Power Plus HD 2000

Ξαφνικά δεν ξεκίναγε. Άναβε μόνο το κόκκινο φωτάκι και τίποτε άλλο. Αν τον κούναγα βίαια μπορεί να ξεκίναγε και να δούλευε για αρκετή ώρα αλλά μόλις τον έκλεινα πάλι τα ίδια.

Γιατί τόση βία δεν χρειαζόταν :)
Δυστυχώς μου έχει τύχει κάποιες φορές στο κλείσιμο του δέκτη από το τηλεκοντρόλ, αντί να πέσει στο stand-by και να δείξει την ώρα, ο δέκτης άφηνε ανοικτό το κόκκινο φωτάκι και μουλάρωνε - δεν άκουγε τηλεκοντρόλ, δεν καταλάβαινε τίποτα και από το μπροστινό κουμπί.

Η λύση δεν είναι οι βίαιες κινήσεις. Απλά τον έκλεινες από τον πίσω διακόπτη και τον ξανάνοιγες και όλα ΟΚ.
Δεν ξανακόλλαγε εύκολα.

Στους λίγους μήνες που τον έχω μου έχει κολλήσει 5-6 φορές.

Επίσης το 0.08 έχει επίχρυσο βύσμα HDMI. Η πλακέτες μοιάζουν αλλά έχουν αρκετές διαφορές.

Δεν έχω ανοίξει το κουτί, το αποφεύγω, αλλά αυτήν την έκδοση πρέπει να έχω γιατί έχει επίχρυσο βύσμα στο HDMI.

Άλλη μια παρατήρηση που δεν έχει αναφερθεί και ελπίζω να έχουν διορθώσει στο νέο firmware.

Κατέβασα ένα απλό video .flv από το Youtube με H.264 codec, χαμηλής ανάλυσης και χαμηλού bitrate το οποίο το αναπαράγει κανονικότατα.

Δεν μου επέτρεπε όμως να το προχωρήσω με GoTo σε όποιο λεπτό της ταινίας ήθελα και δυστυχώς οι ταχύτητες του Fast Forward δεν λειτουργούσαν στην πραγματική τους ταχύτητα.

Δηλαδή ενώ ο δέκτης φτάνει μέχρι ταχύτητα x32 (με βήματα διπλασιασμού x2, x4, x8 κτλ) την οποία την εμφανίζει κανονικά στην οθόνη, στην πράξη στο συγκεκριμένο .flv αρχείο η ταχύτητα fast forward x2 και η ταχύτητα x32, είχαν την ίδια ταχύτητα.
Όπως και όλες οι ενδιάμεσες ταχύτητες δεν διέφεραν από την x2.

Για να δούμε το καινούργιο firmware τι διορθώνει από όλα αυτά που έχουμε γράψει και τι καινούργιο προσθέτει.

Γιατί τόση βία δεν χρειαζόταν :)
Δυστυχώς μου έχει τύχει κάποιες φορές στο κλείσιμο του δέκτη από το τηλεκοντρόλ, αντί να πέσει στο stand-by και να δείξει την ώρα, ο δέκτης άφηνε ανοικτό το κόκκινο φωτάκι και μουλάρωνε - δεν άκουγε τηλεκοντρόλ, δεν καταλάβαινε τίποτα και από το μπροστινό κουμπί.

Η λύση δεν είναι οι βίαιες κινήσεις. Απλά τον έκλεινες από τον πίσω διακόπτη και τον ξανάνοιγες και όλα ΟΚ.
Δεν ξανακόλλαγε εύκολα.

Όταν δούλευε, όταν τον κούναγα σταμάταγε με το κόκκινο φωτάκι και μετά δεν ξεκίναγε. Μάλλον κάτι ήταν στον αέρα μέσα στο δικό μου.

Με ενημέρωσαν ότι βγήκε νέο λογισμικό C914. Θα είναι Online σύντομα.

