Power Plus HD 2000

Απ' ευθείας μετάβαση στα Πολυμέσα πως το εννοείς ;

Με το που συνδέεις ένα USB δίσκο να αναγνωρίζει ότι έχει πολυμεσικό περιεχόμενο και να ανοίγει αυτόματα την λειτουργία για αναπαραγωγή των ταινιών χωρίς να σε ρωτάει ; Είναι λίγο τραβηγμένο αυτό. Μπορεί εγώ να συνέδεσα τον δίσκο για να γράψω κάτι, όχι για να παίξω ταινία.

Αν εννοείς με κουμπί στο τηλεκοντρόλ, πάλι δύσκολο είναι αφού τα κουμπιά είναι συγκεκριμένα.

Για το PVR έχει κουμπί το οποίο το πατάς και σε πάει απ' ευθείας μέσα στο folder των εγγραφών.

Για το Time Jump, αν εννοείς σε ταινία το έχει.

Έχει την επιλογή Goto από το προηγούμενο firmware που επιλέγεις σε ποιο λεπτό και ώρα θέλεις να πας ακριβώς.

Επίσης, έχει και resume. Δηλαδή αν έχεις σταματήσει μια ταινία σε συγκεκριμένο σημείο, έχεις την δυνατότητα να συνεχίσεις από το σημείο που την άφησες και όχι από την αρχή.

Αν μπορείς ανέφερε και τα μικροπράγματα που λείπουν γιατί δεν έχω άλλο δέκτη και θα ήθελα να ξέρω τι έχουν οι άλλοι και λείπει από αυτόν.

Για το 16:9 Pillarbox, έχω δει προηγούμενα posts σου που το έχεις αναφέρει, αλλά εγώ το έχω μόνιμα στο Αυτόματα και ότι video έχω παίξει στην TV της υπογραφής δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα. Μάλλον κάτι δεν έχω προσέξει ή δεν έχω περιεχόμενο κατάλληλο για να τσεκάρω αυτό που γράφεις.

Στους Lifeview και Ferguson, πατώντας ένα πλήκτρο (το κόκκινο του teletext συνήθως) μπαίνεις κατευθείαν στις κατηγορίες πολυμέσων. Το πλήκτρο PVR δεν νομίζω να το είχα βρει στο προγραμματισμένο τηλεκοντρόλ που χρησιμοποίησα. Πάλι όμως, για εμένα που χρησιμοποιώ πολύ τον media player, ειναι προτιμότερο να πηγαίνει στις κατηγορίες και απο εκεί να επιλέγεις που θες να πας.

Στους Ferguson & CA MicroHD, πατώντας τα πλήκτρα 1, 2, 3... το βίντεο πηγαίνει απευθείας στο 10%, 20%, 30% της ταινίας κ.ο.κ. Έβλεπα μια συναυλία χθες και ήταν πολύ πιο χρήσιμο απο το GoTo.
Καλό το GoTo για να πηγαίνει σε συγκεκριμένο σημείο αλλα θέλει πολλά πατήματα στο τ\κ και, με την ποιότητα των περισσότερων, είναι βάσανο.

Το Pillarbox είναι χρήσιμο για βίντεο με aspect ratio 2.35:1 ή 4:3. Με το προηγούμενο fw, όποια επιλογή και να διάλεγα, έκανε κάθετο ή οριζόντιο stretch και γέμιζε όλη την οθόνη παραμορφώνοντας όμως την εικόνα. Διορθώθηκε στο τελευταίο.

Δεν έχω πια το firmware του PowerPlus στους δέκτες μου και δεν μπορώ να σου πω τι άλλο λείπει. Ίσως να είναι πλήρες αλλα χωρις το δικό του τηλεκοντρόλ να μην μπορούσα να βρω τα χαρακτηριστικά που ήθελα.

Από κάποιους δέκτες που πέρασαν από τα χέρια μου μόνο ο Power Plus με άφησε ικανοποιημένο κυρίως σε ότι αφορά την εικόνα τα χρώματα και το μενού, στο κομμάτι δέκτης.

Πριν από μερικές μέρες έκανα και την πρώτη μου εγγραφή από το Star.

Πρέπει να ομολογήσω ότι η ποιότητα της εικόνας του αρχείου μου φάνηκε σαφώς κατώτερη από την εικόνα του καναλιού.

