Power Buy για το MED600X3D

Status
Not open for further replies.
Προφανώς αρέσει η συζήτηση στους συντονιστές και δεν μας κάνουν την χάρη να μεταφέρουν τα post...:smash:

Μα....εγώ γι αυτό δεν τα έχω αλλάξει ...
Το power buy τελείωσε με επιτυχία. Το νήμα εκπλήρωσε τον στόχο του. Πριν κλειδώσει...λίγο flame δεν βλάπτει ...

Να μπω με τρόπο στο flame;

Θα μπω...και περιμένω κάποιον να επανέλθει με τον ορισμό των λέξεων "κινηματογράφος" και "σινεμα" ετυμολογικα, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε και δεν αναφέρομαι σε τεχνολογικές γνώσεις.

Επίσης αυτό που θα πω το έχω όντος απορία: ποια η διαφορά του home cinema με το home theater;

στην αμερική το λένε theater στην ευρώπη cinema... καμια διαφορά.

Όπως επίσης το κινηματογράφος απο το σινεμα...

Η μόνη διαφορά είναι με ή χωρίς "home"

στην αμερική το λένε theater στην ευρώπη cinema... καμια διαφορά.

Η μόνη διαφορά είναι με ή χωρίς "home"

Ευχαριστώ, όπως το φανταζόμουν.

Για τα υπόλοιπα περιμένε...μην βιάζεσαι...όσο ζούμε μαθαίνουμε απ'ότι φαίνεται.

Να μπω με τρόπο στο flame;

Θα μπω...και περιμένω κάποιον να επανέλθει με τον ορισμό των λέξεων "κινηματογράφος" και "σινεμα" ετυμολογικα, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε και δεν αναφέρομαι σε τεχνολογικές γνώσεις.

Επίσης αυτό που θα πω το έχω όντος απορία: ποια η διαφορά του home cinema με το home theater;
Ειναι η ιδια διαφορα που εχει το film απο το movie.

GIYF
Movies have historically been captured and projected from photographic film, so the term "film" has been applied to what are commonly referred to in the US as "movies" (which is a shortened version of "motion picture").
In the US, the terms are interchangeable, but most major, commercial motion pictures aimed at a broad viewing audience (in the hopes of making a profit) are usually referred to as "movies". The term "film" is commonly applied to movies of an artistic or educational nature not expected to have broad, commercial appeal.
But using one term for the other will not cause any confusion. "Have you seen the latest Harry Potter film?" or "Last night I watched a Lithuanian movie about the history of waistcoats".
"Movie" may also be used by a critic in a derogatory way, such as "That was movie, not a film" would indicate the critic's opinion that the motion picture was not what she would consider "art".

αν εχεις όρεξη και χρόνο...

Ευχαριστώ, όπως το φανταζόμουν.

Για τα υπόλοιπα περιμένε...μην βιάζεσαι...όσο ζούμε μαθαίνουμε απ'ότι φαίνεται.

Και για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο η λέξη κινηματογράφος είναι ελληνική και η cinema ξένη... και φυσικά ενίοτε τη χρησιμοποιούμε και στη χώρα μας γράφοντας το σινεμά, ο σινεμάς... κοκ

Εγώ πάντως έχω καταλάβει ότι τα 2 power buy που έγιναν τελευταία (και σχεδόν μαζί ) σχετίζονται μεταξύ τους για την υλοποίηση καλού Home cinema.
Υπάρχουν αρκετοί από αυτούς που πήραν τον Benq και το συνδύασαν με το Med .....

Και για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο η λέξη κινηματογράφος είναι ελληνική και η cinema ξένη... και φυσικά ενίοτε τη χρησιμοποιούμε και στη χώρα μας γράφοντας το σινεμά, ο σινεμάς... κοκ

Φίλε δεν μπερδεύομαι καθόλου προσωπικά, νόμισα ήταν ξεκάθαρο το ύφος που έθεσα το θέμα ορισμού και ετυμολογίας. Ακριβώς επειδή η λέξη κινηματογράφος είναι η ελληνική μετάφραση του όρου "σινεμά" δεν μπορεί να γίνεται και διαχωρισμός τους.

Από την άλλη δεν θα συμφωνήσω ότι είναι το ίδιο πράγμα με το film και το movie. Στα ελληνικά δεν λέμε φιλμ πλέον όταν μιλάμε για κινηματογράφο (κυριαρχούσε ο όρος στις φωτογραφικές μηχανές), αλλά ταινία. πχ Τι ταινία θα δούμε ρωτάμε όχι τι φιλμ θα δούμε, ασχέτως με το περιεχόμενο. Επίσης όταν μεταφέρουμε έναν ξενόγλωσσο ορισμό στην ελληνική (εφόσον μιλάμε για ελληνικά εδώ), πάντα γίνεται και η λεγόμενη "τοπικοποίηση" της μετάφρασης ενώ κάποιες φορές διατηρείται ο αρχικός όρος, ανάλογα το ύφος του κειμένου.

Το σινεμά το έχει αποδεχτεί η ελληνική γλώσσα ως όρο όπως έχει αποδεχτεί πχ το "βίντεο". Σινεμά και κινηματογράφος είναι το ίδιο πράγμα.

Σινεμά και κινηματογράφος είναι το ίδιο πράγμα.

Συμφωνώ. Αν και κατανοητό και το σκεπτικό του auteur. Π.χ. αν πει κάποιος "σινεματζίδικα" εφέ, το εννοεί συνήθως υποτιμητικά για το είδος της ταινίας που τα περιέχει ή για το σύστημα που τα αναπαράγει.

Πιο δύσκολη είναι η ετυμολογία του home cinema. Από τι απαρτίζεται ένα σύστημα που θεωρείται 'home cinema";

1. Μια μεγάλη TV με τον ήχο από τα ηχεία της;
2. Μια μεγάλη TV με συνδεδεμένο τον στερεοφωνικό ενισχυτή μας και δύο ηχεία;
3. Μια μεγάλη TV με σύστημα μικρών δορυφόρων 5.1 και AV receiver;
4. Μια μεγάλη TV με μεγάλα ηχεία 5.1 που αναπαράγουν σε υψηλές εντάσεις τα εφέ;
5. Έναν προβολέα και πανί >80'' με ήχο από το μεγάφωνο του ίδιου του προβολέα;
6. Έναν προβολέα και πανί >80'' με σύστημα μικρών δορυφόρων 5.1 και AV receiver;
7. Έναν προβολέα και πανί >120'' με σύστημα ισχυρών ηχείων 7.1 έως και 11.1 και μεγάλο(α) σαμπ;

Φίλε δεν μπερδεύομαι καθόλου προσωπικά, νόμισα ήταν ξεκάθαρο το ύφος που έθεσα το θέμα ορισμού και ετυμολογίας. Ακριβώς επειδή η λέξη κινηματογράφος είναι η ελληνική μετάφραση του όρου "σινεμά" δεν μπορεί να γίνεται και διαχωρισμός τους.

Από την άλλη δεν θα συμφωνήσω ότι είναι το ίδιο πράγμα με το film και το movie. Στα ελληνικά δεν λέμε φιλμ πλέον όταν μιλάμε για κινηματογράφο (κυριαρχούσε ο όρος στις φωτογραφικές μηχανές), αλλά ταινία. πχ Τι ταινία θα δούμε ρωτάμε όχι τι φιλμ θα δούμε, ασχέτως με το περιεχόμενο. Επίσης όταν μεταφέρουμε έναν ξενόγλωσσο ορισμό στην ελληνική (εφόσον μιλάμε για ελληνικά εδώ), πάντα γίνεται και η λεγόμενη "τοπικοποίηση" της μετάφρασης ενώ κάποιες φορές διατηρείται ο αρχικός όρος, ανάλογα το ύφος του κειμένου.

Το σινεμά το έχει αποδεχτεί η ελληνική γλώσσα ως όρο όπως έχει αποδεχτεί πχ το "βίντεο". Σινεμά και κινηματογράφος είναι το ίδιο πράγμα.
Αναφέρονται στο ίδιο πραγμα αλλα υπάρχει ενας λεπτός διαχωρισμός..
"Movie" may also be used by a critic in a derogatory way, such as "That was movie, not a film" would indicate the critic's opinion that the motion picture was not what she would consider "art".
το ιδιο ισχύει και για το σινεμά/κινηματογράφο. cinema/movie theater.

Μόλις πριν λίγο έγινε θέμα στο Power buy του 1070 αυτό το power buy και το πήρα χαμπάρι!!!!!τόσο αφοσιωμένος στο άλλο... :smash:
Συγχαρητήρια καταρχήν στον οργανωτή και ένα μεγάλο μπράβο για την φόρμα των στοιχείων..
Επειδή είναι μεγάλο,τι έγινε τελικά?όλα καλά?

"έτρεχα" τυχαία σε κάποιες σελίδες και δείτε που έπεσε το μάτι μου..σε ένα ποστ που έλεγε πως ο 1070 δεν είχε και καμία σπουδαία τιμή στα 900 ....
να πω πως τελική τιμή μετρητοίς ήταν στα 855 όταν εδώ ακόμη ΔΕΝ ξέρουμε τι τιμή θα έχει,βασικά δεν υπάρχουν καν κομμάτια,και πως τώρα από amazon de θα σου κοστίσει 840 πάνω κάτω με μεταφορικά..και χωρίς εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας..
Αυτά ως αποκατάσταση της αλήθειας και συγνώμη για το offtopic

Πάντα να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες..... -bye-

Last edited:
Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΥΡΙΕΡ ΜΠΟΙ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗς ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ....ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ..... καληνυχτα σασ κυριοι

Εγώ πάντως έχω καταλάβει ότι τα 2 power buy που έγιναν τελευταία (και σχεδόν μαζί ) σχετίζονται μεταξύ τους για την υλοποίηση καλού Home cinema.
Υπάρχουν αρκετοί από αυτούς που πήραν τον Benq και το συνδύασαν με το Med .....

Εγω ειμαι ενας απο αυτους και περιμενω με μεγαλη αγωνια τα δυο καινουρια....καμαρια μου!!
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Νικο(onlineN)και στον Κωστα(Takeshy)που ηταν οι στυλοβατες αυτων των δυο powerbuy..
P.S. ΔΕΝ τον πηραμε 900(εναν προβολεα) που ειναι σε ελλειψη και θα ερθει σε τιμη που δεν ξερουμε.ΤΟΝ αγορασαμε 855 :chinese:

Δεν θα ξεχάσω μία από τις πρώτες ταινίες που είδα σπίτι με τον acer << The Τourist >> θέαση από τα 4,80 μέτρα σε 132" , Ε λοιπόν σε μια στιγμή καθώς η οθόνη κάλυπτε όλο τον απέναντι τοίχο , νόμιζα πως κινούνταν ο τοίχος στον ρυθμό του νερού των καναλιών της Βενετίας .
Το ίδιο και η γυναίκα μου καθώς κοιταχτήκαμε ταυτόχρονα όλο θαυμασμό για αυτό που ζούσαμε στο ίδιο μας το σαλόνι .

Ναι , η εικόνα σαφώς κατώτερη σε ζωντάνια και ευκρίνεια από την ταπεινή Philips 42" PFL3403 , που με τον νέο ενισχυτή έχω την δυνατότητα να προβάλω ταυτόχρονα την ίδια σκηνή , δεν μπορώ να φανταστώ με μια Kuro τι διαφορά μπορεί να υπάρχει .

Την αίσθηση όμως του να είμαι μέσα στην ταινία καθώς βλέπω τους ηθοποιούς , τα αυτοκίνητα , κλπ πολύ κοντά στο πραγματικό τους μέγεθος , δεν μπορεί να μου την δώσει καμία οθόνη (πρόσεξτε δεν διαχωρίζω tv η προβολέα) κάτω από τις 120" που έχω τώρα , καθώς αναγκάστηκα να αλλάξω το αρχικό πανί λόγω του ότι δεν χωρούσαν τα νέα ηχεία .
Και πιστέψτε με από 132" σε 120" έκανα μήνες να συνηθίσω την απώλεια .

Εντυπωσιάστηκα επίσης από την 65" TV του φίλου μου Ανδρέα cinemusic σε απόσταση θέασης μόλις 2,5 μέτρα , αλλά και πάλι ένιωθα περιορισμό , μου φαίνονταν η εικόνα συμπιεσμένη , κάτι που το σχολίασε αρνητικά ο Ανδρέας καθώς είναι της ποιότητας και όχι της ποσότητας .

Η συζήτηση αφού υπάρχουν δύο διαφορετικών ειδών γούστα μεταξύ μας , φαντάζομαι πως μπορεί να τραβήξει μέχρι όπως προείπε κάποιος να αποκτήσουμε όλοι μας μια TV 120" :BDGBGDB55:

Status
Not open for further replies.