Προς το παρόν έχουν εξαφανιστεί όλες οι εκδόσεις λογισμικού από την σελίδα του βασικου εισαγωγέα

Τι σημαίνει αυτό που γράφει ο αρχηγός στο site, για μηχανήματα που αγοράστηκαν από εμάς ;

Έχει κάνει πατέντα για να μην παίζει η νέα version σε μηχάνημα που αγοράστηκε από άλλον ;

Δεν νομίζω, το κατέβασα και θα το δοκιμάσω και φυσικά θα γράψω μετά εντυπώσεις-παρατηρήσεις, γιατί στο site του κατασκευαστή ακόμα δεν υπάρχει το νέο firmware.

Last edited by a moderator:
Μάλλον επειδή έχει τη διαφήμισή του στο start up...
Παίζει κανονικά πάντως. Η μόνες αλλαγές που βλέπω είναι κάτι διορθώσεις στα ελληνικά και στα μενού.

Aν δεν αφορά πατέντα μόνο για κάποιους πελατες ή δεν είναι beta εκδοση οπότε υπάρχει η επιφύλαξη ,ας ανεβασει κάποιος κάπου την νεα έκδοση,να την δοκιμάσουν και άλλοι.:worshippy: . Αν δεν εμφανιστεί σύντομα στον άλλο εισαγωγέα ,ίσως η υποστήριξη είναι σχετική με τι θέλει κάθε εισαγωγέας.

Δεν καταλαβαίνω. Διαφορετικοί εισαγωγείς που χρησιμοποιούν ίδια επωνυμία; Δεν έχει νόημα.

Δεν είναι κάτι περιεργο.Aν δεν υπάρχει καμία ειδική συμφωνία με ένα εργοστάσιο για ένα προιόν ,οποιοσδηποτε μπορεί να το εμπορεύεται απευθείας ή και μέσω τρίτων μεσαζόντων .Η αγορά γεμάτη είναι με ανεξάρτητες εισαγωγές σε πάρα πολλά είδη .Αυτό γίνεται γιατί προφανώς άλλους συμφέρει από τα κοστολόγια καλύτερα από άλλους στο πελατολόγιο τους.Η υποστήριξη επίσης πάλι αφορά τον κάθε εισαγωγέα πως τον συμφέρει ν' ασχοληθεί παραπάνω ή και καθόλου.

Last edited:
Όμως η επωνυμία PowerPlus ανήκει σε εισαγωγέα και μάλλον μόνο σε έναν.

Επεξεργασία: Ο Zotos έχει «Ζητήστε μας το λινκ...». Ας το ανεβάσει κάποιος.

Last edited by a moderator:
H "αναβάθμιση" δεν χρήζει σοβαρού σχολιασμού.
Εκτός απο την διόρθωση της ημερομηνίας σε μορφή DD/MM/YYYY στην Info bar, δεν είδα κάποια άλλη διόρθωση.
Τα μενού και τα Ελληνικά, κάπου τα έφτιαξε κάπου τα χάλασε.

Μην ασχοληθείτε κατά την γνώμη, προσπεράστε την.

Οι αλλαγές που είδα είναι στην ημερομηνία στο Info bar και στο timer. Τα δείχνει σωστά τώρα.

Επίσης στην οθόνη που δίνει την περίληψη του έργου δείχνει τον αριθμό των σελίδων - στην παλαιότερη έκοβε το δεύτερο ψηφίο.
Ακόμα στις πληροφορίες δέκτη δίνει τον τύπο του μοντέλου (HD2000) στην προηγούμενη ήταν κενό.

Από θέμα λειτουργιών δεν βλέπω κάποια αλλαγή αν και για να είμαι ειλικρινής τον δουλεύω μόνο σαν ψηφιακό δέκτη και όχι σαν media player.

Υπάρχει κάτι που έπρεπε να φτιάξουν;

Λοιπόν κάνοντας κάποιες δοκιμές με το νέο firmware έλυσα νομίζω το πρόβλημα με το κόκκινο φωτάκι και το κόλλημα του δέκτη.

Η αιτία που κολλάει ο δέκτης εμφανίζοντας ένα κόκκινο φως χωρίς να αντιδράει στο τηλεκοντρόλ ή στο μπροστινό κουμπί - οπότε χρειάζεται να τον κλείσουμε και να τον ανοίξουμε από το πίσω κουμπί - είναι η εξής:

Ο δέκτης κολλάει αν κλείσω πρώτα τις συσκευές με τις οποίες τον έχω συνδεδεμένο μέσω HDMI (το AVR και την TV) και τον αφήσω αυτόν τελευταίο για κλείσιμο!

Είναι τρελό bug αλλά ισχύει, το δοκίμασα 10 φορές και κόλλησε και τις 10.

Αν αντιθέτως αφήσω μια συσκευή ανοικτή την TV ή το AVR και μετά κλείσω τον δέκτη δεν κολλάει ποτέ!
Κι αυτό το δοκίμασα 10 φορές και δεν μου κόλλησε ποτέ.

Άρα για να μην μας κολλήσει ο δέκτης με κόκκινο φωτάκι, τον κλείνουμε πρώτο και μετά ακολουθούν οι άλλες συσκευές.

Μάλλον είναι bug του firmware που σχετίζεται με το HDMI, οπότε θα πρέπει και να διορθώνεται.

Αν θέλετε δοκιμάστε το και όσοι συνδέεστε απ' ευθείας με TV ή μέσω AVR είτε με HDMI, είτε με άλλη σύνδεση για να δούμε τα αποτελέσματα.

Κλείστε πρώτα όλες τις συσκευές που συνδέεται ο δέκτης και κλείστε τον τελευταίο τον δέκτη να δούμε αν θα κολλήσει.

Οπότε papars βρήκα κάτι που πρέπει να φτιάξουν στον δέκτη.

Σημείωση: Δεν φταίει το καινούργιο firmware. Το ίδιο κάνει και το C80 - μπόρεσα και επέστρεψα πίσω σε αυτό από το C914 για τις δοκιμές.

Επίσης στην οθόνη που δίνει την περίληψη του έργου δείχνει τον αριθμό των σελίδων - στην παλαιότερη έκοβε το δεύτερο ψηφίο.

Αυτό που γράφεις δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω. Αν εννοείς το EPG, τότε σε εμένα δούλευε μια χαρά η αρίθμηση των σελίδων και στο C80 - εννοώ το 1/1 ή (1/2, 2/2) ή (1/3, 2/3, 3/3).

Ποιο δεύτερο ψηφίο έκοβε στην παλαιότερη έκδοση, μπορείς να το κάνεις πιο σαφές ;

Ο δέκτης κολλάει αν κλείσω πρώτα τις συσκευές με τις οποίες τον έχω συνδεδεμένο μέσω HDMI (το AVR και την TV) και τον αφήσω αυτόν τελευταίο για κλείσιμο!

Είναι τρελό bug αλλά ισχύει, το δοκίμασα 10 φορές και κόλλησε και τις 10.

Ο δικός μου σε LG tv δεν το κάνει.

Το χαρακτηριστικό του Bravia Sync, δηλαδή η λειτουργία Control στο HDMI - κοινώς το HDMI-CEC, απουσιάζει πλήρως από την σειρά KDS-A2000.

Η λειτουργία αυτή προστέθηκε στην επόμενη σειρά KDS-A3000 (KDS-50A3000, KDS-55A3000 κτλ).

Επίσης ξέρω ότι το Bravia Sync δεν υποστηρίζει γενικώς Control στο HDMI, αλλά μόνο σε προϊόντα της Sony.
Δηλαδή στην αλυσίδα Δέκτης - AVR - TV που έχω εγώ με Δέκτη Power Plus και AVR της Pioneer, δεν ξέρω και πάλι αν θα έπαιζε ρόλο.

Το AVR της Pioneer από την άλλη, υποστηρίζει Control στο HDMI και αν θυμάμαι καλά όχι μόνο για προϊόντα της Pioneer, αλλά γενικό.
Έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις του, το άνοιξα το Control, το έκλεισα το Control χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης και ο δέκτης δεν έχει HDMI-CEC.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Επίσης και ο δέκτης δεν έχει HDMI-CEC.

Ο Crypto 250 (Sunplus 1500) δεν είχε κι εκείνος CEC αλλά είχε πρόβλημα όταν ήταν ενεργό των τηλεοράσεων. Το διόρθωσαν με αναβάθμιση. Το ίδιο θυμάμαι πως έγινε και με τους δέκτες με ALi 3601, όπως ο Crypto 220. Γι' αυτό ρώτησα :smile: