεται.
Και για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο η λέξη κινηματογράφος είναι ελληνική και η cinema ξένη... και φυσικά ενίοτε τη χρησιμοποιούμε και στη χώρα μας γράφοντας το σινεμά, ο σινεμάς... κοκ
Σινεμά και κινηματογράφος είναι το ίδιο πράγμα.
Αναφέρονται στο ίδιο πραγμα αλλα υπάρχει ενας λεπτός διαχωρισμός..Φίλε δεν μπερδεύομαι καθόλου προσωπικά, νόμισα ήταν ξεκάθαρο το ύφος που έθεσα το θέμα ορισμού και ετυμολογίας. Ακριβώς επειδή η λέξη κινηματογράφος είναι η ελληνική μετάφραση του όρου "σινεμά" δεν μπορεί να γίνεται και διαχωρισμός τους.
Από την άλλη δεν θα συμφωνήσω ότι είναι το ίδιο πράγμα με το film και το movie. Στα ελληνικά δεν λέμε φιλμ πλέον όταν μιλάμε για κινηματογράφο (κυριαρχούσε ο όρος στις φωτογραφικές μηχανές), αλλά ταινία. πχ Τι ταινία θα δούμε ρωτάμε όχι τι φιλμ θα δούμε, ασχέτως με το περιεχόμενο. Επίσης όταν μεταφέρουμε έναν ξενόγλωσσο ορισμό στην ελληνική (εφόσον μιλάμε για ελληνικά εδώ), πάντα γίνεται και η λεγόμενη "τοπικοποίηση" της μετάφρασης ενώ κάποιες φορές διατηρείται ο αρχικός όρος, ανάλογα το ύφος του κειμένου.
Το σινεμά το έχει αποδεχτεί η ελληνική γλώσσα ως όρο όπως έχει αποδεχτεί πχ το "βίντεο". Σινεμά και κινηματογράφος είναι το ίδιο πράγμα.
Εγώ πάντως έχω καταλάβει ότι τα 2 power buy που έγιναν τελευταία (και σχεδόν μαζί ) σχετίζονται μεταξύ τους για την υλοποίηση καλού Home cinema.
Υπάρχουν αρκετοί από αυτούς που πήραν τον Benq και το συνδύασαν με το Med .....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.