Σαν πρωτάρης που είμαι ήθελα να ρωτήσω αν αυτό συμβαίνει συνήθως, ή μήπως υπάρχει κάτι στις ρυθμίσεις που μου διαφεύγει.

Ευχαριστώ Θεόδωρος

Last edited:
Μπορεί κανείς να επαληθεύσει αν ισχύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο NikosD, ότι το νέο firmware δεν παίζει τα avi αρχεία που έχουν DivX βίντεο;

Γεια χαρά.

Μετά από περίπου 3 εβδομάδες ησυχίας από postαρίσματα, χθες μου έτυχαν διάφορα οπότε βρίσκω αφορμή να ξαναγράψω.

Μερικές παρατηρήσεις λοιπόν των τελευταίων εβδομάδων:

1) Χθες το βράδυ καθώς άλλαζα κανάλια από το τηλεκοντρόλ του δέκτη πατώντας το κουμπί "Επάνω" που προχωράει ένα ένα τα κανάλια με αύξουσα σειρά, ο δέκτης έχασε όλα τα κανάλια!

Ναι ακριβώς όπως το λέω. Την ώρα που άλλαζα τα κανάλια είχα φτάσει στο 13 που είχα ένα κανάλι και περίμενα στο 14 ένα άλλο κανάλι, οπότε μου εμφανίστηκε μπροστά μου ένα κανάλι που είχα στο 6! και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα κανάλια ήταν με αλλόκοτη σειρά - δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν.

Επειδή ήταν περασμένη ώρα και ήμουν λίγο ζαλισμένος νόμιζα ότι κάτι δεν πρόσεξα καλά, ότι με είχε πάρει ο ύπνος ή κάτι παρόμοιο. Αλλά δυστυχώς ήταν στον ξύπνιο μου :)

Άνοιξα και έκλεισα τον δέκτη μην τυχόν και συνέλθει, αλλά μάταια. Η σειρά των καναλιών είχε μπερδευτεί τελείως.

Για να καταλάβετε το μπλακ ουτ που έπαθε ο δέκτης, μου εμφάνισε μέχρι και τα δύο κανάλια NOVA τα οποία δεν έπρεπε να τα εμφανίζει καθόλου, γιατί έχω επιλέξει να εμφανίζει μόνο τα ελεύθερα κανάλια και όχι τα κωδικοποιημένα.

Τελικά τα ξαναέπιασα όλα από την αρχή και τα ξαναέβαλα στην σειρά που ήθελα.

Να πω τέλος ότι η επιλογή LCN ήταν και είναι εκτός λειτουργίας, αυτό δεν άλλαξε και δεν το πείραξε μόνος του ο δέκτης, αλλά παρόλα αυτά τα κανάλια τα έχασε μόνος του.

Πάντως μου έχει τύχει μόνο μια φορά αυτό - χθες - και σήμερα όλα δουλεύουν κανονικά.

2) Πατώντας το κουμπί EPG και βλέποντας τον ηλεκτρονικό τηλεοπτικό οδηγό προγραμμάτων, παρατήρησα ότι στα τηλεοπτικά προγράμματα που έχει μεγάλο κείμενο η περιγραφή και ξεπερνάει την πρώτη σελίδα (σειρές, ταινίες κτλ), με το κίτρινο κουμπί μπορείς να κατέβεις στην δεύτερη σελίδα για να διαβάσεις το υπόλοιπο του κειμένου, αλλά ενώ το κείμενο δείχνει να έχει συνέχεια σε τρίτη σελίδα και ίσως και σε επόμενη, δεν σε αφήνει να κατέβεις άλλο.

Δηλαδή ανεξαρτήτως μεγέθους περιγραφής του τηλεοπτικού προγράμματος (μια, δύο, τρεις σελίδες κτλ) το EPG σου δείχνει πάντα δύο σελίδες.

Ξέρει κανένας τι παίζει και πως λύνεται αυτό ; Σε όλους τους δέκτες έτσι είναι ;

3) Έχω ένα σχετικά καλό νέο/ κόλπο που φαίνεται να πιάνει σχετικά με την στόχευση του τηλεκοντρόλ.

Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό, πως αν δεν έχεις απολύτως ευθεία το τηλεκοντρόλ προσπαθώντας να στοχεύσεις ακριβώς τον δέκτη με ακρίβεια χιλιοστού, αλλά αντίθετα έχεις λίγο χαλαρό το χέρι σου ώστε το τηλεκοντρόλ να γέρνει δεξιά και να στοχεύει λίγο ψηλότερα από τον δέκτη, η στόχευση βελτιώνεται δραματικά.
Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει σε εμένα.
Μάλιστα η λίγο ψηλότερη στόχευση από τον δέκτη είναι πιο σημαντική από την κλίση του τηλεκοντρόλ, απ' ότι έχω παρατηρήσει.

Και ένα τελευταίο για όποιον το παρατήρησε χθες το βράδυ.

Χάθηκαν από κάποια ώρα και μετά - δεν ξέρω ακριβώς για πόσο χρόνο - όλα τα κανάλια που εκπέμπουν σε MPEG-2 (Βουλή , BBC, Deutsche Welle κτλ)!
Το επιβεβαίωσα και με τον ενσωματωμένο δέκτη της TV που πιάνει MPEG-2 και με τον PowerPlus.

Και οι δύο δέκτες χθες το βράδυ γύρω στις 00:30 έχασαν όλα τα MPEG-2 κανάλια για αρκετή ώρα - τουλάχιστον μέχρι την ώρα που έπεσα για ύπνο.

Σήμερα ευτυχώς επανήλθαν.

Έκαναν εργασίες συντήρησης, έπαθαν βλάβη ή κάνουν οικονομία ; Ό, τι και να έγινε πάντως δείχνει πολύ ερασιτεχνισμό.

Το παρατηρήσατε ;

Για το πρώτο, κάτι κάνει πάλι η Digea και προκαλεί κάποιου είδους νέα αναζήτηση καναλιών στους δέκτες με Mstar. Καλά είχαμε ησυχάσει ενα μήνα τώρα...

Τα μικρά κανάλια της ΕΡΤ έχουν αρκετές διακοπές τον τελευταίο μήνα. Δεν ξέρω που οφείλονται.

Παρόλο που έχω 5 δέκτες φορτωμένους με τη γνωστή λίστα από USB δεν παρατήρησα πρόβλημα αλλαγής των καναλιών. Και δεν τους βάζω ποτέ standby.

Για το 1) είχε βρεθεί ότι πρέπει στο μενού να υπάρχει μία επιλογή PMT OFF. Και βγήκαν κάποια λογισμικά στους M-Star 7818 που το περιλάμβαναν. Αλλά αν κατάλαβα καλά εμφανίζεται πάλι πρόβλημα ακόμα και αν υπάρχει και αυτή η επιλογή.
Για το 2) το EPG των καναλιών πάντα περιορίζεται στις 2 σελίδες. Εκτός από το κουμπί που εμφανίζει τις πληροφορίες του προγράμματος πρέπει να υπάρχει και άλλο ένα κουμπί που εμφανίζει και την δεύτερη σελίδα και άλλο ένα κουμπί να σε ξαναγυρνάει στην πρώτη σελίδα. Στο παράθυρο της πρώτης σελίδας πρέπει να γράφεται ποιά είναι τα άλλα δύο κουμπιά. Αυτό στους M-Star σαν τον συγκεκριμένο δέκτη, γιατί στους ALI όλη η περιγραφή βγαίνει σε μία μόνο μακριά σελίδα.
Πάντως μόνο η Digea έχει και τις δύο σελίδες. Εδώ και πάρα πολύ καιρό η ΕΡΤ έχει μόνο μία σελίδα και κόβει την δεύτερη. Και μένει η περιγραφή στην μέση.

Δεν ξέρω ρε παίδες, αλλά στην τελευταία αναβάθμιση προσωπικά (επειδή γράφω σχεδόν συνέχεια) είδα αρκετά προβλήματα και γύρισα και τους 2 δέκτες στην προηγούμενη αναβάθμιση..Ίδωμεν...

Απάντηση: Re: Power Plus HD 2000

Αρνητικά:

1) "Χάλασε" η συμβατότητα με τα DivX σε .avi container. Δεν κατάφερα να ανοίξω ούτε ένα!
Σε .mp4 τα DivX τα άνοιξε κανονικά. Δεν δοκίμασα .avi με άλλο format.

Ας κάνει και κάποιος άλλος δοκιμές με .avi αρχεία σε DivX άλλα και σε άλλα format, γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο που χάλασε αυτό.

Επιβεβαιώνω την απώλεια της δυνατότητας αναπαραγωγής σε .avi container του codec DivX. (Υπενθύμιση: το codec αυτό είναι πατενταρισμένο και ιδιωτικό, πληρώνεις για να το χρησιμοποιείς - όπως βέβαια και άλλα π.χ. mp3 κ.λπ.). Αντιθέτως, σε avi πάντα, τα codecs Xvid, Mpeg2, H.263 και Mpeg4-AVC (H.264 δλδ) τα παίζει κανονικά. Λέω κανονικά σε σύγκριση με αυτά που έπαιζε με την C40B. Όσον αφορά το DivX σε άλλα containers, απ' ότι θυμάμαι και από ότι δοκίμασα σε 4 διαφορετικούς video converters (συμπεριλαμβανόμενου και του "DivX Plus Converter"), δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει το DivX σε άλλο container εκτός των .avi και του δικού τους .divx που πρακτικά δεν χρησιμοποιεί κανένας όμως. Το πιο κοντινό σε DivX το οποίο δούλεψε και πριν και μετά, και σε .avi και σε .mkv και σε .mp4 είναι το free αδελφάκι του DivX, το Xvid (εννοείται ότι τα Η.264 -ανώτερη ποιότητα και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης- κ.λπ. δουλεύουν μια χαρά). Ασφαλώς, σημασία έχει το τί βρίσκεις όταν κατεβάζεις (μιας και αυτό μας απασχολεί) και όχι το τί μπορεί να δουλέψει, απλώς κουβέντα να γίνεται. :smile:

Σχετικά με την αναβάθμιση, έβαλα την 80, γύρισα στην 40 και μετά πάλι στην 80, πίσω στην 40 και πάλι στην 80 μετά χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα με μήνυμα επιτυχούς ολοκλήρωσης κάθε φορά. Την πρώτη φορά μάλιστα δεν μου έχασε ούτε τα κανάλια. Η συσκευή είναι απλό USB stick των 2GB σε FAT32 και ο τρόπος αυτός του (διπλά) σατανικού 666666 :music-smiley-005: Και δεν ήταν και άδειο, απλώς είχα το αρχείο της αναβάθμισης τοποθετημένο στο root, όχι σε φάκελο. NikosD λυπάμαι που αντιμετωπίζεις πρόβλημα, ελπίζω να λυθεί.

Επίσης, παρατήρησα κάτι που νομίζω ότι ξέφυγε! :Banane0: Στην 40, όταν έπαιζες κάποιο βίντεο από USB και πάταγες Aspect ή Resolution δεν έκανε τίποτα και έβγαζε ένα μήνυμα στην οθόνη "Μη Έγκυρο". Αυτό κατά την γνώμη μου ήταν πολύ εκνευριστικό και δημιουργούσε προβλήματα σωστής απεικόνισης - κυρίως το (μη) Aspect. Ευτυχώς για εμάς κάποιος το διόρθωσε και πλέον βλέποντας βίντεο από εξωτερική πηγή οι λειτουργίες Aspect και Resolution λειτουργούν κανονικά!

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, υπότιτλοι μικρότεροι για να μην χάνονται, ρύθμιση διαφάνειας 0-100 με βήμα 5 και όχι 20 όπως ήταν πριν, ρύθμιση χρόνου OSD κ.λπ.

Αυτά από εμένα, ελπίζω να λύθηκαν κάποιες απορίες! :2thumb22sup:

Ό,τι άλλο θέλετε εδώ είμαι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Power Plus HD 2000

2) Πατώντας το κουμπί EPG και βλέποντας τον ηλεκτρονικό τηλεοπτικό οδηγό προγραμμάτων, παρατήρησα ότι στα τηλεοπτικά προγράμματα που έχει μεγάλο κείμενο η περιγραφή και ξεπερνάει την πρώτη σελίδα (σειρές, ταινίες κτλ), με το κίτρινο κουμπί μπορείς να κατέβεις στην δεύτερη σελίδα για να διαβάσεις το υπόλοιπο του κειμένου, αλλά ενώ το κείμενο δείχνει να έχει συνέχεια σε τρίτη σελίδα και ίσως και σε επόμενη, δεν σε αφήνει να κατέβεις άλλο.

Δηλαδή ανεξαρτήτως μεγέθους περιγραφής του τηλεοπτικού προγράμματος (μια, δύο, τρεις σελίδες κτλ) το EPG σου δείχνει πάντα δύο σελίδες.

Ξέρει κανένας τι παίζει και πως λύνεται αυτό ; Σε όλους τους δέκτες έτσι είναι ;

Για το 2) το EPG των καναλιών πάντα περιορίζεται στις 2 σελίδες. Εκτός από το κουμπί που εμφανίζει τις πληροφορίες του προγράμματος πρέπει να υπάρχει και άλλο ένα κουμπί που εμφανίζει και την δεύτερη σελίδα και άλλο ένα κουμπί να σε ξαναγυρνάει στην πρώτη σελίδα. Στο παράθυρο της πρώτης σελίδας πρέπει να γράφεται ποιά είναι τα άλλα δύο κουμπιά. Αυτό στους M-Star σαν τον συγκεκριμένο δέκτη, γιατί στους ALI όλη η περιγραφή βγαίνει σε μία μόνο μακριά σελίδα.
Πάντως μόνο η Digea έχει και τις δύο σελίδες. Εδώ και πάρα πολύ καιρό η ΕΡΤ έχει μόνο μία σελίδα και κόβει την δεύτερη. Και μένει η περιγραφή στην μέση.

Και στην παλιά και στην νέα έκδοση λογισμικού στον δικό μου, αν πας στο EPG σε οποιοδήποτε πρόγραμμα θα εμφανίσει κάτω αριστερά ως πληροφορία στο πλαίσιο όπου γράφεται η υπόθεση "Σελίδα: 1/Χ". Συγκεκριμένα, στον Αντ1 19:00-20:00 στα "Εγκλήματα" αναφέρει "Σελίδα 1/3" και το ίδιο και στον ALPHA στις 10:45-11:45 στο "Θα σε δω στο Πλοίο". Είναι προσβάσιμες κανονικά και οι 3 με το κίτρινο να σε πάει "Κάτω" και το μπλε "Επάνω" και όταν φτάνει στην τρίτη πάει πάλι από την πρώτη του ίδιου προγράμματος. Κόκκινο= "Σήμερα" και πράσινο= "Επόμενη Ημέρα".

1_3_zps0c0d0398.jpg

3_3_zps9243533b.jpg

2_3_zpsd6930521.jpg

(Μιλάμε για ποιότητα φωτογραφιών για Πούλιτζερ, όχι αστεία, χαχα! Εν πάσει περιπτώση, θέλω να δείξω αυτό που εννοώ, ότι δηλαδή αναγράφει τις συνολικές σελίδες και τις διαβάζει όλες)

Στα κανάλια της ΕΡΤ υπάρχουν 2 σελίδες και η περιγραφή σταματάει στην 2η με αποσιωπητικά....

Last edited:
Για του λόγου το αληθές μερικές ακόμη εκπληκτικές φωτό, αυτή τη φορά από ΕΡΤ με την παλιά έκδοση λογισμικού (βλ. γραμματοσειρά)

1_2_zps3f264827.jpg

2_2_zps48564b91.jpg

Τελικά δεν ισχύει παντού αυτό με τα αποσιωπητικά. Κάπου απλά το κόβει απότομα χωρίς φρου-φρου κι αρώματα :D

Τί προβλήματα;

Εγώ το ''πρόβλημα'' που είδα ήταν θέμα ''συμβατότητας" των 2 δεκτών. Εξηγούμαι. Έγραψα την ΕΤ1 σε δέκτη με το παλιό update (c40a). Πήγα να δω το στικάκι σε δέκτη με το καινούργιο update (c80a). Κάθε 10 λεπτά υπήρχε πρόβλημα στην αναπαραγωγή των αρχείων (άλλοτε κοβόταν ο ήχος για κάποια δευτερόλεπτα και άλλοτε και σε έβγαζε στο αρχικό μενού). Τα άλλαξα και τα 2 στην παλιά έκδοση μιας και τα υπόλοιπα που θα κέρδιζα από το νέο update δεν με πολυενδιαφέρουν (προσωπικά στριμάρω ταινείες κατευθείαν απ τον υπολογιστή μου, οπότε πρακτικά τα άλλα δεν με πολυνοιάζουν). Θα αλλάξω ΜΟΝΟ στην περίπτωση που κερδίσω κάτι ουσιαστικό (π.χ record μισής, 1 ας, 2 κλπ ωρών αλλά μετά το μηχάνημα να σβήνει και όχι να μένει ανοιχτό όλη την νύχτα:(

Re: Απάντηση: Re: Power Plus HD 2000

Και στην παλιά και στην νέα έκδοση λογισμικού στον δικό μου, αν πας στο EPG σε οποιοδήποτε πρόγραμμα θα εμφανίσει κάτω αριστερά ως πληροφορία στο πλαίσιο όπου γράφεται η υπόθεση "Σελίδα: 1/Χ". Συγκεκριμένα, στον Αντ1 19:00-20:00 στα "Εγκλήματα" αναφέρει "Σελίδα 1/3" και το ίδιο και στον ALPHA στις 10:45-11:45 στο "Θα σε δω στο Πλοίο". Είναι προσβάσιμες κανονικά και οι 3 με το κίτρινο να σε πάει "Κάτω" και το μπλε "Επάνω" και όταν φτάνει στην τρίτη πάει πάλι από την πρώτη του ίδιου προγράμματος. Κόκκινο= "Σήμερα" και πράσινο= "Επόμενη Ημέρα".

(Μιλάμε για ποιότητα φωτογραφιών για Πούλιτζερ, όχι αστεία, χαχα! Εν πάσει περιπτώση, θέλω να δείξω αυτό που εννοώ, ότι δηλαδή αναγράφει τις συνολικές σελίδες και τις διαβάζει όλες)

Στα κανάλια της ΕΡΤ υπάρχουν 2 σελίδες και η περιγραφή σταματάει στην 2η με αποσιωπητικά....
Δεν το θυμάμαι να είναι σε 3 σελίδες, εκτός αν τώρα τελευταία γράφουν περισσότερες πληροφορίες. Έχω αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσω τον M-Star 7828 μου σε κανάλι. Πάντως οι ALI μου έχουν όλη τη περιγραφή σε μία σελίδα και απλά καταλαβαίνεις ότι στην ΕΡΤ δεν είναι ολοκληρωμένες οι πληροφορίες. Και στον NEC μου μόνο μέχρι δύο σελίδες έχω δει.
Τα κουμπιά μετακίνησης που είπα τα βρήκες μόνος σου. Είναι όλα αυτά τα χρωματιστά πλήκτρα που αναλαμβάνουν έναν ρόλο. Έτσι είναι και στους 7828.

Ισχύει αυτό που έγραψε ο tolias από την αρχή, ότι είναι πρόβλημα των καναλιών της ΕΡΤ που κόβονται οι σελίδες στο EPG.

Πράγματι mad_max τα άλλα κανάλια δείχνουν κανονικά τις περιγραφές των προγραμμάτων στο EPG, άρα φταίει η ΕΡΤ όχι ο δέκτης.

Δεν με ενοχλεί που δεν μπορώ να γυρίσω στο παλιό firmware το 40, το 80 το θεωρώ πολύ καλύτερο εκτός από την ανικανότητα αναπαραγωγής DivX σε .avi.

Mad_max αφού μπήκες στον κόπο να τσεκάρεις πράγματα, μπορείς να δεις και τα άλλα που έχω γράψει ως αρνητικά και εκκρεμότητες για το firmware 80 ;

Κυρίως για τις ταινίες με τους Ελληνικούς υπότιτλους στις διάφορες περιπτώσεις (ενσωματωμένοι, έξω από το αρχείο, UTF-8 κτλ) και τις συμβατότητες με τα mkv αρχεία σε H.264 πάνω από L4.1

Αυτό με τα .mts αρχεία που αναφέρω σε προηγούμενο post μου το έχεις δει ;

Είναι το ίδιο format που γράφει και ο δέκτης και μπορεί να το κάνει playback μόνο σε λειτουργία PVR.

Φυσικά και μπορώ να βοηθήσω! :smile:

Όσον αφορά τα .mts όντως δεν τα βλέπει καθόλου στην λειτουργία "Ταινία" είτε είναι αρχεία δικής του εγγραφής είτε άλλα αρχεία.

Επιπλέον δυστυχώς, ούτε και στο "PVR" βλέπει ό,τι άλλο αρχείο (mp4, avi κλπ) έχεις μέσα επομένως δεν μπορείς να δεις όλα τα αρχεία μαζεμένα σε μία μόνο λειτουργία.

Τα υπόλοιπα τα τσεκάρω και θα επανέλθω όταν έχω λίγο περισσότερο χρόνο :smile:

Για αρχή μόνο, να πω ότι μία ταινία σε container .mkv με τα παρακάτω χαρακτηριστικά την έκανε κανονικά αναπαραγωγή:

Format/Info : Advanced Video Codec (=H.264, για να μην μπερδευτεί κανένας)
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 8 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 3h 27mn
Bit rate : 5 036 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 2.222
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0

Last edited:
Ωραία, πάμε πολύ καλά ως ομάδα γιατί βλέπω ότι υπάρχει διάθεση και ικανότητα για tests!

Μέχρι στιγμής έχουμε δύο επιβεβαιώσεις (από δύο άτομα για να είναι αντικειμενικές)

1) Δεν παίζει DivX σε .avi

2) Δεν παίζει .mts στην λειτουργία "Ταινία", παρά μόνο στο "PVR", παρόλο που σε .mts κάνει τις εγγραφές του ο ίδιος ο δέκτης.

Σχετικά με τα H.264 αρχεία με πάνω από L4.1, εννοούσα σε αναλύσεις 1080p.

Πράγματι στα αρχεία με τις αναλύσεις που περιγράφεις - στα 720 - έχω παίξει H.264 L5.1 αρχεία και με ReF 6 και με ReF 13.

Αλλά δεν έχω παίξει ούτε ένα αρχείο > L4.1 σε ανάλυση 1080p

Είχα γράψει σε ένα από τα πρώτα μου post:

Από decoding capability κατάφερε και έπαιξε καλά με ελάχιστα σπασίματα ακόμα και H.264 στα 100Mbps!!! σε Full HD (1920 x 1080) σε L4.1
Για Level L5.0 και πάνω ξεχάστε το σε οποιοδήποτε είδους container.

Οπότε θεώρησα ότι είναι ευδιάκριτο ότι αναφέρομαι σε αρχεία 1080p - αλλά τελικά όντως ήθελε καλύτερη διευκρίνηση.

Άρα δοκίμασε όποτε έχεις χρόνο αρχεία H.264 σε 1920 x 1080 με L4.2, L5.0, L5.1 με διάφορα ReFrames

Εδώ π.χ θα βρεις πολλά Η.264 L4.2 σε 1080p

http://hdcam.web-pda.info/

Τον ένα από τους δικούς μου HD2000 τον επέστρεψα και πήρα άλλον.
Ξαφνικά δεν ξεκίναγε. Άναβε μόνο το κόκκινο φωτάκι και τίποτε άλλο. Αν τον κούναγα βίαια μπορεί να ξεκίναγε και να δούλευε για αρκετή ώρα αλλά μόλις τον έκλεινα πάλι τα ίδια.

Αυτός που πήρα έχει διαφορετική πλακέτα μέσα. Ο πρώτος έγραφε v1.08 2011-09-15 και η ανταλλαγή του γράφει v0.08 2011-05-17. Η εμφανή διαφορά είναι ότι το 0.08 έχει winbond ram και το 1.08 είχε nanya. Επίσης το 0.08 έχει επίχρυσο βύσμα HDMI. Η πλακέτες μοιάζουν αλλά έχουν αρκετές διαφορές.

Eνα άλλο πρόβλημα που έχει αναφερθεί είναι ότι η υποδοχή στο βύσμα RF out θέλει με το μαλακό μην σου μεινει στο χέρι. Αντίθετα η παλια έκδοση έχει μείον ότι ζεσταίνεται περισσότερο από την νεώτερη και τα ποδαράκια που έχει για βάση δεν κάνουν τίποτε για αερισμό στο κάτω μέρος που έχει τρύπες .Καλύτερα να μπαίνει κάπου ανασηκωμένο το μηχανημα.Πάντως στις διαφορές εκδόσεων ίσως οφειλεται ότι δεν δέχεται να γυρίσεις πίσω σε λογισμικο ή να χάνει τα κανάλια ,δεν είναι μόνο θέμα λογισμικού.

Last edited: